Fusjon:

Tirsdag denne uka snakket høgskolene Hedmark og Lillehammer sammen om mulig fusjon. Bak lukkede dører.

Førsteamanuensis Tine Nordgreen har dratt i land en kontrakt på 48 millioner kroner. Pengene skal brukes til å utvikle digitale tjenester for mennesker med psykiske lidelser.

Torsdag samlast universitetsstyret i Kollegierommet. Her kan du følgje dekninga av møtet.

Siste leserkommentarer

Det har vore vanskeleg for Torbjørn Røe Isaksen å gjete dei hardbalne vestlendingane inn i større høgskular. Men no verkar forhandlingane å gå i retning av fusjon.

Studenter og ansatte i Christies gate 13 har blitt bedt om å forlate bygget.

Toppbyråkratane kjøpte inn tenester ulovleg for over 15 millionar kroner. Men lovbrotet får ingen konsekvensar, då Klagenemnda for offentlege anskaffingar (Kofa) ikkje kan gi bøter for tida.

Det er 1280 søkjarar til 87 studieplassar i psykologi. Dekan Jarle Eid lurer på kor mange av dei som kjem inn som er menn. No ber UiB om eigen kvote for underrepresentert kjønn.

Debatt

Økonomi og innovasjon kan ikke alene løse Europas utfordringer.

Utdanningsinstitusjonene holder ikke det de lover ved opprettelse av nye studier. Spesielt master- og phd-studier har for svake fagmiljøer. NOKUT er bekymret.

− Professoratet skal være et bidrag til å formidle bredden av de norske krigserfaringene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

UiB skal ha tre etasjar i Media City Bergen. Nytilsette Kjell Øvre Helland har ansvar for å fylla 700-800 kvadratmeter med innhald.

Bygginga av pilotanlegget for algeproduksjon på Mongstad er i gang. Vegen mot industriell skala vil ta mange år.

– At finansieringsordninga for studieplassar følgjer fakultetsgrensene, er frykteleg urimeleg. Det seier HF-dekan Margareth Hagen.

Fullfinansierte studieplassar i øvste kategori er ein føresetnad for det nye prestisjestudiet i journalistikk, skriv UiB-leiinga.

UiO har penger i kullselskaper som oljefondet har trukket seg ut av. – På tide å selge, mener Fremtiden i våre hender.

Først ved 1800-tida i går kveld var dei fleste datasystema til UiB oppe igjen etter brannen. Leiinga er likevel nøgde.

Forskar Håvard Haarstad prøvde å bevega seg til fots i Kentucky. Det var ikkje så lett. Korleis kan ein bygga moderne byar som er gode for menneske – ikkje berre for bilar?

Flere mindre høgskoler på Vestlandet merker kraftig nedgang i søkertall til lærerutdanningene sine. Marianne Aasen (Ap) er bekymret for situasjonen.

Dei fleste datasystema til Universitetet i Bergen gjekk i svart etter ein brann i Stein Rokkans hus i Nygårdsgaten tysdag.

Trass i større arbeidsløyse går søkjartala til mange av utdanningsinstitusjonane på Vestlandet ned.

UiB var ein av dei første institusjonane Kristin Helle-Valle tok kontakt med då ho vart leiar for Litteraturhuset. Tysdag tok ho imot årets Christiepris.

Namnegranskarar er ein sjeldan rase. No melder fleire av dei seg til dugnad når språksamlingane skal flytta til Bergen.

Debatt

Flyktningestrømmen til Europa har brakt utfordringene med barneekteskap til Norge. Debatten har vært heftig om hvordan vi skal forholde oss til at mindreårige jenter som kommer til landet vårt er gift og i noen tilfeller mødre. Hvorfor er barneekteskap fremdeles så utbredt– og hva kan gjøres for å redusere problemet?

Skandalene rundt Innovest AS er ikkje over. Leiande byråkratar i Helse Bergen og på UiB har i ei årrekkje kjøpt inn tenester utan anbod.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Aksel Tjora nektes å trekke seg fra fakultetsstyret ved SVT etter konflikt med dekan.
Universitetsavisa
Bare 40 prosent av bachelorstudentene og 43 prosent av masterstudentene i Norge fullfører utdanningen på normert tid. – Et symptom på for dårlig...
Universitetsavisa
Julie Hjellbakk og Sondre Halden stakk med seieren etter at NTNUI arrangerte Norges første studentmesterskap i triatlon i helgen.
Khrono
Kommentarer PublisertSøndag, 1. mai 2016 - 11:17-OppdatertSøndag, 1. mai 2016 - 11:17...
Khrono
Sunniva Myrene Braaten er ny leder av Studentparlamentet på HiOA. Hun får med seg Helene Kongerud som nestleder, William Sæbø som fagpolitisk...
Universitetsavisa
NTNU-studenter avla eksamen i programmering gjennom å formidle teknologi til barn.
Abonner på Forsidestrøm