Nytt om folk

Ny i jobben

Gunn Mangerud er styreleder for Chr. Michelsens institutt (CMI) fra juni 2018.

Debatt

Kva skjer

Det skjer ikkje noe, legg til ein hendelse under.

Siste leserkommentarer

Debatt

Her har noen tydeligvis hatt en helt sykt god idé, skriver professor Atle Rotevatn.

Null prosent av Det matematisk-naturvitskapelege fakultetet sine vitskapelege publiseringar skjedde på norsk.

NSD lyste ut stilling som administrerande direktør i fjor sommar. Men i styremøtet onsdag vert det berre konstituert ein ny leiar.

Debatt

Hvorfor må datasystem ha et kvinnenavn?

NSD-styret har valt å berre gå nærare inn i tre av ni varsel som fortel om eit dårleg psykososialt arbeidsmiljø.

Debatt

Akademikarar har rykte på seg for å vere eigenrådige og vanskelege å styre. Då kan det vere fristande å bruke sterke maktmiddel.

Halvparten av den samla UiB-forskinga vert publisert i tidsskrift som gir open tilgang til forskingsresultata. Men det er store skilnader mellom fakulteta.

Formidling er ikke viktig når forskere ansettes. Forskere på HF er mest kritiske til at alle skal ha ansvar for å formidle forskningen sin.

Når over 900 000 kroner må verta til 540 000, er det nokre faddeveketiltak som må kuttast.

Havforskningsinstituttet skal arrangere FN-konferanse om bærekraftig havøkonomi. Men Donald Trump kommer ikke.

UiB har lagt mye prestisje i få dem inn i den eksisterende klyngen på Marineholmen. Men stedet har ikke vært øverst på ønskelisten til Havforskningsinstituttet, forklarer nåværende og tidligere direktør.

Søketala i ordbøkene på nett nærast eksploderte under eksamen i norsk. - Det ser lyst ut for ordboksarbeidet ved UiB, seier professor Johan Myking.

Ekstreme utsegner, upassande bilete eller bloggpostar om eiga helse kan vera med på å avgjera om ein student er skikka eller ikkje.

Sol, Sunstein, ein prins, Lars Sponheim og ein president på ein og same dag.

Gjestane møtte i sin finaste stas til holbergmiddag i Håkonshallen.

Å vera forskar er litt som å vera toppidrettsutøvar, meiner Francesca R. Jensenius, vinnar av årets Nils Klim-pris.

Holbergprisvinnar Cass Sunstein takka for prisen ved hjelp av Johnny Cash.

Kjem norsk til å døy ut? Kva med nynorsk? Forskingsspørsmåla til dei tre elevene ved Heggen videregående skole i Harstad var så gode at dei onsdag fekk Holbergprisen i skolen.

UiB har ingen rutinar, reglar eller rettleiing for bruk av IKT-utstyr på reise. Det bør universitetet ha, ifølgje tryggleiksekspertar.

Sektoren sa nei, men Stortinget sa ja: I alle undervisningssituasjonar vert det no forbode med plagg som dekkar andletet.

Katapult-ordningen har som mål å gi raskere industriell vekst. Nå kommer et av de nye katapult-senterene til Bergen Teknologioverføring.

Cass R. Sunstein er en forsker jeg fikk lokket ned fra elfenbeinstårnet sitt for å hjelpe meg i regjeringen, fortalte Barack Obama i en videohilsen til årets holbergprisvinner.

Om tre år erstattes H2020 med det niende europeiske rammeprogrammet for forskning. Norske universiteter har gått sammen for å sikre påvirkning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det...
Panorama
Konsulentselskapet Habberstad AS har sin historie tilbake til sivilingeniør Asbjørn Habberstad (1901–1970), som grunnla sitt rådgivningsselskap i...
Panorama
Steinar Kristoffersen vil at ansatte ved høyskolen skal ta del i samfunnsdebatten, men han liker åpenbart ikke det vi sier. Han har også misforstått...
Universitetsavisa
Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt,...
Universitetsavisa
Faste stillinger til alle er urealistisk. Utvalgsleder Arild Underdal kunne derimot friste med «fastere stillinger» i den foreslåtte forsker-lektor-...
Panorama
I morgen forsvarer hviterussiske Sergei Teryokhin (39) sin doktorgradsavhandling i logistikk om transakssjonskostnader og IT-samarbeid mellom...
Abonner på Forsidestrøm