– Ein skal ikkje måtte ha ein velståande partner for å kunne leva av UiB-løn, seier Jørgen Melve.

Ledelsen ved UiT vil utsette nedlegging av kunstfakultetet og utrede sammenslåing med Tromsø museum.

Debatt

Med den ene avsløringen etter den andre om menns maktovergrep overfor kvinner, spesielt innenfor sektorer der den personlige anbefaling, vurdering og veiledning spiller en rolle, hva skal vi gjøre?

Siste leserkommentarer

Et amerikansk selskap har utviklet en programvare som sies å kunne skrive forskningsartikler. 

Debatt

Eit innspel til UiB sitt arbeid med eit høyringssvar til Kunnskapsdepartementet sitt høyringsnotat av 26.09.17 om endringar i Universitets- og høyskoleloven.

Å gå til avskjedssak av professorer er noe som skjer svært sjeldent, og kun ved grove pliktbrudd. Bare tre kjente tilfeller finnes ved universiteter og høgskoler i Norge.

En svensk ekspertgruppe har gått gjennom seks artikler i Macchiarini-saken. De konkluderer med at samtlige 43 medforfattere har opptrådt vitenskapelig uredelig.

Oppsigelsessaken mot Nils Rune Langeland skyldes at professoren har et alkoholproblem, hevder advokaten hans.

UiB fikk nei til å innføre guttepoeng. Nå vil NTNU søke, og det er også aktuelt for UiB på kvinnedominerte studium. 

Kunnskapsdepartementets pris for kvalitet i utdanningen går til et samarbeidsprosjekt mellom de fire breddeuniversitetenes medisinske fakulteter.

Universitetet i Stavanger planlegger å avskjedige professor Nils Rune Langeland torsdag. Langelands advokat mener at det ikke foreligger grunn for avskjed og varsler rettssak.

Hva blir makrografi pluss mikrografi? Jo, det blir fotografiene Irene Heggstad skal stille ut på Fotografiens hus i Oslo.

Ideen til forskeren Naureen Akhtar kan gjøre avising av fly og vindusruter overflødig.

Nå vil UiO-rektor Svein Stølen vil vite mer om omfanget av seksuell trakassering ved institusjonen. Også ved UiB kan en kartlegging være på trappene.

Rektor ved Universitet i Oslo, Svein Stølen, snur og vil kartlegge omfanget av seksuell trakassering.

Universitetsmuseet har brukt mye ressurser på å fortelle om innbruddet og tyveriet av vikingskatten. Det bidro trolig til at størstedelen av skatten er gjenfunnet.

– De siste fem årene har reallønnen for norske stipendiater falt med 8–10 prosent, ifølge økonomiprofessor Steinar Vagstad. I mange andre land jobber de imidlertid gratis.

Den største arbeidsmiljøundersøkelsen i akademia styrer unna spørsmål om seksuell trakassering og mobbing. Årsaken er at det er for vanskelige tema å ha med i en anonym undersøkelse.

Anne Borg har ledet en arbeidsgruppe som har sett på hvordan man kan koble kompetanse på undervisning og opprykk. Nå har Borg overlevert de nye kravene til kunnskapsministeren.

UiB sitt nye senter for undersøkjande journalistikk skal gi norske journalistar ein luksus dei ikkje har i kvardagen.

Dag Rune Olsen kjenner ikkje til saker om seksuell trakassering ved UiB. Det uroar han.

Universitetsbibliotekets spesialsamlinger har mye severdig i arkivene. Nå lager de film om noe av det.

Flere av de gjenfunne vikingskattene er ødelagt. Men det er ikke bestemt om de skal repareres.

Nokut anbefaler at Høgskolen i Oslo og Akershus kan bli universitet. UiB-rektor Dag Rune Olsen gratulerer.

Rektor Curt Rice vil luke ut «weinsteinene» i universitets- og høgskolesektoren. Han synes arbeidet mot seksuell trakassering i akademia går for sakte, og ber om at landets rektorer samlet tar initiativ til en kartlegging i sektoren.

Debatt

Ny statistikklov må entydig fastslå at daglig leder må rapportere til styret og være faglig uavhengig av politisk ledelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
To NTNU-studenter har fått 10 000 kroner hver i bot etter opptaksprøven som gikk galt.
Universitetsavisa
Alle foreslåtte endringer i forskningsavdelingen i Statistisk sentralbyrå blir satt til side, opplyser byråets konstituerte direktør Birger Vikøren.
Universitetsavisa
Mer enn 5000 ansatte ved NTNU har svart på arbeidsmiljøundersøkelsen, og på nyåret kommer svarene.
Universitetsavisa
Juss-Buss og Juridisk Rådgiving for Kvinner (JURK) og andre rettshjelptiltak unngår kutt og får ei påplussing på fem millionar kroner. Dermed får dei...
Universitetsavisa
Budsjettforliket blant de borgerlige sørger for 1,8 milliarder kroner mer til diverse poster og tiltak i UH-sektoren, samtidig som budsjettkameratene...
Universitetsavisa
I 2016 deltok 41.600 personer i opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Det er en økning på 12 prosent fra året før. 
Abonner på Forsidestrøm