Fakultetsstyret ville tilsetja professor Christopher Henshilwood sin sambuar utan utlysing. No har universitetsleiinga stoppa prosessen.

Debatt

Styret ved det Humanistisk fakultet ved Universitetet i Bergen vedtatt å trekke ut kontakten på den kreative generatoren som komposisjonsutdannelsen på Griegakademiet er.

I desember gjelder det å setje ned tempoet - eller fylle ventetida - med juletradisjonar. På Høyden feirer førjulstida med adventskalender.

Siste leserkommentarer

UiB vil sjå på korleis ein kan få til betre samarbeid med forskningsinstituttet dei eig, Uni Research. Dermed er ein endå større del av forskingssektoren på Vestlandet i spel.

NTNU sa nylig ja til 10 millioner kroner i gave fra våpengiganten Kongsberg Gruppen. — Det kan absolutt være noen etiske avveininger her, sier rektor Gunnar Bovim. Tromsørektor vil ha klare felles etiske regler i akademia.

Norge holder seg med 18 statlige godkjenningskontor som vurderer innvandreres kompetanse. Disse er fordelt på 12 departementer. - Systemet er klart for oppgradering og forenkling, mener Nokut-direktør Terje Mørland.

Struktur:

– Det er fortsatt store ulikheter mellom universiteter og høyskoler, sier rektor Dag Rune Olsen.

Debatt

I På Høyden den 13. november kunne vi i forbindelse med vår direktørs fratredelse lese en oppsummering av tidligere hendelser som har vært i søkelyset.

En professor 2 ved Det medisinske fakultet ble torsdag dømt til fengsel for oppbevaring av bilder og filmer som viser overgrep mot barn. Det er snakk om over 30 videoer og rundt 40 bilder.

Johan Fredrik Odfjell meiner at eit effektiviseringskutt ikkje berre bør råka dei administrativt tilsette, men at ein òg bør sjå på dei med vitskapelege stillingar.

Mulige jobbkutt i administrasjonen er blant sakene som skal opp på dagens universitetsstyremøte. På Høyden sender direkte.

UiB og Uni Research-forskarar var på Svalbard i sommar. Torsdag får heile Noreg sjå kva det var dei gjorde der.

Politisk redaktør Trine Eilertsen i Aftenposten mener norske akademikere mangler skrive- og formidlingstrening.

Ein rådgivar med ein million i løn og ein vekst i talet på seniorrådgivarar. – Det er eit paradoks at ein vil kutta i administrasjonen når ein samstundes opprettar fleire dyre stillingar, seier NTL-leiaren.

Fellesgrader:

Kva er betre enn å ta doktorgraden sin ved ein framståande og rankingvinnande instiutsjon? Å ta doktorgraden sin ved TO institusjonar i verdsklasse.

En plan for 11 måneders studiestøtte fra 2020 og for første gang: Øremerkede penger til bedring av studenters psykiske helse får studentene til å juble mandag kveld.

Debatt

Kimen til dagens samfunn ligg i mellomalderen innan alt frå litteratur, musikk, skriftkultur og religion til namnetradisjonar.

Drifta av Skeivt arkiv er sikra etter at Venstre har fått regjeringspartia og KrF med på å gi Skeivt arkiv fem millionar øyremerka kroner.

Åtte millioner Statoil-kroner skal fordeles på tverrfaglige prosjekter innen energiomstilling. Målet er å få søkere fra alle universitetets hjørner.

Universitetsbiblioteket har nokre skattar i arkivet som er så sjeldne at dei sjeldan får sjå dagens lys.

70 år med Studvest blei feira i helga av meir enn hundre tidlegare medarbeidarar. Studentavisa kan truleg sjå fram mot ei meir digital framtid.

Kunnskapsdepartementet har bestemt at Universitetet i Bergen tek over språksamlingane frå Universitetet i Oslo.

– Ein har ofte ein rar tendens til å nedvurdera mellomalderen, seier forskar Åslaug Ommundsen. Denne veka vert det gjort noko med.

I dag ble det klart at UiO blir vertskap for et senter for forskning på høyreekstremisme. Det skjer i skarp konkurranse med Universitetet i Bergen og Høgskolen i Oslo og Akershus.

Samantha Smith var innstilt til én av to stipendiatstillinger ved Det humanistiske fakultetet. Men før hun formelt var ansatt, ble stillingen trukket på grunn av dårlig økonomi.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Universitet i Bergen og Helse Bergen må ut med meir enn 3 millionar kroner etter å ha tapt mot Amund Gulsvik i retten. I tillegg har dei tapt...
Khrono
Kommentarer PublisertTirsdag, 1. desember 2015 - 20:28-OppdatertTirsdag, 1. desember 2015...
Khrono
Asmelash Berhane fra Etiopia var en av vel 50 frammøtte på arrangementet til Akademisk dugnad i Oslo og Akershus. — Dager som denne er viktige,...
Universitetsavisa
Ansatte ved NTNU jubler over at Trondheim endelig får et litteraturhus. Kommunikasjonssjef Christian Fossen ser ikke bort fra at NTNU kan bidra med...
Universitetsavisa
NTNU plukker ikke fram gullmedaljen uten god grunn: "Nei, det er ikke lettere å få A ved NTNU enn før", skriver prorektor for utdanning...
Universitetsavisa
Vi har samlet interessante bilder fra Universitetsbibliotekets rikholdige arkiv. Hver dag frem til julaften får du en ny godbit i denne...
Abonner på Forsidestrøm