Med seg i styret får han mellom anna Aina Berg, administrerande direktør i Uni Research.

Daniel Lokshtanov har grunn til å juble. Ikke bare har han vunnet et ERC Starting Grant, han blir også professor i samme slengen - i en alder av 32.

Det er for slapt av statsråd Isaksen at han ikke har noen planer for å evaluere strukturreformen, mener leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad.

Siste leserkommentarer

- Stopp dem, var oppfordringene fra Jones om norske forkjempere for skolepenger for høyere utdanning. Dessuten synes han en utdanning fra hans alma mater, Oxford, kan være overvurdert.

Debatt

Eilert Jan Lohne henvender seg til oss i et åpent brev hvor han redegjør for sine erfaringer da han søkte om opprykk til professor.

Sensuren avslørte ikke fusk. Tips førte til at en ferdig masterkandidat fra NMBU ble dømt for plagiat, fikk masteroppgaven annulert, vitnemålet inndratt og ble utestengt først flere måneder etter sensuren.

Det blir rift om plassane i interimstyret til den nye stor-høgskulen på Vestlandet.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener at han er så godt som ferdig med strukturreformen i høyere utdanning. Og kan hende som kunnskapsminister også?

Fadderuken er en viktig sosial arena. Her skapes de første vennskapene, her dannes fremtidige nettverk. På denne arenaen stiller studenter med barn svakere, men det vil denne gjengen gjøre noe med.

Torsdag, handlet Arendalsuka om havet og UiB. Universitetet benytter anledningen til å fremsnakke Marine City, og til å livesteame fra en fjernstyrt undervannsbåt.

Til liks med dei nye studentane som startar semesteret på Nygårdshøyden er dei fleste fødde sist på 90-talet. Men dei tjue lærlingane som torsdag starta ved UiB har valt ein annan veg ut i arbeidslivet.

Jubileum på Milde:

Botanisk hage på Milde har bydd på grøn glede i tjue år. Sundag skal ein av dei vakraste hagane til universitetet feirast med musikk, fabelaktig formidling og kortreist mat.

Kjappe glimt fra gårsdagens åpning av det nye
Debatt

Offentlig debatt om forskningens kvalitet kan gi inntrykk av at det ikke er grunnlag for tillit, men dette er tvert i mot med på å gjøre forskningen bedre. Arvid Hallén skriver om justismordprosjektet ved UiB.

Fem nye mobilapper for forskning skal i produksjon i løpet av høsten, og én skal være klar før jul. Dermed ligger UiO langt framme i å utvikle mobilteknologi for sensitive data.

Det mener flere fagforeninger om regjeringens vraking av et lovutvalgs anti-midlertidighetspakke. Denne høsten handler det om ny tjenestemannslov.

Ny rapport fra Nansensenteret:

Forurensningen fra havna blir blåst utover fjorden.

Her er ekspertane si tilråding: Seks steg til ein betre skule.

Verken Røe Isaksen, Haugstad eller Thue skal delta på åpningsseremonier denne høsten.

Sverige:

Macchiarini-saken har vist hvor ille det kan gå hvis ingen setter en stopper for uredelige forskere. Nå tør flere slå alarm om fusk, forfalskning og fabrikkering av data.

Rektor Dag Rune Olsen stiller til gjenvalg, men hvem blir den nye Olsen-banden?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Ifølge organisasjonen Changemaker kan manglende retningslinjer for etiske lisenser føre til mangel på nødvendige medisiner for fattige.
Universitetsavisa
ØRLAND: NTNU er blitt landets største og bredeste universitet, men framstår ofte som middels innen forskning i Norden.  – Kan vi leve med det? spør...
Universitetsavisa
Rektorene ved UiO, UiB, NTNU og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet ledsager statsråd Torbjørn Røe Isaksen på reise til Brasil i slutten...
Khrono
Kommentarer PublisertOnsdag, 24. august 2016 - 18:35-OppdatertOnsdag, 24. august 2016 - 18:...
Khrono
Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, skal sammen med rektorene ved byens største høyere utdanningsinstitusjoner vise nye studenter Oslo, og la dem...
Abonner på Forsidestrøm