Et fakultet for økonomi ved NTNU kan få flere studenter enn Norges Handelshøyskole i Bergen. – Dette er helt fantastisk. Vi trenger tunge fagmiljø flere steder i landet, sier tidligere NHH-rektor Victor Norman.

Høgskulane i Bergen og Stord/Haugesund vedtok å forhandle om ein fusjon med ei måtehalden begeistring. I Sogn og Fjordane vedtok dei eit meir lunkent tja.

Styret ved Høgskulen i Sogn og Fjordane vedtok i dag å gå vidare med fusjonsforhandlinar. Men først skal dei gjere sonderingar.

Siste leserkommentarer

Høgskolen Stord/Haugesund har som mål å verta fusjonert med høgskulane i Bergen og Sogn og Fjordane. Men universitetstanken er høgskulestyret avventande til.

I dag blir det avgjort om høgskulane i Sogn og Fjordane, Bergen og Stord/Haugesund blir med vidare i prosessen mot eit stort profesjonsuniversitet på Vestlandet. Men i trivselsfylket er det mange som ikkje vil.

Medborgerpanelet gjør at forskerne kan kaste seg rundt når noe skjer. Postdok Susanne Bygnes kombinerer ferske paneldata med intervjuer om flyktningkrisen.

- Jeg har ikke noen annen melding til Høgskulen i Volda enn at de må tenke effektivt og kjapt, sier Bjørn Haugstad.

Fusjon:

Statssekretær Bjørn Haugstad trur at når fusjonsprosessen er over, vil ein få meir kvalitet for pengane.

Kva vil fusjonen bringe?

Leiinga ved Høgskulen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskulen Stord/Haugesund har svært ulike syn på ein mogleg fusjon.

Høyskolene i Sogn og Fjordane, Stord/Haugesund og Bergen møtes for felles styreseminar om en mulig fusjon i dag. Følg det direkte her.

Studentleder Therese Eia Lerøen sier landets studenter sender et tydelig signal til landets rektorer: De må bli faglig inkludert og veiledet på en mye bedre måte enn det som gjøres i dag.

Studiebarometeret:

Det finnes både små og store lærerutdanninger på toppen av studiebarometeret til Nokut. Se listen over 58 bachelorprogram for grunnskolelærere.

Kunnskapsdepartementet (KD) vender tommelen ned for den foreslåtte høgskolealliansen.

Grunnleggeren av Gapminder kommer til Bergen 19. april.

Studiebarometeret:

Politistudentene er landets aller mest fornøyde. De minst fornøyde er enkelte ingeniør- og lærerstudenter.

Studiebarometer:

Rekordmange studenter, nesten halvparten av de spurte, svarte på Studiebarometer 2015. Resultatene legges fram tirsdag 2. februar og du kan følge framleggingen direkte her.

Droneutdanning er i vekst på norske universitet. Nå starter også et større forskningsprosjekt rundt dronebruk i media.

Uværet «Tor»

UiB avlyser all undervisning fra og med klokka 12.00

Som HF-ar må ein sjølv synleggjera kva ein held på med og kva ein kan, seier filosof Espen Gamlund.

Universitetet i Oslo bruker tre millioner kroner i året på PR-tjenester. NTNU og UiB gjør i hovedsak jobben selv.

Blant studentar ved Høgskulen i Sogn og Fjordane er frustrasjonen stor. - Kunnskapsdepartementet har vore feige, seier Ingrid Moe Albrigtsen, leiar i studentparlamentet.

Debatt

– Vi har merket oss variasjonen i antallet studenter som reiser ut, men dette har i stor grad andre forklaringer enn at studenter blir frarådet å reise på utveksling, skriver dekanene Helge K. Dahle og Nina Langeland.

– Det er ikkje tvil om at det har vore eit stort press på oss, seier rektor Rasmus Stokke.

En forsker ved Universitetet i Agder har publisert over 100 forskningsartikler i året. Nå blir han gransket av Det nasjonale publiseringsutvalget.

Studentene ved Høgskulen i Sogn og Fjordane stritter sterkt imot en eventuell fusjon. –Vi vil ikke forbedre oss på noen av punktene departementet krever gjennom denne fusjonen, mener lokal studentleder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Statsråd Isaksen er nøgd med at tre høgskular på Vestlandet skal forhandle om fusjon. På sikt synes han at eitt felles universitet på Vestlandet...
Khrono
Årets tredje kandidat til ledervervet i NSO har meldt seg. Ingrid Moe Albrigtsen er en fusjonsmotstander fra Vestlandet.
Khrono
– Ei evaluering av Cristin no vil neppe tilføra prosessen noko nytt. Det svarar kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på eit spørsmål frå...
Panorama
Den foreslåtte alliansen mellom høgskolene i Molde, Volda og Lillehammer fikk sitt endelige avslag med det samme kunnskapsministeren kom tilbake fra...
Universitetsavisa
Ti dager før NTNUs styre skal vedta fakultetsstrukturen, kommer førsteamanuensis Tim Torvatn med følgende oppfordring til styremedlemmene: - Bruk...
Universitetsavisa
Styremedlemmene Kristin Melum Eide og Kjersti Møller forsikrer: - Vi følger nøye med på de ferske innspillene fra fagmiljøene og er meget lydhøre for...
Abonner på Forsidestrøm