Debatt

Vi ser med stor bekymring på en omlegging som tar bort sykepleievitenskap og erstatter også dette semesteret med enda en helsefagdel.

I april 1946 vedtok Stortinget å oppretta Universitetet i Bergen. Ein stolt rektor leia fredag feiringa av nye doktorar - den nest siste dagen i april.

Tilstandsrapport:

Norske universiteter og høgskoler mottok i alt 427 millioner kroner fra EU ifjor. Det er for lite, ifølge kunnskapsministeren.

Siste leserkommentarer

UiB gjør det klart best av de fem største doktorgradsgivende institusjonene, viser Tilstandsrapporten for høyere utdanning.

Utydelig veiledning og dårlig inkludering i fagmiljøet kan føre til at stipendiater faller fra. Det vil Line Marie Sørsdal gjøre noe med.

SIDEGJØREMÅL

– At opplysningene kan føre til ubehag, skal ikke brukes som en unnskyldning for å ikke oppgi sidegjøremål, sier Frøystein Gjesdal.

Fusjon:

Tirsdag denne uka snakket høgskolene Hedmark og Lillehammer sammen om mulig fusjon. Bak lukkede dører.

Førsteamanuensis Tine Nordgreen har dratt i land en kontrakt på 48 millioner kroner. Pengene skal brukes til å utvikle digitale tjenester for mennesker med psykiske lidelser.

Torsdag samlast universitetsstyret i Kollegierommet. Her kan du følgje dekninga av møtet.

Det har vore vanskeleg for Torbjørn Røe Isaksen å gjete dei hardbalne vestlendingane inn i større høgskular. Men no verkar forhandlingane å gå i retning av fusjon.

Studenter og ansatte i Christies gate 13 har blitt bedt om å forlate bygget.

Toppbyråkratane kjøpte inn tenester ulovleg for over 15 millionar kroner. Men lovbrotet får ingen konsekvensar, då Klagenemnda for offentlege anskaffingar (Kofa) ikkje kan gi bøter for tida.

Det er 1280 søkjarar til 87 studieplassar i psykologi. Dekan Jarle Eid lurer på kor mange av dei som kjem inn som er menn. No ber UiB om eigen kvote for underrepresentert kjønn.

Debatt

Økonomi og innovasjon kan ikke alene løse Europas utfordringer.

Utdanningsinstitusjonene holder ikke det de lover ved opprettelse av nye studier. Spesielt master- og phd-studier har for svake fagmiljøer. NOKUT er bekymret.

− Professoratet skal være et bidrag til å formidle bredden av de norske krigserfaringene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

UiB skal ha tre etasjar i Media City Bergen. Nytilsette Kjell Øvre Helland har ansvar for å fylla 700-800 kvadratmeter med innhald.

Bygginga av pilotanlegget for algeproduksjon på Mongstad er i gang. Vegen mot industriell skala vil ta mange år.

– At finansieringsordninga for studieplassar følgjer fakultetsgrensene, er frykteleg urimeleg. Det seier HF-dekan Margareth Hagen.

Fullfinansierte studieplassar i øvste kategori er ein føresetnad for det nye prestisjestudiet i journalistikk, skriv UiB-leiinga.

UiO har penger i kullselskaper som oljefondet har trukket seg ut av. – På tide å selge, mener Fremtiden i våre hender.

Først ved 1800-tida i går kveld var dei fleste datasystema til UiB oppe igjen etter brannen. Leiinga er likevel nøgde.

Forskar Håvard Haarstad prøvde å bevega seg til fots i Kentucky. Det var ikkje så lett. Korleis kan ein bygga moderne byar som er gode for menneske – ikkje berre for bilar?

Flere mindre høgskoler på Vestlandet merker kraftig nedgang i søkertall til lærerutdanningene sine. Marianne Aasen (Ap) er bekymret for situasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Norske universiteter og høgskoler har 5,8 milliarder kroner stående som ubrukte midler og summen er økende.
Universitetsavisa
- Flere humanistiske fag vil være tjent med å inngå et tettere samarbeid med næringslivet, sier kompetansedirektør Are Turmo i NHO.
Panorama
Sterk økning i forskningsproduksjonen ved HiMolde i fjor, og høgskolen leverer fortsatt en høy gjennomføringsgrad på masterstudier. Det går fram...
Khrono
Kommentarer PublisertMandag, 2. mai 2016 - 15:58-OppdatertMandag, 2. mai 2016 - 16:06...
Universitetsavisa
Student Marthe Bårdsen mener miljøaspektet rundt sjømatnæringen hysjes ned ved Universitetet i Tromsø, og at det kan være karrieremessig selvmord for...
Khrono
Landets universitets- og høgskoletopper er samlet på Universitetet i Oslo for å diskutere tilstanden i høyere utdanning og forskning i dag....
Abonner på Forsidestrøm