Nær ein milliard kroner blir delt ut i Fripromidlar i år, mellom anna til unge forskartalent, og til mobilitetsstipend. Kreftforskar Agnete Engelsen er ei av dei som får støtte. – Dette betyr utruleg mykje for meg, eg blir heilt rørt.

Klyngeprosessen går videre etter at det nå har kommet et nytt forslag fra arkitektene.

På den nye kunnskapsportalen grind.no kan du bli betre kjent med over 800 stader i fylket vårt. – Me ønsker at folk skal få ei oppleving med å vandra og reisa i sitt eige nærområde, seier UiB-professor William Helland-Hansen.

Siste leserkommentarer

Etter harde debatter i høst ser psykologene som skal trolig skal flytte til helseklyngen nå flere løsninger.

Det medisinsk-odontologiske fakultet (MOF) fikk ikke skifte navn til Fakultet for medisin og helsevitenskap.

Om lag 40 faglærere må sitte i åpent kontorlandskap når de denne uka flytter inn i det nye Teknologibygget. De er kritiske til den nye arbeidssituasjonen.

UiB hadde store tekniske problem med den digitale eksamensløysinga si på fredag. Då eksamenen vart stogga i 90 minutt, var det fleire som sleit med å rekka fly som dei hadde bestilt.

Til våren vil de fire eldste universitetene gå ut i en samlet anbudsrunde for anskaffelse av nye felles administrative it-systemer. Hensikten er både å spare penger og styrke sin strategiske posisjon i sektoren.

Debatt

Helsecampus skal bli et godt sted å forske og undervise for de vitenskapelig ansatte. Det gir ingen mening å lage et bygg som gir dårlige rammebetingelser for disse målene.

Debatt

Dekan Jarle Eid og instituttleder Per Einar Binder er enige om at medvirkning fra studentene er viktig i klyngedebatten.

Lokalt lønnsoppgjer:

Det lokale lønnsoppgjeret er avslutta, og for dei som får tillegg ligg snittet på 18 000 kroner. Ein heldig mat.-nat.-professor får 120 000 kroner ekstra.

Regjeringen og V og KrF gir mer kompensasjon for de som taper på den nye finansieringsordningen i uh-sektoren, men øker kravet om effektivisering med 0,3 prosent. Det siste utgjør et økt kutt på 95 millioner kroner for universiteter og høgskoler.

Jonas Gahr Støres første smak av utlandet var da han som åtteåring kom til Bergen. I dag var han tilbake for å hylle partifellen Trond Mohn - og prisvinnerne.

Debatt

Frykter utdanningskvaliteten kan bli svekket: Det er sterkt bekymrende at et studie som nettopp Digital Kultur nå skal settes under kniven, skriver artikkelforfatter Thorbjørn Aksel Nielsen.

Nåløyet for å ende opp i en forskerkarriere i akademia er trangt, og denne utfordringen underkommuniseres i utdanningen.

Universitetsstyret har vedteke å endra vektinga av stemmene ved rektor- og universitetsstyrevalet i 2017. Styret meiner fordelinga slik den er i dag er udemokratisk.

Debatt

Ord og bilder kan bære i seg stor kraft. Hvilke utfordringer står vi overfor i en digital tid, hvor millioner av mennesker kan nås i løpet av sekunder?

Dei tre høgskulane på Vestlandet blei først samla til fusjon etter langvarig drakamp og diskusjon. Berit Rokne skal vere rektor for den nye Høgskulen på Vestlandet. Ho har inga tru på ein akadmisk institusjon utan takhøgd for refleksjon, usemje og kritikk.

Direkte frå Kollegierommet:

Torsdag samlast universitetsstyret til årets siste møte. Her kan du sjå sendinga frå Kollegierommet. Møtet startar klokka 09.30.

Fusjonsspørsmålet har splittet ledelsen ved Høgskolen i Molde. Nå trekker prorektorkandidat seg, og sier det er vanskelig å ha tillit til sittende rektor. – Gammelsæter hører ikke på folk, og denne prosessen har ikke vært god, sier Ragnhild Michelsen.

Tirsdag ble NTNU-studenten Adrian Xhela (22) fra Kosovo pågrepet av politiets utlendingsenhet mens han var på vei til eksamen. — Forkastelig, sier leder av Studenttinget NTNU, Jone Trovåg.

Med 25 prosent midlertidige vitenskapelig ansatte er Universitetet i Bergen verst i hele sektoren.

Parkinson sjukdom, europeisk politikk og informasjonsteori er mellom det årets BFS-vinnarar forskar på. No får dei 20 millionar kvar til prosjekta sine.

I dag er det offisiell opning av Medborgarlaben ved UiB. I laben får forskarar folk til å delta i ulike eksperiment, som å prøva å tena pengar for å måla risikovilje.

Det psykologiske fakultetet involverer ikkje studentane slik lova krev, meiner studentane

Ein tredjedel av internasjonale studentar har aldri eller sjeldan kontakt med norske studentar, viser ei undersøking. – Det er vanskeleg å få kontakt med norske når ein bur på Fantoft, meiner tyske Antonia Deistler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
– Henry Kissinger er ein krigsforbrytar, seier jussprofessor Mads Andenæs
Universitetsavisa
Det står dårligst til i fysikk, mens bildet er helt annerledes for medisin.
Universitetsavisa
När jag ser tillbaka på min egen akademiska livsbana, minns jag mest av allt leken.
Khrono
Mange sterke reaksjoner på at Nobelkomitéen og Universitetet i Oslo har invitert en av USAs mest omstridte utenriksminstre, Henry Kissinger, til...
Khrono
Høgskolen i Bergen har ikke aldersdiskriminert Even Jarl SKoglund (62), konkluderer tingretten i en fersk dom. Men de mener at Høgskolen i...
Khrono
Fire interne og to ukjende søkarar vil gjerne ta over jobben etter rektor Frøystein Gjesdal ved Norges Handelshøyskole (NHH). Gjesdal går av...
Abonner på Forsidestrøm