UiB etablerer “ambassade” i Oslo. Det er viktig å være nær beslutningstakerne, mener rektor, som presenterte nyheten på allmøtet for organisasjonsprosjektet i forrige uke.

Gåande inn til doktorpromosjonen i Håkonshallen i dag kom hundrevis av år med forskingsarbeid.

Forskningsinstituttene Uni Research, Christian Michelsens Research AS og Nansensenteret kan bli slått sammen til ett, stort aksjeselskap.

Siste leserkommentarer

Samtalene om det som kan bli tidenes reform i utdannings-Norge skal skje bak lukkede dører.

For å få behandlet tilbakemeldingen til Kunnskapsdepartementet innen fristen er det ekstraordinært universitetsstyremøte i dag. Følg utviklingen i På Høyden.

Instituttleiar Johan Myking vil overta språksamlingane til UiO. – Men eg trur likevel folk i Oslo forstår at det ikkje er spekkhoggeri vi er ute på, men at vi vil gi støtte.

Her er departementets ambisiøse tidsplan for fusjonsbestrebelsene. Institusjonene har til oktober å levere styrebehandlede forslag til passende partnere.

Kunnskapsministeren ønsker å legge ned alle høgskolene i Nord-Norge så fort som mulig og kun ha ett eller to universitet.

Det ble både kos og selfies da rektoratet prøvde seg som faddervakter fredag. En student ble til og med fulgt hjem av rektor.

Det var berre éin rusmisbrukar i Nygårdsparken då kommunen og politiet starta stenginga i morges. Dersom dei lukkast er ein epoke over.

Disposisjon for dysleksi kan sjåast i hjernen før ungar har lært å lese. UiB-forskarar har funne røtene til problemet djupare enn i lesesenteret i hjernen.

UiB-ledelsen legger fram ideen om et tettere samarbeid med handelshøyskolen og Kunst- og designhøgskolen overfor styret.

Universitetene og høyskolene møttes i Oslo denne uken for å bli litt klokere på hvordan de skal svare statsråden om sine planer for et nytt universitets og høyskolelandskap.

– Vi anbefaler ikke folk å bortvise rusmisbrukere selv, for vi vet aldri hvilken tilstand de er i, sier Tore Reigstad.

Erna Solbergs taleskriver, Rolf Erik Tveten, mottok onsdag nesten 13 000 protestunderskrifter mot diskriminering av iranere og ble selv stanset i sikkerhetskontrollen.

Og navnet er Kronstad. – Jeg får lyst til å danse, sa ordfører Trude Drevland ved åpningen av campus og det akademiske året.

– Dette er første gang jeg har besøkt forskningsmiljøene på klimaområdet, sier miljøminister Tine Sundtoft. Hun fikk et nedslående klimabudskap.

UiB-forsker har fått lederansvaret for et Erasmus-prosjekt som skal bidra til å redde det arameiske turoyo-språket fra utryddelse. Arameisk har en spesiell posisjon blant kristne, som det språket Jesus skal ha talt. Situasjonen for de arameisktalende kristne i Midt-Østen har fått en skremmende aktualitet.

Utgående fakultetsdirektør Bjørn Åge Tømmerås velger å snu om på Neil Armstrongs berømte ord: - Dette er et stort steg for meg, men et lite skritt for fakultetet.

Universitetet i Oslo er klart best i Noreg og på 69. plass i verda på Shanghai-rankinga over verdas beste universitet.

- Det er en ekstrem vanskelig høst og vinter foran oss. Det sier professoren om universitetet sitt i Kyiv. Han er i Bergen sammen med en gruppe ukrainske studenter.

Flere rektorer er positive til ideen om et Vestlandsuniversitet, men ikke for en fusjon. Det har også gått politikk i saken, viser presserunden på Vestlandet siste uken.

Overgang fra delt ledelse til enhetlig ledelse er noe av bakgrunnen for at Bjørn Åge Tømmerås (64) nå bytter jobb. Han vil få anvar for areal- og logistikkspørsmål på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet, og vil særlig jobbe med det nye Entek-bygget.

– Igjen står vi overfor makt i form av hevede bajonetter, utført av menn med epåletter! Moskvaveteranen hadde en sterk oppfordring til de nye studentene under åpningen av det nye akademiske året, 2014. Se hele talen her.

UiB droppar hubroen for å bli meir internasjonale. Forskingsmagasinet til UiB endrar namn frå Hubro International til The UiB Magazine.

Dag Rune Olsen kastet seg på flyet etter immatrikuleringen for å rekke nachspiel med Torbjørn Røe Isaksen under Arendalsuka. Og han vant.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Rektor har besluttet at det målrettede program for førstelektorer skal avvikles. Høgskolens styre blir orientert i dag.
Universitetsavisa
- Urovekkende, det bør bort med en gang, sier velferdsdirektør Espen Munkvik.
Khrono
Høstens første høgskolestyremøte skal behandle høringsspørsmålene til ny organisering av høgskolen, det skal orienteres om HiOAs tanker rundt...
Khrono
Elevorganisasjonen krever ekstraundervisning for alle elever som har tapt undervisningstimer på grunn av streiken.
Khrono
— Når eit universitet anerkjenner den journalistikken me driv med som eit gode for samfunnet, må me ha gjort noko bra, seier Alan Rusbridger....
Universitetsavisa
6-åringer ved Singsaker skole må legge om skoledagen for å unngå skremmende opplevelser når linjeforeningen for marin teknikk holder «hemmelig»...
Abonner på Forsidestrøm