Klima: Fortsatt CO2-topp: Til 4 kontinent på 3 månader, tar 26 tilsette med til USA

Storbritannia, Slovakia, Sør-Afrika, Belgia, Kina, Hellas og USA. UiBs berekraft-rektor, Dag Rune Olsen, besøker sju land før påske.


Ansatt rektor gir flere lukkede beslutningsprosesser

Av de mest profilerte institusjonene med ansatt rektor, utmerker Oslomet seg med beskrivelsen «svært lukket» mens de tillitsvalgte ved NTNU og NMBU betegner beslutningsprosessene på rektor- og universitetsstyrenivå som «ganske lukket».


16 fekk underkjent doktoravhandlinga si i fjor. No vert det lettare å be om ei ny sakkunnig vurdering.

Den nye ph.d.-forskrifta opnar for at fakultetsstyra lettare enn før kan be om ei ny sakkunnig vurdering dersom ein er i tvil om ei doktoravhandling er god nok.


Jan Fridthjof Bent ønsker eksternt flertall i universitetsstyrene

– Jeg tror vi må våge å ta en seriøs diskusjon om det ikke heller skulle vært et flertall av eksterne styrerepresentanter, sier Jan Fridthjof Bernt til Uniforum.


Tilsettingsprosess: – Formelle feil, tendensiøst og upresist

Endå ei tilsetjingssak ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studium vekkjer harme. – Det verkar som om ein har ein kandidat ein ønskjer å tilsetja, seier ein av søkjarane.


Langeland anker ikke

— Jeg orker ikke bruke tid og krefter på dette, sier Langeland til Forskerforum.


NTNU: Konfrontasjon under Eikrem-møte

NTNU-rektor Gunnar Bovim deltok på et møte i den betente Eikrem-saken. Om lag 20 minutter inn i møtet mellom NTNU-ledelse og ISA-ansatte og studenter, gikk Øyvind Eikrem selv og en av kollegene hans i strupen på hverandre.


Vil ikke stenge tilgang til tidsskrifter så lenge forhandlingene pågår

De fire største tidsskriftforlagene har gitt norske brukere tilgang til tidsskriftene sine ut januar. Men forhandlingene pågår fortsatt og to av de fire bekrefter nå at de ikke har planer om å stenge tilgangen med det første.


Spesialsnop: Notisbøker til verdskjend kunstnar ligg i Bergen

Denne godbiten frå Manuskript- og librarsamlinga har ikkje vore registrert ved Spesialsamlingane tidlegare. Det er fire notisbøker av den verdskjende vestlandsmålaren Anders Monsen Askevold (1834-1900). Her finn vi kladd til mange brev og motiv til seinare måleri.


Bærekraft for fulle hus i Bergen neste uke

Universitetsaulaen i Bergen ligger an til fullt hus når den nasjonale bærekraftkonferansen blir arrangert for andre gang 7. og 8. februar.

Nytt om folk

Nye kollegaer? Jubilantar eller anna? Sett inn ei melding her.