Lite har kommet ut av det humanistiske justismordprosjektet, og det bidrar ikke til tverrfaglig debatt, mener filosofi- og rettsvitenskapprofessor Eivind Kolflaath.

Kjell Bernstrøm innstiller på fortsatt valgt rektor ved Universitetet i Bergen. Ansatt rektor vil kreve en omfattende prosess for å sikre legitimitet for beslutningen på universitetet, og det er det ikke tid til.

Hvem er flinkest i landet her?

Morgenbladet skal kåre Norges beste formidlere og forelesere. Tre fra UiB er med til finalen.

Siste leserkommentarer

Debatt om styringsform

Også ved UiO går debatten om rektor skal være valgt eller ansatt. – Skulle vi gå over til ansatt rektor her ved UiO, er det svært viktig at universitetssamfunnet holder seg våkent, sier dekan Pål Barkvoll.

Debatt

At Peter Haugan nå ikke ønsker å diskutere eller oppgi sitt foreløpige standpunkt er ikke lett å forstå for mange av oss velgere, og det bidrar iallfall ikke til et transparent universitetsdemokrati.

4 av 11 styremedlem røyster truleg for vald rektor i neste veke. 2 vil ha tilsett. Resten har ikkje bestemt seg.

Debatt

Dette er studentenes mening om valgt og ansatt rektor, skriver lederne i studentparlamentet.

Debatt

Full støtte til Haugan og Fløttum som synes å ville lytte og vurdere før de velger standpunkt, skriver professor Jan Petter Hansen.

Debatt

Gladsaken forteller at ved UiB er det fleksible arbeidsforhold for talentfulle forskere, kort sagt en attraktiv arbeidsplass.

Debatt
I flere debattartikler har det blitt argumentert imot tilsatt rektor og at representanter bør være åpne med sin mening. 
Debatt

Eller vil vi ende opp med å fusjonere for fusjonens skyld? spør studentavisredaktør Kristoffer Skarstein. Han ber fusjonsmotstandere om å signere dette oppropet mot Vestlandshøgskulen.

Abelprisen i matematikk:

I 1994 klarte Andrew Wiles å finna løysinga på Fermats siste teorem. I dag får han Abelprisen i matematikk for det arbeidet. – Det finst framleis uløyste gåter som unge matematikarar kan gå laus på, seier han til Uniforum.

Debatt

Eit universitet har ingen «forretningshemmeligheiter». Alle styrerepresentantane burde difor delta i det offentlege ordskiftet. Så langt ser vi lite av dette, skriv Katharina Sass og Tor Halvorsen i dette innlegget.

Debatt

Eller hvorfor gruppe-A representantene i universitetsstyret bør ha et prinsipielt syn på spørsmålet om valgt eller ansatt rektor.

Det statlige tariffoppgjøret pågår fortsatt. Blir ikke partene enige innen natt til torsdag 26. mai, kan streiken være et faktum.

No er alle råtekstane til Norsk Ordbok og språksamlingane i Oslo pakka ned i kartongar. Det første flyttelasset gjekk frå Oslo til Bergen denne månaden.

Sammenslutningene i staten har varslet at 1461 ansatte ved universiteter og høgskoler kan bli tatt ut i streik torsdag. 138 er varslet tatt ut ved Universitetet i Bergen.

Debatt

Hvis det hele koker ned til at Nordbotten har gjort sin jobb (og vel så det), men at han med fordel kunne ha vært mer på kontoret, kan jeg per i dag ikke se at På Høyden har rimelig dekning for sakens vinkling og relativt ekstreme personfokus.

Debatt

Det er viktig at vi som styremedlemmer er åpne for alle momenter som kan legges frem inntil beslutning skal fattes.

På representantskapsmøtet til Universitets- og høgskolerådet i går, diskuterte rådet å åpne møtene sine. Svaret ble mer åpenhet.

NTNU skal utnytte lang erfaring med jenterekruttering til å hanke inn flere gutter til helsefag- og lærerutdanning der jentene dominerer.

Debatt

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Visepolitimester John Reidar Nilsen (50) i Vest politidistrikt skal ta doktorgraden ved Det juridiske fakultet.

Debatt

Denne tidningen har satt søkelys på mitt arbeidsforhold ved Universitetet i Bergen (UiB) og min interesse for seiling. Der skapes et inntrykk av at jeg seiler for full lønn, noe som ikke stemmer med virkeligheten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kommentarer PublisertFredag, 27. mai 2016 - 18:41-OppdatertFredag, 27. mai 2016 - 18:44...
Universitetsavisa
"Hoffnarren, som har som eneste oppgave å skape moro og liv og røre, som kanskje kan koste på seg litt sarkasme, men som ikke egentlig tas...
Panorama
I anledning helgas toppkamp har fra toppen av Haugens utsendte gjort noe så uvanlig som å begi seg inn i fiendens rike. Kjetil Kåre Haugen er...
Khrono
Åtte tilbud om videreutdanning innenfor eiendoms- og byggfag på Høgskolen i Østfold får stryk av NOKUT.
Universitetsavisa
Ni toppforskere er nå kommet til Trondheim for å jobbe ved NTNU.
Panorama
Jeg berømmet for en tid tilbake, i et innlegg i Dagbladet, de høyskoler og universiteter som har etablert uavhengige nettaviser, eller som har...
Abonner på Forsidestrøm