Abelprisen i matematikk:

I 1994 klarte Andrew Wiles å finna løysinga på Fermats siste teorem. I dag får han Abelprisen i matematikk for det arbeidet. – Det finst framleis uløyste gåter som unge matematikarar kan gå laus på, seier han til Uniforum.

Debatt

Eit universitet har ingen «forretningshemmeligheiter». Alle styrerepresentantane burde difor delta i det offentlege ordskiftet. Så langt ser vi lite av dette, skriv Katharina Sass og Tor Halvorsen i dette innlegget.

Debatt

Eller hvorfor gruppe-A representantene i universitetsstyret bør ha et prinsipielt syn på spørsmålet om valgt eller ansatt rektor.

Siste leserkommentarer

Det statlige tariffoppgjøret pågår fortsatt. Blir ikke partene enige innen natt til torsdag 26. mai, kan streiken være et faktum.

No er alle råtekstane til Norsk Ordbok og språksamlingane i Oslo pakka ned i kartongar. Det første flyttelasset gjekk frå Oslo til Bergen denne månaden.

Sammenslutningene i staten har varslet at 1461 ansatte ved universiteter og høgskoler kan bli tatt ut i streik torsdag. 138 er varslet tatt ut ved Universitetet i Bergen.

Debatt

Hvis det hele koker ned til at Nordbotten har gjort sin jobb (og vel så det), men at han med fordel kunne ha vært mer på kontoret, kan jeg per i dag ikke se at På Høyden har rimelig dekning for sakens vinkling og relativt ekstreme personfokus.

Debatt

Det er viktig at vi som styremedlemmer er åpne for alle momenter som kan legges frem inntil beslutning skal fattes.

På representantskapsmøtet til Universitets- og høgskolerådet i går, diskuterte rådet å åpne møtene sine. Svaret ble mer åpenhet.

NTNU skal utnytte lang erfaring med jenterekruttering til å hanke inn flere gutter til helsefag- og lærerutdanning der jentene dominerer.

Debatt

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Visepolitimester John Reidar Nilsen (50) i Vest politidistrikt skal ta doktorgraden ved Det juridiske fakultet.

Debatt

Denne tidningen har satt søkelys på mitt arbeidsforhold ved Universitetet i Bergen (UiB) og min interesse for seiling. Der skapes et inntrykk av at jeg seiler for full lønn, noe som ikke stemmer med virkeligheten.

Debatt

Er det riktig at arbeidsgiver sin avis legger ut lenker til ansattes bryllupsplanlegging, publiserer ansattes private bilder, og gir en negativ og tendensiøs fremstillinger av ansattes arbeid?

Insisterer du på at det heiter «KJIno», «KJøleskap» og «KJole»? Vel, du er truleg ein utdøyande rase.

Debatt

Universitetenes autonomi er betydningsfullt og verdifullt å bevare. Ekstern styreleder utpekt av departementet og ansatt rektor vil svekke universitetets autonomi, skriver universitetsstyremedlem Synnøve Fluge.

Sentre og institutter som Simula og NILU drar inn opp mot det tidobbelte per forskerhode fra EUs program Horisont 2020 sammenlignet med de store universitetene.

Debatt

Nordbotten er en faglig ener samtidig som han er en faglig miljøbygger. Men det betyr ikke at vi behandler han annerledes enn andre, skriver dekan Helge K. Dahle.

Lite kan velte Vestlands-lasset for fusjon framover. Og Vestlandet kjem truleg med i namnet.

De siste dagene har studenter fra mer enn femti land vært samlet i Bergen. Målet er å sparke i gang en global studentorganisasjon.

Mange UiB-miljø er restriktive med frikjøp og heimekontor. Ved Det juridiske fakultetet underviser til og med dekanen – sjølv om han ikkje har undervisningsplikt.

Dei tre fusjonspartnerane på Vestlandet får presentert plattforma på styremøta i dag. På Høyden rapporterer direkte.

Uro for korleis arbeidskvardagen vil bli dersom makta blir sentralisert langt vekke frå Sogn og Fjordane. Men også ei forvetning til kva dører som vil opne seg dersom ein blir éin, stor Vestlandshøgskule. Slik er stemninga blant dei tilsette ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.

Ingrid Moe Albrigtsen, leiar for Studentparlamentet i Sogn og Fjordane, er klar på at studentane ikkje ønskjer ein fusjon med Stord/Haugesund og Høgskulen i Bergen.

Vestlandsfusjonen blir opplevd som styrt fra toppen, selv på de to mest fusjonsvennlige institusjonene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Anklagene mot stjernekirurgen Paolo Macchiarini var kjente, men det måtte en TV-dokumentar til for at Sverige skulle forstå alvoret. – Vi...
Universitetsavisa
UiT Norges arktiske universitet vil etablere etiske retningslinjer for samarbeid med nasjonale og internasjonale selskaper.
Universitetsavisa
Forkastelig og uetisk, mener kritikerne. Offentlig tilgjengelig informasjon, mener studentene som la ut dataene. Universitetet i Årshus fraskriver...
Universitetsavisa
Hvordan kan uavhengigheten best sikres i en tid med tette koblinger mellom forskning, politikk og næringsliv og sterke krav til forskningens...
Panorama
I Beinta í Jákupsstovus tale til bachelorkandidatene fredag, fortalte hun om da Zeus utstyrte mennesker med politisk fornuft. Av BEINTA Í...
Universitetsavisa
NTNU har ikke råd til å vente i tyve år på likestilling.
Abonner på Forsidestrøm