Lene Buhl-Mortensen har klaget UiB inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet. Leder av sakkyndigkomiteen, Anne Gro Vea Salvanes, sier hun har fulgt spillereglene.

Fotograf og marinbiolog Gisle K. Sverdrup har skapt undervannsbildene som skal pryde Biologens inngangsparti.

Universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken ble takket av mange frammøtte i Krypten i de Kulturhistoriske samlinger rett etter styremøtet, torsdag. – Hennes innsats som universitetsdirektør preges av entusiasme og engasjement, detaljkunnskap og helhetsforståelse, sa tidligere rektor, Sigmund Grønmo.

Siste leserkommentarer

Anne Gro Vea Salvanes har ledet den sakkyndige komité. Hun står fast ved at Lene Buhl-Mortensen ikke er professorkompetent.

Sikkerhetshullet «Heartbleed» har skapt oppstandelse denne uken. IT-avdelingen brukte tirsdag og onsdag til å tette sikkerhetshull på UiB-servere. Det kan nå være lurt å bytte passord.

På Havforskningsinstituttet er Lene Buhl-Mortensen professor. Da hun søkte et professorat ved UiB, ble hun vurdert som «ikke kvalifisert».

På Høyden dekker dagens universitetsstyremøte direkte ved hjelp av verktøyet CoveritLive, som er er mye brukt av nettaviser. Dagsorden og lenke til sakspapir finner du under boksen. Twitter: #UIBstyremøte.

Universitetsdirektøren takker av

Hvis Kari Tove Elvbakken hadde fått valget om å bli universitetsdirektør på ny, hadde hun sagt ja.

Listen over fag med færre enn 20 studenter står i fare for nedleggelse, er klar. Universitetstyret orienteres om framtiden for UiBs småfag i dag, torsdag.

Noe av det første Torbjørn Røe Isaksen gjorde som kunnskapsminister, var å legge ned finansieringsutvalget ledet av Fanny Duckert. Nå har den nye regjeringen oppnevnt sitt eget utvalg.

Førsteamanuensis og forsker på digital kultur, Daniel Apollon, tror det befinner seg mye forskningsdata hos kommersielle tilbydere av skylagring, som ikke burde ha ligget der.

Framfor tre interne og to eksterne søkjarar vart professor Øyvind Frette tilsett som leiar av Institutt for fysikk og teknologi (IFT).

På Høyden lanserer nå «live»-dekning av møtet i universitetsstyret, torsdag. Det betyr løpende kommentarer og uttalelser fra møtet, som starter fra klokken 10.00.

Hvor sikre er forskningsdata lagret i skyen? En rekke varselbluss er sendt opp den senere tiden rundt Patriot Act og utlevering av data.

Mer samarbeid med land som Kina, Russland og Sør-Afrika står på menyen når Forskningsrådet legger planer for hvordan internasjonalt samarbeid utenfor EU skal være i fremtiden.

Bli med marinbiologer fra Havforskningsinstituttet og UiB på kartleggingstokt av naturtyper og arter i Sognefjorden.

– Dette minner om en instrumentell enøydhet. Her er det noen som er opptatt av å markere en linje i sikkerhetspolitikken. De kan komme i skade for for å gå lenger enn det er dekning for i sanksjonsreglene, mener jussprofessor Jan Fridtjof Bernt, som stiller spørsmål ved om det i det hele tatt finnes sensitive studier ved UiB.

Han sender studenter hjem til pasientene, som deretter bretter ut livene sine i forelesningene. Aldri før har Edvin Schei fått så positiv respons på undervisning.

Unio og Forskerforbundet er bekymret for den økende avstanden mellom privat og offentlig sektor. De mener dette borger for ekstra krav i årets lønnsoppgjør.

Et forskningsprosjekt ved UiB har spurt elever i videregående skoler i Bergensområdet om deres holdninger og forståelse av klimautfordringene. Halvparten mener Norge bør redusere oljeproduksjonen.

Vestlige akademikere bør vurdere akademisk boikott av Russland. Det er skremmende hvordan enkelte russiske forskere støtter Putins aggressive politikk, mener professor Iryna Lukianenko fra UiBs samarbeidsuniversitet i Kiev.

Profesjonsstudiet i medisin blir nytt frå hausten 2015, delt inn i bachelor- og mastergrad. No ventar striden om korleis dei mange faga i programmet skal vektast.

– Det forrige rektoratet vil bli husket for aulaen. Vi vil bli husket for at vi rehabiliterte aktelsen og høytiden, sier Anne Lise Fimreite. UiB må i ny drakt for å klatre på rankinger.

Forespørselen om deltakelse i forskningsprosjektet om tannlegeskrekk, kom i barnas skolesekk. Etter at en forelder reagerte har den regionale etiske komiteen konkludert med at ranselpost ikke er en tilfredsstillande måte å informere på.

Når lærarane skal undervise og elevane skal lære, er det framleis hardt arbeid som er nøkkelen, meiner professor Rune Johan Krumsvik. Måndag reiser han til Oslo for å gje regjeringa råd om digital læring.

Tellekantsystemet skulle gje meir og betre forsking. Førre veke var UiO-professor Øyvind Østerud i Bergen for å fortelje kva som skjer når vitskapen blir tald og målt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Én av de to mennene er hardt skadd etter en stikkeepisode på Gløshaugen.
Khrono
Khrono-blogger Petter Egge ble denne uka 1000 dollar rikere - direkte på det amerikanske «The Ellen Show».
Universitetsavisa
Terje Lohndal til UiOs Uniforum: - Eg har fått det endå betre enn eg våga å håpa på.
Khrono
Life 2.0 - the chronicles of an emerging actor facing Hollywood.
Khrono
Kommentarer PublisertTirsdag, 15. april 2014 - 9:33-OppdatertOnsdag, 16. april 2014 - 0:52...
Universitetsavisa
Kunnskap er i utgangspunktet verdinøytralt, og det er vi – vår etikk, moral og verdier – som avgjør om det blir kunnskap i det godes tjeneste...
Abonner på Forsidestrøm