De nasjonale forskningsetiske komiteer arrangerte debattmøte i Litteraturhuset i Oslo, hvor også UiB er representert. Hvis du ikke fikk med deg direktesendingen, kan du se opptaket her.

33 av UiBs bygg på Nygårdshøyden er fredet av Riksantikvaren. Jørn Holme besøkte Nygårdshøyden for å feire verneplanen som nå foreligger. Å være universitet i en historisk bydel, bringer med seg utfordringer.

Leserbrev

Tysdag vart Universitetet i Bergen (UiB) si nye omdømeundersøking lagt fram. Respondentane i undersøkinga er leiarar i verksemder frå offentleg, privat og frivillig sektor, fordelt på ulike fagområder. Dette er nok diverre eit for snevert utval til å gje eit heilskapleg bilete av universitetet sitt omdøme, men det gjev likevel nokon signal på kva som fungera og kva som må betrast.

Siste leserkommentarer

Om du har sett store afrikanske dyr sveve over Bergen by så er det ikkje du som har tørna. Det er berre Universitetsmuseet som skal flytte på dei mange utstoppa dyra sine.

UiB vil rekruttere internasjonale størrelser med “kalling”, ansettelse utenom utlysning, sakkyndige komiteer og alminnelig konkurranse. Dette kan være ett av virkemidlene for for å bygge opp forskning i verdensklasse i Bergen, ifølge rektor.

Om det var Marit Warncke i Bergen Næringsråd som fekk bestemme korleis framtidas UiB skulle sjå ut hadde det blitt fleire klynger og meir praksis.

Då Runar Jordåen fekk oppdraget å skrive om embetsmann og grunnleggjar av Bergen Museum, Willhelm F.K. Christie, tenkte han at det skulle verte ei relativt kort bok. Slik vart det ikkje.

Her er kandidatane til jobben som universitetsdirektør. Men truleg må dei konkurrere med andre, ukjende søkarar, henta inn av hovudjegerar.

Hald fram den viktige satsinga på marin forsking, og bli flinkare til å synleggjere kompetansen UiB har. Det er nokre av tankane og ynskja Ole Hope i Business Region Bergen har for framtidas UiB.

Dei nasjonale sentera som skal bidra til gjennomføring av nasjonal utdanningspolitikk har 90 millionar kroner på bok. Departementet får kritikk frå Riksrevisjonen.

Kake og glade studentar fylte i dag brakka som husar CISMAC (Centre for intervention science in maternal and child health).

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen trur framleis det er ein god ide med skulepengar for utanlandske studentar. Men no overlet han avgjerda til Stortinget.

Fakultetsleiinga ved det matematisk-naturvitskaplege fakultet ynskjer å synleggjere teknologidelen av fakultetet betre. Det kan bety ei namneendring.

Når studentane på MN-fakultetet skulle kåre årets forelesar for 2013/2014 var det professor Pawel Jan Kosinski som gikk heilt til topps.

Ikkje gløym breiddeuniversitetet er ei av oppfordringane frå Studentparlamentet når UiB no snart skal leggje sin nye strategi.

Genmodifiserte planter, vaksine-poteter og frykt for biologisk krigføring ligg bak ebolamedisinen ZMapp. Då mannen bak medisinen kom til Bergen i går, blei det trangt om plassen.

Departementet anslår at det er ca 1700 utenlandsstudenter som kan bli møtt med krav om skolepenger og bekrefter at regninga kan bli rundt 100.000 kroner årlig per student.

Det er viktig å belønne kvalitet og gradsproduksjon, ikke bare kvantitet og studiepoeng, mener flere i sektoren. En omlegging av finansieringssystemet kan flytte store summer mellom fakulteter og mellom institusjoner.

Inne i Masfjorden ligg det eit skip og ruvar. Ombord er det flotte lugarar, herleg mat og store salongar ein kan slappe av i. Men det er ikkje ein gjeng feststemte pensjonistar som er på hurtigrutetur, om du trudde det. Det er ei gruppe unge studentar som er på forskartokt.

Masterstudent Iryna Prykhodko fra Ukraina er redd for at drømmene hennes kan gå i knas dersom hun må betale skolepenger for å studere i Norge.

På Høyden gjennomfører for tida ei lesarundersøking, både per epost og på nett.

BTO og Sparebanken Vest arrangerer idekonkurranse, men har ikkje fått så mange søkarar enno.

Når årets matbloggar blir kåra den 12. oktober kan det godt hende at det blir ein forskar frå institutt for biologi på UiB som stikk av med sigeren.

UiB-rektor Dag Rune Olsen tok på seg student-hatten under demonstrasjonen mot skolepenger i går. Og han har ingen tro på at forslaget får flertall.

De varslede endringene i UiOs valgreglement er på vei. Men alt blir ikke nødvendigvis bra igjen, selv om UiO endrer de reglene som ble satt til side i vår, understreker jussprofessor Anne Robberstad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Meningsfulle aktiviteter, minner om tidligere liv samt gode stunder med familie og venner gjør livet med demens mer verdig.
Khrono
Høgskolen i Bergen åpner for en sammenslåing med Universitetet i Bergen. Men universitetet i Bergen er ikke like sikker på om dette er et bra ...
Khrono
Gunnar H. Gundersen, professor i produktdesign, har samlet på musefeller i snart tjue år og nærmer seg 300 varianter fra hele verden.
Khrono
Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har ikke greid å stoppe opphopningen av ubrukte bevilgninger så langt i år. Ifølge høgskoleledelsen vil...
Khrono
En forsker ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) oversatte kollegaenes tekst til engelsk og publiserte den som egen forskning.
Khrono
Kommentarer PublisertTirsdag, 21. oktober 2014 - 21:08-OppdatertTirsdag, 21. oktober 2014...
Abonner på Forsidestrøm