Tre fakulteter melder om en positiv nedgang i andelen midlertidige. Om nedgangen er tilstrekkelig for å blidgjøre Kunnskapsdepartementet, blir klart etter rapporteringen i oktober.

Debatt

Yngvild Brandser, stipendiat ved Senter for omsorgsforskning Vest (HiB) og Institutt for global helse og samfunnsmedisin (UiB).

På Høyden sendte torsdagens møte i universitetsstyret direkte. Her kan du sjå møtet i opptak.

Siste leserkommentarer

Bestrider Kunnskapsdepartementets krav om tilbakebetaling av nærmere 35 millioner kroner.

– Vi har ikke noen andre ønsker enn at dette skal være riktig, sier leder Anders Kvam i Akademikerne Stat.

Året Raftopris går til Yanar Mohammed. Bakgrunnen er særlig kvinners situasjon i konfliktutsatte områder.

Har du en kollega som deltok? Her kan du se video av alle som var med på Forsker Grand Prix.

Ni av ti delfinalister var kvinner. To kvinner fra humaniora og medisin stakk av med seieren. Se når vinnerne utropes.

Det ble enstemmighet for fusjon fra 1.januar og solid styreflertall for navnet Høgskolen i Innlandet i dag.

Eit nytt forskingsprosjekt vil prøva å kasta lys på norsk musikkhistorie i okkupasjonsåra. Edvard Grieg var ein av dei som blei eit politisk verktøy for tyskarane.

Debatt

Forrige uke kom Times Higher Edudation (THE) sin universitetsrangering for 2016. Blant universitetene som troner på toppen inngår rangeringer som en del av merkevarebyggingen, men har de egentlig verdi ut over det?

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har berre høyrt på eitt forbund når dei har delt potten i årets oppgjer. Millionar hamnar i feil lommer, meiner økonomiprofessor Steinar Vagstad.

Søkerlisten for rektorstillingen er klar. Ingen er unntatt offentlighet.

Å utrede alternativ til en flytting av Institutt for klinisk psykologi til helseklyngen på Årstadvollen kan være en god ide, mener instituttleder Per-Einar Binder.

Mens psykologane ved Institutt for klinisk psykologi ser ein del motargument mot å flytte til helsecampusen, er det andre fagmiljø som gler seg til eit nytt tilvære på Årstadvollen.

En eller flere av søkerne til rektorstillingen på den nye Høgskolen på Vestlandet (HVL) har bedt om å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten.

En ansatt ved Universitetet har fått avskjed etter å ha lastet ned store datamengder på arbeidsgiverens maskiner. – Jeg har en viss samlemani, innrømmer den tidligere ansatte.

Over 1600 skuleelevar blei tatt med inn i forskingsverda på Festplassen fredag.

Tidspunktet for akademia-toppenes reise til Brasil er veldig rart og vitner om dårlig politisk gangsyn, mener Brasil-forsker ved NIBR/HiOA, Einar Braathen. NIBR ble også spurt til råds om faglig program til turen, men ikke hørt.

Debatt

Vårens sentrale lønnsforhandlingar ga ein heilt ny situasjon for statsinstitusjonane og dei statstilsette, med to hovedtariffavtalar i staden for ein.

UiT Norges arktiske universitet i Tromsø går mot strømmen og fortsetter ordningen med valgt rektor.

Diskusjon rundt stress og kroppspress opna Forskingsdagane UNG torsdag.

Nedbemanninger og budsjettkutt får skylden. Er danske universiteter i ferd med å spare seg til fant?

For 2016 viser for tredje på rad en nedgang i antall personer som tar doktorgraden ved norske universiteter og høyskoler.

Universitetet i Bergen faller på rangeringen over verdens beste universiteter, mens UiO og NTNU klatrer. NMBU er inn på liste for første gang.

Debatt

Nylig la regjeringen frem forslag til ny forskningsetikklov. Der foreslår vi blant å lovfeste forskningsinstitusjonenes ansvar for forskningsetikk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Jeg tror det er ganske stor enighet i sektoren om at vi misbruker postdoktor-stillingene, kanskje til dels grovt, sier rektor ved UiB og mener...
Panorama
Å sette karakterer på studentprestasjoner er en vanskelig øvelse. Da er det neppe noen god idé å tvinge klagesensorer til å lese oppgaver helt uten...
Khrono
Etter sjølv å ha vore tett på borgarkrigen i Libya meldte jusstudenten Hajer Sharief (23) seg til fredskamp. Slik blei ho vinnar av Studentenes ...
Panorama
Kjetil Kåre Haugen og Kai Olsen kritiserer en medarbeiderundersøkelse ved høgskolen i friske vendinger. I et leserbrev Forskerforum publiserte i...
Universitetsavisa
60 UH-topper og forskere fulgte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til Brasília, Sâo Paolo og Rio. Mål: Åpne dører, signere avtaler.
Abonner på Forsidestrøm