4 av 11 styremedlem røyster truleg for vald rektor i neste veke. 2 vil ha tilsett. Resten har ikkje bestemt seg.

Debatt

Dette er studentenes mening om valgt og ansatt rektor, skriver lederne i studentparlamentet.

Debatt

Full støtte til Haugan og Fløttum som synes å ville lytte og vurdere før de velger standpunkt, skriver professor Jan Petter Hansen.

Siste leserkommentarer

Debatt

Gladsaken forteller at ved UiB er det fleksible arbeidsforhold for talentfulle forskere, kort sagt en attraktiv arbeidsplass.

Debatt
I flere debattartikler har det blitt argumentert imot tilsatt rektor og at representanter bør være åpne med sin mening. 
Debatt

Eller vil vi ende opp med å fusjonere for fusjonens skyld? spør studentavisredaktør Kristoffer Skarstein. Han ber fusjonsmotstandere om å signere dette oppropet mot Vestlandshøgskulen.

Abelprisen i matematikk:

I 1994 klarte Andrew Wiles å finna løysinga på Fermats siste teorem. I dag får han Abelprisen i matematikk for det arbeidet. – Det finst framleis uløyste gåter som unge matematikarar kan gå laus på, seier han til Uniforum.

Debatt

Eit universitet har ingen «forretningshemmeligheiter». Alle styrerepresentantane burde difor delta i det offentlege ordskiftet. Så langt ser vi lite av dette, skriv Katharina Sass og Tor Halvorsen i dette innlegget.

Debatt

Eller hvorfor gruppe-A representantene i universitetsstyret bør ha et prinsipielt syn på spørsmålet om valgt eller ansatt rektor.

Det statlige tariffoppgjøret pågår fortsatt. Blir ikke partene enige innen natt til torsdag 26. mai, kan streiken være et faktum.

No er alle råtekstane til Norsk Ordbok og språksamlingane i Oslo pakka ned i kartongar. Det første flyttelasset gjekk frå Oslo til Bergen denne månaden.

Sammenslutningene i staten har varslet at 1461 ansatte ved universiteter og høgskoler kan bli tatt ut i streik torsdag. 138 er varslet tatt ut ved Universitetet i Bergen.

Debatt

Hvis det hele koker ned til at Nordbotten har gjort sin jobb (og vel så det), men at han med fordel kunne ha vært mer på kontoret, kan jeg per i dag ikke se at På Høyden har rimelig dekning for sakens vinkling og relativt ekstreme personfokus.

Debatt

Det er viktig at vi som styremedlemmer er åpne for alle momenter som kan legges frem inntil beslutning skal fattes.

På representantskapsmøtet til Universitets- og høgskolerådet i går, diskuterte rådet å åpne møtene sine. Svaret ble mer åpenhet.

NTNU skal utnytte lang erfaring med jenterekruttering til å hanke inn flere gutter til helsefag- og lærerutdanning der jentene dominerer.

Debatt

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Visepolitimester John Reidar Nilsen (50) i Vest politidistrikt skal ta doktorgraden ved Det juridiske fakultet.

Debatt

Denne tidningen har satt søkelys på mitt arbeidsforhold ved Universitetet i Bergen (UiB) og min interesse for seiling. Der skapes et inntrykk av at jeg seiler for full lønn, noe som ikke stemmer med virkeligheten.

Debatt

Er det riktig at arbeidsgiver sin avis legger ut lenker til ansattes bryllupsplanlegging, publiserer ansattes private bilder, og gir en negativ og tendensiøs fremstillinger av ansattes arbeid?

Insisterer du på at det heiter «KJIno», «KJøleskap» og «KJole»? Vel, du er truleg ein utdøyande rase.

Debatt

Universitetenes autonomi er betydningsfullt og verdifullt å bevare. Ekstern styreleder utpekt av departementet og ansatt rektor vil svekke universitetets autonomi, skriver universitetsstyremedlem Synnøve Fluge.

Sentre og institutter som Simula og NILU drar inn opp mot det tidobbelte per forskerhode fra EUs program Horisont 2020 sammenlignet med de store universitetene.

Debatt

Nordbotten er en faglig ener samtidig som han er en faglig miljøbygger. Men det betyr ikke at vi behandler han annerledes enn andre, skriver dekan Helge K. Dahle.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Med gruppeeksamen fredag var det en stor lettelse for studentene at det ikke ble noe av streiken torsdag.
Universitetsavisa
Oslo: Seks timer på overtid aksepterte partene i statsoppgjøret en skisse til løsning. Dermed blir det ikke streik i staten.
Khrono
Gamle Høgskolen Buskerud/Vestfold har fått seks millioner kroner til et prosjekt for å øke andelen kvinner i faglige toppstillinger og ledelse....
Universitetsavisa
- Igjen ser vi at det vi sier ikke når fram. Da må vi gjenta budskapet vårt enda tydeligere: For Ålesund er det grunnleggende viktig med stedlig...
Universitetsavisa
Kommunene på Sunnmøre mobiliserer for at NTNU i Ålesund skal ha stedlig ledelse med egne institutter.
Abonner på Forsidestrøm