Stockholm: Fungerende rektor ved Karolinska Institutet har en klar analyse av hvorfor Macchiarini-affæren fikk utvikle seg til å bli en skandale. Om regjeringen vil, overlater hun snart kontoret til Ole Petter Ottersen.

— Hvis man vil lære seg å holde noens oppmerksomhet i en time, er det kanskje komikere eller skuespillere man bør følge med på, sier professor Rolf Reber.

Sindre Dueland, tidligere studentpolitiker og jurist, ble i torsdagens styremøte på Høgskulen på Vestlandet tilsatt som studentombud på den nye høgskolen.

Siste leserkommentarer

Han smeller til mot Trump, kritiserer Israel og ber sine ansatte om å delta i valgkampen. Men Gunnar Bovim vil verken være en «politisk figur» eller lede et politisk universitet.

Studenter har vært inne på ideen om å stille som motkandidat i rektorvalget, men det blir nok med tanken.

Debatt

Universitetsledelsen og rektoratet har ansvaret for at det finnes svært få tverrfaglige studieprogram på Universitetet i Bergen, skriver Eline Aresdatter Haakestad i dette innlegget.

HVL-styret går imot forslaget frå rektor, og går for fire fakultet.

Høgskulen på Vestlandet har no fått ein fagleg profil. Men saka kjem opp att til hausten, når den nye høgskulen skal leggje strategi.

HVL-styret skal i dag ta den kontroversielle avgjerda om fagleg organisering. Du kan følgje styremøtet direkte her.

Ei styringsgruppe foreslår å organisere Høgskulen på Vestlandet i tre fakultet, etter profesjonsmodellen. Men fleire er kritiske til forslaget. Se møtet direkte her!

Sjå kva som skjuler seg i Norges mest avanserte forskingsfartøy.

Rektorvalgkamp i Oslo

Kandidatene Hans Petter Graver og Svein Stølen ønsker begge å bli ny rektor ved Universitet i Oslo. Tirsdag stilte de til årets første valgdebatt. Deres eneste klare uenighet handlet om automatisk begrunnelse på eksamen.

Professor på Høgskolen i Oslo og Akershus, Elisabeth Gording Stang, er bekymret for konsekvensene av universitets-jaget for høgskolens studenter.

Det juridiske fakultetet ved UiB er det første juridiske lærestedet i Norge som tilbyr et slikt opplæringstilbud.

NSD skal lage et felles nordisk kanal- og publikasjonsregister, som skal ligge i skyen.

I helgen ble Kristine Elsa Krokli valgt til leder for arbeidsutvalget til Studenttinget ved Høgskulen på Vestlandet.

Flere masterstudenter ved Institutt for geografi utvekslet svar på en Facebook-chat under en digital eksamen i fjor. De ble først tatt for fusk, før klagenemnda la vekk sakene.

Debatt

Ledelsen ved Institutt for biologi ser seg nødt til å legge ned bachelorprogrammet i miljø- og ressursfag, men ønsker å tilby et tverrfaglig studietilbud med basis i biologi, skriver Ørjan Totland og Kristin Kalvik.

Eksamen.

13 høgskoler og universiteter nekter studenter individuell klagerett på gruppeeksamen. Departementet har sagt ja til praksisen. Dette er lovbrudd, mener jusprofessor Jan Fridthjof Bernt.

Studenten skal ha distribuert det prestasjonsfremmande legemiddelet ritalin på Realfagsbygget over noko tid.

Masterprogrammet i sosiologi ved UiB og masterprogrammet i IKT i læring ved HVL scorar høgast blant studentane.

Debatt

Du kan ikke si at dagens studenter ikke kan like mye som gårsdagens studenter, fordi de ikke kan de samme tingene som vi kunne, skriver professor Arild Raaheim.

Forskningsombud Peter Kierulf hadde lite pent å si om miljøet i Vilhelm Magnus lab da han vitnet i varslersaken i Oslo tingrett onsdag.

Debatt

Denne uken la ekspertgruppen som har arbeidet med områdegjennomgangen av Norges forskningsråd (NFR) frem sin rapport. Rapporten er viktig, da den er forbilledlig tydelig på hovedutfordringen: Evnen og viljen til å prioritere kvalitet.

Studentene på de største lærerutdanningene er blant landets minst fornøyde lærerstudenter. Små utdanninger har størst tilfredshet.

– Evakueringen gikk fint, og brannvesen og politi var raskt på stedet, sier Nokas til På Høyden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Elgeseter park skal ikke røres, sier ordfører Rita Ottervik. I praksis betyr det at kun et av vinnerkonseptene i idékonkurransen for NTNUs...
Khrono
Rektor Gunnar Bovim vil verken gå i tog eller slutte NTNU til den globale vitenskapsmarsjen 22.april fordi han mener det er politisk aksjonisme...
Universitetsavisa
Er du midlertidig ansatt ved NTNU og gravid eller har småbarn, bør du helst være tilsatt ved Det humanistiske fakultet. Der er smidigheten størst,...
Khrono
Kommentarer PublisertMandag, 20. februar 2017 - 18:31-OppdatertMandag, 20. februar 2017 -...
Universitetsavisa
Høyres første kvinnelige partileder, tidligere statsråd og leder av Nobelkomiteen Karin Cecilie «Kaci» Kullmann Five er død, 65 år gammel.
Universitetsavisa
Fredsforsker Henrik Urdal er ansatt som ny direktør ved Institutt for fredsforskning (PRIO).
Abonner på Forsidestrøm