Terskelen for å få forskningsresultater publisert i Nature Genetics, er høy. Det kreves ikke bare mye, hardt arbeid, men også mye penger. Private penger. Langsiktig, privat finansiering gjorde det mulig for Anders Molven og Pål Rasmus Njølstad.

Friminutt:

Janicke Stople er flink med garn. Men på jobb vil ikke den ferske HR-direktøren bare på banen når det er en floke som må løses.

Av dei 2,5 millionar tonn fisk som vert henta opp av norske fartøy kvart år, kjem berre 0,4-0,6 millionar tonn frå Nordsjøen.

Siste leserkommentarer

Christian Rieber gir prispengene på 250 000 kroner til dyktige musikkterapistudenter.

Christian Rieber har bidratt til å gjøre UiB synlig og handlekraftig. I dag fikk han Christieprisen.

Først må ein få klargjort kva som skal skiljast ut frå UiO. Så kan UiB og andre verta involvert i språksamlingsaka.

Dagens Statoil er ikke fremtiden. Christian Michelsen Research vil sko Norge for fremtidens næringsstruktur – basert på grønne arbeidsplasser. Møt Statoils grønne nevø – Greenstat.

I høve Christiekonferansen har Institutt for lingvistiske, litterære og estestiske studium gitt ut antologien «Nordsjøen i norsk litteratur». – Dette er vår havforsking, seier professor Eirik Vassenden.

I dag er det høring om strukturmeldingen som sendes på nett-tv. KrF advarer regjeringen mot å framtvinge fusjoner og gjøre slike vedtak før kvalitetsmeldingen er klar i 2017.

Unge forskere fra alle fakulteter har levert søknader til Bergens forskningsstiftelse. Til høsten blir det klart hvem som får rekrutteringsstipend.

Restavfallsmengden per UiB-ansatt økte med ti prosent fra 2009 til 2014. – Vi må ha et taktskifte, sa Oddny Miljeteig da universitetsstyret diskuterte saken.

Debatt

Vi må tørre å ha ambisjoner om å utvikle verdensledende miljøer, og i tillegg følge ord med handling.

Debatt

Gruppe B er den frie grunnforskningens siste skanse. Vi må være særlig oppmerksomme på utviklingstrekk som kan true denne friheten.

AHKR stiller med tre stafettlag under Bergen City Marathon lørdag. Nokre av løparane er svært godt trente, andre påstår sjølve dei er tvinga med.

Produksjonen er i gang på taket av gamle BT-bygget i Nygårdsgaten. Se UiB-biene og universitetets eget birøkterlag.

Medgift er viktig i islam. Men kva type medgift får unge, norske muslimar? Og kor viktig er denne ordninga for dei?

Måndag skal ein UiB-delegasjon treffa Bjørn Haugstad, statssekretær i Kunnskapsdepartementet, og fortelja han at UiB gjerne kan ta over nokre pengar frå UiO.

Debatt

I mitt innlegg den 16.04.15 i På høyden, lovet jeg velgerne i gruppe B å gå i bresjen for en interesseorganisasjon for midlertidig vitenskapelig an

Styret vil ikke utrede fusjon med Høgskolen i Bergen, men ønsker styrket samarbeid med høgskolen.

Torsdag klokken ti begynner universitetsstyremøtet på Muséplass. Følg møtet direkte her.

Debatt

I 170 år har språksamlingar og ordbokarbeid vore ein norsk vitskapleg spesialitet. Med akademisk noregsrekord i dårleg saksutgreiing avviklar Universitetet i Oslo det største forskingsprosjektet i norsk humaniora utan eitt ord om forsking.

Samla søkjartal for UiB går opp med fem prosent frå i fjor. Det humanistiske fakultetet har ein auke på over 12 prosent. Det viser tal frå Samordna opptak. – Dette er kjempegode tal for oss, seier ein glad HF-dekan.

Debatt

Hvordan skal vi organisere forskerutdanningen for å frembringe de beste forskerne for fremtiden?

Dei som er tospråklege misser færre funksjonar ved demens enn dei som er eittspråklege. Men kven er eigentleg tospråklege?

Ankeutvalget har talt: Portvokteren i Høyesterett har i dag besluttet at fuskesaken mot den tidligere UiB-studenten om forsøk på fusk på eksamen skal behandles av landets øverste domstol.

Debatt

Jeg stiller til valg for gruppen midlertidig vitenskapelige ansatte, gruppe B, i universitetsstyret for kommende valgperiode. Vi har som midlertidige ansatte en plikt og et ansvar for å delta i universitetsdemokratiet. Ikke på tross av, men på grunn av vår midlertidighet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kunnskapsministeren vil at norske studenter skal skjerpe seg og i større grad fullføre på planlagt tid.
Khrono
Assisterende høgskoledirektør Torbjørn Larsen har sagt opp jobben sin ved Høgskolen i Oslo og Akershus for å bli ny ikt-direktør i Nav.
Khrono
På 10 år ha antall byråkrater ved universiteter og høgskoler økt med over 50 prosent. Faglige ansatte med 31. HiOA må kutte 140 administrativt...
Khrono
NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, har besøkt Københavns Universitet og fortalt om forsvarsalliansens store hodepiner i øst og syd. Her er...
Khrono
Stadig flere studenter dra utenlands for å studere. I England kan de gjøre mer enn å pugge pensum. Stille ut kunst for eksempel.
Khrono
Dekan for helsfag på HiOA, Nina Waaler, har nå søkt jobben som prorektor for utdanning ved høgskolen. Halvannen måned etter søknadsfristen.
Abonner på Forsidestrøm