Det er LLE-student Ommund Veim Eikje (22) som er sakna i Frankrike.

Høgskulen på Vestlandet sitt nybygg på Kronstad er førebels planlagt med ope kontorlandskap for alle tilsette. – Urovekkande, seier hovudillitsvald i Forskarforbundet, Kristin Hinna.

Debatt

Innsatsen til Frank Aarebrot telte ikke i tellekantsystemet, skriver Svein Sjøberg. 

Siste leserkommentarer

Debatt

Akademiaavtalen skal reforhandles i høst. Hvordan har styringsgruppen tenkt å sikre åpenhet rundt prosessen denne gangen?

Åtte universiteter og høgskoler sier nei til regjeringens forslag om å forby heldekkende ansiktsplagg. Bare ett universitet, Nord universitet, har så langt sagt ja, men får støtte fra et stort flertall av de som så langt har svart.

Danske studentar er urolege for kvaliteten på høgare utdanning etter at nye kutt i utdanningssektoren er føreslått. 

Internasjonalisering.

Skatteetaten har uten varsel begynt å kreve at utenlandske statsborgere må ha boligkontrakt før de kan melde flytting til Norge og få personnummer. Regelendringen skaper utfordringer for internasjonale forskere som kommer til Norge.

Ein mannleg UiB-student er meldt sakna i Frankrike. 

Polarforsking i Norge er for oppdelt, og ligg eit skritt etter både kommersielle interesser og landets geopolitiske ambisjonar, meiner internasjonalt ekspertpanel.

En fullsatt kirke tok i dag farvel med den folkekjære statsviteren Frank Aarebrot.

Riksrevisjonen mener at alle universiteter og høgskoler bør skaffe seg registre over hva slags verv og ekstrajobber de ansatte har på si, og trekker fram Norges Handelshøyskole som en modell.

For sju år sidan mista Milena Penkowa jobben ved Københavns Universitet. No ryk doktorgraden også.

Professoren og sosialmedisineren, Per Fugelli (74) døde onsdag morgen. I et foredrag fra 2014 refset han landets akademikere for manglende mot: Mangelen på modige stemmer er epidemisk for akademia, kunsten og mediene. Norge er blitt et feigt land, sa han.

Opne landskap er lite gjennomtenkt, og kan i verste fall avskaffe universitetet som ide, meiner tillitsvalde.

Cellekontor er på veg ut, trur universitetsdirektør Kjell Bernstrøm.

Mannen i 30-åra hadde ei akademisk karriere foran seg. Men i løpet av kort tid gjekk det bratt utforbakke for han, og han blei stoppa av politiet med ei ladd, avsagd hagle.

Valgforskeren Frank Aarebrot blir gravlagt torsdag. Etterpå inviterer familien og UiB til samtale og samvær i Aulaen. 

Lederlønn.

Fem toppledere ved universiteter og høgskoler som er en del av statens lederlønnssystem blir i disse dager evaluert for mulig lønnsjustering. Professor Per Lægreid ved Universitetet i Bergen mener det 26 år gamle systemet bør avvikles.

Postdoktor Evelina Gavrilova-Zoutman ved Norges Handelshøyskole mener Trump-administrasjonen gjør upresis bruk av hennes forskning.

Andelen politikere på det nye Stortinget som har høyere utdanning er 50 prosentpoeng større enn i befolkningen generelt. Eirik Løkke i Civita mener det kan forklare noe av Aps valgnederlag.

Magasinforholda ved UiB er i dårleg forfatning. No skal ein ny arealplan behandlast i styret - kor også ulike magasinløysingar skal prioriterast. 

Debatt

Det ville kanskje hjelpe litt å gå bort fra kravet om 4 i snitt, og si at det er nok om man har 4 enten i standpunkt eller til eksamen. Men det ville ikke monne noe særlig . 

Frank Aarebrot var forsker, foreleser, folkeopplyser og bergenser. Lørdag kveld gikk han bort. Her kan du se noen av bildene fra Aarebrots 40 år ved UiB. 

Politiet har funne DNA etter to personar inne i Universitetsmuseet. 

Financial Times rangerer masterutdanningene til NHH i økonomi og administrasjon som verdens 65. beste.

Debatt

Kravet om karakteren fire i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen har møtt mye motbør. Hovedinnvendingen synes å være at motiverte unge som vil bli lærere ikke får plass. Men er kravet urimelig?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kommentarer PublisertOnsdag, 20. september 2017 - 17:03-OppdatertOnsdag, 20. september 2017...
Khrono
Kommentarer PublisertOnsdag, 20. september 2017 - 14:49-OppdatertOnsdag, 20. september 2017...
Khrono
Westerdals er dømt til å betale tilbake 29 millioner til tidligere studenter. De saksøkte privatskolen for overfakturering av skolepenger.
Universitetsavisa
NTNU i Ålesund har ti begivenhetsrike dager foran seg. Onsdag markeres det at de nautiske utdanningene flytte inn i nye lokaler og dagen før kommer...
Universitetsavisa
Elevene gikk til gruppesøksmål mot skolen og Oslo tingrett slår fast at skolen har overfakturert elevene over en årrekke.
Universitetsavisa
Rådmannen mener NTNUs behov for rask fremdrift gjør det vanskelig å sikre god nok medvirkning og et tilstrekkelig kunnskapsgrunnlag.
Abonner på Forsidestrøm