En sjelden solskinnshistorie, mener Arild Linneberg om sin egen forskning på justismord.

Debatt

Vår oppfatning er at de tre fusjonspartene vil trekke ulike styrker inn i en fusjonsavtale, skriver studentene Fredrik Bødtker og Sondre Riisøen. De deler ikke Røynda-redaktør Kristoffer Skarsteins uro for en kommende høgskolefusjon på Vestlandet.

Lite har kommet ut av det humanistiske justismordprosjektet, og det bidrar ikke til tverrfaglig debatt, mener filosofi- og rettsvitenskapprofessor Eivind Kolflaath.

Siste leserkommentarer

Kjell Bernstrøm innstiller på fortsatt valgt rektor ved Universitetet i Bergen. Ansatt rektor vil kreve en omfattende prosess for å sikre legitimitet for beslutningen på universitetet, og det er det ikke tid til.

Hvem er flinkest i landet her?

Morgenbladet skal kåre Norges beste formidlere og forelesere. Tre fra UiB er med til finalen.

Debatt om styringsform

Også ved UiO går debatten om rektor skal være valgt eller ansatt. – Skulle vi gå over til ansatt rektor her ved UiO, er det svært viktig at universitetssamfunnet holder seg våkent, sier dekan Pål Barkvoll.

Debatt

At Peter Haugan nå ikke ønsker å diskutere eller oppgi sitt foreløpige standpunkt er ikke lett å forstå for mange av oss velgere, og det bidrar iallfall ikke til et transparent universitetsdemokrati.

4 av 11 styremedlem røyster truleg for vald rektor i neste veke. 2 vil ha tilsett. Resten har ikkje bestemt seg.

Debatt

Dette er studentenes mening om valgt og ansatt rektor, skriver lederne i studentparlamentet.

Debatt

Full støtte til Haugan og Fløttum som synes å ville lytte og vurdere før de velger standpunkt, skriver professor Jan Petter Hansen.

Debatt

Gladsaken forteller at ved UiB er det fleksible arbeidsforhold for talentfulle forskere, kort sagt en attraktiv arbeidsplass.

Debatt
I flere debattartikler har det blitt argumentert imot tilsatt rektor og at representanter bør være åpne med sin mening. 
Debatt

Eller vil vi ende opp med å fusjonere for fusjonens skyld? spør studentavisredaktør Kristoffer Skarstein. Han ber fusjonsmotstandere om å signere dette oppropet mot Vestlandshøgskulen.

Abelprisen i matematikk:

I 1994 klarte Andrew Wiles å finna løysinga på Fermats siste teorem. I dag får han Abelprisen i matematikk for det arbeidet. – Det finst framleis uløyste gåter som unge matematikarar kan gå laus på, seier han til Uniforum.

Debatt

Eit universitet har ingen «forretningshemmeligheiter». Alle styrerepresentantane burde difor delta i det offentlege ordskiftet. Så langt ser vi lite av dette, skriv Katharina Sass og Tor Halvorsen i dette innlegget.

Debatt

Eller hvorfor gruppe-A representantene i universitetsstyret bør ha et prinsipielt syn på spørsmålet om valgt eller ansatt rektor.

Det statlige tariffoppgjøret pågår fortsatt. Blir ikke partene enige innen natt til torsdag 26. mai, kan streiken være et faktum.

No er alle råtekstane til Norsk Ordbok og språksamlingane i Oslo pakka ned i kartongar. Det første flyttelasset gjekk frå Oslo til Bergen denne månaden.

Sammenslutningene i staten har varslet at 1461 ansatte ved universiteter og høgskoler kan bli tatt ut i streik torsdag. 138 er varslet tatt ut ved Universitetet i Bergen.

Debatt

Hvis det hele koker ned til at Nordbotten har gjort sin jobb (og vel så det), men at han med fordel kunne ha vært mer på kontoret, kan jeg per i dag ikke se at På Høyden har rimelig dekning for sakens vinkling og relativt ekstreme personfokus.

Debatt

Det er viktig at vi som styremedlemmer er åpne for alle momenter som kan legges frem inntil beslutning skal fattes.

På representantskapsmøtet til Universitets- og høgskolerådet i går, diskuterte rådet å åpne møtene sine. Svaret ble mer åpenhet.

NTNU skal utnytte lang erfaring med jenterekruttering til å hanke inn flere gutter til helsefag- og lærerutdanning der jentene dominerer.

Debatt

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Har masterstudenter i psykologi har vansker med å få jobb og opplever kompetansen som lite etterspurt, slik UAs gjesteskribent hevder? - Våre...
Khrono
Statssekretær Bjørn Haugstad har god tro på at nye program vil komme flere studenter til gode, enn den gamle kvoteordningen, mens KrF er...
Universitetsavisa
Hvorfor skal Høgskolen i Molde utrede fusjon med NTNU, når NTNU ikke ønsker flere fusjoner? UA har besøkt Molde-rektor Hallgeir Gammelsæter for å få...
Khrono
Kommentarer PublisertMandag, 30. mai 2016 - 0:17-OppdatertMandag, 30. mai 2016 - 0:19...
Khrono
Kommentarer PublisertSøndag, 29. mai 2016 - 16:08-OppdatertSøndag, 29. mai 2016 - 16:08...
Universitetsavisa
Teknologene, økonomene og helsefag-ansatte vil helst fortsette som samlede institutter under ett fakultet. Informatikerne vil dele seg i to institutt...
Abonner på Forsidestrøm