På Høyden mottar debattinnlegg på 3000 ord.
Debattinnlegg må signeres med fullt navn.

Siste leserkommentarer

«Ved russiskfaget aksjonerte vi ikke da HF-fakultetets bemanningsplan skulle vedtas. Vi regnet med at våre publiseringspoeng og suksess i å hente inn eksternfinansiering skulle sikre oss mot stillingsreduksjon. Åpenbart tok vi feil». 

Klikk-, butikk- og kommentar-organene Dagbladet og Bergens tidende (BT) er rørende enige om hvem som er hovedfienden i den viktige samfunnsdebatten, nemlig de som til enhver tid måtte forstyrre offentlighetens «liberal-demokratiske» konsensus.

A central committee organizes an annual play for tourists, with a fixed cast of actors.

Tirsdag 5. desember legger Det humanistiske fakultet (HF) frem sin nye bemanningsplan. Her fremmer de forslag om å kutte 1 av 3 stillinger på teatervitenskap. Dette må ikke skje.

Til tross for at vi har hatt rutiner, er det tydelig at de ikke har vært synlige eller gode nok.

«Jeg er ingen Mini-Weinstein», sier en UiB-ansatt som er anklaget for seksuell trakassering. Trenger høyere utdanning sin egen #metoo?

Kunnskapsdepartementet og Statsbygg har ikke forstått at det ikke primært dreier seg om å bygge noen bygninger.

Med den ene avsløringen etter den andre om menns maktovergrep overfor kvinner, spesielt innenfor sektorer der den personlige anbefaling, vurdering og veiledning spiller en rolle, hva skal vi gjøre?

Eit innspel til UiB sitt arbeid med eit høyringssvar til Kunnskapsdepartementet sitt høyringsnotat av 26.09.17 om endringar i Universitets- og høyskoleloven.

Ny statistikklov må entydig fastslå at daglig leder må rapportere til styret og være faglig uavhengig av politisk ledelse.

Sjefredaktør Stéphane Charbonnier i Charlie Hebdo sa på et tidspunkt at “jeg vil heller dø stående enn å leve på knærne”. Det er store ord. I går ble han som uttalte dem skutt ned og drept i sin redaksjon sammen med 11 andre, de fleste redaksjonelle medarbeidere.

Ståle Pallesen trekker seg fra instituttlederstilling, og kritiserer fakultetsledelsen. 

Vi merker oss at dere 4. september har forsøkt å skrive en forsvarstale i BT. Her følger sensur av de punktene dere tar opp, med begrunnelse.

«Så, du trur du kan forske? Klart det, her er ein clean desk til deg!» Kven treng kontor når ein har skjerma aktivitetsbasert arbeidsplass? 

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Er det riktig at arbeidsgiver sin avis legger ut lenker til ansattes bryllupsplanlegging, publiserer ansattes private bilder, og gir en negativ og tendensiøs fremstillinger av ansattes arbeid?

Jeg er sosiolog og var tilknyttet sosiologisk institutt ved UiB da jeg var Ph.D.-kandidat. Nå er jeg bekymret for en ansettelsesprosess ved instituttet. 

 

Etter 25 år har jeg mistet troen på universitetsdemokratiet vårt, skriver Jill Walker Rettberg.

Litteraturprofessor Arild Linneberg er intervjuet i På Høyden i anledning min kritikk av justismordprosjektet drevet av Linneberg og to andre litteraturvitere ved UiB. Enkelte av Linnebergs uttalelser finner jeg grunn til å kommentere.

Vårens sentrale lønnsforhandlingar ga ein heilt ny situasjon for statsinstitusjonane og dei statstilsette, med to hovedtariffavtalar i staden for ein.

Annet universitetsnytt

Panorama
Julgeita i folkelig tradisjon på Nordmøre er beskrevet av Edvard Langset og Hans Hyldbakk. Julgeita bor langt oppi fjellet. En måned før jul kommer...
Panorama
Og slik forstår du «kodene» Panorama bruker på Instagram. Panorama vil i større grad bruke Instagram for å nå våre lesere og seere/lyttere. Følg...
Panorama
Høgskolestyret fikk i dag en demonstrasjon av SimMan 3G på øvingsavdelingen på Molde campus. Simuleringsdukken – med en prislapp på nær én...
Panorama
Mandag møtte styremedlemmer i Studenttinget høgskolens studenter på stand. – Vi ønsker å være synlige, og ikke bare jobbe bak kulissene, sier...
Panorama
– For å bli glad i Molde, så må du ta i bruk naturen. Molde er ikke en by for fyll, erklærer student Victoria Ness (20). Hun er sjef for...
Panorama
Aha-opplevelsene sto i kø for organisasjonskonsulet Eivind Torvik ved Hydro Sunndal da han i høst studerte emnet Kvalitsledelse og LEAN ved HiMolde...