Nytt om folk

Minneord

Minneord om Kjell Arvid Tjelta (1957-2018)

Det var med sorg vi mottok melding om at Kjell Arvid Tjelta, driftsoperatør i område 2, døde 8.april 2018.

Debatt

Kva skjer

01. feb, 10:15 til 30. apr, 10:45

ByFlora - billedutstilling

Irene Heggstad stiller ut bilder i Universitetsmuseet i Bergen fra 1.februar 2018. Utstillingen er en samling ...
01. feb, 16:00 til 30. apr, 15:00

ByFora - billedutstilling

Irene Heggstad stiller ut bilder i Universitetsmuseet i Bergen fra 1.februar 2018. Utstillingen er en samling ...

Siste leserkommentarer

Julia Kristeva, første mottaker av Holbergprisen, påstås å ha vært hemmelig agent for det bulgarske kommunistregimet. – Overraskende, og trist for henne, sier faglig leder, Ellen Mortensen.

Håkon Randgaard Mikalsen, som i dag er leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, er innstilt som ny leder for landets om lag 230 000 studenter.

Debatt

Det er flere tegn på at høyrepopulistiske fremstøt prøver å få kontroll over akademia. Det gjør boken til Larissa Berg, Acquired Traits, Memoirs of a Geneticist from the Soviet Union, særlig aktuell, mener Per Jonas Nordhagen.

Beijing: Norske UH-rektorer guides gjennom Den forbudte by: - Nei, vi er ikke her som turister, men for å åpne dører, sier Mari Sundli Tveit.

Debatt

Er det bare de midlertidig ansatte som skal bære risikoen på grunn av varierende finansiering til forskning, spør universitetsstyrekandidat Erik Hanson.

Tor Asmund Godal slutter i TV2 og tar med seg familien over fjellet for å bli ny kommunikasjonsdirektør ved UiB.

I svært sakte film kan du se ASIM-instrumentet, som måler gammaglimt, bli satt på plass ved Den internasjonale romstasjonen, ISS. Det mest spennende blir når astronauten slår på strømmen.

Debatt

«Vil legge ned På Høyden». Overskriften slo mot meg da jeg leste meg gjennom nyheter fra de uavhengige universitetsavisene tirsdag morgen. Umiddelbart var jeg overbevist om at det måtte være en sak som var blitt lagt ut allerede søndag, altså 1. april. Men nei. Det var hverken aprilspøk eller fake news.

Birgitte Moesgaard Henriksen har fått medhald i at ho har fått påført yrkesskade på grunn av seksuell trakassering på UiO. – Det viktigaste for henne var å bli trudd, og det er ho blitt no, seier advokat John Christian Elden til Uniforum.

– Vi vet at det finnes menn som misbruker stillingen sin, sier Ann Nilsen.

Universitetsstyret var ikkje nøgde med verken prosess eller innhald i saka om nasjonal universitetsavis.

Debatt

Professor Arild Raaheim er mer bekymret over mange professorers tilsynelatende manglende innsikt og forståelse når det kommer til spørsmål om hvordan egen praksis påvirker studentenes læring, enn for tilstanden hos dagens studenter.

Det UiB-utviklede gammaglimt-instrumentet er nå ankommet den internasjonale romstasjonen. Men det mest spennende øyeblikket gjenstår: Når strømmen slås på.

Kvar dag kjem vesle Sofia på kontorbesøk til mamma Anna Blekastad Watson. Så gjeld det berre å finna ein passande plass å amma.

Gruppe B, altså vitenskapelig ansatte i midlertidig stilling, velger sin kandidat til universitetsstyret for ett år av gangen. Valget starter i dag.

Debatt

Både styret i På Høyden og ledelsen ved UiB har hatt en ambisjon om å styrke den journalistiske dekningen av forsknings- og universitetspolitikken. Felles er også ønsket om en bredere nasjonal plattform for debatt.

Mens UiB-ledelsen vil legge ned avisa På Høyden og slå til på OsloMets tilbud om å kjøpe seg inn i Khrono, takker UiO nei.

Debatt

Et samlet nettverk av hovedverneombudene ved UiB er bekymret for planene som betyr nedlegging av På Høyden som UiBs egen selvstendige, uavhengige avis.

Torsdag skal universitetsstyret ved UiB drøfte forslaget om å legge ned avisa På Høyden og la den bli en del av Khrono.

UiB framskynder styrebehandlingen av Khrono-saken. – Ledelsen har skjønt at planene skaper debatt, antar styreleder i På Høyden Jan Heiret.

UiB-forskarar fekk over 2800 publikasjonspoeng for artikkelpublikasjonar i fjor. Nesten halvparten av dette kom på nivå 2.

Elín Bára Magnusdottir fekk aldri doktorgrad. Men den underkjente avhandlinga vart nominert til ein faglitterær pris.

Etter et seks måneders forskeropphold ved Universitetet i Bergen søkte Joseph Nkusi asyl i Norge. Nå har han fått ti års fengsel for bloggen han skrev her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
- Det kostet meg lite å gå på scenen iført kjole, men det betydde mye for dem som føler seg utenfor, sa Gjermund Kvernmo Langset da han onsdag...
Universitetsavisa
Etter valgstyrets enstemmige innstilling av Håkon Randgaard Mikalsen som ny leder i NSO, gikk NTNU-student Marte Øien i tenkeboksen.
Universitetsavisa
– Vær en storesøster eller en storebror, var blant rådene da kommende faddere møtte opp for å høre Jentevakta holde foredrag om hvordan man skal...
Universitetsavisa
Flere dyr har den siste tiden dødd som følge av tregere postgang, opplyser NMBU Veterinærhøgskolen. Posten sier selskapet er villig til å finne...
Universitetsavisa
- Det er utrolig gøy å ha fått muligheten til å bygge den sjuende Troll-bilen, 60 år etter at bestefar bygde den sjette, sier NTNU-student Håvard...
Universitetsavisa
Beijing: De norske og kinesiske forskningsministrene snakket mye næringslivssamarbeid og innovasjon da de møttes for første gang tirsdag.
Abonner på Forsidestrøm