- Et hovedankepunkt mot THE-rankingen er at den ikke overholder normene for forskningsmetode. Man publiserer bare delvis metodene som er anvendt, og dermed blir det ikke mulig å tolke funnene skarpt, sier NTNUs tidligere rektor Torbjørn Digernes.

Jon Fosse tok hovudfag i litteraturvitskap for 28 år sidan. Etter det har han ikkje vore attende til UiB – før i dag. No vert han æresdoktor.

Flyktningekrisa:

– UiB vil gjerne vere med og bidra, seier viserektor Anne Christine Johannessen.

Siste leserkommentarer

Den danske hjerneforskeren Milena Penkowa er dømt til ni måneders betinget fengsel for dokumentfalsk. Københavns universitet vurderer å ta fra henne doktorgraden.

Mens UiB og UiO gjør et hopp oppover, faller nobelprisvinnende NTNU kraftig.

Det er forventet at HSH går inn for fusjonsutredning i dagens styremøte. Dermed er det formelle avklart for å sette i gang arbeidet sammen med Bergen og Sogn og Fjordane.

Tirsdag og onsdag feirer UiB de Castbergske barnelovene med et åpent seminar.

Det lages ikke overvettes mange filmer om forskning. Årets vinner av Gulluglen forteller den personlige historien om et forskningstema som skaper debatt - femti år senere.

Det har vært tilløp til dramatikk opp mot styremøtet som avgjør Høgskolen i Nord-Trøndelags framtid, men flertallet anbefaler fusjon.

I fjor sa UiO opp de ansatte i Norsk Ordbok. Nå vil de si fra seg midler de har fått for å lage brukerveiledning, fordi de ikke har ressurser til å fullføre.

Skepsisen mot fusjon mellom Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nord-Trøndelag er fortsatt stor. Men i dag blir den sannsynligvis vedtatt.

To unge UiB-forskarar er plukka ut som medlemmer av det nystarta Akademiet for yngre forskarar.

De fleste utdanningsinstitusjoner har hatt en nedgang i tallet på ferdige doktorgrader. Unntaket er Universitetet i Bergen.

Hva skjer når rikdom samles i hendene til noen få? Er økonomisk ulikhet en forutsetning for økonomisk vekst? Dette er noen av spørsmålene som stilles når masterstudentene ved institutt for sammenliknende politikk inviterer til årets Sampolkonferanse.

Dei kvinnelege førsteamanuensane i Mentor-prosjektet har starta arbeidet for å nå professoropprykk. Nokre har allereie søkt.

Cecilie G. Gjerde fra Det medisinsk-odontologiske fakultet har forsket på hvordan stamseller kan brukes til å bygge nytt kjevebein. Lørdag vant hun finalen i årets Forsker Grand Prix.

UiB har ikke tatt institusjonsansvaret for å sjekke vitnemål og andre papirer mot forfalskninger. Søker du jobb som forsker, spør ingen etter originalpapirer.

Friminutt:

Karen Blaauw Helle har hatt et forhold til UiB helt siden 1953, og egentlig enda litt lenger. Nå har Helle, som er professor emerita, fått St. Olavs orden for sin innsats.

Debatt

Vi merker oss at dere 4. september har forsøkt å skrive en forsvarstale i BT. Her følger sensur av de punktene dere tar opp, med begrunnelse.

Struktur:

Nye toner på Vestlandet: Styret hos den største fusjonsmotstanderen av alle, Høgskulen i Sogn og Fjordane, har bestemt at de skal utrede fusjon. Volda er fortsatt i tenkeboksen.

Debatt

I sitt leserinnlegg spør Jill Walker Retteberg hvordan kan det ha seg at fakultetene går med underskudd som følge av budsjettkutt, samtidig som UiB totalt sett har overskudd.

Vinnerne er allerede på vei til Trondheim og den nasjonale finalen om å bli kåret som den beste forskerformidleren i landet. Her er alle deltakerne fra showet i aulaen.

Anders Folkestad går av som leder av Unio etter 14 år.

Forsker Grand Prix ble avholdt i Aulaen. Cecilie Gudveig Gjerde bruker kroppens stamceller til å dyrke nytt bein.

Universitetsstyret skal mellom anna diskutera sal av eigedom, fadderveka, og om universitetsdirektøren har nådd måla sine. På Høyden sendte møtet direkte. Du kan se opptaket her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Studentleder i Gjøvik er ikke i mot at samskipnadene slår seg sammen i kjølvannet av NTNU-fusjon, men de reagerer på tempoet i prosessen...
Khrono
Dei tre høgskolene på Vestlandet som møttest torsdag til samatalar går vidare i ein prosess som kan ende i fusjon og eit nytt universitet i vest...
Panorama
– Da jeg leste stillingsannonsen, så tenkte jeg: Skulle jeg ha skrevet min egen ønskejobb, så ville det vært denne, sier Rolf Magnus Orø (60)....
Universitetsavisa
GJØVIK: - Problemet er at dette går alt for fort. Vi frykter at hastverket kan bety at eventuelle fallgruver er blitt oversett.  Det sier Jonathan...
Universitetsavisa
NTNU har siden i vår jobbet sammen med Flyktningehjelpen for å se på hvordan innovasjon kan hjelpe mennesker på flukt. Nå er universitetet i dialog...
Universitetsavisa
NTNU bør spille en rolle i flyktningkrisen, men ikke som grensekontrollør.
Abonner på Forsidestrøm