Førsteamanuensis Tine Nordgreen har dratt i land en kontrakt på 48 millioner kroner. Pengene skal brukes til å utvikle digitale tjenester for mennesker med psykiske lidelser.

Torsdag samlast universitetsstyret i Kollegierommet. Her kan du følgje dekninga av møtet.

Det har vore vanskeleg for Torbjørn Røe Isaksen å gjete dei hardbalne vestlendingane inn i større høgskular. Men no verkar forhandlingane å gå i retning av fusjon.

Siste leserkommentarer

Studenter og ansatte i Christies gate 13 har blitt bedt om å forlate bygget.

Toppbyråkratane kjøpte inn tenester ulovleg for over 15 millionar kroner. Men lovbrotet får ingen konsekvensar, då Klagenemnda for offentlege anskaffingar (Kofa) ikkje kan gi bøter for tida.

Det er 1280 søkjarar til 87 studieplassar i psykologi. Dekan Jarle Eid lurer på kor mange av dei som kjem inn som er menn. No ber UiB om eigen kvote for underrepresentert kjønn.

Debatt

Økonomi og innovasjon kan ikke alene løse Europas utfordringer.

Utdanningsinstitusjonene holder ikke det de lover ved opprettelse av nye studier. Spesielt master- og phd-studier har for svake fagmiljøer. NOKUT er bekymret.

− Professoratet skal være et bidrag til å formidle bredden av de norske krigserfaringene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

UiB skal ha tre etasjar i Media City Bergen. Nytilsette Kjell Øvre Helland har ansvar for å fylla 700-800 kvadratmeter med innhald.

Bygginga av pilotanlegget for algeproduksjon på Mongstad er i gang. Vegen mot industriell skala vil ta mange år.

– At finansieringsordninga for studieplassar følgjer fakultetsgrensene, er frykteleg urimeleg. Det seier HF-dekan Margareth Hagen.

Fullfinansierte studieplassar i øvste kategori er ein føresetnad for det nye prestisjestudiet i journalistikk, skriv UiB-leiinga.

UiO har penger i kullselskaper som oljefondet har trukket seg ut av. – På tide å selge, mener Fremtiden i våre hender.

Først ved 1800-tida i går kveld var dei fleste datasystema til UiB oppe igjen etter brannen. Leiinga er likevel nøgde.

Forskar Håvard Haarstad prøvde å bevega seg til fots i Kentucky. Det var ikkje så lett. Korleis kan ein bygga moderne byar som er gode for menneske – ikkje berre for bilar?

Flere mindre høgskoler på Vestlandet merker kraftig nedgang i søkertall til lærerutdanningene sine. Marianne Aasen (Ap) er bekymret for situasjonen.

Dei fleste datasystema til Universitetet i Bergen gjekk i svart etter ein brann i Stein Rokkans hus i Nygårdsgaten tysdag.

Trass i større arbeidsløyse går søkjartala til mange av utdanningsinstitusjonane på Vestlandet ned.

UiB var ein av dei første institusjonane Kristin Helle-Valle tok kontakt med då ho vart leiar for Litteraturhuset. Tysdag tok ho imot årets Christiepris.

Namnegranskarar er ein sjeldan rase. No melder fleire av dei seg til dugnad når språksamlingane skal flytta til Bergen.

Debatt

Flyktningestrømmen til Europa har brakt utfordringene med barneekteskap til Norge. Debatten har vært heftig om hvordan vi skal forholde oss til at mindreårige jenter som kommer til landet vårt er gift og i noen tilfeller mødre. Hvorfor er barneekteskap fremdeles så utbredt– og hva kan gjøres for å redusere problemet?

Skandalene rundt Innovest AS er ikkje over. Leiande byråkratar i Helse Bergen og på UiB har i ei årrekkje kjøpt inn tenester utan anbod.

UiO-rektor Ole Petter Ottersen har søkt på stillingen som administrerende direktør i Forskningsrådet. Han får neppe konkurranse fra NTNU-rektor Gunnar Bovim eller UiB-rektor Dag Rune Olsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Den frittalende UiO-professoren Kristian Gundersen kritiserte nylig arbeidet med en ny utdanningsvisjon for universitetet. Arve Hjelseth er...
Panorama
Arnor Asgeirsson (26) går i vår fra masterstudier i Molde til jobben som sportslig administrator i håndballklubben Fjellhammer IL. Trond Olav...
Universitetsavisa
Er det riktig å tenke på tidligere HiST som et "farmer"-lag for NTNU, som Ranheim sies å være for Rosenborg? "Uheldig og dumt å snakke...
Universitetsavisa
Den siste uken har ex. phil. blitt kritisert av flere studenter, med bakgrunn i at faget er sterkt mannsdominert.
Khrono
Nå er valgkomiteens innstilling klar, og i morgen skal Studentparlamentet velge sitt nye arbeidsutvalg.
Khrono
Morgenbladet skal kåre landets beste formidlere. 40 finalistnavn er på vei til juryen. Marit Kjos Hellum ved Høgskolen i Østfold har tøyset seg...
Abonner på Forsidestrøm