Den 62-årige mannen mente seg aldersdiskriminert da en yngre søker med phd-planer fikk undervisningsjobben, men tapte søksmålet i tingretten. Retten mener imidlertid at HiB har opptrådd klønete, og at hele rettssaken kunne vært unngått.

Nær ein milliard kroner blir delt ut i Fripromidlar i år, mellom anna til unge forskartalent, og til mobilitetsstipend. Kreftforskar Agnete Engelsen er ei av dei som får støtte. – Dette betyr utruleg mykje for meg, eg blir heilt rørt.

Klyngeprosessen går videre etter at det nå har kommet et nytt forslag fra arkitektene.

På den nye kunnskapsportalen grind.no kan du bli betre kjent med over 800 stader i fylket vårt. – Me ønsker at folk skal få ei oppleving med å vandra og reisa i sitt eige nærområde, seier UiB-professor William Helland-Hansen.

Etter harde debatter i høst ser psykologene som skal trolig skal flytte til helseklyngen nå flere løsninger.

Det medisinsk-odontologiske fakultet (MOF) fikk ikke skifte navn til Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Om lag 40 faglærere må sitte i åpent kontorlandskap når de denne uka flytter inn i det nye Teknologibygget. De er kritiske til den nye arbeidssituasjonen.

UiB hadde store tekniske problem med den digitale eksamensløysinga si på fredag. Då eksamenen vart stogga i 90 minutt, var det fleire som sleit med å rekka fly som dei hadde bestilt.

Til våren vil de fire eldste universitetene gå ut i en samlet anbudsrunde for anskaffelse av nye felles administrative it-systemer. Hensikten er både å spare penger og styrke sin strategiske posisjon i sektoren.

Lokalt lønnsoppgjer:

Det lokale lønnsoppgjeret er avslutta, og for dei som får tillegg ligg snittet på 18 000 kroner. Ein heldig mat.-nat.-professor får 120 000 kroner ekstra.

Regjeringen og V og KrF gir mer kompensasjon for de som taper på den nye finansieringsordningen i uh-sektoren, men øker kravet om effektivisering med 0,3 prosent. Det siste utgjør et økt kutt på 95 millioner kroner for universiteter og høgskoler.

Jonas Gahr Støres første smak av utlandet var da han som åtteåring kom til Bergen. I dag var han tilbake for å hylle partifellen Trond Mohn - og prisvinnerne.

Nåløyet for å ende opp i en forskerkarriere i akademia er trangt, og denne utfordringen underkommuniseres i utdanningen.