Les kva kandidatane frå dei vitskapeleg tilsette vil jobba for om dei blir valde inn i Universitetsstyret.

Universitetet i Oslos neste rektor heter Svein Stølen. Det er nettopp kunngjort på UiOs valgvake.

Det blir rein kvinneleiing i rektoratet på Høgskulen på Vestlandet. 

Siste leserkommentarer

IKT og helsefag opplever stor vekst i antall søkere. 

Debatt

Digital kompetanse betyr stadig mer for både undervisning, forskning og yrkesliv. Men hva innebærer egentlig dette for høyere utdanning i «algoritmens tidsalder»?

Val av prorektorar og kjøp av aksjar i eit selskap for fotballteknologi står på sakskartet når HVL-styret møtest på Stord i dag. 

Fakultet for kunst, musikk og design ønsker å velja dekan frå eigne rekker. 

Førsteamanuensis Jørgen Sejersted ser ut til å bli den einaste kandidaten til dekanstillinga ved Det humanistiske fakultet.

Rektor Ole Petter Ottersen ber studentene ved UiO om å stemme i valget til Studentparlamentet som starter i dag. Han mener oslostudentene bør slå Universitetet i Bergen som har over 20 prosent valgdeltakelse.

Debatt

Dekanlaget til Jarle Eid stiller spørsmål til sine motkandidater og forteller om egen politikk i dette innlegget. 

Laurdag samlast folk over heile verda seg for å visa si støtte til fri og uavhengig forsking. I Noreg vert marsjen arrangert i seks byar. 

Debatt

Du trenger ikke ha Giro d’Italia trikot og 30 000-kroners sykkel for å være med på Sykle til jobben aksjonen!

Høsten 2016 tok høgskoler og universiteter opp 4233 flere studenter enn de egentlig hadde plass til. Universitetene i Agder og Stavanger er blant de med størst overbooking.

Debatt

Morsal Saba har flere spørsmål til en eventuell sammenslåing mellom Institutt for biologi og Molekylærbiologisk institutt.

Når hver fagfelle bare har kompetanse innenfor ett av flere fagfelt, er det vanskelig å få toppskår for en tverrfaglig søknad. Det mener professor Jeroen Van der Sluijs.

På Det medisinsk-odontologiske fakultet og på Det matematisk-naturvitskapelege fakultet skal det tilsettast dekanar for ein ny fireårsperiode. Kvar av stillingane har fått to søkarar.

Opp til 50 000 personar tok til gatene i Budapest sundag for å demonstrera mot regjeringa si avgjerd om å stengja Central European University. Dei håpa presidenten ville leggja ned veto mot lova som vil stengja universitet som er registrerte i utlandet.

Det europeiske forskningsrådet (ERC) ønsker seg søknader med «High risk, high gain». Hva innebærer det?

NMBU har fått lov til å kvotere inn menn på både veterinær- og dyrepleierutdanningen i over ti år. Nå snur Kunnskapsdepartementet, og sier dette ikke er i tråd med loven.

Det matematisk-naturfaglige fakultet ønsker å sko seg for framtiden. Ett av forslagene er sammenslåing av instituttene for biologi og molekylærbiologi. Sistnevnte er lunkne til denne ideen.

Sittende dekan Asbjørn Strandbakken ønsker ikke en ytterligere splittelse av fagmiljøet - velger å ikke stille til valg for en tredje periode.

Med ny likestillingslov på plass kan det nå bli lov å kvotere inn menn på psykologi.

Debatt

Holbergprisen sliter ikke bare med vedtektene og problematisk islampresentasjon. Verre er forbigåelsen av noen av verdens fremste forskere, samt bruddet med Holbergs virke, skriver idéhistoriker og forfatter Dag Herbjørnsrud.

Forskerforbundets tillitsvalgte ved Uni Research er fullstendig i mørket om en mulig storfusjon av instituttsektoren på Vestlandet.

Debatt

Seniorkonsulent Anders Kulseng mener vektingen av stemmer ved rektorvalget er udemokratisk, og at den oppleves som meningsløs for mange ansatte.

Forskningsrådet hadde som mål at 40 prosent av nye forskningsledere skulle være kvinner innen 2017. Målet blir ikke nådd, og nå ønsker de drahjelp fra institusjonene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Forskningsrådet vil styrke forskningen i de store profesjonsutdanningene. 165 millioner er satt av og søknadsfristen er 26. april. 15 prosjekter...
Universitetsavisa
Professor Eugenia Malinnikova ved institutt for matematikk tildeles Clay Research Award.
Panorama
The last weekend of March, ESN Molde organized an excursion to Bjørnsund, a group of islands west of the village of Bud. This allowed participating...
Khrono
Kommentarer PublisertTirsdag, 18. april 2017 - 19:10-OppdatertOnsdag, 19. april 2017 - 1:46...
Universitetsavisa
Starmus-festivalen skal være for folket, men Aksel Tjora mener billettprisen vil hindre dette.
Universitetsavisa
Ledere ved Universitetet i Bergen og retter kritikk mot EUs program for innovasjon og forskning. 
Abonner på Forsidestrøm