Studentane trur at karakterpress er den viktigaste grunnen til at nokre vel å fuska. Det viser ein studie psykologiprofessor Arild Raaheim står bak. Studien viser òg at tilsette kjenner til fusk, men let vera å rapportera det.

- Nå skal vi få åpnet det igjen, hele sulamitten! Torbjørn Røe Isaksen kom med en lenge etterlengtet budsjettlekkasje på Muséplass i dag.

BerGenBio - UiB-kommersialiseringens flaggskip - vurderer børsnotering. Biotekselskapet er en mulig milliardbedrift, men et framtidig salg av selskapet vil ikke gi UiB de store summene.

Siste leserkommentarer

155 000 arbeidstimar har gitt UiB 2515 kvadratmeter storstove. Sjå bileta frå opningsfesten.

Debatt

Vi har satt oss, borti mørket.  Landsmænd er vi, møtt herute.

Selvsagt kom Wilhelm Koren Christie til sin egen fest. Men hva hadde han syntes om at bare deler av museet hans er åpent?

En storstue som skal brukes, både av UiB, byen og Vestlandet. Det er det rektor Dag Rune Olsen håper den nye aulaen kan bli.

Den politiske ledelsen i Bergen setter press på partikollegene i regjeringen og krever penger til andre fase av museumsprosjektet.

– Nå gir vi universitetene og høyskolene større innflytelse over hvilke kompetansekrav som skal stilles til stillinger og mer kontroll over bedømmingsprosessene ved opprykk til en høyere stilling, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Ole Petter Ottersen tjener best av norske universitetsrektorer. Gunnar Bovim kommer på andreplass.

Wilhelm Koren Christie ville synes den kom sent, men godt – en faculty club i universitetets hovedbygg.

Den nye ledelsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus vil følge Høgskolen Sørøst-Norge og sende søknad om akkreditering som universitet våren 2016.

UiB og Havforskningsinstituttet har allerede inngått en samarbeidsavtale. Nå blir de kanskje samboere også.

Når ein tek heisen i den nye aulaen kan ein nesten kjenna at ein svevar.

Rune Indrøy (51) skal jobbe med myndighetskontakt for UiB allerede fra mandag. – Jeg har valgt ut fra hjertet og interesser, sier den meget erfarne kommunikasjonsdirektøren.

Antall studentombud i Norge vokser så raskt at det vekker internasjonal oppsikt. Nå lager ombudene eget nettverk mens det flommer over av saker på deres bord.

En komité, mange møter og et prosjekt som ble nevnt i en hver anledning. Denne uken kom tidligere rektor Sigmund Grønmo inn i aulaen for første gang.

Vesle Audun er berre ni dagar gamal. Men når mor har tatt doktorgrad, må ein sjølvsagt vera med.

Heller ikke kameraene kunne gi politiet og UiB gode spor i jakten på innbruddstyvene i BB-bygget på Haukeland.

Det har gått 19 storskred i Hardangerfjorden, og det kjem til å skje igjen. Men det er ikkje skred forskar Benjamin Bellwald er redd for når han køyrer langs norske fjordar.

Tyver kom seg inn i BB-bygget på Haukeland og har tatt ut komponenter fra 20-30 PC-er, og latt resten ligge igjen. Ingenting annet ser ut til å være stjålet. Det er heller ingen skader som følge av innbruddet.

Universitetsstyremøtet:

Hvilke ord som sier mest om UiBs strategi er fortsatt i det blå.

Boligkøen for studenter er antakelig langt kortere enn hva de offisielle tallene forteller. Samskipnaden i Bergen har i år for første gang børstet støv av ventelisten for studentboliger.

For en stappfull rettssal behandlet Høyesterett saken om eksamensjuks ved Universitetet i Bergen. Om to-tre uker faller den endelige dommen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Det finnes ikke et land i verden med absolutt ytringsfrihet, sa professor Frank Aarebrot torsdag. Aarebrot, som er professor i sammenlignende...
Universitetsavisa
Nyutdannet kultursosiolog Mette Mossige holdt ut to år som lønnsmottaker. Så startet hun egen virksomhet. Hun tjener til salt i maten, og vel så det.
Universitetsavisa
Årets sosiologifestival er den tredje i sitt slag. Hva poenget med den er? – Brobygging, svarer to av dem.
Universitetsavisa
Studentenes motstand mot forslaget til ny studieforskrift er massiv og økende, men regelen det protesteres heftigst mot er helt vanlig ved andre...
Khrono
The international students got to meet the linguist, the feminist, the immigrant and the rector Curt Rice at Samfunnet Bislet during the...
Panorama
Forfatter og journalist Nawzat Shamdin så pistolen med lyddemper bli trukket. En bombeeksplosjon var trolig det som reddet livet hans. Eller var det...
Abonner på Forsidestrøm