Nytt om folk

Jubilant

Professor Kenneth Hugdahl, Institutt for biologisk og medisinsk psykologi, Universitetet i Bergen, fyller 70 år mandag 15. januar.

Debatt

Kva skjer

18. jan, 15:00 til 16:30

Forum for vitenskap og demokrati inviterer til arrangementet "Niels Christian Geelmuyden: Pillebefinnende"

Hvilke interesser styrer utviklingen av kunnskap om legemidlene og deres virkninger? Hvorfor gir forskning finansiert ...

Siste leserkommentarer

Debatt

Volda-rektor Johann Roppen trur ikkje det blir færre nes med høgskular eller universitet på.

Politiet mener det er den savnede NTNU-studenten Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.

I følge VGs kilder er det Iselin Nybø som kanskje allerede onsdag denne uken kan kalle seg minister for høyere utdanning og forskning. VG skriver at Isaksen trolig blir i regjeringen, men som arbeids- og sosialminister.

Eit nytt system skal gjera det enklare for studentar ved UiB å varsla om kritikkverdige hendingar. På UiO har systemet vorte nytta sidan 2013.

Frå 1.januar vart Uni Research ein del av Forskningsselskapet SørVest AS. No har det ferske selskapet bytta namn til Norce.

Istanbul:

Avgjerda i rettssaka mot tyrkiske Ishtar Gözaydin er utsett til onsdag 17. januar. Det bestemte domstolen i Istanbul før helga. UiOs menneskerettspris blei også eit tema.

Basert på informasjon om at det skal vera utfordringar med arbeidsmiljøet, har Arbeidstilsynet innleiia tilsyn mot NSD.

Flere norske universiteter og høgskoler har ikke retningslinjer for romantiske eller seksuelle forhold mellom forelesere og studenter. Ikke bra nok, mener studentene.

Nå er det vedtatt: Høgskolen i Oslo og Akershus er OsloMet - storbyuniversitetet.

Nils Rune Langeland har fått avskjed frå Universitetet i Stavanger. Likevel går han på jobb kvar dag.

Debatt

Kvinner hadde større suksessrate enn menn i årets tildeling av Frinatek-midler fra forskningsrådet.

UiS-rektor Marit Boyesen vil verken bekrefte eller avkrefte at Langeland ikke er anklaget for seksuell trakassering av kollegaer eller studenter ved universitetet.

Tilsettingsutvalet kom ikkje uventa til den same konklusjonen som sist, og vil gi den omstridde professoren avskjed.

Ei fersk Sentio-undersøking, utført for Universitas og Norsk Studentorganisasjon, syner at 41 prosent av norske studentar stør eit forbod mot nikab ved universitet og høgskular, medan 39 prosent ikkje stør eit slikt forbod.

I 2017 mottok NOKUT flest søknader om godkjenning av syrisk utdanning. De har dermed klatret fra femte til førsteplass på tre år.

Universitetsmuseet vurderer å lova dusør til dei som kan hjelpa til med å få resten av vikingskatten attende til museet. Dei fire mennene som er sikta i saka, er no lauslatne.

Underviserundersøkelsen

Faglige ansatte på universiteter og høgskoler som underviser er mest fornøyd med egen kompetanse og undervisning. De er minst fornøyd med studentenes forkunnskaper, egen tid og programstøtte.

Fra februar vil man kunne ta en ph.d.-grad i kunstnerisk utviklingsarbeid. – En gledelig nyvinning, sier kunnskapsministeren.

UiB bruker nærmere 50 millioner kroner i året på vitenskapelige tidsskrift. Nå forhandler norske universiteter og høgskoler om tilgang til slike tidsskrift.

Dyrevernarar skryt av utkastet til nye retningsliner for dyreforsøk. Institutt for biovitenskap ved UiO framstiller utkastet som både overflødig og vagt.

Leiinga ved Kunsthøgskolen i Oslo har gjennom fleire tiår fått høyra at ein tilsett har drive seksuell trakassering. Det fyrste varselet skal ha kome allereie i 1995, fortel Klassekampen.

NTNU har ikkje eige planverk mot radikalisering, men har reagert på bekymringsmeldingar knytt til enkeltpersonar.

Debatt

NHO har tatt til orde for at programmering bør bli obligatorisk for elever i grunnskolen. Dersom UiB skal være i stand til å bidra best mulig i denne sammenheng trenger vi et bredt anlagt og slagkraftig IKT-institutt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Ny studie av medisinsk forskning viser at mangfold i forskergrupper gir bedre og mer konkret kunnskap.
Universitetsavisa
Selv om arbeidsledigheten i Norge er på 4 prosent, frykter hele 50 prosent av norske studenter å stå uten jobb etter fullførte studier.
Universitetsavisa
Sosiolog Svein Hammer mener antall publikasjoner er det eneste kriteriet for å kvalifisere seg til fast ansettelse i universitetssektoren: - Vi ser...
Panorama
– Motivasjonen min er å gjøre noe for nærmiljøet og se ungene smile, sier Knut Ivar Kvennes Pettersen. Han er initativtakeren til Dalen...
Universitetsavisa
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen opplyste tirsdag at han vil nedsette et utvalg som skal ta for seg dimensjoneringen av høyere utdanning.
Universitetsavisa
Politiet mener det er den savnede NTNU-studenten Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.
Abonner på Forsidestrøm