Nytt om folk

Jubilant

Professor Kenneth Hugdahl, Institutt for biologisk og medisinsk psykologi, Universitetet i Bergen, fyller 70 år mandag 15. januar.

Debatt

Kva skjer

Det skjer ikkje noe, legg til ein hendelse under.

Siste leserkommentarer

NTNU etablerer en avdeling for etter- og videreutdanning i Oslo. Siden kan det bli aktuelt med egne avdelinger i inn- og utland.

30 000 forskere blir invitert til å svare på spørsmål knyttet til god forskningsskikk. UiB-professor Mathias Kaiser skal lede prosjektet.

Nesten halvparten av forskerne innen matematikk og naturvitenskap er utlendinger, mens i humaniora er andelen 22 prosent. I vitenskapsakademiet debatteres det om Norge tåler så mange utenlandske forskere.

Kjersti Toppe var ein av Skeivt arkiv sine politiske fødselshjelparar. Denne veka kunne ho endeleg sjå korleis arkivet har vorte.

Debatt

Det er et forskningspolitisk mål å sikre bedre kjønnsbalanse blant prosjektledere i forskningsprosjekter.

Forskning og høyere utdanning er et av feltene som blir styrket med den nye regjeringssammensetningen.

Den nye regjeringen vil teste foretaksmodellen i høyere utdanning. Norske uh-rektorer er uenige i om dette er en god idé eller ikke.

UiB har kontakt med ein eller fleire politikarar frå hordalandsbenken kvar veke. Måndag var nokre av dei i Bergen.

Debatt

Det er mulig jeg er stokk dum, men selv kort tid etter svært gode forelesninger, husker jeg knapt noe av det som ble sagt.

– Me skal gjera betre analysar av framtidas kompetansebehov. Derfor skal regjeringa setja ned ei arbeidsgruppe som skal sjå på dette, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på Kontaktkonferansen for universitet og høgskular.

Stockholm vil lokka til seg verdas beste forskarar i molekylær biovitskap og livsvitskap. – Hagastaden skal bli ein forskingsbydel der folk ikkje berre arbeider, men der dei også bur, trenar og brukar kulturtilboda, fortel Ylva Williams i stiftinga Vetenskapsstaden Stockholm.

Fransk-professor Kjersti Fløttum vart invitert til det franske miljødepartementet for å fortelja dei korleis ein bør snakka om klima med mannen i gata.

Debatt

Volda-rektor Johann Roppen trur ikkje det blir færre nes med høgskular eller universitet på.

Politiet mener det er den savnede NTNU-studenten Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.

I følge VGs kilder er det Iselin Nybø som kanskje allerede onsdag denne uken kan kalle seg minister for høyere utdanning og forskning. VG skriver at Isaksen trolig blir i regjeringen, men som arbeids- og sosialminister.

Eit nytt system skal gjera det enklare for studentar ved UiB å varsla om kritikkverdige hendingar. På UiO har systemet vorte nytta sidan 2013.

Frå 1.januar vart Uni Research ein del av Forskningsselskapet SørVest AS. No har det ferske selskapet bytta namn til Norce.

Istanbul:

Avgjerda i rettssaka mot tyrkiske Ishtar Gözaydin er utsett til onsdag 17. januar. Det bestemte domstolen i Istanbul før helga. UiOs menneskerettspris blei også eit tema.

Basert på informasjon om at det skal vera utfordringar med arbeidsmiljøet, har Arbeidstilsynet innleiia tilsyn mot NSD.

Flere norske universiteter og høgskoler har ikke retningslinjer for romantiske eller seksuelle forhold mellom forelesere og studenter. Ikke bra nok, mener studentene.

Nå er det vedtatt: Høgskolen i Oslo og Akershus er OsloMet - storbyuniversitetet.

Nils Rune Langeland har fått avskjed frå Universitetet i Stavanger. Likevel går han på jobb kvar dag.

Debatt

Kvinner hadde større suksessrate enn menn i årets tildeling av Frinatek-midler fra forskningsrådet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Fire instituttledere forteller om utfordringer med jobben som instituttleder, hva de mener kjennetegner god ledelse og hvilke resultater de har fått...
Panorama
Jungmann Anton Hanson og Krimkrigen: På vei til Istanbul var fez obligatorisk Odd Williamsen er regionkonservator ved Nordmøre museum i...
Universitetsavisa
- Dette har vært en veldig viktig sak for instituttet, sier instituttleder Jørgen Langdalen ved Institutt for musikk.
Universitetsavisa
Oppdal: - Strukturreformen i universitets- og høgskolesektoren er gjennomført. Det som gjelder nå, er å jobbe med kvaliteten i alt det sektoren...
Universitetsavisa
«Teatersamlingen» ved Gunnerusbiblioteket er en spennende kilde til Trondheims teaterhistorie.
Universitetsavisa
Noen ganger må offentlige virksomheter være hyklerske for å være legitime. Hvorfor er det slik?
Abonner på Forsidestrøm