Ideen til forskeren Naureen Akhtar kan gjøre avising av fly og vindusruter overflødig.

Nå vil UiO-rektor Svein Stølen vil vite mer om omfanget av seksuell trakassering ved institusjonen. Også ved UiB kan en kartlegging være på trappene.

Rektor ved Universitet i Oslo, Svein Stølen, snur og vil kartlegge omfanget av seksuell trakassering.

Siste leserkommentarer

Universitetsmuseet har brukt mye ressurser på å fortelle om innbruddet og tyveriet av vikingskatten. Det bidro trolig til at størstedelen av skatten er gjenfunnet.

– De siste fem årene har reallønnen for norske stipendiater falt med 8–10 prosent, ifølge økonomiprofessor Steinar Vagstad. I mange andre land jobber de imidlertid gratis.

Den største arbeidsmiljøundersøkelsen i akademia styrer unna spørsmål om seksuell trakassering og mobbing. Årsaken er at det er for vanskelige tema å ha med i en anonym undersøkelse.

Anne Borg har ledet en arbeidsgruppe som har sett på hvordan man kan koble kompetanse på undervisning og opprykk. Nå har Borg overlevert de nye kravene til kunnskapsministeren.

UiB sitt nye senter for undersøkjande journalistikk skal gi norske journalistar ein luksus dei ikkje har i kvardagen.

Dag Rune Olsen kjenner ikkje til saker om seksuell trakassering ved UiB. Det uroar han.

Universitetsbibliotekets spesialsamlinger har mye severdig i arkivene. Nå lager de film om noe av det.

Flere av de gjenfunne vikingskattene er ødelagt. Men det er ikke bestemt om de skal repareres.

Nokut anbefaler at Høgskolen i Oslo og Akershus kan bli universitet. UiB-rektor Dag Rune Olsen gratulerer.

Rektor Curt Rice vil luke ut «weinsteinene» i universitets- og høgskolesektoren. Han synes arbeidet mot seksuell trakassering i akademia går for sakte, og ber om at landets rektorer samlet tar initiativ til en kartlegging i sektoren.

Debatt

Ny statistikklov må entydig fastslå at daglig leder må rapportere til styret og være faglig uavhengig av politisk ledelse.

Når dørene igjen opnar til Universitetsmuseet sine naturhistoriske samlingar, er målet at publikum skal få ei estetisk kjensle av å vera i nettopp dette museet.

Hva er det som egentlig gir tillit og hva innebærer faglig integritet, spør direktør for Havforskningsinstituttet, Sissel Rogne, i kjølvannet av SSB-saken. 

 - Premissene for EUs neste forskningsprogram FP9 legges i disse dager. Kommisjonen lytter til gode argumenter. Men om få måneder er det for sent å komme med dem, hvor gode de enn måtte være.

 Russisk-professor Ingunn Lunde sykler sammen med biologer. Utbyttet ble mer enn god kondis.

51-åringen hevda at han fann ein vikingskatt i ein plastpose utanfor Strax-huset, men blei ikkje trudd av retten. 

Flere av gjenstandene Universitetsmuseet har fått tilbake er tilsynelatende hele. Men mye er trolig skadet.

Flere tror at Nesna ligger tynt an når Nord universitet skal utrede framtidige struktur for studiestedene. – Nedlegging vil være ei samfunnsmessig sløsing av ressurser som grenser til det uansvarlige, sier tidligere rektor Arna Meisfjord.

Politiet trur fire menn frå Bergen er involvert i tjuveriet av vikingskatten, men at berre nokre av dei har vore inne i bygningen. Den fjerde personen som blei pågripen har erkjent straffeskuld for heleri, og blir varetektsfengsla. 

«Den moderne Akersgata», «En medierevolusjon», «Historisk».  Gratulasjonene til både samarbeidspartnere og egne kollegaer satt løst under åpningsfesten til Media City Bergen.

En armring i gull er blant gjenstandene som fortsatt er savnet.

Det førte til pågripelse av to menn og oppklaring av innbruddet på Universitetsmuseet. - En gledens dag, sier Asbjørn Engevik, avdelingsleder for kulturhistorie ved UiB.

Den eine av dei to pågripne i samband med museumstjuveriet er sikta for både tyveri og heleri. Det gir håp om at i alle fall noko av dei stolne vikingskattane er funne igjen. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Kunnskapsdepartementets pris for kvalitet i utdanningen går til et samarbeidsprosjekt mellom de fire breddeuniversitetenes medisinske fakulteter.
Universitetsavisa
En svensk ekspertgruppe har gått gjennom seks artikler i Macchiarini-saken. De konkluderer med at samtlige 43 medforfattere har opptrådt...
Panorama
As a self-expressed sports enthusiast, I was extremely excited to not only watch my first handball match, but also to experience live Norwegian...
Universitetsavisa
Anne Borg, prorektor for utdanning ved NTNU, utnevnes til æresdoktor ved Lunds universitet i Sverige.
Universitetsavisa
NTNU vurderer å innføre guttepoeng for å bedre kjønnsbalansen på sykepleiefag og andre kvinnedominerte studier.
Panorama
Second year students of the bachelor in sport management program organized – in corporation with Molde voksenopplæringssenter – a...
Abonner på Forsidestrøm