Flere forskningsselskaper under Kunnskapsdepartementet bruker tilskuddsmidler til å bygge opp egenkapital, noe som er i strid med EØS-avtalen, mener Riksrevisjonen. Forskningsrådet og departementet tviler på revisjonens konklusjoner.

#metoo:

Rektor Frank Reichert ved Universitetet i Agder skal lede den felles arbeidsgruppen som skal arbeide mot seksuell trakassering i akademia.

Fakulteta ved UiB har kvar fått tildelt ein eigen farge. Fargen er mellom anna nytta i kappene som dei nye doktorane er iført under promosjonen. Veit du kva fakultet som har fått den raude fargen? 

Siste leserkommentarer

Anne Bjørkum Åsmul skulle berre jobba eitt år ved UiB. Det var i 1977.

Høgskolen i Innlandet får en 42,3 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen Hedmark. Pengene skal brukes på universitetssatsingen.

Seksuell trakassering er på dagsordenen når Universitets- og høgskolerådet holder styremøte i dag, torsdag. - Det haster å få tiltak på plass, sier NSO-leder Mats Beldo.

Julekalender 14. desember:

Det akademiske kvarter har vore UiB-studentane sitt hus sidan 1995. Bygget i Olav Kyrres gate har tidlegare vore undervisningslokale for ei utdanning som framleis er å finne ein annan stad i byen. 

Se bildene fra dagens Lucia-tog på Institutt for biologi. 

Seks studenter meldte om at en professor trakasserte dem. De er ikke imponert over hvordan UiB håndterte saken.

Bare 40 prosent av studentene fullfører en bachelorgrad til normert tid. Hva kan utdanningsinstitusjonene gjøre for å finne dem som står i fare for å droppe ut?

Julekalender luke 13

Det er ikkje Lucia som er på denne veggen. Kor finn ein kunstverket?

Det har vist seg vrient å skape blest rundt oppropet som krever tiltak mot sextrakassering i akademia, forteller Marit Hovdal Moan.

Følgene av finanskrisen:

I nitten europeiske land brukte staten i år mindre penger på forskning og høyere utdanning enn i 2008.

Styret i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) har sagt ja til at Høgskolen i Oslo og Akershus kan bli universitet.

Innstillinga frå komiteen er at ingen av søkjarane får tilbod om stilling som kommunikasjonsdirektør ved UiB.

To forskere ved Uppsala universitet fikk stor oppmerksomhet for en artikkel i Science om hvordan fisk i tidlige utviklingsstadier får i seg mikroplastpartikler. Nå er de funnet skyldige i uredelighet.

Debatt

«Ved russiskfaget aksjonerte vi ikke da HF-fakultetets bemanningsplan skulle vedtas. Vi regnet med at våre publiseringspoeng og suksess i å hente inn eksternfinansiering skulle sikre oss mot stillingsreduksjon. Åpenbart tok vi feil». 

De ni studentene ved Det norske universitetssenter i St. Petersburg er anklaget for visumjuks. 

Byggestart er i april, men på Det psykologiske fakultetet er det uro rundt prosjektet Helsecampus Årstadvollen.

Likestillingskomiteen ved UiB har ved flere anledninger bedt om en kartlegging av omfanget av seksuell trakassering. De har ikke blitt hørt. 

Julekalender 11. desember

Innholdet i glasskolben er grønt og flytende. Men hva er det? 

En enkel ringerunde til fakultetene denne uka avdekket 11-13 tilfeller av uønsket seksuell oppmerksomhet ved NTNU

I Media City Bergen skal TV2 bygge et nytt flerbruksstudio for tv-produksjon. Hundre dager i året kan studioet brukes av UiBs studenter i journalistikk og medieproduksjon. 

 

Under presenninga blir eit hus vert gjenreist, bord for bord. Kva heiter huset? 

En bergensk rikmann ønsket å bo nær sønnen sin, som hadde flyttet inn i en villa i Christies gate. Han fikk derfor bygget denne villaen på Nygårdshøyden. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Julgeita i folkelig tradisjon på Nordmøre er beskrevet av Edvard Langset og Hans Hyldbakk. Julgeita bor langt oppi fjellet. En måned før jul kommer...
Panorama
Og slik forstår du «kodene» Panorama bruker på Instagram. Panorama vil i større grad bruke Instagram for å nå våre lesere og seere/lyttere. Følg...
Panorama
Høgskolestyret fikk i dag en demonstrasjon av SimMan 3G på øvingsavdelingen på Molde campus. Simuleringsdukken – med en prislapp på nær én...
Panorama
Mandag møtte styremedlemmer i Studenttinget høgskolens studenter på stand. – Vi ønsker å være synlige, og ikke bare jobbe bak kulissene, sier...
Panorama
– For å bli glad i Molde, så må du ta i bruk naturen. Molde er ikke en by for fyll, erklærer student Victoria Ness (20). Hun er sjef for...
Panorama
Aha-opplevelsene sto i kø for organisasjonskonsulet Eivind Torvik ved Hydro Sunndal da han i høst studerte emnet Kvalitsledelse og LEAN ved HiMolde...
Abonner på Forsidestrøm