Universitetsstyret har årets andre ordinære møte torsdag. På Høyden sender det direkte.

Både SV og MOF har meldt seg til å ta ansvar for et av de nye strategiske satsningsområdene. – Jeg ser at det er en sterk vilje til en annen løsning, sier SV-professor Ståle Knudsen.

Bør frykten for å stå aleine slå inn for fullt no? Er det eit synspunkt som berre høver for pessimistar og fatalistar? Og kan Universitetet i Bergen redde Høgskulen i Volda?

Siste leserkommentarer

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier ledere og styrer må ta ansvar for å utvikle institusjonenes karrierepolitikk.

Politiet vil truleg ikkje fjerne aksjonistane som hindrar anleggsstarten til SiBs nye bustadsprosjekt i dag. Men kjem dei i morgon kan situasjonen ha endra seg.

Sondre Båtstrand og Johanna Vatne har onsdag morgon klatra opp i trea ved Jekteviksbakken i protest mot SiB sine byggeplanar.

Kor stabile er nordmenn sine haldningar til klimaspørsmål? Det prøver stipendiat Åsta Dyrnes Nordø å finna ut av.

NTNUs periode med læringsplattformen Itslearning er definitivt over. Fra høsten innfører universitetet det amerikanske e-læringssystemet Blackboard.

Alle ansatte, fra stipendiat til professor, bør ha en karriereplan. Dette er et av hovedrådene i notatet som tirsdag legges fram for politikere og beslutningstagere i Oslo. UiB-professor Roland Jonsson har vært med på å utforme det som kan bli fremtidens karrierepolitikk.

Hver tredje universitets- og høyskolelektor søker, eller vurderer å søke jobb i skoleverket. Der vil de få høyere lønn.

Nils Georg Brekke var den første studenten som fekk arbeidsplass i Fastings Minde. No meiner professor emeritusen at det gamle bygget kan husa det nye Unesco-professoratet.

Debatt

Korleis klarer sogningane å sluke ein kamel? Først nektar dei plent å ete han. Så børstar dei han så lenge dei kan medhårs. Til slutt kallar dei han noko anna enn kamel.

Debatt

Eg ønskjer meg rektorkandidatar som ope seier at UiB er eit middels stort universitet med middels kvalitet.

Debatt

Studieprogrammene på HF skal legges om. Professorene Walker Rettberg og Johannessen kommer med en idé til hvordan det kan gjøres.

NTNU-rektor Gunnar Bovim ønsker seg egne universitetsskoler landet rundt på lik linje med dagens universitetssykehus.

Et fakultet for økonomi ved NTNU kan få flere studenter enn Norges Handelshøyskole i Bergen. – Dette er helt fantastisk. Vi trenger tunge fagmiljø flere steder i landet, sier tidligere NHH-rektor Victor Norman.

Høgskulane i Bergen og Stord/Haugesund vedtok å forhandle om ein fusjon med ei måtehalden begeistring. I Sogn og Fjordane vedtok dei eit meir lunkent tja.

Styret ved Høgskulen i Sogn og Fjordane vedtok i dag å gå vidare med fusjonsforhandlinar. Men først skal dei gjere sonderingar.

Høgskolen Stord/Haugesund har som mål å verta fusjonert med høgskulane i Bergen og Sogn og Fjordane. Men universitetstanken er høgskulestyret avventande til.

I dag blir det avgjort om høgskulane i Sogn og Fjordane, Bergen og Stord/Haugesund blir med vidare i prosessen mot eit stort profesjonsuniversitet på Vestlandet. Men i trivselsfylket er det mange som ikkje vil.

Medborgerpanelet gjør at forskerne kan kaste seg rundt når noe skjer. Postdok Susanne Bygnes kombinerer ferske paneldata med intervjuer om flyktningkrisen.

- Jeg har ikke noen annen melding til Høgskulen i Volda enn at de må tenke effektivt og kjapt, sier Bjørn Haugstad.

Fusjon:

Statssekretær Bjørn Haugstad trur at når fusjonsprosessen er over, vil ein få meir kvalitet for pengane.

Kva vil fusjonen bringe?

Leiinga ved Høgskulen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskulen Stord/Haugesund har svært ulike syn på ein mogleg fusjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kommentarer PublisertTorsdag, 11. februar 2016 - 20:34-OppdatertTorsdag, 11. februar 2016...
Khrono
Kommentarer PublisertTorsdag, 11. februar 2016 - 17:25-OppdatertTorsdag, 11. februar 2016...
Universitetsavisa
Behovet for et studentombud på NTNU har vært der lenge, fusjonen har gjort behovet enda større, skriver Maria Honerød i dette innlegget.
Universitetsavisa
Helsingfors universitet er framleis det mest synlege universitetet i Norden på Internett. Universitetet i Oslo kjem på andreplass, medan Københavns...
Universitetsavisa
Næringslivsledere i Molde ønsker fusjon mellom HiMolde og NTNU, men NTNU-rektor Gunnar Bovim har liten tro på at det er aktuelt.
Khrono
Universitetet i Oslo er best i Noreg, nestbest i Norden og klatrar opp til 72.-plassen i verda på verdsrangeringa til Webometrics. NTNU er helt...
Abonner på Forsidestrøm