Den nye Høgskulen på Vestlandet bryter loven når nytt studentdemokrati ikke er på plass fra fusjonstidspunktet, ifølge jusprofessor ved Universitetet i Bergen, Jan Fridthjof Bernt.

Olav Thon Stiftelsen gir i år ut 43 millioner kroner til forskning. Ved UiB får blant andre professor Anne Berit Guttormsen pris for fremragende undervisning.

Statsministeren gir karakteren A til ministeren for samanslåing av høgskular. Sjølv får ho ikkje ståkarakter av Liv Signe Navarsete.

Jussprofessor Hans Petter Graver stiller som rektorkandidat ved UiO.Det stadfestar han overfor Uniforum. Han får med seg professor i molekylærbiologi, Inger Sandlie som prorektorkandidat og medisinprofessor Jan Frich som viserektorkandidat.

Skandaleforskeren Paolo Macchiarini skal ha brukt forfalskede data for å få lov til å utføre strupe-transplantasjoner i Russland. En russisk kvinne døde etter operasjonen.

Kvalitet.

Bildet av akademikerne som skyr undervisning og løper tilbake til forskningen sin så fort hun eller han kan, er en gang for alle knust av ny NOKUT-rapport.

Styret ved Göteborgs universitet har i dag innstilt avtroppende rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, som ny rektor. Den svenske regjeringen avgjør til slutt.

Regner med litt rot i begynnelsen, men ikke de store endringene.

Høgskulen på Vestlandet opna med ein fest i Haugesund, Bergen og Sogndal. Her kan du sjå bilete frå opninga.

Han har slett ikkje vore sikker på at denne dagen ville kome. Men i dag kom kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til Bergen for å feire at tre høgskular har slått seg saman for å bli Høgskulen på Vestlandet.

Erna Solberg delte ut 39 millionar kroner under opninga til den hardbalne Høgskulen på Vestlandet.

Studentpolitikar Kristine Elsa Krokli minna om at det er studentane det handlar om under opninga av den nye høgskulen.

Følg opningsshowet ved den nye Høgskulen på Vestlandet direkte her.

Både på NTNU og på Høgskulen i Sogn og Fjordane hadde studentene potensielt avgjørende roller i spørsmålet om fusjon eller ikke. Studentene taklet presset på ulikt vis, noen til og med med ekstern coach som toppidrettsutøvere bruker, skriver Khrono.
 

Siri M. Kalvig har tatt doktorgrad i havvind. Nå vil hun gjenbruke tidligere oljeansatte innenfor alternativ energi.

Regjeringen bør satse mer på de største universitetene om de vil ha mer forskningsmidler fra EU. Det er tilrådningen i en ny rapport fra NIFU.

Regjeringa vil foreslå at det blir oppretta eit eige vitskapleg råd. Det opplyste kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på Høgres forskingskonferanse fredag 6. januar

Effektiviseringskutt.

IT-avdelinga må kutta flest årsverk, medan Muséplass kuttar færrast.

Ein nasjonal komite støtter arbeidet med å gjera Nordhordland til Noregs første biosfæreområde i Unesco.