Debatt

Kva skjer

Det skjer ikkje noe, legg til ein hendelse under.

Siste leserkommentarer

Debatt

Flere kritikere går til angrep på UiBs samarbeid med Konfutse-instituttet uten å ha satt seg inn i avtalene, skriver Dag Rune Olsen.

Nyfiken på korleis museet ser ut utan utstilling? Bli med inn!

Statsråd Iselin Nybø nevner ikke ordene foretak eller foretaksmodell når hun presenterer mandatet for den nye mulighetsstudien av høyere utdanning.

Jusstudentane får podcastar, sam.pol-studentane kan ha praksis. Møt årets ugleprisvinnarar.

«Det kinesisk-finansierte Konfutse-instituttet ved UiB er en vanskapning. Det er nettopp slike bindinger et fritt universitet skal unngå».

Forskerforbundet er svært kritisk til at noen fakulteter har ekstern styreleder. De er heller ikke veldig positiv til eksterne styremedlemmer.

Alt handlar om å skape god kjemi, meiner UiBs profilerte professor Leiv K. Sydnes.

Hvilken bok skal du ta deg deg i feriebagen i år? Her er tips fra noen av dem som arbeider med litteratur og språk til dagen.

Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen synes Petter Aasens Kina-kritikk er lite troverdig, og mener Utenriksdepartementets kritiske rapport om Konfucius-institutter bygger på faktafeil.

Debatt

Hvorfor skal UiBs representanter i Nansensenterets styre arbeide for flytting, fra hensiktsmessige lokaler i egen bygning til mindre hensiktsmessige lokaler?

Universitetsmuseet er på jakt etter magasin der de kan lagre kulturhistoriske gjenstander.

— Pengesekken til universiteter og høgskoler blir ikke større av å endre organisasjonsmodell, sier leder i Akademikerne, Kari Sollien.

For andre gang på kort tid slutter en vitenskapelig ansatt ved kunstfag ved Universitetet i Stavanger etter anklager om seksuell trakassering. På kort tid har minst fire ansatte sluttet på kunstfag som følge av #metoo.

37 UiB-bygg er freda. Det gir 8,5 kilo forvaltningsplan.

Mens noen tok fly til Kina for under 5000 kroner, fløy andre på business-class til det seksdobbelte. NTNU betalte mer enn 300 000 kroner for en strykekvartett som fulgte delegasjonen som besøkte Kina i april.

Eit nytt forskingsprosjekt skal svara på om musikkterapi kan hjelpa heimebuande med rusproblem og psykiske lidingar.

Det plantes og planlegges stort i Botanisk hage på Milde. Målet er å skape et grønt kraftsentrum for formidling og faglig samhandling.

De fire første høgskolene som fikk undersøkt det systematiske kvalitetsarbeidet sitt fikk stryk. NHH ble derimot godkjent.

Forskningsrådet satser på humanioraforskning som kan bidra til å løse noen av verdens største utfordringer. På fire år skal andelen til humaniora opp fra tre til fem prosent av totalbevilgningene.

Italia, Italia, Italia, Røros og Fræna. Det er ferietid for universitetsrektorane.

NRK vil flytta frå Marienlyst, men treng så mykje pengar som mogleg. UiO vil flytta inn, men ha kunnskapsgate.

Eit ekspertutval skal vurdera om ein skal ha fleire studieplassar i medisin i Noreg. Ein skal òg vurdera om UiB-studentar skal kunne ta deler av studiet i Stavanger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Morgenfuglene sto i kø for å komme seg inn på morgengry-konserten med Silje Nergaard. Det var kødannelser allerede fra halv seks fredags morgen...
Panorama
Dag fire på Moldejazzen hadde fotballkamp, trippel konsert på Romsdalsmuseet og en fullpakket Molde Domkirke på menyen. (function(d, s, id...
Universitetsavisa
- Dette er svært ubehagelig for meg, og saken dukker opp på et meget uheldig tidspunkt, sier Ole Petter Ottersen til Universitetsavisa.
Universitetsavisa
Ole Petter Ottersen leder arbeidet med å rydde opp i forskningsjukset ved Karolinska Institutet. Nå rettes mistanke om forskningsfusk mot Ottersen...
Panorama
Med nærmere 4300 tilskuere spilte Van Morrison opp til fest på Romsdalsmuseet Van Morrison trakk mange festivalgåere ut til Romsdalsmuseet til...
Panorama
Aldri før har Høgskolen i Molde sendt ut så mange tilbud om studieplass, og de fleste søkere får førstevalget sitt oppfylt. Det skriver...
Abonner på Forsidestrøm