Fusjon:

Ved NTNU vert fusjon mellom kunstfaga diskutert. Ved UiT er beskjeden frå dekan Kjell Magne Mælen klar: Kunstfaga er klåre og tydelege på at dei skal vera eige fakultet.

Professor og producer begynner med samme bokstav. Denne våren og sommeren har Edvard Hviding vært mest av det siste.

Frank Aarebrot har allerede forelest om 200 år på 200 minutter og om 2. verdenskrig på 200 minutter. Nå skal professoren forelese om 1000 år på 100 minutter.

Siste leserkommentarer

Det finst faktisk nokre som framleis held fortet på UiB – og som skal gjera det i heile sommar.

Forskarane som brukar sommaren i Ny Ålesund fekk onsdag besøk av FN sin generalsekretær Ban Ki-moon og utanriksminister Børge Brende.

25 forskere tilbringer sommeren i Ny Ålesund på Svalbard, på 79 grader nord. Her er deres sommerhilsen.

Økt konsentrasjon av CO2 i atmosfæren representerer fundamentale utfordringer for havet og det marine liv. Hvordan reagerer verdens spiskammer på havsuringen? I dette intervjuet avslører KOSMOS-leder Ulf Riebesell noe av hva teamet har funnet ut så langt.

Finst det likskapar mellom norsk og kinesisk rettskultur? Stipendiatar frå Det juridiske fakultetet har nyleg vore i Kina og lært meir om både kinesisk – og eige – system.

Åse Tveitnes sin jobb er å ha omsorg for freda bygg og for UiB sine kulturminne. Ofte handlar det om å gjera minst mogleg.

Beinreiskapar funne i hellarar i Hardanger er laga med same teknikk som reiskapar i Aust-Europa. No trur forskarane at steinaldermenneske kan ha vandra frå Russland, via nord-Finland og til Vestlandet.

I dag tas norsk forsknings nye ressurs i verdensklasse i bruk: ROV’en Ægir 6000 blir verdens mest dyptgående forsknings-ROV. Forskningsmiljøet rundt farkosten har allerede oppdaget 50 nye arter.

Universitetet i Bergen tapte i tingretten, og må tillate en ny leilighet i nabogården å bruke universitetets port.

Et helt tysk mikrosamfunn har bodd og arbeidet på Espeland biologiske stasjon denne sommeren. 20 tonn med forskningsutstyr i sjøen rigges nå ned.

I dag tar Therese Eia Lerøen over som leder for landets over 200.000 studenter. Ambisjonen hennes er å gjøre studentenes hverdag bedre.

Kampen om midler fra Forskningsrådet har knapt vært tøffere. 1 601 søkere har bedt om over 13 milliarder kroner , men i potten ligger det kun én milliard.

Fleire tilsette ved Griegakademiet åtvarar mot ein rask fusjonsprosess der ein låser seg til eitt alternativ.

UiB-tilsette skal sitja i fleire høgskulestyre, mellom anna i Volda. – Eg er ingen agent som skal jobba for at UiB skal ha høgskulane under seg, seier professor Endre Brunstad.

Forskere som blir dømt for vitenskapelig uredelighet, risikerer karrierestopp, disiplinærtiltak, og til og med rettslige etterspill. Men de har ingen formell klagevei. – Et spørsmål om rettsikkerhet, mener Jan Fridthjof Bernt.

Offentlig betalte norske forskere bør ikke ta betalt for å skrive lærebøker, mener professor i internasjonal helse. Hvordan vitenskapelig publisering fungerer i dag, kvalifiserer til akademisk apartheid.

Høgskolen i Bergen og Høgskulen i Sogn og Fjordane fikk nye styremedlemmer sist av høgskolene, først mandag ettermiddag ble navnene offentliggjort. Det kan ha gått fusjonspolitikk i oppnevningene.

Debatt

Det er godt at Stortinget reagerer på den humanitære krisen i Syria. Men det er synd at de den 19. juni vedtok å finansiere den humanitære hjelpen ved å ta penger fra forsknings- og kunnskapssamarbeid, skriver rektor Dag Rune Olsen og viserektor for internasjonalisering, Anne Christine Johannessen.

Per Arne Foshaug kjem frå Bufetat til UiB. Han byrjar i stillinga som økonomidirektør i haust.

Barna som kjem til verda før dei har vore 28 veker i mors liv, kan har dårlegare livskvalitet enn andre barn i oppveksten. Det viser ei fersk doktoravhandling.

Det matematisk-naturvitskapelege fakultetet får pengar til nytt utstyr frå Forskingsrådet. – No får me gjort ting me elles ikkje kunne gjort, seier prodekan Jarl Giske.

Fusjonsstøvet har lagt seg, men avtroppende rektor ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, Åse Løkeland, vet at det kommer en innkalling til departementet i det nye studieåret. Men det blir ikke hun som reiser over fjellet.

Som UiB-tilsett kan ein feriera på ei hytte med eigen vinkjellar og freda utedo, og i hagen har ein utsikt til staden der det truleg gjekk føre seg avrettingar.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Statsråd og barnehagepappa Torbjørn Røe Isaksen kan bare senke skuldrene, han har valgt det beste for datteren sin, mener leder for landets...
Universitetsavisa
Trondheimsstudenter som ikke har greid å skaffe seg bolig til studiestart får tak over hodet med høy standard.
Universitetsavisa
Inne i dette bildet finner du personene som har mest makt ved NTNU. Sammen leder de et lokalsamfunn som befolkes av nærmere 30 000 studenter og...
Khrono
I dag leverer barnehageminister Torbjørn Røe Isaksen datteren sin Karla (14 mnd) i barnehage for første gang. Han frykter mobbing mer enn dårlig...
Khrono
Kommentarer PublisertLørdag, 1. august 2015 - 12:57-OppdatertLørdag, 1. august 2015 - 12:57...
Khrono
Flere høgskoler får ny ledelse fra i dag, 1.august. Landets største høgskole, HiOA, er en av dem.
Abonner på Forsidestrøm