Debatt

Sykepleievitenskap oppstod som fag ved Universitetet i Bergen (UIB) i 1979.

Kyoto/Tokyo: - Høy alder er en årsak til at det japanske samfunnet behøver folk utenfra, sier Hitoshi Mikada ved Universitetet i Kyoto.

NTNU-professor Liv Thommesen er nektet innreise til Israel for 10 år, samtidig som israelske myndigheter tar i mot andre kolleger med åpne armer. – Påfallende at NTNU godtar det, mener hun.

Siste leserkommentarer

Pål Puntervoll er ein av forskarane som har tatt på seg oppgåva mange meiner ikkje er mogleg å løysa; Å utvikla ein vaksine mot diaréen som rammar både born i u-land og turistar.

Professor i litteraturvitskap, Gisle Selnes, har tatt eit djupdykk ned i songlyrikken til den nybakte nobelprisvinnaren Bob Dylan. – Eg har høyrt ekstremt mykje på han dei siste åra.

Namnedebatt i vest:

Engelsk namn på Høgskulen på Vestlandet (HVL) var eit av punkta interimsstyret diskuterte under møtet fredag.

KrF er ikke fornøyd med utslagene av det nye finansieringssystemet for universiteter og høgskoler, og vil kompensere de som taper på nytt system.

På ett felt kan det bli vanskelig å hente ut økonomiske synergieffekter for Høgskulen på Vestlandet: Akademisk litteratur.

Studentar i Noreg gjer det femte best i verda i ei ny måling frå OECD. Dei som gjer det aller best kjem frå Japan, Finland og Nederland.

Statsbudsjettet er allerede lagt fram. Hva betyr det for universitetet, fakultetene og instituttene? Det kan du både se og høre i dagens direktesendte styremøte.

Høgskulen på Vestlandet starter tilværelsen med en hyggelig realvekst gjennom statsbudsjettet. Den største prosentveksten bidrar Stord/Haugesund med.

Indikatorrapporten:

Pilene går oppover for norsk publisering og sitering. Og Universitetet i Bergen gjør det best på sitering.

Nå er det slutt på at studenter kan bli rektor på Universitet i Oslo. I går endret UiOs styre valgreglementet slik at kun personer med formell professorkompetanse kan stille til valg.

Rammetillatelse er gitt for UiBs egen lystgård på Milde. Nå kan gjenreisingen av Lønningen starte.

Kinesarane er overraskande opne om ulikskap og sosiale utfordringar, synest professor i samanliknande politikk.

Er det trangere enn normalt i auditoriet denne høsten? Her er svaret.

Kristoffer er blitt til Karoline og «føler seg fantastisk bra».

Norsk politi har vidareutvikla ein metode for vitskapleg baserte avhøyr. No ynskjer FN å foreslå dei som global standard for politiavhøyr

Debatt

Det nye masterprogrammet i Samfunn og helsevitenskap er et toårig forskningsbasert tverrfaglig mastertilbud, og fremstår som et annerledes tilbud enn de mer profesjonsorienterte og kliniske mastertilbudene ved Høgskolene. Det er nå det virkelige arbeidet begynner for å sikre at studiet fylles med innhold av høy faglig relevans og kvalitet.

For første gang passerte UiB 1000 innreisende studenter. Men fortsatt er det slik at færre norske studenter reiser ut.

Universitetene i Oslo (UiO) og Bergen (UiB) er alene i Norge om å tilby internasjonale Moocs på den britiske plattformen Futurelearn. – Vi har truffet et marked det er interesse for, sier UiBs viserektor for utdanning, Oddrun Samdal.

Det var på tide at Bob Dylan fekk Nobelprisen, meiner professor i litteraturvitskap ved UiB, Erling Aadland.

Debatt

Utveksling bør bli obligatorisk, skriver Eirik Lie Reikerås, Internasjonalt- og informasjonsansvarlig i Studentparlamentet ved UiB.

Den nye finansieringsmodellen gjer at talet på gradar påverkar kor mykje pengar universiteta og høgskulane får. – Me må sjå om me kan få fleire enkeltemne inn i gradane, seier rektor Dag Rune Olsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kommentarer PublisertOnsdag, 26. oktober 2016 - 15:01-OppdatertOnsdag, 26. oktober 2016 -...
Universitetsavisa
Bachelorgradutdanning i nautikk, maritim økonomi og ledelse ved Nord Universitet oppfyller ikke Nokuts krav.
Universitetsavisa
Rektor Gunnar Bovim fortsetter i en ny åremålsperiode og Annik Magerholm Fet tar over som viserektor i Ålesund.
Universitetsavisa
Rektor Hallgeir Gammelsæter mener høgskolene i Molde og Volda blir sultefôret på stipendiater. NTNU får 17 nye slike stillinger neste år.
Universitetsavisa
London (NTB): Canadiske forskere har fanget opp mystiske signaler fra et antall stjerner. Deres teori er at intelligent liv kan stå bak.
Universitetsavisa
GJØVIK: Dokumentet om campusutvikling fikk hard medfart da det ble lagt fram for NTNUs styre onsdag morgen.
Abonner på Forsidestrøm