– Rangeringane er ikkje særleg brukande verken til å styra institusjonane eller dei nasjonale prioriteringane. Det seier statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet etter at norske forskarar har dissekert både Shanghai- og Times Higher Education-målinga.

Senter for vitenskapsteori har blitt bedt av rektoratet om å komme med et innspill om forskningens samfunnsansvar. Det kom frem under petroleumsdebatten på VilVite-senteret denne uken.

Det kan bli aktuelt å lata utdanningsinstitusjonane konkurrera om studieplassar. Det er klart etter at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen stiller seg positiv til dette forslaget frå Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning (NOKUT).

Siste leserkommentarer

Høgskolen i Bergen (HiB) ser for seg flere alternativer de kan leve med – blant annet en full fusjon mellom høyskolene på Vestlandet. To alternativer kan Vestlandets største høyskole ikke leve med. At høyskolen skulle splittes, eller at høyskolen blir fusjonert med Universitetet i Bergen.

Professor emeritus Jan Petter Blom (86) er utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats til fremme av norsk folkedans og folkemusikk.

Kunnskapsministeren mener han fikk bekreftet modenhet for endringer i det nordnorske landskap for høyere utdanning.

En britisk rapport konkluderer med bedragersk virksomhet blant firma som rekrutterer internasjonale studenter på vegne av universiteter i Storbritannia.

Rektoratet meiner at UiB skal bli best i klassen på e-læring. Det ligg eit godt stykke arbeid før målet er nådd.

Utdanning – og særlig høyere utdanning – er nøkkelen til hvordan velferdsstaten skal sikres i fremtiden, tror statsråd Torbjørn Røe Isaksen.

Én av fem Bergensstudenter sliter psykisk, mens en noe større andel Oslo-studenter er i høyrisikogruppen enn blant Bergen- og Trondheimsstudentene, viser lokale tall fra Helse og trivselsundersøkelsen.

34 prosent av dei spurte er ueinige eller delvis ueinige i at tilsette ved universitet og høgskular bør stå heilt fritt til å ytra seg.

I stedet satser partnerne i UH-Nett Vest på å konkretisere et videre samarbeid rundt oppbygging av felles grader og bygge stordriftsfordeler innenfor en konsortium-modell.

De representerer tusenvis av ansatte, men fagforeningene får hverken plass rundt bordet eller på tilhørerbenken når KD inviterer til dialogmøter.

16 prosent av norske studenter svarer i en omfattende ny undersøkelse at de er ensomme, og èn av 10 mestrer ikke studiene. Professor forteller om studenter som får økte psykiske plager under studiene.

En gladnyhet fra de utfordrede språkfagene: En omlegging som gir studenter mulighet til å hoppe rett på det de liker best, viser gode resultater.

Telefonsystemet til heile den norske utdannings- og forskingssektoren blei slått ut av hackarar i dag, gjennom eit såkalla DDOS-angrep.

Han er UiBs første Scholar at Risk. Nå har kona og sønnen kommet seg ut av Iran – og naturgeografen kan snakke om sine erfaringer med å være forsker under prestestyret.

– Språksamlingane og museumssamlingane treng ein spesialsydd finansieringsmodell. Det meiner Venstre-leiar Trine Skei Grande er blitt endå klarare etter at språksamlingane er i ferd med å bli skvisa ut av UiO.

UiB etablerer “ambassade” i Oslo. Det er viktig å være nær beslutningstakerne, mener rektor, som presenterte nyheten på allmøtet for organisasjonsprosjektet i forrige uke.

Gåande inn til doktorpromosjonen i Håkonshallen i dag kom hundrevis av år med forskingsarbeid.

Forskningsinstituttene Uni Research, Christian Michelsens Research AS og Nansensenteret kan bli slått sammen til ett, stort aksjeselskap.

Samtalene om det som kan bli tidenes reform i utdannings-Norge skal skje bak lukkede dører.

For å få behandlet tilbakemeldingen til Kunnskapsdepartementet innen fristen er det ekstraordinært universitetsstyremøte i dag. Følg utviklingen i På Høyden.

Instituttleiar Johan Myking vil overta språksamlingane til UiO. – Men eg trur likevel folk i Oslo forstår at det ikkje er spekkhoggeri vi er ute på, men at vi vil gi støtte.

Her er departementets ambisiøse tidsplan for fusjonsbestrebelsene. Institusjonene har til oktober å levere styrebehandlede forslag til passende partnere.

Kunnskapsministeren ønsker å legge ned alle høgskolene i Nord-Norge så fort som mulig og kun ha ett eller to universitet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
En oppgave Yohannes Yebabe Tesfay (31) gjorde i et masterkurs ved Høgskolen i Molde, ble artikkel i et nivå 2-tidsskrift.
Khrono
Kavliprisvinner Brenda Milner er først på jobb og sistemann hjem hver dag. Universitetsavisa møtte henne på Gløshaugen, NTNU.
Khrono
This week started with one of the few days a year where all Americans are actually allowed to skip work; Labor Day. As I’m both Norwegian and a...
Universitetsavisa
Andre Geim har vunnet både Ig Nobel og selveste Nobelprisen. For et fullsatt auditorium på Gløshaugen forklarte han om sine nye prosjekter.
Khrono
I Perpignan var ikke studentene fra Høgskolen i Oslo og Akershus alene om sin kjærlighet for foto og visuell journalistikk. På festivalen Visa...
Universitetsavisa
Den neste uka skal medisinstudenter landet rundt løpe, synge, danse, diskutere, bære bøsser og lege bamser. Målet er å samle inn over to millioner...
Abonner på Forsidestrøm