– Helheten vi håpet på og jobbet for blir ikke plan A, konkluderer Åse Tveitnes.

Det blir ikke penger til neste byggetrinn av Universitetemuseet på budsjettet for 2015. Det bekrefter kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre.

Hun vil ha færre høgskoler og de skal ha ansatte ledere. Marianne Aasen (Ap) mener også at man i jaget på toppforskning glemmer breddeforskningen som er avgjørende i folks hverdagsliv.

Siste leserkommentarer

Statsråd Torbjørn Røe Isaksen hadde denne gangen nytt å melde på fusjonsfronten. UiB er tilbake i hvilepuls, men flere av høyskolene bør ta en ny runde med seg selv, før statsråden innkaller til varslet møte med Vestlandet i desember.

Leserbrev

I døgnet opp til LLE's store allmøte om rektoratets strategiplan, var det ualminnelig stor aktivitet i min innboks, det t

Kunnskapsministeren snakker nå om bærekraftige miljø. HF-dekan Margareth Hagen mener at fakultetet må samarbeide mer internt, og kanskje gjenopprette noen tverrfaglige studieprogram.

Danmark har nådd 3-prosentmålet. Danske forskere er blant de mest siterte i verden, blant de mest innovative i Europa, og henter hjem mer EU-midler enn de betaler inn. Og, ja: Danmark fusjonerte institusjoner over en bred lest. Hva skyldes “The Danish Wonder”?

UiB skal saman med NHH og andre partnerar sjå på framtida til velferdsordningar. Å teikne kart over kor stort ansvar folk meiner dei har for eiga inntekt er ein del av prosjektet.

Universitets- og høgskulesektoren får i løpet av vinteren Telenor som teleleverandør. Avtalen har ein verdi på 40 til 60 millionar kroner.

Bergens forskningsstiftelse (BFS) markerer 10-årsjubileum med ny UiB-avtale og en invitasjon til å matche regjeringens elitesatsing med ytterligere penger til inntil tre sterke Bergens-miljøer.

Leserbrev

I kjølvannet av debatten om petroleumsforskning som startet ved UiB i fjor, og etter uttalelsen om petroleumsforskning fra De nasjonale forskningse

Et kurs om edelsteiner, som hun strengt tatt ikke trengte, ga Bodil Holst ideen som nå er kåret til årets forskningside. Nå får hun kjøpt heliumdetektoren hun egentlig ikke hadde råd til.

Etter årets lokale forhandlingar, er det fleire professorar som tener over ein million kroner. – I gjennomsnitt løner UiB dårleg, meiner Forskerforbundet.

Betalingsviljen ser ut til å vende tilbake, etter at Sverige innførte skolepenger for tre år siden. Antallet freemover-studenter fra Kina og India øker.

Fasiten for hvordan neste års statsbudsjett slår ut ligger på bordet. Aldri har det offentlige vært rausere med sin andel av forskningsmidlene, men svært mye av økningen går til EU-kontingenten.

– Det har blitt enda tydeligere at personer som i utgangspunktet ikke burde bli lege, heller ikke bør studere medisin, mener prodekan Arne Tjølsen. Når det ikke lenger er krav om turnustjeneste for å få autorisasjon som lege, melder en problemstilling seg på nytt: Motivasjonsbrev eller intervjuer som tilleggskrav til gode karakterer?

Leserbrev

Eg er heilt klart positiv til å innføre ei ordning som kan medføre at det er fleire av dei som verkeleg brenn for studiet som kjem inn.

Universitetet i Oslo vil kvitta seg med Norsk Ordbok. – Me kan ikkje ta ansvar for ordboka utan å òg ha ansvar for språksamlingane, seier Johan Myking.

Det hender Knut S. Vikør seier nei til å uttala seg til media. Men når han ser at nokon som veit mindre enn han har gjort det i staden, tenkjer han at han kunne sagt noko likevel. No har historieprofessoren fått formidlingspris.

Den danske regjeringen kutter 2400 masterplasser og 3500 på bachelor. Det går særlig utover humanistiske fag, som forteller om en «nær døden-opplevelse» på vegne av humanioras framtid.

Helse Bergen får kritikk av Riksrevisjonen for svak oppfølging av Innovest AS, og for å ha handlet tregt når de ble gjort oppmerksom på problemet.

Både gjennom plassane i universitetsstyret og gjennom tidsskriftet Røyst ynskjer Astrid Hauge Rambøl og Anders Parmann å vere nettopp tydelege røyster.

Kunnskapsministeren mener NTNU bør vurdere sammenslåing nøye, og at å gjøre ingenting neppe er et alternativ.

Om det nasjonale Granskingsutvalget feller deg for vitenskapelig uredelighet, kan du anke. Hvis ditt eget universitet gjør det, har du ikke klageadgang. Leder av Granskingsutvalget, professor Tore Lunde, tror det blir flere endringer i lov og forskrifter om vitenskapelig uredelighet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Av 57 søkere har 17 sentre fått status som Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Fem av titlene havnet hos NTNU i Trondheim.
Khrono
Utdanningskvalitetsprisen for 2014 på én million kroner går til lærerutdanningen ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold for profesjonsverkstedet «...
Khrono
Det startet med små vellykka skritt våren 2014. Nå tror Høgskolen i Nord-Trøndelag på heldigital eksamen ved skolen fra 2016.
Khrono
Kommentarer PublisertFredag, 21. november 2014 - 14:02-OppdatertMandag, 24. november 2014...
Khrono
I budsjettavtalen mellom regjeringen, Venstre og KrF er det endelig satt en stopper for innføring av skolepenger.
Khrono
Torbjørn Røe Isaksen besøkte Universitetet i Bergen for å møte hele representantskapet i Universitets- og høgskolerådet (UHR) onsdag denne uka.
Abonner på Forsidestrøm