Hald fram den viktige satsinga på marin forsking, og bli flinkare til å synleggjere kompetansen UiB har. Det er nokre av tankane og ynskja Ole Hope i Business Region Bergen har for framtidas UiB.

Dei nasjonale sentera som skal bidra til gjennomføring av nasjonal utdanningspolitikk har 90 millionar kroner på bok. Departementet får kritikk frå Riksrevisjonen.

Siste leserkommentarer

Kake og glade studentar fylte i dag brakka som husar CISMAC (Centre for intervention science in maternal and child health).

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen trur framleis det er ein god ide med skulepengar for utanlandske studentar. Men no overlet han avgjerda til Stortinget.

Fakultetsleiinga ved det matematisk-naturvitskaplege fakultet ynskjer å synleggjere teknologidelen av fakultetet betre. Det kan bety ei namneendring.

Når studentane på MN-fakultetet skulle kåre årets forelesar for 2013/2014 var det professor Pawel Jan Kosinski som gikk heilt til topps.

Ikkje gløym breiddeuniversitetet er ei av oppfordringane frå Studentparlamentet når UiB no snart skal leggje sin nye strategi.

Genmodifiserte planter, vaksine-poteter og frykt for biologisk krigføring ligg bak ebolamedisinen ZMapp. Då mannen bak medisinen kom til Bergen i går, blei det trangt om plassen.

Departementet anslår at det er ca 1700 utenlandsstudenter som kan bli møtt med krav om skolepenger og bekrefter at regninga kan bli rundt 100.000 kroner årlig per student.

Det er viktig å belønne kvalitet og gradsproduksjon, ikke bare kvantitet og studiepoeng, mener flere i sektoren. En omlegging av finansieringssystemet kan flytte store summer mellom fakulteter og mellom institusjoner.

Inne i Masfjorden ligg det eit skip og ruvar. Ombord er det flotte lugarar, herleg mat og store salongar ein kan slappe av i. Men det er ikkje ein gjeng feststemte pensjonistar som er på hurtigrutetur, om du trudde det. Det er ei gruppe unge studentar som er på forskartokt.

Masterstudent Iryna Prykhodko fra Ukraina er redd for at drømmene hennes kan gå i knas dersom hun må betale skolepenger for å studere i Norge.

På Høyden gjennomfører for tida ei lesarundersøking, både per epost og på nett.

BTO og Sparebanken Vest arrangerer idekonkurranse, men har ikkje fått så mange søkarar enno.

Når årets matbloggar blir kåra den 12. oktober kan det godt hende at det blir ein forskar frå institutt for biologi på UiB som stikk av med sigeren.

UiB-rektor Dag Rune Olsen tok på seg student-hatten under demonstrasjonen mot skolepenger i går. Og han har ingen tro på at forslaget får flertall.

De varslede endringene i UiOs valgreglement er på vei. Men alt blir ikke nødvendigvis bra igjen, selv om UiO endrer de reglene som ble satt til side i vår, understreker jussprofessor Anne Robberstad.

Hav, klima, samt ny energi, passer godt inn i UiBs egen fagprofil. Mens UiB nok står litt svakere på områder som muliggjørende teknologi og næringslivsrettet innovasjon.

Uni Research får ikkje basisløyving for 2015, men får likevel ekstra millionar.

Forslaget til regjeringa om skulepengar for internasjonale studentar utanfor EU/EØS møter massiv motstand.

Leiaren i Forskerforbundet, Petter Aaslestad er ikkje nådig i sin kritikk av regjeringa si satsing på forsking.

Regjeringen legger opp til en realvekst på budsjettet for sektoren på 4,2 prosent. Veksten for UiB er på 5,1 prosent. –Ikke noe dårlig budsjett for UiB, totalt sett, sier Kjell Bernstrøm.

– Vi skjønte at det kunne sitte langt inne med løyvingar til fase 2. No får vi prøve å påvirke salderinga, seier Henrik von Achen.

Fase to av opprustingen av Universitetsmuseet i Bergen er ikke inne på statsbudsjettet for 2015. –Vi er svært skuffet, sier Dag Rune Olsen.

NTNU har investert 275 millioner kroner for å få frem Moser-miljøet som verdensledende, og nå som Nobelprisvinnere. Veien fram var ikke enkel.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
– Den økte innvandringen det siste tiåret har fylt viktige hull i arbeidsmarkedet, men vi kan ikke basere oss på innvandrernes drahjelp i...
Khrono
— Studieavgiften er et kamuflert forslag om kutt i bevilgningene til høgskoler og universiteter, mener Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.
Khrono
Rich Hill handler om å leve det livet man har. Selv om det kanskje ikke er så bra. Her kommer vi tett på tre strevende ungdommer. I et fattig...
Khrono
For to år siden tok produktdesignstudent Nima J. Shahinian (32) en utfordring fra foreleseren sin. Det som begynte med en liten irritasjon har...
Khrono
Internasjonale studenter fikk råd om jobbsøking, skattekort og jobbintervjuer på karriereukas siste dag. Oppmøtet har variert fra null til over ...
Khrono
Universitetet i Tromsø ønsker fusjon med Høgskolen i Narvik. Men Narvik har ennå ikke bestemt seg. Styret i Harstad har vedtatt å snakke med...
Abonner på Forsidestrøm