Universitetsstyret har vedteke å endra vektinga av stemmene ved rektor- og universitetsstyrevalet i 2017. Styret meiner fordelinga slik den er i dag er udemokratisk.

Fusjonsspørsmålet har splittet ledelsen ved Høgskolen i Molde. Nå trekker prorektorkandidat seg, og sier det er vanskelig å ha tillit til sittende rektor. – Gammelsæter hører ikke på folk, og denne prosessen har ikke vært god, sier Ragnhild Michelsen.

Tirsdag ble NTNU-studenten Adrian Xhela (22) fra Kosovo pågrepet av politiets utlendingsenhet mens han var på vei til eksamen. — Forkastelig, sier leder av Studenttinget NTNU, Jone Trovåg.

Direkte frå Kollegierommet:

Torsdag samlast universitetsstyret til årets siste møte. Her kan du sjå sendinga frå Kollegierommet. Møtet startar klokka 09.30.

Med 25 prosent midlertidige vitenskapelig ansatte er Universitetet i Bergen verst i hele sektoren.

Parkinson sjukdom, europeisk politikk og informasjonsteori er mellom det årets BFS-vinnarar forskar på. No får dei 20 millionar kvar til prosjekta sine.

I dag er det offisiell opning av Medborgarlaben ved UiB. I laben får forskarar folk til å delta i ulike eksperiment, som å prøva å tena pengar for å måla risikovilje.

Det psykologiske fakultetet involverer ikkje studentane slik lova krev, meiner studentane

Ein tredjedel av internasjonale studentar har aldri eller sjeldan kontakt med norske studentar, viser ei undersøking. – Det er vanskeleg å få kontakt med norske når ein bur på Fantoft, meiner tyske Antonia Deistler.

Dei tre høgskulane på Vestlandet blei først samla til fusjon etter langvarig drakamp og diskusjon. Berit Rokne skal vere rektor for den nye Høgskulen på Vestlandet. Ho har inga tru på ein akadmisk institusjon utan takhøgd for refleksjon, usemje og kritikk.

Rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, er foreslått som ny rektor både ved Karolinska Institutet (KI) og Göteborgs universitet i Sverige.

Fokus på fusjonsplattforma og utdanning er blant ønska frå studentar og medarbeidarar til den nye HVL-rektoren.

En forsker har tapt saken sin i Høyesterett om fortrinnsrett. Forskeren tapte først i tingretten, vant fram i lagmannsretten, men Høyesterett støtter tingrettens avgjørelse, og gir Universitetet i Oslo medhold i saken.

Ida Blom

Følg debatten i På Høyden: