Rett før påske tok jeg en epostrunde til samtlige som sitter som representanter for gruppe B i fakultetstyrene ved UiB og spurte dem om hva de anså som de største utfordringene for sin valggruppe. Som gruppen selv, svarene var også veldig varierte.

Leserbrev

Viserektor Anne Christine Johannessen sier at UiB ikke har noe regelverk for internasjonalt samarbeid, og at temaet heller ikke er diskutert. Kanskje det er på tide at UiB tar denne diskusjonen?

Dei har vore på ukrainske fjell, forskar på misteltein og er skulerte i handgranatkasting. Gruppe B-kandidatane til universitetsstyret vil endre tilsettingsprosessane, fakke tidstjuvar, opne for fleire utanlandsopphald og kanskje betre Bergensvêret.

Siste leserkommentarer

UiO vil trekke seg fra samarbeid om studiesenteret i Caen. Det humanistiske fakultet i Bergen setter seg ned denne våren for å vurdere sitt videre engasjement. Franskmiljøet roper sacre bleu.

Alle høyere læresteder blir nå bedt om å melde hvor mange studieplasser de kan tilby politisk forfulgte studenter. De første «Students at risk» tas opp til høsten.

Akademisk boikott

Tre av de fire største utdanningsinstitusjonene i Norge har ingen overordnede etiske retningslinjer for internasjonalt samarbeid. — Ytterst problematisk, mener Lars Gule.

Lene Buhl-Mortensen har klaget UiB inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet. Leder av sakkyndigkomiteen, Anne Gro Vea Salvanes, sier hun har fulgt spillereglene.

Fotograf og marinbiolog Gisle K. Sverdrup har skapt undervannsbildene som skal pryde Biologens inngangsparti.

Universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken ble takket av mange frammøtte i Krypten i de Kulturhistoriske samlinger rett etter styremøtet, torsdag. – Hennes innsats som universitetsdirektør preges av entusiasme og engasjement, detaljkunnskap og helhetsforståelse, sa tidligere rektor, Sigmund Grønmo.

Anne Gro Vea Salvanes har ledet den sakkyndige komité. Hun står fast ved at Lene Buhl-Mortensen ikke er professorkompetent.

Sikkerhetshullet «Heartbleed» har skapt oppstandelse denne uken. IT-avdelingen brukte tirsdag og onsdag til å tette sikkerhetshull på UiB-servere. Det kan nå være lurt å bytte passord.

På Havforskningsinstituttet er Lene Buhl-Mortensen professor. Da hun søkte et professorat ved UiB, ble hun vurdert som «ikke kvalifisert».

På Høyden dekker dagens universitetsstyremøte direkte ved hjelp av verktøyet CoveritLive, som er er mye brukt av nettaviser. Dagsorden og lenke til sakspapir finner du under boksen. Twitter: #UIBstyremøte.

Universitetsdirektøren takker av

Hvis Kari Tove Elvbakken hadde fått valget om å bli universitetsdirektør på ny, hadde hun sagt ja.

Listen over fag med færre enn 20 studenter står i fare for nedleggelse, er klar. Universitetstyret orienteres om framtiden for UiBs småfag i dag, torsdag.

Noe av det første Torbjørn Røe Isaksen gjorde som kunnskapsminister, var å legge ned finansieringsutvalget ledet av Fanny Duckert. Nå har den nye regjeringen oppnevnt sitt eget utvalg.

Førsteamanuensis og forsker på digital kultur, Daniel Apollon, tror det befinner seg mye forskningsdata hos kommersielle tilbydere av skylagring, som ikke burde ha ligget der.

Framfor tre interne og to eksterne søkjarar vart professor Øyvind Frette tilsett som leiar av Institutt for fysikk og teknologi (IFT).

På Høyden lanserer nå «live»-dekning av møtet i universitetsstyret, torsdag. Det betyr løpende kommentarer og uttalelser fra møtet, som starter fra klokken 10.00.

Hvor sikre er forskningsdata lagret i skyen? En rekke varselbluss er sendt opp den senere tiden rundt Patriot Act og utlevering av data.

Mer samarbeid med land som Kina, Russland og Sør-Afrika står på menyen når Forskningsrådet legger planer for hvordan internasjonalt samarbeid utenfor EU skal være i fremtiden.

Bli med marinbiologer fra Havforskningsinstituttet og UiB på kartleggingstokt av naturtyper og arter i Sognefjorden.

– Dette minner om en instrumentell enøydhet. Her er det noen som er opptatt av å markere en linje i sikkerhetspolitikken. De kan komme i skade for for å gå lenger enn det er dekning for i sanksjonsreglene, mener jussprofessor Jan Fridtjof Bernt, som stiller spørsmål ved om det i det hele tatt finnes sensitive studier ved UiB.

Han sender studenter hjem til pasientene, som deretter bretter ut livene sine i forelesningene. Aldri før har Edvin Schei fått så positiv respons på undervisning.

Unio og Forskerforbundet er bekymret for den økende avstanden mellom privat og offentlig sektor. De mener dette borger for ekstra krav i årets lønnsoppgjør.

Et forskningsprosjekt ved UiB har spurt elever i videregående skoler i Bergensområdet om deres holdninger og forståelse av klimautfordringene. Halvparten mener Norge bør redusere oljeproduksjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Arbeidsutvalget til Studentparlamentet på Høgskolen i Oslo og Akershus ligger på lønnstoppen blant studentpolitikerne i landet.
Universitetsavisa
Doktorgradsstudenten døde tirsdag av skadene han pådro seg i forbindelse med en voldsepisode i Høgskoleparken.
Universitetsavisa
Oljeforskning versus forskningsetiske prinsipp. Professor May Thorseth mener NTNU burde gjort en grundigere drøfting av dilemmaet universitetet står...
Khrono
Professor Signy Irene Vabo vil gjerne ha den økte statusen som hun mener at HiOA som universitet vil gi.
Universitetsavisa
Det iranske miljøet er sjokkert over stikkeepisoden på NTNU. Mange er bekymret for hvordan hendelsen vil påvirke synet på iranere.
Khrono
Life 2.0 - the chronicles of an emerging actor facing Hollywood. Out of his good heart Petter helped a person on the street, and suddenly life...
Abonner på Forsidestrøm