En komité, mange møter og et prosjekt som ble nevnt i en hver anledning. Denne uken kom tidligere rektor Sigmund Grønmo inn i aulaen for første gang.

Vesle Audun er berre ni dagar gamal. Men når mor har tatt doktorgrad, må ein sjølvsagt vera med.

Heller ikke kameraene kunne gi politiet og UiB gode spor i jakten på innbruddstyvene i BB-bygget på Haukeland.

Siste leserkommentarer

Det har gått 19 storskred i Hardangerfjorden, og det kjem til å skje igjen. Men det er ikkje skred forskar Benjamin Bellwald er redd for når han køyrer langs norske fjordar.

Tyver kom seg inn i BB-bygget på Haukeland og har tatt ut komponenter fra 20-30 PC-er, og latt resten ligge igjen. Ingenting annet ser ut til å være stjålet. Det er heller ingen skader som følge av innbruddet.

Universitetsstyremøtet:

Hvilke ord som sier mest om UiBs strategi er fortsatt i det blå.

Boligkøen for studenter er antakelig langt kortere enn hva de offisielle tallene forteller. Samskipnaden i Bergen har i år for første gang børstet støv av ventelisten for studentboliger.

For en stappfull rettssal behandlet Høyesterett saken om eksamensjuks ved Universitetet i Bergen. Om to-tre uker faller den endelige dommen.

– Kjære alle. De som no var spente på å høyra min tale til dei nye doctores har kome til, om ikkje feil stad, så feil tidspunkt.

Torsdag skal universitetsstyret diskutere hvilke ord som sier mest om UiBs kommende strategi.

Debatt

Jeg er enig med Hege Høyvik Bye og Sigurd William Hystad i at det ikke er noen grunn til å overdrive forskjellen mellom menn og kvinners publikasjonsgrad.

I fjor vart 20 jusstudentar tekne i fusk. Men færre enn tidlegare vert utestengt frå studia.

Yngve Kristoffersen (73) er mer enn fornøyd med forskningen han har fått utført i Polhavet. Nå har han tenkt å slutte med «egotripper».

Er forskarnettverk i ferd med å flytta seg – til Internett? Det finst ulike sosiale nettverk som er meint berre for forskarar.

UiB vil nærmere EU-midlene, og åpner en fast filial i Brüssel.

Debatt

Journalisten omsetter en forsvinnende liten forskjell til å bety at kvinner publiserer mindre enn menn.

Det er valgkamptider. Statsminister Erna Solberg er på nok et bergensbesøk – denne gangen for å legge ned grunnsteinen for Media City Bergen (MCB).

Friminutt:

Ingen studentar skal frykte å bli møtt med represalier når dei kritiserer forhold ved UiB. Det vil nytilsett studentombod Sylvi Leirvaag passe på.

I dag er dørene til Naturhistorisk museum stengt. Men for 150 år sidan hadde museet ei utstilling som vekte oppsikt langt inn i den amerikanske kongressen.

Sverre Bagge er eigentlig pensjonist. Men i fjor publiserte han mellom anna ein monografi på nivå 2. Totalt fekk han 14 publikasjonspoeng – mest ved UiB.

37 av 55 støtter regjeringens forslag om at det normale skal være at universitet- og høgskoler har ansatt og ikke valgt rektor.

UiB-forskarane publiserte mindre i 2014 enn året før. Nedgangen skuldast nesten Det humanistiske fakultetet åleine.

Arendalsuka er blitt et verksted der næringsliv, politikk og arbeidsliv møtes. I år var også universiteter og høgskoler mer hjertelig tilstede enn tidligere.

Etter en særdeles treg start, har de siste ukene bidratt til at det blir honning på UiB-glass.

Fødselsnummeret fra 959 studenter på Universitetet i Oslo lå åpent tilgjengelig på internett i seks måneder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Årets Onsager-foreleser, professor Jean-Marie Lehn fra Strasbourg, Frankrike fikk Nobelprisen i kjemi i 1987. I dag ble han overrekt en utmerkelse av...
Universitetsavisa
Ifølge en reisevaneundersøkelse er trim en av de viktigste årsakene til at NTNU-ansatte velger sykkel fremfor bil. Miljørådgiver Ottar Michelsen tror...
Khrono
Det nye styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus møtes til seminar og styremøte for første gang. Stedet som er valgt er Refsnes Gods på Jeløya i ...
Panorama
17 stilte til start i motbakkeløpet Varden Opp. Arrangør Cato Karbøl i Start HiM håper løpet blir et fast innslag kommende åpningsuker i Molde....
Panorama
Upon arrival at the volleyball grounds the most noticeable thing was not something seen, but what was missing: there was not a single beer present. ...
Universitetsavisa
Studentparlamentet ved HiST reagerer på vedtak om valgreglement i NTNU-styret.
Abonner på Forsidestrøm