Nytt om folk

Jubilant

Jobbet ved UiB i over 40 år (November 2017)

Debatt

Kva skjer

Det skjer ikkje noe, legg til ein hendelse under.

Siste leserkommentarer

Ho heiter Bot-Anna, er ikkje spesielt intelligent, men skal gjere arbeidet med reiserekningar enklare.

Studentarbeid ble ødelagt da en skillevegg falt ned i KMDs nybygg. Personer kunne blitt skadet dersom de hadde vært der da veggen falt.

I dag er det UiO sin tur til å ta stilling til forslaget om å kjøpe økonomitjenester eksternt sammen med UiB, UiT og NTNU. Å svare nei, gir konsekvenser for alle fire.

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

Då den regionale komiteen for medisinsk etikk skulle tilsetje ein ny medarbeidar, droppa dei fleire velkvalifiserte søkarar, og ga jobben til ein 25 år gammal Manpower-vikar.

Faste stillinger til alle er urealistisk. Utvalgsleder Arild Underdal kunne derimot friste med «fastere stillinger» i den foreslåtte forsker-lektor-stigen.

Verken tilsette eller utanforståande har fått vite kven som skal leie NSD etter styremøtet onsdag.

Med den prestisjetunge Changjiang Scholar Award i lomma er UiB-professor Thomas Ågotnes klar for fem år i den kinesiske forskningsfronten.

- Det blir for dumt når diskusjonen bare fokuserer på det fysiske arbeidsmiljøet, sier Mari Anna Chatarina Skogland. Hun har forsket på aktivitetsbaserte arbeidsplasser.

Interessen for å utrede foretaksmodellen for UH-sektoren er stadig fallende: Ap vil verken ha foretaksmodell eller noe mulighetsstudie for mer autonomi.

Debatt

Her har noen tydeligvis hatt en helt sykt god idé, skriver professor Atle Rotevatn.

Null prosent av Det matematisk-naturvitskapelege fakultetet sine vitskapelege publiseringar skjedde på norsk.

NSD lyste ut stilling som administrerande direktør i fjor sommar. Men i styremøtet onsdag vert det berre konstituert ein ny leiar.

Debatt

Hvorfor må datasystem ha et kvinnenavn?

NSD-styret har valt å berre gå nærare inn i tre av ni varsel som fortel om eit dårleg psykososialt arbeidsmiljø.

Debatt

Akademikarar har rykte på seg for å vere eigenrådige og vanskelege å styre. Då kan det vere fristande å bruke sterke maktmiddel.

Halvparten av den samla UiB-forskinga vert publisert i tidsskrift som gir open tilgang til forskingsresultata. Men det er store skilnader mellom fakulteta.

Formidling er ikke viktig når forskere ansettes. Forskere på HF er mest kritiske til at alle skal ha ansvar for å formidle forskningen sin.

Når over 900 000 kroner må verta til 540 000, er det nokre faddeveketiltak som må kuttast.

Havforskningsinstituttet skal arrangere FN-konferanse om bærekraftig havøkonomi. Men Donald Trump kommer ikke.

UiB har lagt mye prestisje i få dem inn i den eksisterende klyngen på Marineholmen. Men stedet har ikke vært øverst på ønskelisten til Havforskningsinstituttet, forklarer nåværende og tidligere direktør.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.
Panorama
Nils Rudi (50) startet sin akademiske karriere som IT-student på deltid ved HiMolde. Nå er han ansatt som professor ved Yale University’s...
Universitetsavisa
En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.
Universitetsavisa
Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.
Universitetsavisa
Mandag og tirsdag denne uka er en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk...
Panorama
Prorektor Heidi Hogset er blitt sekretariat for et vennlig grasrotopprør som vil sette navn på høgskolens fellesrom i A-bygningen. – Send...
Abonner på Forsidestrøm