Nytt om folk

Minneord

Jarle Tor Rørvik ble født på Vigra i 1954 og flyttet i skoleårene til Volda. Som student flyttet han videre til Bergen og avla medisinsk embetseksamen ved Universitet i Bergen i 1981.

Debatt

Kva skjer

01. feb, 10:15 til 30. apr, 10:45

ByFlora - billedutstilling

Irene Heggstad stiller ut bilder i Universitetsmuseet i Bergen fra 1.februar 2018. Utstillingen er en samling ...
01. feb, 16:00 til 30. apr, 15:00

ByFora - billedutstilling

Irene Heggstad stiller ut bilder i Universitetsmuseet i Bergen fra 1.februar 2018. Utstillingen er en samling ...
06. apr, 08:30 til 10:30

Språkval i universitets- og høgskulesektoren

Språkrådet inviterer deg til frukostseminar om språkval i akademia, med lansering av «...

Siste leserkommentarer

Universitetsmuseets Camilla Ahamath markerer seg som superkvinne på sosiale medium etter at ho har samla inn 17, 5 millionar kroner til Leger utan grenser.

Tre av dei åtte som søkte stillinga som kommunikasjonsdirektør skal møta til intervju. Men kvifor var det ikkje fleire som var interesserte i jobben?

Benedikte M Høgberg refsa studentane for å vera bortskjemte. Det vart det bråk av.

Debatt

Leder i Forskerforbundets lokallag, Steinar Vagstad, hevder at UiB nærmest holder lønnsmidler tilbake og at universitetsledelsen ikke unner ansatte en god lønnsutvikling. Dette stemmer selvsagt ikke.

SV-dekan Jan Erik Askildsen har ikkje vore med på underkjenna ei einaste norsk doktoravhandling.

Debatt

Det er provoserande at rektor og universitetsdirektør ikkje vil innrømme kva dei gjer.

En professor ved Universitetet i Stavanger har sluttet etter at det har kommet varsler fra tidligere studenter om seksuell trakassering.

12 doktorgradsavhandlingar vart underkjent ved UiB i fjor. I morgon får Ann-Kristin Molde vita om fakultetsstyret godkjenner avhandlinga hennar – eller om ho får nei for andre gong.

Debatt

I dag finnes det ingen formelle regler for hva som skal til for å få godkjent en doktoravhandling, eller for om det skal tas hensyn til forrige komitevurdering ved innlevering andre gang. Dette gir for mye makt til den enkelte komite og deres personlige faglige preferanser.

Ei gruppe studentar frå Tokyo tok turen til Bergen, for å studera verdikjeda for norsk makrell.

Nokre blei innesperra i heisar, men det store straumbrotet i Bergen sentrum fekk ikkje alvorlege konsekvensar på UiB-campus.

Programstyrt forsking bremsar vitskapen, meiner hjerneforskar Kenneth Hugdahl. Han har meir tru på dei ville ideane.

Ein gjennomgang gjort av konsulentfirmaet PwC viser at drifta ved psykologklinikkane ved UiB er forsvarleg.

Professor Stephen Hawking var kjent som populærvitenskapelig forfatter, forskning på sorte hull og store kjendisforedrag.

Årets Holbergpris går til den amerikanske jussprofessoren Cass Sunstein.

Francesca Refsum Jensenius får årets Nils Klim-pris. Prisen går til unge forskere under 35 år.

Det norske institutt i Aten må få redusert budsjettramme og tydelegare definerte oppgåver. Dersom dette ikkje let seg gjera, bør instituttet leggast ned.

Kunnskapsdepartementet vil se på tre ulike prosesser rettet mot universiteter og høgskoler under ett: De skal vurdere ny tilknytningform for universiteter og høgskoler, regelverket skal bli gjennomgått, og det samme gjelder målstyringen.

De fire universitetene som samlet forhandler om et felles system for økonomistyring nærmer seg en konklusjon. Styrene vil få saken i løpet av våren.

Et redelighetsutvalg mener det er sannsynlig at en forsker ved Høgskolen i Østfold har fabrikkert forskningsdata med vilje. Vedkommende jobber ikke lenger ved høgskolen.

Om lag 500 barn vert kvart år fødde uplanlagt utanfor institusjon i Noreg, og talet gjekk opp frå 1979 til 2009. Dersom reisetida til næraste fødeavdeling er meir enn ein time, er risikoen for slik fødsel femdobla.

– Det er eit stort tap om studiesenteret i St. Petersburg vert lagt ned, seier instituttleiar Åse Johnsen. No jobbar UiB med å finna eit nytt tilbod til russiskstudentane.

Rektor Gunnar Bovim vil ikke ha et kinesisk kultursenter ved NTNU. Det blir dermed ikke noe Konfucius-senter i Trondheim.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Jeg har lenge fornemmet at mange studenter er bekymret for hvorvidt og hvordan utdanningen de har valgt, ender opp i en relevant jobb etter studiene...
Panorama
Nedleggelsen av Kompagniet representerer ikke bare enden på et studentkulturelt ikon, men også det som har vært en av moldestudentenes sterkeste...
Panorama
MAINZ/BERLIN (Panorama): In cooperation with Johannes Gutenberg University of Mainz, nine students of HiMolde’s Sport Management master’s program...
Universitetsavisa
Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på...
Universitetsavisa
Nikab-forbud skal kun gjelde mens undervisning pågår.
Universitetsavisa
Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 
Abonner på Forsidestrøm