Et amerikansk selskap har utviklet en programvare som sies å kunne skrive forskningsartikler. 

Debatt

Eit innspel til UiB sitt arbeid med eit høyringssvar til Kunnskapsdepartementet sitt høyringsnotat av 26.09.17 om endringar i Universitets- og høyskoleloven.

Å gå til avskjedssak av professorer er noe som skjer svært sjeldent, og kun ved grove pliktbrudd. Bare tre kjente tilfeller finnes ved universiteter og høgskoler i Norge.

Siste leserkommentarer

En svensk ekspertgruppe har gått gjennom seks artikler i Macchiarini-saken. De konkluderer med at samtlige 43 medforfattere har opptrådt vitenskapelig uredelig.

Oppsigelsessaken mot Nils Rune Langeland skyldes at professoren har et alkoholproblem, hevder advokaten hans.

UiB fikk nei til å innføre guttepoeng. Nå vil NTNU søke, og det er også aktuelt for UiB på kvinnedominerte studium. 

Kunnskapsdepartementets pris for kvalitet i utdanningen går til et samarbeidsprosjekt mellom de fire breddeuniversitetenes medisinske fakulteter.

Universitetet i Stavanger planlegger å avskjedige professor Nils Rune Langeland torsdag. Langelands advokat mener at det ikke foreligger grunn for avskjed og varsler rettssak.

Hva blir makrografi pluss mikrografi? Jo, det blir fotografiene Irene Heggstad skal stille ut på Fotografiens hus i Oslo.

Ideen til forskeren Naureen Akhtar kan gjøre avising av fly og vindusruter overflødig.

Nå vil UiO-rektor Svein Stølen vil vite mer om omfanget av seksuell trakassering ved institusjonen. Også ved UiB kan en kartlegging være på trappene.

Rektor ved Universitet i Oslo, Svein Stølen, snur og vil kartlegge omfanget av seksuell trakassering.

Universitetsmuseet har brukt mye ressurser på å fortelle om innbruddet og tyveriet av vikingskatten. Det bidro trolig til at størstedelen av skatten er gjenfunnet.

– De siste fem årene har reallønnen for norske stipendiater falt med 8–10 prosent, ifølge økonomiprofessor Steinar Vagstad. I mange andre land jobber de imidlertid gratis.

Den største arbeidsmiljøundersøkelsen i akademia styrer unna spørsmål om seksuell trakassering og mobbing. Årsaken er at det er for vanskelige tema å ha med i en anonym undersøkelse.

Anne Borg har ledet en arbeidsgruppe som har sett på hvordan man kan koble kompetanse på undervisning og opprykk. Nå har Borg overlevert de nye kravene til kunnskapsministeren.

UiB sitt nye senter for undersøkjande journalistikk skal gi norske journalistar ein luksus dei ikkje har i kvardagen.

Dag Rune Olsen kjenner ikkje til saker om seksuell trakassering ved UiB. Det uroar han.

Universitetsbibliotekets spesialsamlinger har mye severdig i arkivene. Nå lager de film om noe av det.

Flere av de gjenfunne vikingskattene er ødelagt. Men det er ikke bestemt om de skal repareres.

Nokut anbefaler at Høgskolen i Oslo og Akershus kan bli universitet. UiB-rektor Dag Rune Olsen gratulerer.

Rektor Curt Rice vil luke ut «weinsteinene» i universitets- og høgskolesektoren. Han synes arbeidet mot seksuell trakassering i akademia går for sakte, og ber om at landets rektorer samlet tar initiativ til en kartlegging i sektoren.

Debatt

Ny statistikklov må entydig fastslå at daglig leder må rapportere til styret og være faglig uavhengig av politisk ledelse.

Når dørene igjen opnar til Universitetsmuseet sine naturhistoriske samlingar, er målet at publikum skal få ei estetisk kjensle av å vera i nettopp dette museet.

Hva er det som egentlig gir tillit og hva innebærer faglig integritet, spør direktør for Havforskningsinstituttet, Sissel Rogne, i kjølvannet av SSB-saken. 

 - Premissene for EUs neste forskningsprogram FP9 legges i disse dager. Kommisjonen lytter til gode argumenter. Men om få måneder er det for sent å komme med dem, hvor gode de enn måtte være.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Studentersamfundet trenger mer plass, og ønsker byggestart i andre halvdel av 2019. Men først må de få inn 50 millioner kroner for å finansiere...
Universitetsavisa
Et amerikansk selskap har utviklet en programvare som sies å kunne skrive forskningsartikler. 
Panorama
HiMolde student Ruben Nicolay Auren has several tattoos and each of them has it’s own story. However, for him it’s mostly the design that matters...
Universitetsavisa
NTNUs kommende handlingsplan for likestilling inneholder ikke ett ord om seksuell trakassering.
Universitetsavisa
Foreslår flere tiltak for å få til et bedre samarbeid og et felles nordisk utdannings- og arbeidsmarked.
Universitetsavisa
Styret ved Høyskolen Kristiania har tilsatt professor Arne H. Krumsvik som ny rektor fra 1. august 2018.
Abonner på Forsidestrøm