Studenter ved UiB har i lang tid hatt kun tre forsøk på å bestå eksamen. I Trondheim har over 4 000 har signert oppropet som omtales som studentenes kamp for retten til å somle og stryke, men nå ser det ut til at slaget er tapt.

Rift om midlene fra EU: Hundre utlysninger mottok hele 37 000 søknader.

Siste leserkommentarer

Norsk litterær årbok vart stifta for å fylla tomrommet mellom dagspressa sin litteraturkritikk og litteraturhistoria. Kva skjer når litteraturkritikken får stadig mindre plass i media?

UiB får 18 nye stipendiater til neste år. Det er færre enn NTNU, UiO, UiS og UiA.

– Når NRK kallar Kunnskapsdepartementet for budsjettvinnar, kan me ikkje protestera mot det, seier statssekretær Bjørn Haugstad.

Hos Uni Research er gleda over statsbudsjettet stor. Studentparlamentet og Forskerforbundet er ikkje like nøgde.

Kandidatar og BOA kjem inn som kategoriar i forslaget til endra finansieringssystem. Men regjeringa gjer ingen ting med basisløyvinga.

- Jeg tror rett og slett dette er et godt budsjett for sektoren, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen. Regjeringen legger opp til å bruke så vidt over en prosent av brutto nasjonalprodukt på forskning og utvikling.

I statsbudsjettet for neste år foreslås det å gis økte midler til både utdanning og forskning. Studiefinansieringa blir derimot stående på stedet hvil.

– Vestlandet må bli konkurransedyktig mot andre landsdelar. Høgskulen i Bergen har ein ambisjon om å bli ein del av ein sterk UH-struktur i vest, seier Ole-Gunnar Søgnen, rektor ved Høgskulen i Bergen.

Edvard Moser er oftere på Værnes enn i butikken, og må avslå utallige foredrag og konferanser. Ett år etter Nobelprisen er Moser-paret mer travle enn noen gang.

Eit styremedlem skal ha underslått over 160 000 kroner frå kassen til Bergen Student-TV (BSTV). Organisasjonen håper å halde fram drifta, trass i det store tapet.

Landets rektorer vil ha nye regler for finansiering og flere stipendiater. Flere rektorer forventer også at statsbudsjettet vil gi dem mer penger til fusjoner.

Førsteamanuensis og forlegger Pål Bjørby gir ut til nå uutgitte skuespill av Amalie Skram, sammen med professor Kari Gaarder Losnedahl. – De har klare litterære kvaliteter, og er litteraturhistorisk sett viktig, sier Bjørby.

For dei mindre høgskulane skal vegen til framtida gå gjennom ein fusjon, har kunnskapsministaren bestemt. På Vestlandet har han møtt motstand. – Vi må gjere ei vurdering av kva som tener oss best, seier rektor Rasmus Stokke.

UiB fikk nei til å prøve ut motivasjonsbrev for nye studenter. Stortingsrepresentant Marianne Aasen er kritisk til at man ikke får prøvd ut tiltaket.

– Eg er ikkje berre ein slask og slaur, eg er til og med doktor. Det sa Jon Fosse då han fekk provet på at han no er æresdoktor ved UiB.

Det skal leiinga ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskulen Stord/Haugesund og Høgskulen i Bergen finne ut av.

- Et hovedankepunkt mot THE-rankingen er at den ikke overholder normene for forskningsmetode. Man publiserer bare delvis metodene som er anvendt, og dermed blir det ikke mulig å tolke funnene skarpt, sier NTNUs tidligere rektor Torbjørn Digernes.

Jon Fosse tok hovudfag i litteraturvitskap for 28 år sidan. Etter det har han ikkje vore attende til UiB – før i dag. No vert han æresdoktor.

Flyktningekrisa:

– UiB vil gjerne vere med og bidra, seier viserektor Anne Christine Johannessen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Continuing the success from last year, the social get-together event for the first year logistics master students was organised again this year. By...
Panorama
Fra toppen av Haugen ble lukket og låst presist kl. 23.00 denne kvelden. Utrolig nok var kveldshimmelen dekket av et litt blekt, men allikevel...
Universitetsavisa
"Med gjennomføring av fusjonen nært forestående, trengs tilgang på gode it-tjenester, så spørs det om ledelsen og IT-avdelingen klarer å levere...
Khrono
Kongen i statsråd har opprettet et nytt universitet i dag: Nord universitet.
Universitetsavisa
Forslaget til NTNUs nye studieforskrift er et tydelig signal om at administrasjonen mener at studentene ikke forstår sitt eget beste.
Universitetsavisa
Rift om midlene fra EU: Hundre utlysninger mottok hele 37 000 søknader.
Abonner på Forsidestrøm