Idar Vollvik tjente store penger på Chess, men tapte alt etterpå. Han mener folk som tørr å feile må sees på som helter.

Hver høst blir 1000 nye studenter på Universitetet i Oslo sendt på oppstartsseminar, og på våren får samtlige tilbud om personlig studieforberedende veiledning - det gir bedre studiemiljø og lavere frafall.

Frank Aarebrot ville aldri ha fått jobb på eit norsk universitet i dag, trur ven og fagfelle Pål Bakka.

Siste leserkommentarer

Den sakna UiB-studenten Ommund Veim Eikje er etterlyst i heile Schengen-området.

Ingen UiB-tilsatte skal ha reist til Mexico via universitetets reisebyrå. – Vi legger til grunn at det ikke er øvrige UiB-ansatte i Mexico, sier HR-direktør Sonja Dyrkorn. 

Debatt

Innsatsen til Frank Aarebrot telte ikke i tellekantsystemet, skriver Svein Sjøberg. 

Debatt

Akademiaavtalen skal reforhandles i høst. Hvordan har styringsgruppen tenkt å sikre åpenhet rundt prosessen denne gangen?

Det er LLE-student Ommund Veim Eikje (22) som er sakna i Frankrike.

Høgskulen på Vestlandet sitt nybygg på Kronstad er førebels planlagt med ope kontorlandskap for alle tilsette. – Urovekkande, seier hovudillitsvald i Forskarforbundet, Kristin Hinna.

Westerdals tapte gruppesøksmål mot tidligere elever. 

Åtte universiteter og høgskoler sier nei til regjeringens forslag om å forby heldekkende ansiktsplagg. Bare ett universitet, Nord universitet, har så langt sagt ja, men får støtte fra et stort flertall av de som så langt har svart.

Danske studentar er urolege for kvaliteten på høgare utdanning etter at nye kutt i utdanningssektoren er føreslått. 

Internasjonalisering.

Skatteetaten har uten varsel begynt å kreve at utenlandske statsborgere må ha boligkontrakt før de kan melde flytting til Norge og få personnummer. Regelendringen skaper utfordringer for internasjonale forskere som kommer til Norge.

Ein mannleg UiB-student er meldt sakna i Frankrike. 

Polarforsking i Norge er for oppdelt, og ligg eit skritt etter både kommersielle interesser og landets geopolitiske ambisjonar, meiner internasjonalt ekspertpanel.

En fullsatt kirke tok i dag farvel med den folkekjære statsviteren Frank Aarebrot.

Riksrevisjonen mener at alle universiteter og høgskoler bør skaffe seg registre over hva slags verv og ekstrajobber de ansatte har på si, og trekker fram Norges Handelshøyskole som en modell.

For sju år sidan mista Milena Penkowa jobben ved Københavns Universitet. No ryk doktorgraden også.

Professoren og sosialmedisineren, Per Fugelli (74) døde onsdag morgen. I et foredrag fra 2014 refset han landets akademikere for manglende mot: Mangelen på modige stemmer er epidemisk for akademia, kunsten og mediene. Norge er blitt et feigt land, sa han.

Opne landskap er lite gjennomtenkt, og kan i verste fall avskaffe universitetet som ide, meiner tillitsvalde.

Cellekontor er på veg ut, trur universitetsdirektør Kjell Bernstrøm.

Mannen i 30-åra hadde ei akademisk karriere foran seg. Men i løpet av kort tid gjekk det bratt utforbakke for han, og han blei stoppa av politiet med ei ladd, avsagd hagle.

Valgforskeren Frank Aarebrot blir gravlagt torsdag. Etterpå inviterer familien og UiB til samtale og samvær i Aulaen. 

Lederlønn.

Fem toppledere ved universiteter og høgskoler som er en del av statens lederlønnssystem blir i disse dager evaluert for mulig lønnsjustering. Professor Per Lægreid ved Universitetet i Bergen mener det 26 år gamle systemet bør avvikles.

Postdoktor Evelina Gavrilova-Zoutman ved Norges Handelshøyskole mener Trump-administrasjonen gjør upresis bruk av hennes forskning.

Andelen politikere på det nye Stortinget som har høyere utdanning er 50 prosentpoeng større enn i befolkningen generelt. Eirik Løkke i Civita mener det kan forklare noe av Aps valgnederlag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kommentarer PublisertFredag, 22. september 2017 - 16:24-OppdatertFredag, 22. september 2017...
Panorama
Baskerne i Spania og fiskerne i Midt-Portugal fant opp klippfisken på 1300-tallet. Det var rikelig med torsk og god tilgang på lokalt sjøsalt. Men...
Universitetsavisa
Det jobbes for utvikle en samarbeidsavtale mellom NTNU og Høgskolen i Molde.
Universitetsavisa
I fjor ble han beste avgangsstudent på NTNU, med en master som avslørte et eksepsjonelt talent for forskning. Men dataingeniør Håkon Åmdal liker...
Universitetsavisa
Denne ukas gjestekommentator fikk aldri fullført doktorgraden. Han funderer på om det kanskje var det beste som kunne hendt ham.  
Khrono
Student Ommund Veim Eikje ved Universitetet i Bergen er funnen omkommen i Avignon. Ifølge familien er det ikkje noko som tyder på at han har...
Abonner på Forsidestrøm