Siste leserkommentarer

UiB søker en ny politisk rådgiver ved “utenriksstasjonen” i Oslo.

Norsk litterær årbok vart stifta for å fylla tomrommet mellom dagspressa sin litteraturkritikk og litteraturhistoria. Kva skjer når litteraturkritikken får stadig mindre plass i media?

UiB får 18 nye stipendiater til neste år. Det er færre enn NTNU, UiO, UiS og UiA.

– Når NRK kallar Kunnskapsdepartementet for budsjettvinnar, kan me ikkje protestera mot det, seier statssekretær Bjørn Haugstad.

Hos Uni Research er gleda over statsbudsjettet stor. Studentparlamentet og Forskerforbundet er ikkje like nøgde.

Kandidatar og BOA kjem inn som kategoriar i forslaget til endra finansieringssystem. Men regjeringa gjer ingen ting med basisløyvinga.

- Jeg tror rett og slett dette er et godt budsjett for sektoren, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen. Regjeringen legger opp til å bruke så vidt over en prosent av brutto nasjonalprodukt på forskning og utvikling.

I statsbudsjettet for neste år foreslås det å gis økte midler til både utdanning og forskning. Studiefinansieringa blir derimot stående på stedet hvil.

– Vestlandet må bli konkurransedyktig mot andre landsdelar. Høgskulen i Bergen har ein ambisjon om å bli ein del av ein sterk UH-struktur i vest, seier Ole-Gunnar Søgnen, rektor ved Høgskulen i Bergen.

Edvard Moser er oftere på Værnes enn i butikken, og må avslå utallige foredrag og konferanser. Ett år etter Nobelprisen er Moser-paret mer travle enn noen gang.

Eit styremedlem skal ha underslått over 160 000 kroner frå kassen til Bergen Student-TV (BSTV). Organisasjonen håper å halde fram drifta, trass i det store tapet.

Landets rektorer vil ha nye regler for finansiering og flere stipendiater. Flere rektorer forventer også at statsbudsjettet vil gi dem mer penger til fusjoner.

Førsteamanuensis og forlegger Pål Bjørby gir ut til nå uutgitte skuespill av Amalie Skram, sammen med professor Kari Gaarder Losnedahl. – De har klare litterære kvaliteter, og er litteraturhistorisk sett viktig, sier Bjørby.

For dei mindre høgskulane skal vegen til framtida gå gjennom ein fusjon, har kunnskapsministaren bestemt. På Vestlandet har han møtt motstand. – Vi må gjere ei vurdering av kva som tener oss best, seier rektor Rasmus Stokke.

UiB fikk nei til å prøve ut motivasjonsbrev for nye studenter. Stortingsrepresentant Marianne Aasen er kritisk til at man ikke får prøvd ut tiltaket.

– Eg er ikkje berre ein slask og slaur, eg er til og med doktor. Det sa Jon Fosse då han fekk provet på at han no er æresdoktor ved UiB.

Det skal leiinga ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskulen Stord/Haugesund og Høgskulen i Bergen finne ut av.

- Et hovedankepunkt mot THE-rankingen er at den ikke overholder normene for forskningsmetode. Man publiserer bare delvis metodene som er anvendt, og dermed blir det ikke mulig å tolke funnene skarpt, sier NTNUs tidligere rektor Torbjørn Digernes.

Jon Fosse tok hovudfag i litteraturvitskap for 28 år sidan. Etter det har han ikkje vore attende til UiB – før i dag. No vert han æresdoktor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Ensomhet blant eldre er mindre utbredt i Norge enn i andre land i Europa, viser ny forskning fra NOVA.
Universitetsavisa
- Universiteter og høgskoler driver komplekse virksomheter. Fusjonsarbeidet kommer på toppen av de faste oppgavene. Ingen av disse er tatt vekk. Alt...
Khrono
Ledelsen ved høgskolene i Volda, Molde og Lillehammer møttes torsdag på Dombås for å planlegge en allianse mellom høgskolene.
Universitetsavisa
Over 4 000 har signert oppropet som omtales som studentenes kamp for retten til å somle og stryke, men nå ser det ut til at slaget er tapt.
Universitetsavisa
GJØVIK: Hun er 23 år, kommer fra Hønefoss og tar en bachelor i økonomi og ledelse ved Høgskolen i Gjøvik. Nå vil Nina Evenstuen inn i NTNUs styre.
Khrono
Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å gi studentene 316 kroner mer i studiestøtte i måneden neste år. Sjekk hva noen HiOA-studenter vil bruke...
Abonner på Forsidestrøm