754 ansatte på usynlig kurs

Publisert:5. juni 2018Oppdatert:5. juni 2018, 09:35
Alle ansatte fikk tilbud om kurs i informasjonssikkerhet, skriver IT-direktør Tore Burheim. Av UiBs vel 3500 ansatte var det 303 som fullførte mer enn 90 prosent av kurset.

Høsten 2017 fikk alle UiB-ansatte tilbud om kurs i informasjonssikkerhet.

Vi viser i oppslag i På Høyden i dag om «IKT-TRYGGLEIK: Tilbyr tilsette usynlege kurs». I oppslaget har På Høyden «vore i kontakt med eit titals tilsette ulike stader på universitetet. Ingen har etter det dei kan hugse fått tilbod om kurs i informasjonstryggleik»

Den 25.september 2017 fikk samtlige ansatte ved UiB e-post fra IT-avdelingen med tilbud om kurs i informasjonssikkerhet, inkludert journalister og ansatte i På Høyden. Totalt meldte 754 ansatte seg på kurset hvorav 303 fullførte mer enn 90%. I oktober 2016 ble et tilsvarende kursopplegg gjennomført.

Det kurset som blir tilbudt her har vist seg å være rimelig godt balansert mellom tidsbruk og nytte med en serie korte leksjoner som tar 2-4 minutter.

I tillegg ligger det informasjon og veiledning på sikresiden.no og på it.uib.no/Informasjonssikkerhet. På Digital Myldredag i Grieghallen i september 2018 var det videre egen stand om informasjonssikkerhet.    

Siden det fortsatt er en jobb å gjøre med å øke kompetanse og bevissthet, kommer vi til å øke innsatsen på dette området framover.  Vi håper at kompetansen og bevisstheten når flest mulige av UiBs ansatte og studenter.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed