Nabo med samfunnsansvar for Nygårdsparken

Publisert:23. september 2013Oppdatert:27. september 2013, 12:40
Knut Fægris hus, brukte sprøyter ved inngangen. Villaveien. Narko narkotika Nygårdsparken

– Som universitetet har vi et viktig samfunnsansvar til å dele kunnskap, skriver rektor Dag Rune Olsen.

Stengingen av øvre del av Nygårdsparken 1. juli neste år vekker oppmerksomhet blant byens befolkning, ansatt og studenter ved Universitetet i Bergen. Som nabo til Nygårdsparken kjenner vi godt til de mange og store utfordringene som følger med å være nær en åpen russcene.

Vi omgås daglig de mange personlige skjebnene narkotikabruk fører med seg. At mennesker i alle aldre får ødelagt livene sine er naturligvis det største problemet med den åpne russcene i Nygårsparken. Som nabo til parken merker vi også andre skyggesider. Mange studenter, ansatte og andre som bor, går på skole eller ferdes i bydelen har opplevd situasjoner som oppleves som svært truende og som skaper utrygghet.

Vi er derfor glade for at byråd Dag Inge Ulstein og byrådet nå tar problemene i parken på alvor. Valg av tiltak og virkemidler er byrådets og politikernes ansvar. Som universitetet har vi et viktig samfunnsansvar til å dele kunnskap. Universitetet i Bergen har forskere og forskningskontaker over hele verden med den fremste kompetanse innen rusfeltet. Sammen med politi, byråd, representanter for naboer av parken og ikke minst brukerne selv, planlegger vi nå en konferanse sener i høst om russituasjonen i Nygårdsparken. Vår ambisjon er å samle den beste kompetansen på området til dialog om hvordan best løse den svært ulykkelige situasjonen i parken. Målsetningen er at konferansen skal munne ut i konkrete tiltak. Konferansen vil være ett av flere tiltak universitet vil bidra med i samspill med myndigheter og byens befolkning, og for de svakeste i denne situasjonen – de rusavhengige.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed