Klima: UiO-rektor varslar flykutt og slutt på styreseminar i utlandet

– Heller Gol enn Roma, seier rektor ved Universitet i Oslo, Svein Stølen. NTNU diskuterer interne avgifter på flyreiser.


Rune Indrøy forlater Universitet i Bergen

UiBs direktør og lobbyist Rune Indrøy slutter og blir konserndirektør i BKK.


– Plan S kan bidra til å nå bærekraftmålene

Drastiske endringer må til for å nå FNs bærekraftmål. En slik endring er å åpne tilgangen til forskningstidsskriftene, ifølge statssekretær Rebekka Borsch.


Collett: Langeland-dommen kan gi en forarming av universitetene

Historieprofessor John Petter Collett er bekymret for at Langeland-dommen, sammen med andre trender, kan føre til at universitetene ikke lenger tør å ansette de mest kreative personlighetene.


Sjå berekraft-konferansen

Under tittelen re:thinking/re:working samler UH-sektoren seg torsdag og fredag til den andre nasjonale bærekraftkonferansen for universitets- og høgskulesektoren, i møte med beslutningstakarar, frivillige organisasjonar, næringsliv og andre. 


Bærekraftkonferansen: Bare vestlige skal diskutere global ulikhet

Bare Europa og USA er med når universitetsfolk, politikere og byråkrater møtes for å snakke om gapet mellom fattige og rike land i den globale kunnskapssektoren.


Feirer samefolkets dag: Saga (9) besøkte barnehage

Gahkko, lassokasting, og kanskje størst av alt: Besøk av en stor jente i ekte samekofte. Barna i Bortigard barnehage feiret samefolkets dag onsdag.


Klima: Fortsatt CO2-topp: Til 4 kontinent på 3 månader, tar 26 tilsette med til USA

Storbritannia, Slovakia, Sør-Afrika, Belgia, Kina, Hellas og USA. UiBs berekraft-rektor, Dag Rune Olsen, besøker sju land før påske.

Nytt om folk

Nye kollegaer? Jubilantar eller anna? Sett inn ei melding her.