Chris Pissarides sa han stoler mer på en mannlig stemme, enn en kvinnelig.

Nettavisa Khrono har planar om å bli nasjonal meiningsberande avis for universiteta og høgskulane. Tanken er sådd av HiOA-rektor Curt Rice og Khrono-redaktør Tove Lie.  Då planane blei presenterte for sektoren i dag, fekk dei positive tilbakemeldingar.

Trass i at det store fleirtalet på instituttet har skrive under på at dei ikkje har tillit til ho, takka Hammar ja. No vil ho sjå framover.

Siste leserkommentarer

Professorene Johan Giertsen og Eirik Holmøyvik skal sitte i lovutvalg som skal se på endringer i valgloven.

En doktorgrad er ikke lenger nødvendigvis en inngangsbillett til karriere i akademia. Ranveig Flatabø driver med nanoteknologi og er blant dem som ser muligheter utenfor campus.

Debatt

På Høyden har hatt flere saker om ansettelser av instituttledere ved Det psykologiske fakultet og debatter og spørsmål som har oppstått i kjølvannet av disse.

Marius Årthun og kollegaane har funne ein samanheng mellom klimaet og temperaturen i havet.

Studentleiar Joanah Mamombe frå Zimbabwe og forskaren Abdo Al-Bahish frå Jemen blei trakasserte og forfylgde i heimlanda sine. No har dei fått ei trygg hamn i Bergen og i Oslo. Denne veka deltok dei på konferansen Academic Refuge på UiO.

UiB stod i fare for å miste Kenneth Hugdahl og hans ERC-prosjekt. Nå har departementet gitt ham tillatelse til å fortsette utover 70-årsgrensen.

Professoren kom seg kanskje ikke fra Cambridge til Trondheim, men han er sikker på at vi må komme oss bort fra jorden

Fakultetsleiinga manglar to instituttleiarar som skal starte i august.

Aldri før har så mange nobelprisvinnere vært samlet til debatt som under Starmusfestivalen. Ingen sa seg uenige i at de har et ansvar for å forklare forskningen sin, men de var uenige om forskning skjer best i store team eller på individnivå.

Debatt

Ståle Pallesen trekker seg fra instituttlederstilling, og kritiserer fakultetsledelsen. 

Både Forskerforbundet og NOKUT er opptatt av at kvalitetsorganet må få beholde sin uavhengige rolle også etter statsrådens omorganisering. Politikere og fagforening er usikre på om Isaksens nye grep vil gi mindre byråkrati.

Debatt

Gunnar Yttri gjer deg kjend med ein av brobyggjarane på Vestlandet. 

Debatt

I debatten om tilsettingsprosesser ved SV-fakultetet er det skapt tvil om hvorvidt Sosiologisk institutt har håndtert sitt arbeid i forhold til disse prosessene korrekt.

 

NTNU vil bli mer synlig i hovedstaden. Nå sysler de med planer om flere utdanningstilbud i Oslo, bekrefter påtroppende prorektor for utdanning, Anne Borg.

— Utdanning er sentrale tema i politikk og samfunnsdebatt i dag, og det skjer veldig mye på feltet som påvirker både forskningsaktiviteten og utdanningstilbudene ved Institutt for pedagogikk, sier nytilsatt leder Astrid Tolo. Finn ut hvem som blir nye ledere på instituttene.

Debatt

Jeg er sosiolog og var tilknyttet sosiologisk institutt ved UiB da jeg var Ph.D.-kandidat. Nå er jeg bekymret for en ansettelsesprosess ved instituttet. 

 

Tage Båtsvik blir første direktør for organisasjon i Høgskulen på Vestlandet.

Mastergraden i Innovasjon og ledelse har vært en vinner fra starten. Praksisen er noe av det beste med studiet, synes Hanne Sæle og Marit Eggen, som har hospitert hos Statoil.

Idag er siste eksamensdag i dette vårsemesteret. Avviklingen av 25 519 eksamener har gått uten store avvik, ifølge Studieadministrativ avdeling.

Pan-europeisk forskningsbase etableres i Bergen. – Dette er en milepæl i forskningssamarbeidet vårt med EU, mener kunnskapsministeren. 

Rektor anbefaler høyskolestyret å godkjenne leieavtale med Statsbygg verd nesten 43 millioner kroner for å fullende campus Bergen. Styremøtet starter klokken 10. Følg sendingen her.

Universitets- og høgskolerådet går mot forslaget om å forby ansiktsdekkende plagg.

Debatt

Etter å ha debattert humaniora-studenters muligheter i næringslivet kommer Knut Melvær her med et forslag til hva et alternativt svar fra prorektor Margareth Hagen kunne vært. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kommentarer PublisertMandag, 26. juni 2017 - 0:15-OppdatertMandag, 26. juni 2017 - 0:28...
Khrono
En doktorgrad er ikke lenger nødvendigvis en inngangsbillett til karriere i akademia. Ranveig Flatabø driver med nanoteknologi og er blant dem...
Universitetsavisa
Bruk pilstastene eller sveip for å se gjennom bildegalleriet.
Universitetsavisa
De har allerede bevist at det fungerer på mus. Nå jobber Susumu Tonegawa og teamet hans med å gjøre teknologien tilgjengelig for helseindustrien.
Universitetsavisa
De tre neste årene skal 89,6 millioner kroner brukes til prosjekter som gjør lærerutdanningene mer digitale, lover regjeringen.
Universitetsavisa
Datatilsynet ville gi et gebyr på 350.000 kroner til Universitetet i Oslo for bruk av data uten tillatelse. Et smutthull i loven gjorde at det ikke...
Abonner på Forsidestrøm