Arendal:

Universitetet i Bergen er pådriver for såkalte helseklynger. Magnus Steigedal leder satsingsområdet helse ved NTNU. Han ser mye å lære.

- Det å kraftsamle forskning tror jeg er så bra for et lite land som vårt. Nå får vi to store selskaper, og det tror jeg er viktig for Norge, sier næringsminister Monica Mæland.

Studentsamskipnaden har lansert appen «Lykkepromille» for å få studentane til bli meir bevisste på alkoholforbruket sitt.

Siste leserkommentarer

Arendal:

«Alle» ville ha ein bit då UiB serverte forsking og innovasjon i primærhelsetenesta til frukost.

Universitetsmuseet ber folk sjå etter dei stolne gjenstandane på internett. 

Arendal:

Eierne bak det nye instituttselskapet benytter Arendalsuka til å lansere det nye selskapet, som består av Uni Research AS, CMR AS, Iris AS, Agderforskning AS og Teknova AS

Undervisning og karrieremulegheiter for unge forskarar er sentralt i debatten under Arendalsveka. 

I dag gjekk startskotet for det akademiske året 2017/2018 på UiB. Sjå bilda frå opningsdagen her. 

Alarmen gjekk to gonger laurdag kveld - utan at noko mistenkeleg vart oppdaga.

Andelen masterstudenter som kan tenke seg en forskerkarriere har gått betydelig ned, viser nye tall fra Forskerforbundet. De ble presentert under Arendalsuka i dag.

Arbeidet til Stian Knappskog og Per Eystein Lønning kan danne grunnlaget for en bedre og mer målrettet behandling av brystkreft.

Samfunnet har ikke råd til å gjøre universitetene til fabrikker som sysler med små og selvsagte ideer, sier Aarhus-dekan Niels Christian Nielsen. Han støtter initativet Open Science, som vil gjøre forskning fritt tilgjengelig for alle. 

Semesteråpning ved HVL:

For førti år siden var Berit Rokne fersk sykepleierstudent. I dag er hun Høgskulen på Vestlandets aller første rektor.

Se bildene fra den historiske åpningen av Høgskulen på Vestlandet.

I løpet av helga har éin eller fleire innbrotstjuvar teke seg inn på Dei kulturhistoriske samlingar ved UiB. Det er enno uklart kor mykje som er stole.

Tenk på studiene som en jobb. Lag deg konkrete leseplaner. Dropp «multitasking». Det er noen av rådene professor Frode Svartdal ved UiT Norges arktiske universitet kommer med til ferske studenter.

Arendalsveka har blitt ein effektiv stad å møte den norske makteliten, meiner universiteta.

Til liks med valgåret 2015 kommer statsminister Erna Solberg til hjembyen Bergen. 

Var eposten din litt stille fredag? No har IT-avdelinga  løyst saka. 

Konferanser som Science Week kan fungere som et forum for forskingsrsrådsledere, politikere, forskningsledere og ambassaderepresentanter, mener marin dekan Jarl Giske. 

Konferansen har vært en kontaktarena mellom myndigheter og forskere i USA og Norge. Etter femten år er det stopp.

Eit ekspertutval meiner det trengs meir forsking på ekstremisme, terrorisme og radikalisering i Noreg. Forskingsrådet ønsker å utvida satsinga gjennom eksisterande program. 

Den økonomiske situasjonen på HF skapar utfordringar for drifta på institutta. No ventar budsjettforhandlingar for 2018.

Han går til ny stilling som direktør ved universitetsdirektørens kontor, der han skal jobbe med leiarstøtte til utgreiing, analyse og universitetspolitiske spørsmål.  

Trump-studiene kommer: Den amerikanske presidentens ledelse, retorikk og kommunikasjonsstil har resultert i flere publiserte forskningsartikler.

Universitetet i Oslo er på tredjeplass i Norden over dei universiteta som er mest synlege på nettet. Det viser julirangeringa frå Webometrics over dei universiteta i verda som har mest mogleg av den samla vitskaplege produksjonen tilgjengeleg på nettet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Forslaget fra Johan Hustad og Nils Røkke er er økonomisk urealistisk og kan bli en avsporing fra klimatiltak som monner. Det hevder MDGs Per Espen...
Panorama
Høgskolen i Molde: Torsdags kveld ble det arrangert Bad Taste Party i regi av Åpningsuka. Med fullt hus hos Smuget, var stemningen høy og latteren...
Khrono
Rektor På Universitet i Oslo, Svein Stølen, har fullt fokus på strakstiltak og forebygging når det kommer til trakassering generelt og seksuell...
Khrono
Erna Solberg opna det akademiske åretpå Universitet i Bergen denne veka.
Panorama
RÅDHUSPLASSEN (Molde): Morgan Suleless ufarlige og banale pop gikk hjem hos pubertale fans, men hitparaden i regi av Erik & Kriss løftet nivået...
Universitetsavisa
- Med de klimaproblemene vi ser i dag, er det mer enn noen gang behov for folk med utdanning, sa klima- og miljøminister Vidar Helgesen da...
Abonner på Forsidestrøm