KrF er ikke fornøyd med utslagene av det nye finansieringssystemet for universiteter og høgskoler, og vil kompensere de som taper på nytt system.

På ett felt kan det bli vanskelig å hente ut økonomiske synergieffekter for Høgskulen på Vestlandet: Akademisk litteratur.

Siste leserkommentarer

Studentar i Noreg gjer det femte best i verda i ei ny måling frå OECD. Dei som gjer det aller best kjem frå Japan, Finland og Nederland.

Statsbudsjettet er allerede lagt fram. Hva betyr det for universitetet, fakultetene og instituttene? Det kan du både se og høre i dagens direktesendte styremøte.

Høgskulen på Vestlandet starter tilværelsen med en hyggelig realvekst gjennom statsbudsjettet. Den største prosentveksten bidrar Stord/Haugesund med.

Indikatorrapporten:

Pilene går oppover for norsk publisering og sitering. Og Universitetet i Bergen gjør det best på sitering.

Nå er det slutt på at studenter kan bli rektor på Universitet i Oslo. I går endret UiOs styre valgreglementet slik at kun personer med formell professorkompetanse kan stille til valg.

Rammetillatelse er gitt for UiBs egen lystgård på Milde. Nå kan gjenreisingen av Lønningen starte.

Kinesarane er overraskande opne om ulikskap og sosiale utfordringar, synest professor i samanliknande politikk.

Er det trangere enn normalt i auditoriet denne høsten? Her er svaret.

Kristoffer er blitt til Karoline og «føler seg fantastisk bra».

Norsk politi har vidareutvikla ein metode for vitskapleg baserte avhøyr. No ynskjer FN å foreslå dei som global standard for politiavhøyr

Debatt

Det nye masterprogrammet i Samfunn og helsevitenskap er et toårig forskningsbasert tverrfaglig mastertilbud, og fremstår som et annerledes tilbud enn de mer profesjonsorienterte og kliniske mastertilbudene ved Høgskolene. Det er nå det virkelige arbeidet begynner for å sikre at studiet fylles med innhold av høy faglig relevans og kvalitet.

For første gang passerte UiB 1000 innreisende studenter. Men fortsatt er det slik at færre norske studenter reiser ut.

Universitetene i Oslo (UiO) og Bergen (UiB) er alene i Norge om å tilby internasjonale Moocs på den britiske plattformen Futurelearn. – Vi har truffet et marked det er interesse for, sier UiBs viserektor for utdanning, Oddrun Samdal.

Det var på tide at Bob Dylan fekk Nobelprisen, meiner professor i litteraturvitskap ved UiB, Erling Aadland.

Debatt

Utveksling bør bli obligatorisk, skriver Eirik Lie Reikerås, Internasjonalt- og informasjonsansvarlig i Studentparlamentet ved UiB.

Den nye finansieringsmodellen gjer at talet på gradar påverkar kor mykje pengar universiteta og høgskulane får. – Me må sjå om me kan få fleire enkeltemne inn i gradane, seier rektor Dag Rune Olsen.

– Ein skal lytte til folk. Alltid. Ingen skal føle at dei blir trakka på, seier nytilsett direktør Sebastian H. Mernild.

Arkitektgruppa Cubus frå Bergen og danske Arkitema har vunne kokurransen om å utforma nytt teknologibygg på Nygårdshøyden.

Etter å ha fått nei fra departement, forskningsråd og store universiteter, finansierer nå UiB, HiB og De nasjonale forskningsetiske komiteene selv en nasjonal studie av tilstanden for forskningsetikken i norsk akademia.

«Er det håp?» var spørsmålet fleire oljerelaterte bedrifter fekk under Karrieredagane. Samfunnsøkonom Hilde Farestvedt har akkurat mista jobben, og ser etter nye moglegheiter.

I årets forslag til statsbudsjett har regjeringen satt av 75 millioner kroner.

Rektor får ikke lenger «tazte priv». Samfunnets sikkerhet og beredskap krever at universitetsledelsen tar i bruk topphemmelig mobiltelefoni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Flere av studieprogrammene ved Westerdals Oslo ACT går hvert år sammen om å arrangere Halloween på campus. I år er temaet skumle klovner, men...
Khrono
Kommentarer PublisertLørdag, 22. oktober 2016 - 14:18-OppdatertLørdag, 22. oktober 2016 -...
Khrono
Økonomistudent på Høgskolen i Oslo og Akershus, Nicoline Berg Kaasin, har imponert både seere og fageksperter lørdag etter lørdag i beste...
Universitetsavisa
Tekna-leder Øystein Risa vil bli instituttleder og Jorunn Helbostad er eneste søker på INB. Se søkerlistene her.
Panorama
Teamet på toppen av Haugen er ikke (selv om det ofte kan se slik ut) bare interessert i fotball. Forskningsetikk er også noe som interesserer....
Universitetsavisa
At NTNU har «Kunnskap for en bedre verden» som slagord, bør få konsekvenser for hva universitetet takker ja og nei til, mener UAs gjesteskribent...
Abonner på Forsidestrøm