En bergensk rikmann ønsket å bo nær sønnen sin, som hadde flyttet inn i en villa i Christies gate. Han fikk derfor bygget denne villaen på Nygårdshøyden. 

Under presenninga blir eit hus vert gjenreist, bord for bord. Kva heiter huset? 

En enkel ringerunde til fakultetene denne uka avdekket 11-13 tilfeller av uønsket seksuell oppmerksomhet ved NTNU

Siste leserkommentarer

Alle trenger en vask innimellom, særlig 149-åringer. Denne statuen er flyttet til UiB fra et annet sted i byen. Hvor sto denne hedersmannen først? 

Likestillingskomiteen ved UiB har ved flere anledninger bedt om en kartlegging av omfanget av seksuell trakassering. De har ikke blitt hørt. 

Debatt

«Ved russiskfaget aksjonerte vi ikke da HF-fakultetets bemanningsplan skulle vedtas. Vi regnet med at våre publiseringspoeng og suksess i å hente inn eksternfinansiering skulle sikre oss mot stillingsreduksjon. Åpenbart tok vi feil». 

I Media City Bergen skal TV2 bygge et nytt flerbruksstudio for tv-produksjon. Hundre dager i året kan studioet brukes av UiBs studenter i journalistikk og medieproduksjon. 

 

Forskningsrådet har delt ut 165 millioner kroner for å styrke «spesielt viktige velferdsutdanninger». Blant 15 prosjekter har Agder og Norges Handelshøyskole fått til to hver.

Luke sju:

Våren 1928 sto det klart, huset som inneholder denne vakre hallen. Hva er navnet på bygget?  

16 unge forskarar er handplukka for å verta neste generasjons forskingsleiarar og dei som dreg inn eksterne midlar til UiB.

Debatt

Klikk-, butikk- og kommentar-organene Dagbladet og Bergens tidende (BT) er rørende enige om hvem som er hovedfienden i den viktige samfunnsdebatten, nemlig de som til enhver tid måtte forstyrre offentlighetens «liberal-demokratiske» konsensus.

Universitetet i Bergen og NTNU vil halde  resultata av arbeidsmiljøundersøkingar hemmeleg, trass i at den overordna klagenemnda har avgjort at rapportane er offentlege.

Teatervitskap skal framleis ha tre vitskapelege stillingar. I staden må historie kutta ein.

Noen av de største forskjellene finnes blant ansatte med høyere utdanning.

Julekalender 6. desember:

Eit anneks med vinkjellar, naust og ein freda utedo. Det kan du finne på denne eigendommen som UiB tok i bruk i 1971. 

Julekalender 5. desember:

Opprinneleg blei dei laga for å tene dei daude. Ved UiB er dei mest kjende for å bevege seg rundt i monteren dei er plasserte i. 

– Navn er et av de viktigste elementene i språk når det handler om kommunikasjon. Det sier språksamlingenes ferske leder Peder Gammeltoft.

Hun er blant det ypperste NTNU og Norge har av forskere, men May-Britt Tessem ser fortsatt langt etter fast jobb. Hun er en av de såkalte faste midlertidige, en stillingskategori kreftforskeren har lite sans for.

Fire av fagene ved Institutt for fremmedspråk risikerer å bare ha to faglig ansatte.

Julekalender 4. desember

UiB har kor, håndballag og en egen curlinggruppe med utspring i Det juridiske fakultet. Hvor trener de? 

– Uten teatervitenskap hadde det ikke vært noe teatergarasjen i Bergen, sier Idun Vik.

Geologiprofessor Hans Thybo ble usaklig oppsagt fra Københavns Universitet (KU). Han mottar en erstatning, men får ikke jobben tilbake. 

Debatt

A central committee organizes an annual play for tourists, with a fixed cast of actors.

Alle er enige om at samarbeid med Kina er viktig. Men hvordan skal det gjøres?

Ønskelista for nybygg er lang, men de store pengene går til andre universiteter. Universitetsstyremedlem Kjersti Fløttum etterlyser bedre og klarere argumenter for hvorfor KD skal bevilge penger til UiB.

Vitenskapssynet innen naturvitenskap og teknologi byr på særlige utfordringer når det gjelder å innse at seksuell trakassering faktisk fins, tror viserektor Anna Wahl ved KTH

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
– For å bli glad i Molde, så må du ta i bruk naturen. Molde er ikke en by for fyll, erklærer student Victoria Ness (20). Hun er sjef for...
Panorama
Aha-opplevelsene sto i kø for organisasjonskonsulet Eivind Torvik ved Hydro Sunndal da han i høst studerte emnet Kvalitsledelse og LEAN ved HiMolde...
Panorama
– Det er nesten umulig å finne AR-programmerere. Bare rekrutteringskostnaden kan være på 50 000 dollar, sier Fridolin Wild ved Oxford Brookes...
Panorama
After five months in Molde, it was time for HiMolde’s exchange students to gather for an atmospheric farewell party with loads of music and a...
Panorama
Eliteserien er avsluttet, og hjemmelagets (kanskje noe heldige) sølvmedaljer er behørig feiret. Vi lot oss også imponere av naboene i nord, KBK, som...
Panorama
Postcard scenery and great facilities, but it’s hard to befriend Norwegians, Erasmus exchange students says. Before they go home, five...
Abonner på Forsidestrøm