I 2015 tok 246 personer doktorgraden ved UiB. Bare et fåtall kan regne med en framtid som professor. Det betyr ikke at utdannelsen deres var verdiløs. Heller ikke alle som har hatt en postdoktorstilling kan bli værende. Hvordan kan de best ledes ut av akademia?

Ni sentrale rektorer ved universiteter og høgskoler har samlet seg og sendt åpne brev både til Erna Solberg men også til EU, via den europeiske organisasjonen for universiteter.

I Tyrkia fjernes universitetsledere, forskere og undervisere fra sine stillinger. Professor Kariane Westrheim er ikke overrasket. – Vi har lenge sett en dreining mot en form for islamo-fascisme i Tyrkia, sier hun.

Siste leserkommentarer

Aldri før har så mange fått tilbud om studieplass ved universiteter og høyskoler. 6 av 10 studenter som får tilbud om plass, er kvinner. Nedgangen for lærerstudenter er markant.

Om alt går slik Jostein Bakke vil, kan studenter i Bergen, Oslo og Tromsø i fremtiden få særlig fremragende undervisning i geofag, som er et særlig viktig fag for Norge.

Debatt

De siste ukene har professor Arild Linneberg og hans prosjekt ”Justismordets dramaturgi” fått mye oppmerksomhet i mediene.

Litteraturprofessor Arild Linneberg vil likevel ikkje leie forskningsprosjekt til 7,2 millionar kroner, etter at det har blitt avslørt at han har blåst opp omfanget av eiga forsking.

Sluttrapporten etter Arild Linnebergs justismordprosjekt skulle aldri vært godkjent, innrømmer Forskningsrådet. Én bokutgivelse har blant annet blitt til elleve oppføringer.

En student er utestengt fra norske utdanningsinstitusjoner i et helt år etter å ha benyttet et falskt vitnemål.

Professor Terje Tvedt sin dokumentarserie «En reise i vannets fremtid» er kjøpt av Netflix som har 81 millioner abonnenter i 190 land.

Kva gjer det med ein flyktning å måtte venta i årevis? Professor Christine M. Jacobsen har fått midlar frå Forskingsrådet til å forska på det.

Landets universiteter og høgskoler har levert oversikt til departementet om hvilke utdanninger de mener har «særlig god kvalitet». Her er «skrytelistene» så langt.

Den gamle lystgården Lønningen skal flyttes til botanisk hage på Milde. Bygningen vil blant annet romme en frøbank.

I fjor var det bare tre studenter i hele landet som ble funnet uskikket og ble utestengt fra utdanningen. Sju nye utdanninger ble lagt inn under bestemmelsene om skikkethet fra 1.juli i år og kravene skjerpes.

15. august vert den nye Høgskulen på Vestlandet eit naturleg tema. Men først skal høgskuledirektør Sonja Dyrkorn ha eit par veker ferie.

Det er ikkje alle ved UiB som har teke ferie. Opptaksansvarleg Hans Eivind Dalsbø ventar til etter studiestart.

Stillinga som rådgivar ved rektor sitt kontor er no ledig. Men ver rask, du må kunne byrja i jobben allereie 1. august.

Det er mulig å spare 115 millioner kroner ved Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet. Det har et eksternt konsulentfirma konkludert med.

Avtoppende leder i Norsk studentorganisasjon, Therese Eia Lerøen, følger i fotsporene til sin forgjenger over til politisk rådgiverjobb på Stortinget. Om enn for et annet parti.

Rektoratet ved både UiB og HiB har sagt ja. Men det trengs framleis fleire faddervakter frå 15. august.

Aula-stolen Lui fekk stor merksemd på den største møblemessa i verda.

UiT Norges arktiske universitet innfører merittering for undervisning. Det vil gi undervisning høyere status, og underviseren tre nye lønnstrinn. Enn så lenge gjelder ikke systemet for dosenter og førstelektorer.

Det hender man kan treffe et spøkelse i gangene på Sydneshaugen skole.

PST fikk medhold i ankesaken i Lagmannsretten om å utvise en forsker ved Universitetet i Agder (UiA). Professoren anker saken videre.

Professor Kenneth Hugdahl har ikkje berre fått sitt andre store EU-stipend. Han vert òg å sjå på film.

Verdens fremste forskere på Tibet samlet seg i Bergen for en tverrfaglig konferanse om fjellandet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Det Teologiske Menighetsfakultet har landets høyeste andel ikke-vestlige studenter. Norges idrettshøgskole har landets laveste.
Khrono
Rektorstillingen til den nye fusjonerte Høgskulen på Vestlandet er lyst ut. Ingen av de tre sittende tre rektorene har endelig bestemt seg for...
Khrono
Antall kandidater som fullfører økonomi- og administrasjons-grader har mer enn doblet seg siden 2006. Heidi Bjørstad ved HiB mener det er bruk...
Khrono
I 2015 tok 246 personer doktorgraden ved UiB. Bare et fåtall kan regne med en framtid som professor. Det betyr ikke at utdannelsen deres var ...
Khrono
Kommentarer PublisertMandag, 25. juli 2016 - 16:00-OppdatertMandag, 25. juli 2016 - 16:18...
Khrono
Bergen og Hedmark er dårligst i landet på studentboliger, men resten av landet er ikke veldig mye bedre.
Abonner på Forsidestrøm