Universitetsstyremøtet:

Hvilke ord som sier mest om UiBs strategi er fortsatt i det blå.

Boligkøen for studenter er antakelig langt kortere enn hva de offisielle tallene forteller. Samskipnaden i Bergen har i år for første gang børstet støv av ventelisten for studentboliger.

Siste leserkommentarer

For en stappfull rettssal behandlet Høyesterett saken om eksamensjuks ved Universitetet i Bergen. Om to-tre uker faller den endelige dommen.

– Kjære alle. De som no var spente på å høyra min tale til dei nye doctores har kome til, om ikkje feil stad, så feil tidspunkt.

Torsdag skal universitetsstyret diskutere hvilke ord som sier mest om UiBs kommende strategi.

Debatt

Jeg er enig med Hege Høyvik Bye og Sigurd William Hystad i at det ikke er noen grunn til å overdrive forskjellen mellom menn og kvinners publikasjonsgrad.

I fjor vart 20 jusstudentar tekne i fusk. Men færre enn tidlegare vert utestengt frå studia.

Yngve Kristoffersen (73) er mer enn fornøyd med forskningen han har fått utført i Polhavet. Nå har han tenkt å slutte med «egotripper».

Er forskarnettverk i ferd med å flytta seg – til Internett? Det finst ulike sosiale nettverk som er meint berre for forskarar.

UiB vil nærmere EU-midlene, og åpner en fast filial i Brüssel.

Debatt

Journalisten omsetter en forsvinnende liten forskjell til å bety at kvinner publiserer mindre enn menn.

Det er valgkamptider. Statsminister Erna Solberg er på nok et bergensbesøk – denne gangen for å legge ned grunnsteinen for Media City Bergen (MCB).

Friminutt:

Ingen studentar skal frykte å bli møtt med represalier når dei kritiserer forhold ved UiB. Det vil nytilsett studentombod Sylvi Leirvaag passe på.

I dag er dørene til Naturhistorisk museum stengt. Men for 150 år sidan hadde museet ei utstilling som vekte oppsikt langt inn i den amerikanske kongressen.

Sverre Bagge er eigentlig pensjonist. Men i fjor publiserte han mellom anna ein monografi på nivå 2. Totalt fekk han 14 publikasjonspoeng – mest ved UiB.

37 av 55 støtter regjeringens forslag om at det normale skal være at universitet- og høgskoler har ansatt og ikke valgt rektor.

UiB-forskarane publiserte mindre i 2014 enn året før. Nedgangen skuldast nesten Det humanistiske fakultetet åleine.

Arendalsuka er blitt et verksted der næringsliv, politikk og arbeidsliv møtes. I år var også universiteter og høgskoler mer hjertelig tilstede enn tidligere.

Etter en særdeles treg start, har de siste ukene bidratt til at det blir honning på UiB-glass.

Fødselsnummeret fra 959 studenter på Universitetet i Oslo lå åpent tilgjengelig på internett i seks måneder.

Debatt

Briljante fotballspillere er aldri bedre enn det de klarer å få til i fellesskap. Sånn er det med klynger i Bergen også.

Se hvor mye uttelling NTNU får for Moser-ekteparets nobelpris.

- Jeg opplevde et øyeblikk jeg tror er mer vanlig for teoretiske fysikere. At noe bare må være der, selv om man ikke kan se det, sier hjerneforsker Kenneth Hugdahl. Sammen med Karsten Specht og amerikanske kolleger har han publisert en artikkel som beviser et aktivt nettverk for alle kognitive funksjoner i hjernen.

Ludvig Holberg sine samla skrifter finst no nær deg. Ei digital, fersk utgåve av dei omlag 300 år gamle tekstane gjer at nye generasjonar kan verta kjende med dei.

Kunnskapsdepartementet er skeptisk til at høgskoler inngår allianser for å slippe fusjoner. Statssekretær Bjørn Haugstad tror HiB og HSH vil snakke sammen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Jeg tenkte å åpne min spalte med å skrive om noe jeg ikke vet så mye om, nemlig ledelse. Det passer jo godt i en publikasjon som utgis i Molde, byen...
Universitetsavisa
Leder av Norsk Tjenestemannslag ved NTNU, Sturla Søpstad, liker ikke at ledelsen allerede har tatt i bruk ordet overtallighet. 
Khrono
Arve Hjelseth åpner spalte i Panorama og skriver om ledelse. Det passer godt, mener han, avisen som utgis i Molde, byen Ole Paus hevdet hadde...
Khrono
Storfusjonen mellom NTNU og tre høgskoler fra årsskiftet vil kanskje koste en kvart milliard.
Universitetsavisa
Risikofaktorene er de samme, men kostnaden for fusjonen antas å bli høyere enn først beregnet.
Universitetsavisa
Studentrepresentantene i NTNU-styret argumenterte kraftig mot rangering av ansatte og studenter når NTNU-styret skal utvides, men fikk ingen støtte...
Abonner på Forsidestrøm