Debatt

Sigrun Åsebø forteller i På høyden om sin 16 år lange ferd mot fast stilling ved HF. 16 år er lang tid - altfor lang tid. Langvarig midlertidighet har ødelagt for mange menneskers liv, skriver Ann-Krisitin Molde ved HF.

– Jeg er vel en av de som har holdt ut lengst, tror jeg. Om Sigrun Åsebø har UiB-rekorden i midlertidighet, skal være usagt, men 16 år er lang tid å vente på fast stilling. Her er historien.

Torbjørn Røe Isaksen har bedt om at pengebruken i Forskningsrådet skal evalueres. I dette intervjuet forklarer han hvorfor.

Siste leserkommentarer

Debatt

Hvorfor er ikke undervisningen ved UiB digitalisert, nå som studentene har tilgang til den nye læringsplattformen og hvor de ansatte har tilgang til alt de skulle trenge av digitalt utstyr?

— Så høy midlertidighet som vi har her, er ikke akseptabelt for en institusjon som oss, og som en seriøs arbeidsgiver. Det konstaterte rektor. Nå skal styret få jevnlige rapporteringer.

Strategiske satsninger er blant sakene styret skal gjennom i dag.

Standardisering av studier og studentmobilitet er tema i valgkampen på Høgskolen i Bergen.

Med seg i styret får han mellom anna Aina Berg, administrerande direktør i Uni Research.

Daniel Lokshtanov har grunn til å juble. Ikke bare har han vunnet et ERC Starting Grant, han blir også professor i samme slengen - i en alder av 32.

Det er for slapt av statsråd Isaksen at han ikke har noen planer for å evaluere strukturreformen, mener leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad.

- Stopp dem, var oppfordringene fra Jones om norske forkjempere for skolepenger for høyere utdanning. Dessuten synes han en utdanning fra hans alma mater, Oxford, kan være overvurdert.

Debatt

Eilert Jan Lohne henvender seg til oss i et åpent brev hvor han redegjør for sine erfaringer da han søkte om opprykk til professor.

Sensuren avslørte ikke fusk. Tips førte til at en ferdig masterkandidat fra NMBU ble dømt for plagiat, fikk masteroppgaven annulert, vitnemålet inndratt og ble utestengt først flere måneder etter sensuren.

Det blir rift om plassane i interimstyret til den nye stor-høgskulen på Vestlandet.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener at han er så godt som ferdig med strukturreformen i høyere utdanning. Og kan hende som kunnskapsminister også?

Fadderuken er en viktig sosial arena. Her skapes de første vennskapene, her dannes fremtidige nettverk. På denne arenaen stiller studenter med barn svakere, men det vil denne gjengen gjøre noe med.

Torsdag, handlet Arendalsuka om havet og UiB. Universitetet benytter anledningen til å fremsnakke Marine City, og til å livesteame fra en fjernstyrt undervannsbåt.

Til liks med dei nye studentane som startar semesteret på Nygårdshøyden er dei fleste fødde sist på 90-talet. Men dei tjue lærlingane som torsdag starta ved UiB har valt ein annan veg ut i arbeidslivet.

Jubileum på Milde:

Botanisk hage på Milde har bydd på grøn glede i tjue år. Sundag skal ein av dei vakraste hagane til universitetet feirast med musikk, fabelaktig formidling og kortreist mat.

Debatt

Offentlig debatt om forskningens kvalitet kan gi inntrykk av at det ikke er grunnlag for tillit, men dette er tvert i mot med på å gjøre forskningen bedre. Arvid Hallén skriver om justismordprosjektet ved UiB.

Fem nye mobilapper for forskning skal i produksjon i løpet av høsten, og én skal være klar før jul. Dermed ligger UiO langt framme i å utvikle mobilteknologi for sensitive data.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Regjeringen fordeler fire millioner kroner til studentsamskipnadene ved de nye, sammenslåtte universitetene og høyskolene.
Khrono
Denne helga ble 700 Oslo-studenter sluppet løs i hovedstatens gater for å spille lacross, rumpeldunk, rebus, og gå på museer og teater.
Khrono
Trygve Bernhardt Moen Haaland ble lørdag valgt til ny Formand for Studentersamfundet i Oslo.
Khrono
NTNU-rektor Gunnar Bovim led nederlag i universitetsstyret i saken om kutt i administrasjonen. Rektor må bremse kutt-iveren.
Panorama
Den dype sommerdpresjonen som inntraff i nær fortid (se: Sommer-depresjon og  Manglende samspill) er snudd til gryende optimisme. Bildet over, tatt...
Panorama
Thursday, HiMolde students hiked to the top of Moldeheia aka Tusenårsvarden (elevation: 530 meters). The top is a favourite destination among locals...
Abonner på Forsidestrøm