Hver tredje universitets- og høyskolelektor søker, eller vurderer å søke jobb i skoleverket. Der vil de få høyere lønn.

Nils Georg Brekke var den første studenten som fekk arbeidsplass i Fastings Minde. No meiner professor emeritusen at det gamle bygget kan husa det nye Unesco-professoratet.

Debatt

Korleis klarer sogningane å sluke ein kamel? Først nektar dei plent å ete han. Så børstar dei han så lenge dei kan medhårs. Til slutt kallar dei han noko anna enn kamel.

Siste leserkommentarer

Debatt

Eg ønskjer meg rektorkandidatar som ope seier at UiB er eit middels stort universitet med middels kvalitet.

Debatt

Studieprogrammene på HF skal legges om. Professorene Walker Rettberg og Johannessen kommer med en idé til hvordan det kan gjøres.

NTNU-rektor Gunnar Bovim ønsker seg egne universitetsskoler landet rundt på lik linje med dagens universitetssykehus.

Et fakultet for økonomi ved NTNU kan få flere studenter enn Norges Handelshøyskole i Bergen. – Dette er helt fantastisk. Vi trenger tunge fagmiljø flere steder i landet, sier tidligere NHH-rektor Victor Norman.

Høgskulane i Bergen og Stord/Haugesund vedtok å forhandle om ein fusjon med ei måtehalden begeistring. I Sogn og Fjordane vedtok dei eit meir lunkent tja.

Styret ved Høgskulen i Sogn og Fjordane vedtok i dag å gå vidare med fusjonsforhandlinar. Men først skal dei gjere sonderingar.

Høgskolen Stord/Haugesund har som mål å verta fusjonert med høgskulane i Bergen og Sogn og Fjordane. Men universitetstanken er høgskulestyret avventande til.

I dag blir det avgjort om høgskulane i Sogn og Fjordane, Bergen og Stord/Haugesund blir med vidare i prosessen mot eit stort profesjonsuniversitet på Vestlandet. Men i trivselsfylket er det mange som ikkje vil.

Medborgerpanelet gjør at forskerne kan kaste seg rundt når noe skjer. Postdok Susanne Bygnes kombinerer ferske paneldata med intervjuer om flyktningkrisen.

- Jeg har ikke noen annen melding til Høgskulen i Volda enn at de må tenke effektivt og kjapt, sier Bjørn Haugstad.

Fusjon:

Statssekretær Bjørn Haugstad trur at når fusjonsprosessen er over, vil ein få meir kvalitet for pengane.

Kva vil fusjonen bringe?

Leiinga ved Høgskulen i Bergen, Høgskulen i Sogn og Fjordane og Høgskulen Stord/Haugesund har svært ulike syn på ein mogleg fusjon.

Høyskolene i Sogn og Fjordane, Stord/Haugesund og Bergen møtes for felles styreseminar om en mulig fusjon i dag. Følg det direkte her.

Studentleder Therese Eia Lerøen sier landets studenter sender et tydelig signal til landets rektorer: De må bli faglig inkludert og veiledet på en mye bedre måte enn det som gjøres i dag.

Studiebarometeret:

Det finnes både små og store lærerutdanninger på toppen av studiebarometeret til Nokut. Se listen over 58 bachelorprogram for grunnskolelærere.

Kunnskapsdepartementet (KD) vender tommelen ned for den foreslåtte høgskolealliansen.

Grunnleggeren av Gapminder kommer til Bergen 19. april.

Studiebarometeret:

Politistudentene er landets aller mest fornøyde. De minst fornøyde er enkelte ingeniør- og lærerstudenter.

Studiebarometer:

Rekordmange studenter, nesten halvparten av de spurte, svarte på Studiebarometer 2015. Resultatene legges fram tirsdag 2. februar og du kan følge framleggingen direkte her.

Droneutdanning er i vekst på norske universitet. Nå starter også et større forskningsprosjekt rundt dronebruk i media.

Uværet «Tor»

UiB avlyser all undervisning fra og med klokka 12.00

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
- De samfunnsvitenskapelige disiplinene er dårligere finansiert ved NTNU enn tilsvarende fag ved norske breddeuniversiteter, sier SVT-dekan Marit...
Universitetsavisa
Hver tredje universitets- og høyskolelektor søker, eller vurderer å søke jobb i skoleverket. Der vil de få høyere lønn.
Khrono
De to høgskolene som planlegger å sende universitetssøknad i år ber begge om at det blir brukt skjønn når det skal avgjøres om de skal få bli...
Universitetsavisa
En utenlandsk, tidligere masterstudent fikk jobb ved NTNU i Gjøvik uten å ha gyldig oppholdstillatelse. Nå skjerper NTNU rutiner ved bruk av...
Khrono
Stortingsrepresentant Marianne Aasen (Ap) synest ikkje kunnskapsministeren svarar godt nok på kvifor han ikkje vil ha ei evaluering av...
Khrono
Professor og styremedlem, Anton Havnes, stiller seg sterkt kritisk til at en person fra et eksternt konsulentbyrå skal lede et...
Abonner på Forsidestrøm