Sykle til jobben 2017

Publisert:18. april 2017Oppdatert:18. april 2017, 13:57
Nå kan du sykle til jobben, selv uten trikot!

Du trenger ikke ha Giro d’Italia trikot og 30 000-kroners sykkel for å være med på Sykle til jobben aksjonen!

19. april starter Sykle til jobben 2017. Målet med aksjonen er å komme i bedre form, men Sykle til jobben er også et sosialt tiltak for de ansatte. Man kan ha interne konkurranser, man kan konkurrere mellom avdelinger og enheter, eller man kan ha individuelle mål, som å sykle en dag i uken frem til juni. For UiB, som nå er sertifisert som Miljøfyrtårn, så er også aksjonen et konkret miljøtiltak hvor de ansatte enkelt kan bidra til å redusere co2-utslipp.

Men, det viktigste av alt: Sykle til jobben aksjonen er en fantastisk mulighet til å komme i gang med sykling hele året. Og jeg vil gjerne slå et slag for hverdags-syklisten. Jeg vil at flere ved UiB skal få øynene opp for de praktiske fordelene som sykling har:

Man slipper kø, slipper venting på bussholdeplassen, man får frisk luft og renset hodet før arbeidsdagen starter, man sparer penger (bl.a. på støttemedlemskap hos Sats) og man får en mer forutsigbar reisevei og tidsbruk til og fra jobb. I tillegg til de åpenbare fordelene forbundet med daglig fysisk aktivitet.

April er også den beste måneden å begynne med sykling her i Bergen. Og ikke gjør det så komplisert når du begynner. Fiks opp den sykkelen du har i garasjen eller kjøp brukt. Og må du skifte klær på jobb, bruk vanlig treningstøy når du sykler, for du trenger ikke en ettersittende, teknisk sykkeljakke med egen flaskelomme når du bare skal til og fra jobb… Bruk heller penger på en kul hjelm – som du faktisk har lyst til å bruke. 

Og husk at man kan bruke sykkel til og fra butikken, sykkelturer med barna, sykle til foreldremøter, venninnekvelder, fotballkamp osv.

Så meld deg på Sykle til jobben 2017!

Du kan registrere deg som enkeltperson eller lag med inntil fem kolleger. For mer info om registrering. For alle som bor eller jobber i Bergen er det gratis å delta.

Ta gjerne bilder og dokumenter din deltakelse i sosiale medier – merk med #uibsyklist og #sykletiljobben

Lykke til – og husk å sette pris på sykkelturen. Det viktigste er ikke å komme først frem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed