Blir egne kvinnetoaletter på Universitets-biblioteket

Publisert:15. mars 2017Oppdatert:15. mars 2017, 12:41
Flere har reagert på at det bare er kjønnsnøytrale toaletter ved Universitetsbiblioteket ved UiB. Nå svarer eiendomsdirektøren at dette er en feil, og vil bli rettet opp i.

Eiendomsdirektør Even Berge skriver i dette innlegget at det fortsatt skal være egne kjønnsdelte toaletter i større bygg ved UiB.

Jeg viser til innlegg i På Høyden og i Bergens Tidende 13 mars om skilting ved Bibliotek for Humaniora ved Universitetsbiblioteket.

Universitetet i Bergen ønsker hele tiden å arbeide for å tilrettelegge bygninger og utearealer på best mulig måte for  alle grupper og brukere. Etter ønske fra Studentparlamentet og ulike brukergrupper har vi det siste året valgt å gjøre noen toaletter kjønnsnøytrale. Vi har forutsatt å beholde kjønnsdelte toaletter i større bygg med store felles- brukerareal. Omskiltingen er bestemt administrativt og er ikke behandlet i universitetsstyret, slik det kan fremgå av innlegget. Denne omskiltingen er også gjort ved Bibliotek for humaniora og her er det dessverre gjort en feil ved ny skilting.

Vi vil rette opp feilen og skilte om to av toalettene på biblioteket. Brukerne av bygget skal da kunne velge mellom både kjønnsdelte toaletter og et unisex-toalett.

Vi beklager at dette ble feil utført og vil nå kvalitetssikre omskilting som er gjort i andre bygg for å sikre at dette nå er gjort slik vi hadde som intensjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed