Horisont 2020

– Det er ei utfordring å varsle kva som vil skje med klimaet i Arktis i framtida, seier professor Stein Sandven ved Nansensenteret. Saman med kollegaer ved UiB og HI skal han lage eit integrert observasjosssystem for klima og miljø i Arktis.

Twitter kan framstå som en kakofoni av fragmenterte utrop. Et rom hvor alle slenger ut spissformuleringer, uten å lytte til hverandre. Så hva har forskere der å gjøre?

Før sommaren vart stillinga som rådgjevar for rektor utlyst. Ein av dei 32 personane på søkarlista er Tommy Aarethun. Han vikarierer i dag i stillinga.

Siste leserkommentarer

I 2015 tok 246 personer doktorgraden ved UiB. Bare et fåtall kan regne med en framtid som professor. Det betyr ikke at utdannelsen deres var verdiløs. Heller ikke alle som har hatt en postdoktorstilling kan bli værende. Hvordan kan de best ledes ut av akademia?

Ni sentrale rektorer ved universiteter og høgskoler har samlet seg og sendt åpne brev både til Erna Solberg men også til EU, via den europeiske organisasjonen for universiteter.

I Tyrkia fjernes universitetsledere, forskere og undervisere fra sine stillinger. Professor Kariane Westrheim er ikke overrasket. – Vi har lenge sett en dreining mot en form for islamo-fascisme i Tyrkia, sier hun.

Aldri før har så mange fått tilbud om studieplass ved universiteter og høyskoler. 6 av 10 studenter som får tilbud om plass, er kvinner. Nedgangen for lærerstudenter er markant.

Om alt går slik Jostein Bakke vil, kan studenter i Bergen, Oslo og Tromsø i fremtiden få særlig fremragende undervisning i geofag, som er et særlig viktig fag for Norge.

Debatt

De siste ukene har professor Arild Linneberg og hans prosjekt ”Justismordets dramaturgi” fått mye oppmerksomhet i mediene.

Litteraturprofessor Arild Linneberg vil likevel ikkje leie forskningsprosjekt til 7,2 millionar kroner, etter at det har blitt avslørt at han har blåst opp omfanget av eiga forsking.

Sluttrapporten etter Arild Linnebergs justismordprosjekt skulle aldri vært godkjent, innrømmer Forskningsrådet. Én bokutgivelse har blant annet blitt til elleve oppføringer.

En student er utestengt fra norske utdanningsinstitusjoner i et helt år etter å ha benyttet et falskt vitnemål.

Professor Terje Tvedt sin dokumentarserie «En reise i vannets fremtid» er kjøpt av Netflix som har 81 millioner abonnenter i 190 land.

Kva gjer det med ein flyktning å måtte venta i årevis? Professor Christine M. Jacobsen har fått midlar frå Forskingsrådet til å forska på det.

Landets universiteter og høgskoler har levert oversikt til departementet om hvilke utdanninger de mener har «særlig god kvalitet». Her er «skrytelistene» så langt.

Den gamle lystgården Lønningen skal flyttes til botanisk hage på Milde. Bygningen vil blant annet romme en frøbank.

I fjor var det bare tre studenter i hele landet som ble funnet uskikket og ble utestengt fra utdanningen. Sju nye utdanninger ble lagt inn under bestemmelsene om skikkethet fra 1.juli i år og kravene skjerpes.

15. august vert den nye Høgskulen på Vestlandet eit naturleg tema. Men først skal høgskuledirektør Sonja Dyrkorn ha eit par veker ferie.

Det er ikkje alle ved UiB som har teke ferie. Opptaksansvarleg Hans Eivind Dalsbø ventar til etter studiestart.

Stillinga som rådgivar ved rektor sitt kontor er no ledig. Men ver rask, du må kunne byrja i jobben allereie 1. august.

Det er mulig å spare 115 millioner kroner ved Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet. Det har et eksternt konsulentfirma konkludert med.

Avtoppende leder i Norsk studentorganisasjon, Therese Eia Lerøen, følger i fotsporene til sin forgjenger over til politisk rådgiverjobb på Stortinget. Om enn for et annet parti.

Rektoratet ved både UiB og HiB har sagt ja. Men det trengs framleis fleire faddervakter frå 15. august.

Aula-stolen Lui fekk stor merksemd på den største møblemessa i verda.

UiT Norges arktiske universitet innfører merittering for undervisning. Det vil gi undervisning høyere status, og underviseren tre nye lønnstrinn. Enn så lenge gjelder ikke systemet for dosenter og førstelektorer.

Det hender man kan treffe et spøkelse i gangene på Sydneshaugen skole.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kommentarer PublisertLørdag, 30. juli 2016 - 13:01-OppdatertLørdag, 30. juli 2016 - 13:01...
Khrono
Silje Bringsrud Fekjær mener studentenes statistikkundervisning må begynne med forståelse, ikke regning.
Khrono
Kommentarer PublisertFredag, 29. juli 2016 - 17:05-OppdatertFredag, 29. juli 2016 - 17:05...
Khrono
Tidligere rektor ved Høgskolen i Lillehammer, Bente Ohnstad, møter kritikk etter at hun offentlig er kritisk til fusjon mellom høgskolene i...
Khrono
Kommentarer PublisertFredag, 29. juli 2016 - 11:02-OppdatertFredag, 29. juli 2016 - 11:03...
Khrono
NMBU er det universitetet som har størst deltakelse i bistandsprosjekter for høyere utdanning og forskning. De er med i 17 av 46 prosjekter og...
Abonner på Forsidestrøm