Nytt om folk

Minneord

Det var med sorg vi mottok beskjeden om at vår tidligere kollega Arvid Skartveit døde den 13. november 74 år gammel.

Debatt

Kva skjer

Det skjer ikkje noe, legg til ein hendelse under.

Siste leserkommentarer

Professor Marit Skivenes ville utsette ansettelsen ved Institutt for sosialantropologi, men fikk ikke med seg fakultetsstyret.

«Umodne, vulgære og pubertale» utsagn, en utilstrekkelig kollega, var noen av karakteristikkene fra Langelands kolleger i retten onsdag. Det kan gå mot forlik i saken.

Har ein nisselua godt nedpå øyrene berre fordi det er kaldt?

Har du tenkt over kor mange av bygga på Nygårdshøyden som faktisk er eigde av UiB? Ei ny bok fortel historia om byuniversitetet.

Rettens utspørring av Nils Rune Langeland tirsdag ble to skoletimer om pornografiske uttrykk, sjekketriks og Langelands forhold til kvinner, kolleger og sjefer. Samt hans alias «Knut Berg» på Facebook.

Universitetsfolk flyg som aldri før. Det bør dei slutte med, meiner professor og ekspert på klimapolitikk.

Debatt

Legg karbonavgift og tak på reisevirksomheten, foreslår Gunnar Kvåle.

Universitetet i Bergen kan komme til å satse på kjøp av klimakvoter for klare å nå klimamåla sine.

På første dag i retten tegnet Nils Rune Langeland opp et bilde av sosiale medier som en ideologisk slagmark der alt kan brukes for å utrette skade, og satte det i sammenheng med hvordan han har blitt behandlet. Også Khrono fikk hard medfart av den avskjedigede professoren.

Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, har fire gonger større klimaavtrykk enn nordmenn flest. Han er også klimaversting blant rektorane.

Rettssak:

Avskjediga professor Nils Rune Langeland har i realiteten fått eit yrkesforbod som kan bli livsvarig, meiner jusprofessor Ørnulf Rasmussen. Moglegheit for framtidig jobb «veit vi lite om», hevdar regjeringsadvokaten.

Når det gjeld jul var rett og slett mykje betre før, meiner Wigdis Espeland.

Nissene på låven, blånissar, raude nissar, Cola-nissen – det er nissar overalt og i alle kanalar.

Veit du kva det er vanlegast å eta på julaftan?

Forskningsrådets John-Arne Røttingen fikk kritikk i møtet om Plan S. Han sa at han ikke visste at forskerne ikke hadde vært involvert i diskusjonen om overgang til publisering i åpne kanaler.

Debatt

UH-sektoren må oppfylle den språklige kontrakten med studentene og samfunnet.

Stian Suppersberger Hamre har gitt ut ei eiga kokebok med julekakeoppskrifter. Her er hans kalenderspørsmål.

I dag kommer Forskningsrådet til UiB for å ha dialogmøte om Plan S. Møtet ser du direkte nede i saken til På Høyden.

Stian Suppersberger Hamre har gitt ut ei eiga kokebok med julekakeoppskrifter. Her er hans kalenderspørsmål.

Stian Suppersberger Hamre har gitt ut ei eiga kokebok med julekakeoppskrifter. Her er hans kalenderspørsmål.

I forbindelse med den pietistiske enevoldskongen Christian 6.s norgesbesøk i 1733 ble det laget flere skrifter som omtalte kongens reise. Spesialsamlingene til UB oppbevarer et av disse manuskriptene.  

Staten sa nei til at Langeland sjølv kunne få seie opp stillinga si. Rettsmeklingsmøte mellom Langeland og staten i slutten av november førte ikkje fram.

To unge UiB-forskningstalent og 14 andre prosjekter har nådd opp i kampen om Forskningsrådets frie midler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
For mange er vel oppfatninga at det gamle bondesamfunnet var stokk konservativt og lite endringsvillig. Dr. philos. Mads Langnes er historikar og...
Universitetsavisa
- EU taper mot Kina, USA og Japan. De som satser mest på forskning har de sterkeste økonomiene, slår presidenten i Europaparlamentet, Antonio Tajani...
Universitetsavisa
Sintef Energi er tildelt oppdraget fra Forskningsrådet med å opprette et nytt forskningssenter for lavutslippsteknologi i petroleumsindustrien og...
Universitetsavisa
På sakslisten for fredagens styremøte i Oslomet var etableringen av en doktorgrad i ingeniørvitenskap. Det er en historisk begivenhet for det ferske...
Universitetsavisa
«Vi har opplevd den nye bemanningsplanen med teamarbeid som utelukkende positiv», skriver en gruppe ansatte ved Campusservice, som reaksjon på en...
Panorama
Høgskolen i Moldes slagord er «Annerledes og bedre», men forslaget til meritteringsordningen for undervisere er et trist unntak. Av PER KRISTIAN...
Abonner på Forsidestrøm