På Høyden mottar debattinnlegg på 3000 ord.
Debattinnlegg må signeres med fullt navn.

Siste leserkommentarer

Leiarartiklar om Høgskulen på Vestlandet er som ei lissepasning å rekne, skriv Gunnar Yttri. 

Det er oppsiktsvekkande at nynorsknestoren Grepstad meiner at Språkrådet ikkje kan leve godt utanfor hovudstaden.

På Høyden har hatt flere saker om ansettelser av instituttledere ved Det psykologiske fakultet og debatter og spørsmål som har oppstått i kjølvannet av disse.

En gunstig endring kunne være at oppfinnere ved universitetene eier og råder over sine oppfinnelser som i tidligere tider, mens TTO-ene endres til rådgivende og hjelpende organer, mener professor og oppfinner ved NTNU, Bjørn Angelsen.

Ståle Pallesen trekker seg fra instituttlederstilling, og kritiserer fakultetsledelsen. 

Gunnar Yttri gjer deg kjend med ein av brobyggjarane på Vestlandet. 

I debatten om tilsettingsprosesser ved SV-fakultetet er det skapt tvil om hvorvidt Sosiologisk institutt har håndtert sitt arbeid i forhold til disse prosessene korrekt.

 

Jeg er sosiolog og var tilknyttet sosiologisk institutt ved UiB da jeg var Ph.D.-kandidat. Nå er jeg bekymret for en ansettelsesprosess ved instituttet. 

 

Etter å ha debattert humaniora-studenters muligheter i næringslivet kommer Knut Melvær her med et forslag til hva et alternativt svar fra prorektor Margareth Hagen kunne vært. 

Høgare utdanning er heilt avgjerande for å ruste Norge for framtida. No har vi mellom anna fått til 250 nye studieplassar innan IKT, skriv Terje Breivik. 

Sjefredaktør Stéphane Charbonnier i Charlie Hebdo sa på et tidspunkt at “jeg vil heller dø stående enn å leve på knærne”. Det er store ord. I går ble han som uttalte dem skutt ned og drept i sin redaksjon sammen med 11 andre, de fleste redaksjonelle medarbeidere.

Ståle Pallesen trekker seg fra instituttlederstilling, og kritiserer fakultetsledelsen. 

Vi merker oss at dere 4. september har forsøkt å skrive en forsvarstale i BT. Her følger sensur av de punktene dere tar opp, med begrunnelse.

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Er det riktig at arbeidsgiver sin avis legger ut lenker til ansattes bryllupsplanlegging, publiserer ansattes private bilder, og gir en negativ og tendensiøs fremstillinger av ansattes arbeid?

Jeg er sosiolog og var tilknyttet sosiologisk institutt ved UiB da jeg var Ph.D.-kandidat. Nå er jeg bekymret for en ansettelsesprosess ved instituttet. 

 

Vårens sentrale lønnsforhandlingar ga ein heilt ny situasjon for statsinstitusjonane og dei statstilsette, med to hovedtariffavtalar i staden for ein.

Litteraturprofessor Arild Linneberg er intervjuet i På Høyden i anledning min kritikk av justismordprosjektet drevet av Linneberg og to andre litteraturvitere ved UiB. Enkelte av Linnebergs uttalelser finner jeg grunn til å kommentere.

Etter 25 år har jeg mistet troen på universitetsdemokratiet vårt, skriver Jill Walker Rettberg.

Eg er heilt klart positiv til å innføre ei ordning som kan medføre at det er fleire av dei som verkeleg brenn for studiet som kjem inn.

Annet universitetsnytt

Khrono
Tre av de tusen nye studentene NMBU-rektor Mari Sundli Tveit håndhilste på fredag forlot andre institusjoner til fordel for NMBU. — Dere er den...
Khrono
Torsdag var det studiestart for NTNU Ålesund. Mest oppmerksomhet fikk studentleder Gjermund Langset Kvernmo som stilte i lang svart kjole for ...
Panorama
I anledning det forsmedelige tapet mot RBK og de etter hvert så positive norske bidragene i friidretts VM, starter vi semesteret med en dyptgående...
Universitetsavisa
Mange forbinder nok fagfeltet mest med småkriminelle tenåringer. Nå arrangerer NTNU norgesmesterskap i hacking for å få tak i de skarpeste hodene på...
Universitetsavisa
Viking-entusiaster fra hele verden er på utkikk etter UiBs stjålne vikingskatter.
Universitetsavisa
ARENDAL: Mats Beldo er i ferd med å bli varm i trøya som leder for 230 000 studenter. Han dro til Arendalsuka for å lytte – og kanskje også bli hørt.