Institutt for informasjons- og medievitskap og Institutt for biologisk og medisinsk psykologi får dei to første toppforskarane som UiB har fått øyremerka midlar til. To mannlege professorar skal kallast i universitetsstyret torsdag.

Styret ved Høgskolen i Narvik gikk tirsdag enstemmig inn for fusjon med Universitetet i Tromsø.

MIT-forskar Richard Lindzen har sjølv med vore og skrive IPCC-rapportar. Men han trur likevel FNs klimapanel bommar stort.

Siste leserkommentarer

John F. Nash jr. døde i en trafikkulykke på vei hjem fra Bergen. Abelprisvinneren omkom sammen med sin kone.

UiB har hatt stor suksess i EUs nye rammeprogram, Horisont 2020. Men Sintef gjør det enda bedre. Oppskriften er ifølge forskningsdirektøren temmelig kjedelig: Langsiktig, hardt arbeid.

- Vi må ha godt kompetente ledere på alle nivå. Derfor arbeides det aktivt også utenom selve utlysningen med å få flere interessert i stillingene, sier universitetsdirektør Kjell Bernstrøm.

Årets vinnere av Abelprisen, John F. Nash jr. og Louis Nirenberg, besøkte Bergen torsdag. De er to høyst ulike personligheter.

Personar som ikkje står på søkjarlista har vore til intervju til stillinga som assisterande universitetsdirektør. – UiB undergrev lova når dei køyrer to prosessar, seier jussekspert Anine Kierulf.

Rektoratet utvides med et fjerde medlem: Dagens prodekan på MOF, Robert Bjerknes, tiltrer som viserektor for tverrfaglighet. - Jeg er opptatt av å ha et universitet der folk samhandler.

Universitetet i Tromsø (UiT) forhandlet i to år med Statoil om en rammeavtale, lik den UiB nylig undertegnet. Tromsø valgte å kaste kortene. UiT følte betingelsene gikk utover forskernes akademiske frihet.

Gita Frimannslund Storegjerde vil kjempe for universitetsmuseet. Men trenger litt mer tid. Den tillyste demonstrasjonen samlet en håndfull – og SVs Oddny Miljeteig. Museumsforsvarerne lover å komme sterkere tilbake.

Kongen i statsråd har godkjent bevisførsel av gradert informasjon og bruk av skyggeadvokat i statens forsvar mot to NTNU-stipendiaters saksøking av Utlendingsnemda.

Gita Frimannslund Storegjerde vart så skuffa over manglande løyving til Universitetsmuseet at ho i dag arrangerer demonstrasjon og konsert til støtte for prosjektet.

Klynger blir stadig viktigere, sier HiB-professor Stig-Erik Jakobsen. Han mener dette er veien å gå for at Bergen skal få flere senter for forskningsdrevet innovasjon.

– Jeg vet det er politisk ukorrekt å si her i Norge, men… den danske fusjonsprosessen hadde ikke vært mulig med valgte rektorer. Det sier den frittalende tidligere rektoren ved Syddanske Universitet, Jens Oddershede, som er én av Nordens mest kunnskapsrike fusjonspraktikere, med ti sammenslåinger på samvittigheten.

Forskarane ombord i R/V Lance gjekk i det som må vera verdas nordlegaste 17.maitog.

Debatt

I mitt första inlägg refererade jag till rektor och prorektor som efterlyste transparens i processen.

I 22 år var Gudmund Harildstad tilsett på UiO. I mars måtte han søkja NAV om dagpengar etter at prosjektet Norsk Ordbok 2014 formelt vart avslutta. Fagforeininga Parat krev at han får ventelønn.

Det er snart ett år siden NENTs etiske «dom» over petroleumsforskningen. Våren 2015 har fortsatt ingen av de største universitetene laget en slik oversikt.

Kunnskapsdepartementet har ikke funnet penger til å pusse opp resten av Universitetsmuseet. Det kan bli dyrt for skattebetalerne.

Debatt

Svar til Magnus Svärd. Våren 2015 lyste vi ut forskningsmidler gjennom Akademiaavtalen med en ny 2-stegs prosess.

Heidi Espedal er innstilt som direktør for forskingsadministrativ avdeling.

Franskprofessor Kjersti Fløttum er endå meir medviten om språk enn vanleg. No er ho godt van med at det vert filma rundt henne.

Debatt

Universitetsdirektøren ba Heidi Espedal om å søke stillingen som direktør for forskningsadministrativ avdeling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
På NTNU og hos deres fusjonspartnere viser en fersk undersøkelse blant Teknas medlemmer at 65 prosent er helt eller delvis mot fusjon.
Khrono
Påtroppende og nyansatt rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, mener debatten om ansatt eller valgt ledelse i akademia er «storm i...
Khrono
Flere framtredende akademikere har brukt pinsehelga til å lage et opprop mot regjeringen og deres forslag om at ansatt, ikke valgt, rektor skal...
Khrono
Styret ved Høgskolen i Narvik har i dag enstemmig gått inn for fusjon med Universitetet i Tromsø.
Khrono
Kommentarer PublisertTirsdag, 26. mai 2015 - 14:08-OppdatertTirsdag, 26. mai 2015 - 14:16...
Khrono
Høgskolerektor Arne Erik Holdø i Narvik har fått løfter som gjør at han går inn for fusjon med Universitetet i Tromsø. I dag skal styret hans...
Abonner på Forsidestrøm