Nytt om folk

Pris

Ved den nylig avholdte Årskonferansen i Norsk Antropologisk Forening (NAF) ble

Debatt

Kva skjer

24. Mai, 14:30 til 16:00

Forum for vitenskap og demokrati inviterer til arrangementet "Helene Muri: Geofiksing"

«Geoengineering», eller «geofiksing» på godt norsk, omfatter alle bevisste forsøk på å påvirke klimaet. ...

Siste leserkommentarer

Stamina skulle utarbeide en rapport om det psykososiale arbeidsmiljøet i NSD. Den kommer ikke.

Den oppsagte historieprofessoren Nils Rune Langeland mener Universitetet i Stavanger ga ham sparken på ulovlig grunnlag.

Hackere, trolig fra Iran, lokket 80 UiB-forskere til å gi fra seg innlogging. 19 lot seg lure og ble fraranet forskningsmateriale.

Lag eit nytt IKT-universitet i Bergen, foreslo informatikkprofessor Kai. A. Olsen. NHH er ikkje avvisande til ideen.

Flere tidligere ansatte beskriver en fryktkultur i NSD. Administrerende direktørs lederstil skal være mye av årsaken til dette.

Arbeidstilsynet har åpnet tilsyn med NSD. Bakgrunnen er varsel om det psykososiale arbeidsmiljøet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har varslet både Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen om at flere titalls forskere har vært utsett for målrettede hackerangrep, trolig fra Iran.

Under 20 prosent av jusstudentene i Oslo fullfører på normert tid. Nå skal landets tre jussfakultet samarbeide om nye eksamensformer og andre tiltak for å dempe presset.

NHH-emeritus Tor Askild Aase Johannessen er oppgitt over krangelen mellom Havforskningsinstituttet og Bergen.

Etter at UiB-styret sa nei til å legge ned På Høyden, jobbar leiinga med fleire nye modellar for samarbeid.

Underdal-utvalget foreslår å erstatte dosentløpet med en ny stige og vil opprette en profesjons-PhD.

Forskningsbarometeret viser at Universitetet i Bergen (UiB) har hatt realnedgang i FoU-utgifter i perioden 2007-15. UiB-rektor Dag Rune Olsen kjenner seg ikke helt igjen i bildet som blir tegnet.

Både i 1996 og i 2007 ba likestillingskomiteen om at seksuell trakassering ved UiB skulle kartleggast. No er håpet at det kan skje i 2018.

– Hvis man er gode venner, så vil man sine venner vel, sier Sissel Rogne.

UiB taper i konkurransen med Trondheim og Oslo, meiner informatikkprofessor Kai A. Olsen. Lag eit IKT-universitet i Bergen, foreslår han.

Gatekunst-kjennere tror den samme taggeren ødela både Sylvi Listhaug-bildet og bildet som viser en gutt som holder et lyssverd i kampen mot overgrep.

Askøy kommune kaster seg på i kampen om å tilby tomt til Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet.

Norge har kravlet seg opp på et nivå der drøyt to prosent av BNP brukes på forskning og innovasjon. Det er ny rekord, men langt under innsatsen til våre nordiske naboland.

Universitetene kan få vesentlig mer autonomi, uten å endre styringsmodell, mener UiB-ledelsen. Forvaltning av eiendom er sentralt.

Debatt

Denne uken la EU frem forslag til sitt nye syvårige budsjett. En solid økning for forskning og høyere utdanning gir grunn til begeistring, selv om ikke alle forventninger er innfridd.

Fredag fikk Norge sitt tiende universitet, da Kongen i statsråd bestemte at Høgskolen i Sørøst-Norge blir til Universitetet i Sørøst-Norge.

Det finnes argumenter for ekskluderende praksis i opptak til lag og foreninger, mener leder av studentidrettslaget ved NHH. Nå blir det forbudt.

Det nyopprettede instituttselskapet Norce kan vokse enda mer: Det nordnorske forskningsselskapet Norut kan bli en del av selskapet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Hvis du var i nærheten av et mannskor på nasjonaldagen i går, fikk du sikkert med deg noe av sangen som begynner med «For Norge, Kjempers fødeland,...
Universitetsavisa
Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator.
Universitetsavisa
I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene...
Universitetsavisa
Forskerforbundet, både nasjonalt og ved NTNU, går imot en organisering av universiteter og høyskoler som foretak.
Universitetsavisa
Med revidert statsbudsjett kom også økte kostnadsrammer og tilskudd til bygging av studentboliger. Men leder Thomas K. Eriksen i Velferdstinget mener...
Panorama
– Vinn-vinn for studentene og Glamox, sier divisjonssjef Knut S. Rusten. Rusten, som leder Professional Building Solutions-divisjonen (PBS...
Abonner på Forsidestrøm