På tide med likestilling på UiB?

Publisert:13. juni 2018Oppdatert:13. juni 2018, 14:44
Må alle datasystem ha et kvinnenavn, spør Ragnhild Stolt-Nielsen. Hva er galt med Reidar i stedet for Bot-Anna? Foto: Colourbox

Hvorfor må datasystem ha et kvinnenavn?

Gårsdagen kom med melding om at vi nå skal ta i bruk den virtuelle assistenten Bot-Anna. Bot-Anna skal forhåpentligvis slippe å gjøre bot og bedring, men skal visstnok føre til en maskinell behandling av reiseregninger. Dette går sikkert fint, men hvorfor heter ikke assistenten Reidar i stedet? Reidar kunne ha stått for REIseregningDAta, men da måtte man ha gått vekk fra den underlige tradisjonen det er på UiB at hvert eneste datasystem ansatte kan risikere å få et litt anstrengt forhold til skal ha kvinnenavn. Vi har hatt eller har BRITA, CRISTIN, FRIDA, LYDIA og nå kommer altså Bot-Anna. Da er det på tide med likestilling ved UiB.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed