Nytt om folk

Jubilant

Professor Kenneth Hugdahl, Institutt for biologisk og medisinsk psykologi, Universitetet i Bergen, fyller 70 år mandag 15. januar.

Debatt

Kva skjer

18. jan, 15:00 til 16:30

Forum for vitenskap og demokrati inviterer til arrangementet "Niels Christian Geelmuyden: Pillebefinnende"

Hvilke interesser styrer utviklingen av kunnskap om legemidlene og deres virkninger? Hvorfor gir forskning finansiert ...

Siste leserkommentarer

UiB har kontakt med ein eller fleire politikarar frå hordalandsbenken kvar veke. Måndag var nokre av dei i Bergen.

Debatt

Det er mulig jeg er stokk dum, men selv kort tid etter svært gode forelesninger, husker jeg knapt noe av det som ble sagt.

– Me skal gjera betre analysar av framtidas kompetansebehov. Derfor skal regjeringa setja ned ei arbeidsgruppe som skal sjå på dette, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på Kontaktkonferansen for universitet og høgskular.

Stockholm vil lokka til seg verdas beste forskarar i molekylær biovitskap og livsvitskap. – Hagastaden skal bli ein forskingsbydel der folk ikkje berre arbeider, men der dei også bur, trenar og brukar kulturtilboda, fortel Ylva Williams i stiftinga Vetenskapsstaden Stockholm.

Fransk-professor Kjersti Fløttum vart invitert til det franske miljødepartementet for å fortelja dei korleis ein bør snakka om klima med mannen i gata.

Debatt

Volda-rektor Johann Roppen trur ikkje det blir færre nes med høgskular eller universitet på.

Politiet mener det er den savnede NTNU-studenten Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.

I følge VGs kilder er det Iselin Nybø som kanskje allerede onsdag denne uken kan kalle seg minister for høyere utdanning og forskning. VG skriver at Isaksen trolig blir i regjeringen, men som arbeids- og sosialminister.

Eit nytt system skal gjera det enklare for studentar ved UiB å varsla om kritikkverdige hendingar. På UiO har systemet vorte nytta sidan 2013.

Frå 1.januar vart Uni Research ein del av Forskningsselskapet SørVest AS. No har det ferske selskapet bytta namn til Norce.

Istanbul:

Avgjerda i rettssaka mot tyrkiske Ishtar Gözaydin er utsett til onsdag 17. januar. Det bestemte domstolen i Istanbul før helga. UiOs menneskerettspris blei også eit tema.

Basert på informasjon om at det skal vera utfordringar med arbeidsmiljøet, har Arbeidstilsynet innleiia tilsyn mot NSD.

Flere norske universiteter og høgskoler har ikke retningslinjer for romantiske eller seksuelle forhold mellom forelesere og studenter. Ikke bra nok, mener studentene.

Nå er det vedtatt: Høgskolen i Oslo og Akershus er OsloMet - storbyuniversitetet.

Nils Rune Langeland har fått avskjed frå Universitetet i Stavanger. Likevel går han på jobb kvar dag.

Debatt

Kvinner hadde større suksessrate enn menn i årets tildeling av Frinatek-midler fra forskningsrådet.

UiS-rektor Marit Boyesen vil verken bekrefte eller avkrefte at Langeland ikke er anklaget for seksuell trakassering av kollegaer eller studenter ved universitetet.

Tilsettingsutvalet kom ikkje uventa til den same konklusjonen som sist, og vil gi den omstridde professoren avskjed.

Ei fersk Sentio-undersøking, utført for Universitas og Norsk Studentorganisasjon, syner at 41 prosent av norske studentar stør eit forbod mot nikab ved universitet og høgskular, medan 39 prosent ikkje stør eit slikt forbod.

I 2017 mottok NOKUT flest søknader om godkjenning av syrisk utdanning. De har dermed klatret fra femte til førsteplass på tre år.

Universitetsmuseet vurderer å lova dusør til dei som kan hjelpa til med å få resten av vikingskatten attende til museet. Dei fire mennene som er sikta i saka, er no lauslatne.

Underviserundersøkelsen

Faglige ansatte på universiteter og høgskoler som underviser er mest fornøyd med egen kompetanse og undervisning. De er minst fornøyd med studentenes forkunnskaper, egen tid og programstøtte.

Fra februar vil man kunne ta en ph.d.-grad i kunstnerisk utviklingsarbeid. – En gledelig nyvinning, sier kunnskapsministeren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Læringsspillet Kahoot! vokser fortsatt i rekordfart, og har nå over 70 millioner unike brukere verden over – hver måned.
Panorama
Moldestudentenes friluftslivsgruppe iFri har lagt sitt første og vellykkede semester bak seg. Lederen av iFri, Mari Bøe, snakker om nye planer og...
Universitetsavisa
NTNU etablerer en avdeling for etter- og videreutdanning i Oslo. Siden kan det bli aktuelt med egne avdelinger i inn- og utland.
Universitetsavisa
OsloMet er symbol på en drømmeaktig orientering vekk fra det norske samfunnet, skriver professor Oscar Amundsen.
Universitetsavisa
Oppdal: - Arbeidet med å legge retningen mot NTNU år 2025 starter i dag, i dette lokalet, sa rektor Gunnar Bovim.
Panorama
Selv ikke for fotballidiotene på toppen av Haugen har det vært mulig å unngå å legge merke til #metoo. Dette er problemstillinger vi slett ikke...
Abonner på Forsidestrøm