– Vestlandet må bli konkurransedyktig mot andre landsdelar. Høgskulen i Bergen har ein ambisjon om å bli ein del av ein sterk UH-struktur i vest, seier Ole-Gunnar Søgnen, rektor ved Høgskulen i Bergen.

Edvard Moser er oftere på Værnes enn i butikken, og må avslå utallige foredrag og konferanser. Ett år etter Nobelprisen er Moser-paret mer travle enn noen gang.

Eit styremedlem skal ha underslått over 160 000 kroner frå kassen til Bergen Student-TV (BSTV). Organisasjonen håper å halde fram drifta, trass i det store tapet.

Siste leserkommentarer

Landets rektorer vil ha nye regler for finansiering og flere stipendiater. Flere rektorer forventer også at statsbudsjettet vil gi dem mer penger til fusjoner.

Førsteamanuensis og forlegger Pål Bjørby gir ut til nå uutgitte skuespill av Amalie Skram, sammen med professor Kari Gaarder Losnedahl. – De har klare litterære kvaliteter, og er litteraturhistorisk sett viktig, sier Bjørby.

For dei mindre høgskulane skal vegen til framtida gå gjennom ein fusjon, har kunnskapsministaren bestemt. På Vestlandet har han møtt motstand. – Vi må gjere ei vurdering av kva som tener oss best, seier rektor Rasmus Stokke.

UiB fikk nei til å prøve ut motivasjonsbrev for nye studenter. Stortingsrepresentant Marianne Aasen er kritisk til at man ikke får prøvd ut tiltaket.

– Eg er ikkje berre ein slask og slaur, eg er til og med doktor. Det sa Jon Fosse då han fekk provet på at han no er æresdoktor ved UiB.

Det skal leiinga ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskulen Stord/Haugesund og Høgskulen i Bergen finne ut av.

- Et hovedankepunkt mot THE-rankingen er at den ikke overholder normene for forskningsmetode. Man publiserer bare delvis metodene som er anvendt, og dermed blir det ikke mulig å tolke funnene skarpt, sier NTNUs tidligere rektor Torbjørn Digernes.

Jon Fosse tok hovudfag i litteraturvitskap for 28 år sidan. Etter det har han ikkje vore attende til UiB – før i dag. No vert han æresdoktor.

Den danske hjerneforskeren Milena Penkowa er dømt til ni måneders betinget fengsel for dokumentfalsk. Københavns universitet vurderer å ta fra henne doktorgraden.

Mens UiB og UiO gjør et hopp oppover, faller nobelprisvinnende NTNU kraftig.

Det er forventet at HSH går inn for fusjonsutredning i dagens styremøte. Dermed er det formelle avklart for å sette i gang arbeidet sammen med Bergen og Sogn og Fjordane.

Tirsdag og onsdag feirer UiB de Castbergske barnelovene med et åpent seminar.

Det lages ikke overvettes mange filmer om forskning. Årets vinner av Gulluglen forteller den personlige historien om et forskningstema som skaper debatt - femti år senere.

Det har vært tilløp til dramatikk opp mot styremøtet som avgjør Høgskolen i Nord-Trøndelags framtid, men flertallet anbefaler fusjon.

I fjor sa UiO opp de ansatte i Norsk Ordbok. Nå vil de si fra seg midler de har fått for å lage brukerveiledning, fordi de ikke har ressurser til å fullføre.

Skepsisen mot fusjon mellom Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nord-Trøndelag er fortsatt stor. Men i dag blir den sannsynligvis vedtatt.

To unge UiB-forskarar er plukka ut som medlemmer av det nystarta Akademiet for yngre forskarar.

De fleste utdanningsinstitusjoner har hatt en nedgang i tallet på ferdige doktorgrader. Unntaket er Universitetet i Bergen.

Hva skjer når rikdom samles i hendene til noen få? Er økonomisk ulikhet en forutsetning for økonomisk vekst? Dette er noen av spørsmålene som stilles når masterstudentene ved institutt for sammenliknende politikk inviterer til årets Sampolkonferanse.

Dei kvinnelege førsteamanuensane i Mentor-prosjektet har starta arbeidet for å nå professoropprykk. Nokre har allereie søkt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
NTNU-fusjonen anslås å koste 250 millioner kroner. Regjeringen foreslår å gi 175 millioner kroner totalt til strukturreformen i UH-sektoren.
Khrono
Regjeringen legger på 100 millioner i potten for fusjonsarbeid blant universitet og høgskoler, og bevilger totalt 175 millioner i 2016.
Khrono
Det er blant universitet- og høgskoler knyttet størst spenning til presentasjonen av finansieringsordning og eventuelle bevilgninger til...
Panorama
Monday evening KIA Molde served the traditional Norwegian dish fårikål at the International Café in the church basement. By CASSIE YANG and EDEN GAO...
Khrono
Rektorene ved Universitetet i Oslo og NMBU på Ås ønsker å blåse liv i et nytt trepartssamarbeid, der Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er den...
Universitetsavisa
Mens vi venter på statsbudsjettet: Penger til fusjon. Penger til bedre finansieringssystem. Penger til bygg. Penger til stipendiater og til EU-...
Abonner på Forsidestrøm