Universitets- og høgskolesektoren har fått enda en debattsak som splitter sektoren. Nå er det ikke bare finansiering, men også utviklingsavtaler det er uenighet om.

Høg konkurranse om EU-midlar hindrar forskarar å offentleggjera forskingsresultat, meiner ekspergruppe. Dei føreslår at tildelingane blir mindre, slik at fleire forskarar får pengar.

Å opna sprøyterommet for fleire typar bruk av stoff vil betra forholda for rusmisbrukarane i området rundt Strax-huset, meiner sosialbyråd Erlend Horn. 

Siste leserkommentarer

Med 66 prosent av stemmene ble førsteamanuensis Steinar Kristoffersen i dag valgt til ny rektor ved Høgskolen i Molde.

Statssekretær Bjørn Haugstad har fire klare meldinger til sektorens ledere.

Situasjonen for dem som ble igjen i rusmiljøet etter at parken stengte er forverret, viser ny rapport. 

– Det viktige for oss i denne saken er det prinsipielle, sier universitetsdirektør Kjell Bernstrøm. 

Et krav på 8-9 millioner kroner har hengt over Amund Gulsvik i flere år. I dag vant han igjen i retten. 

Amund Gulsvik vann nok ein gong over Helse Bergen HF og Universitetet i Bergen, som må ut med 1,5 millionar kroner i sakskostnader. 

Rådgiver ved UiO, Elisabeth Kolflaath Semprini, har startet en underskriftskampanje for å få endret universitets- og høyskoleloven, slik at vektingen av ansattstemmene fjernes.

– Det finnes en ustyrtelig mengde jubileer. Jeg har vært litt på jakt etter jubileer.

Informatikkstudent Didrik Sæther har funne store sikkerheitshol i det digitale eksamenssystemet som blir brukt ved fleire norske universitet. 

Faglærerne i fonetikk ved NTNU føler de har kniven på strupen: 26. juni vedtar trolig fakultetsstyret å legge ned bachelor- og mastertilbudet i faget.

En mann i slutten av 40-årene er dømt til 120 dagers betinget fengsel for besittelse av overgrepsbilder av barn. Bildene viser jenter helt ned til fire måneder.

Arbeidsinnvandrarar treng språkopplæring og betre informasjon frå kommunane, meiner forskar Grete Netteland.

Studentane vippa dekanvalet på psykologi i favør av Bente Wold. Fleirtalet av dei tilsette stemte for fire nye år for Jarle Eid. 

NTNU utmerker seg som arnested for studentgründere med støtte til 8 av 22 gründerprosjekter. Et utradisjonelt moteprosjekt fra Høgskolen i Oslo og Akershus nådde også opp.

Frank Aarebrot rakk knapt å pensjonere seg før han ble motiv for kunsten. 

Rektorene på Høgskolen i Sørøst-Norge og Høgskolen i Oslo og Akershus er misfornøyde med tempoet deres søknader om å blir universitet blir behandlet i. NOKUT mener de har jobbet langt raskere enn normalt i slike saker.

Bente Wold blir ny dekan ved Det psykologiske fakultetet frå august. Eit overveldande fleirtal av studentane røysta for Wold. 

Klar eller ikke - eksamensperioden er i gang. Her får du tipsene til hvordan du kan gjøre det best mulig på eksamensdagen.

Debatt

Forklaringene på lav kvinneandel i akademia finnes i demografi, skriver Svein Sundby.

Open Access.

Universiteter og høgskoler laster ikke opp nok artikler i åpne arkiver. Nå gir Forskningsrådet alle seks måneders frist til å få orden i sakene.

Professor Jørn Øyrehagen Sunde meiner nominasjonsordninga kor ein må samla underskrifter for å kunna stilla til val som dekan er utdatert og gamaldags. 

Det var ikkje mennene som kom på topp blant dei vitskapleg tilsette i årets val til universitetsstyret. 

To har universitetsstyreerfaring frå før av dei fire tilsetterepresentantane som no er valde inn. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Ledelsen må få i oppdrag snarest å gjennomføre konsekvensutredninger og deretter innlede forhandlinger med sikte på å gjennomføre en fusjon med NTNU...
Khrono
Kommentarer PublisertTorsdag, 25. mai 2017 - 11:28-OppdatertTorsdag, 25. mai 2017 - 11:39...
Universitetsavisa
Dobler antall timer med hundekos sammenliknet med fjoråret.
Khrono
Kommentarer PublisertTorsdag, 25. mai 2017 - 11:37-OppdatertTorsdag, 25. mai 2017 - 12:31...
Panorama
I går vant førsteamanuensis Steinar Kristoffersen rektorvalget. I dag fikk han en veldig travel dag på jobben. – Det har vært mange å...
Khrono
Høg konkurranse om EU-middel hindrar forskarar å offentleggjera forskingsresultat, meiner ekspergruppe i EU. Dei føreslår at tildelingane blir...
Abonner på Forsidestrøm