Professor og producer begynner med samme bokstav. Denne våren og sommeren har Edvard Hviding vært mest av det siste.

Frank Aarebrot har allerede forelest om 200 år på 200 minutter og om 2. verdenskrig på 200 minutter. Nå skal professoren forelese om 1000 år på 100 minutter.

Det finst faktisk nokre som framleis held fortet på UiB – og som skal gjera det i heile sommar.

Siste leserkommentarer

Forskarane som brukar sommaren i Ny Ålesund fekk onsdag besøk av FN sin generalsekretær Ban Ki-moon og utanriksminister Børge Brende.

25 forskere tilbringer sommeren i Ny Ålesund på Svalbard, på 79 grader nord. Her er deres sommerhilsen.

Økt konsentrasjon av CO2 i atmosfæren representerer fundamentale utfordringer for havet og det marine liv. Hvordan reagerer verdens spiskammer på havsuringen? I dette intervjuet avslører KOSMOS-leder Ulf Riebesell noe av hva teamet har funnet ut så langt.

Finst det likskapar mellom norsk og kinesisk rettskultur? Stipendiatar frå Det juridiske fakultetet har nyleg vore i Kina og lært meir om både kinesisk – og eige – system.

Åse Tveitnes sin jobb er å ha omsorg for freda bygg og for UiB sine kulturminne. Ofte handlar det om å gjera minst mogleg.

Beinreiskapar funne i hellarar i Hardanger er laga med same teknikk som reiskapar i Aust-Europa. No trur forskarane at steinaldermenneske kan ha vandra frå Russland, via nord-Finland og til Vestlandet.

I dag tas norsk forsknings nye ressurs i verdensklasse i bruk: ROV’en Ægir 6000 blir verdens mest dyptgående forsknings-ROV. Forskningsmiljøet rundt farkosten har allerede oppdaget 50 nye arter.

Universitetet i Bergen tapte i tingretten, og må tillate en ny leilighet i nabogården å bruke universitetets port.

Et helt tysk mikrosamfunn har bodd og arbeidet på Espeland biologiske stasjon denne sommeren. 20 tonn med forskningsutstyr i sjøen rigges nå ned.

I dag tar Therese Eia Lerøen over som leder for landets over 200.000 studenter. Ambisjonen hennes er å gjøre studentenes hverdag bedre.

Kampen om midler fra Forskningsrådet har knapt vært tøffere. 1 601 søkere har bedt om over 13 milliarder kroner , men i potten ligger det kun én milliard.

Fleire tilsette ved Griegakademiet åtvarar mot ein rask fusjonsprosess der ein låser seg til eitt alternativ.

UiB-tilsette skal sitja i fleire høgskulestyre, mellom anna i Volda. – Eg er ingen agent som skal jobba for at UiB skal ha høgskulane under seg, seier professor Endre Brunstad.

Forskere som blir dømt for vitenskapelig uredelighet, risikerer karrierestopp, disiplinærtiltak, og til og med rettslige etterspill. Men de har ingen formell klagevei. – Et spørsmål om rettsikkerhet, mener Jan Fridthjof Bernt.

Offentlig betalte norske forskere bør ikke ta betalt for å skrive lærebøker, mener professor i internasjonal helse. Hvordan vitenskapelig publisering fungerer i dag, kvalifiserer til akademisk apartheid.

Høgskolen i Bergen og Høgskulen i Sogn og Fjordane fikk nye styremedlemmer sist av høgskolene, først mandag ettermiddag ble navnene offentliggjort. Det kan ha gått fusjonspolitikk i oppnevningene.

Debatt

Det er godt at Stortinget reagerer på den humanitære krisen i Syria. Men det er synd at de den 19. juni vedtok å finansiere den humanitære hjelpen ved å ta penger fra forsknings- og kunnskapssamarbeid, skriver rektor Dag Rune Olsen og viserektor for internasjonalisering, Anne Christine Johannessen.

Per Arne Foshaug kjem frå Bufetat til UiB. Han byrjar i stillinga som økonomidirektør i haust.

Barna som kjem til verda før dei har vore 28 veker i mors liv, kan har dårlegare livskvalitet enn andre barn i oppveksten. Det viser ei fersk doktoravhandling.

Det matematisk-naturvitskapelege fakultetet får pengar til nytt utstyr frå Forskingsrådet. – No får me gjort ting me elles ikkje kunne gjort, seier prodekan Jarl Giske.

Fusjonsstøvet har lagt seg, men avtroppende rektor ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, Åse Løkeland, vet at det kommer en innkalling til departementet i det nye studieåret. Men det blir ikke hun som reiser over fjellet.

Som UiB-tilsett kan ein feriera på ei hytte med eigen vinkjellar og freda utedo, og i hagen har ein utsikt til staden der det truleg gjekk føre seg avrettingar.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Universitetet i Oslo har inngått eit forlik med fem tilsette i Norsk Ordbok som hadde varsla søksmål mot universitetet for usakleg oppseiing.
Khrono
En ny undersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO) viser at under 15 prosent av landets studenter har tilgang på studentbolig.
Khrono
Høsten 2013 møtte jeg to kvinner jeg aldri vil glemme. En av dem, Jeia Børte, begraves fra Bø kirke i morgen.
Khrono
De gleder seg til ny høgskoleledelse, vil ha mer digitalisering av alle høgskolens aktiviteter og gir kunnskapsminister Røe Isaksen litt ros.
Khrono
Av de under 40 år har antallet som kjøper bolig med støtte fra familien økt med 15 prosentpoeng, fra 24-41, siden 2008.
Khrono
Kunnskapsministeren varslet i juni at det kommer forslag til endringer i lov om forskningsetikk. Nå er forslagene sendt ut på høring med...
Abonner på Forsidestrøm