Debatt

Det er viktig å etablera kontakt på tvers av fakulteta. Midlertidig vitskaplege tilsette er ikkje ei homogen gruppe.

Gratulasjonene stod i kø da Skeivt arkiv offisielt ble åpnet onsdag. Se videoen av seansen her.

Debatt

Oppegåande og svært vital forsking på spesifikke disiplinar som namnegransking, dialektologi og leksikografi vert vesentleg redusert og oppsplitta dersom språksamlingane vert flytta ut av eit forskingsmiljø

Siste leserkommentarer

Fleire av søkjarane til direktørstillingane fekk beskjed om at grunnen deira til å be om at namnet ikkje skulle visa på søkjarlistene, ikkje var god nok. No har tre søkjarar trekt seg.

Debatt

At midlertidig vitenskapelige ansatte ikke prioriterer universitetspolitikk i større grad må ikke misforstås som uttrykk for likegyldighet eller manglende interesse for universitetspolitiske spørsmål.

Debatt

God ledelse handler om langt mer enn rekrutteringsmodell.

- Dette er ingen rekrutteringsturné, bedyret forsvarsminister Ine Eriksen Søreide etter å ha startet sin nasjonale foredragsturné ved UiB. Men både samfunnsvitere og humanister bør se på Forsvaret som en aktuell arbeidsplass.

Snarrådige tilsette sprang over gata og kjøpte inn presenningar då sprinkleranlegget i Stein Rokkans Hus sendte ut 6000 liter vatn onsdag morgon.

Jostein Gundersen har fått 3,8 millioner kroner til å utforske potensialet for nye uttrykksformer gjennom interaksjon mellom utøvere innen tidligmusikk-feltet og komponister.

En gjeng fra Institutt for biologi trener i disse dager for Bergen City marathon. Møt dem i videoen fra turen rundt Store lungegårdsvann.

Debatt

Forskinga skal framleis føregå ved universiteta. Men i følgje framlegget skal Nasjonalbiblioteket samarbeide med denne sektoren om å ta vare på og gjøre tilgjengeleg materialet i språksamlingane for forsking.

Torturen, volden, forsvinningene og de vilkårlige fengslingene fortsetter å ramme det saharawiske folket i Vest-Sahara. Fortsetter gjør også SAIHs kamp for oppmerksomhet om konflikten som har herjet gjennom 40 års marokkansk okkupasjon.

Så mange dommere i Høyesterett har du nok ikke sett samlet på UiB tidligere.

Dei 22 mentorane og adeptane var spente på kven dei skal jobba tett saman med det neste året. Kikki Kleiven frå geovitskap er svært nøgd med å ha fått ein læremeister frå eit heilt anna fakultet: Ernst Nordtveit frå juss.

En postdoktor ved Københavns universitet brukte Google Earth til å bevise at raketter som landet i Øst-Ukraina, virkelig kom fra innenfor russisk territorium.

Kulturdepartementet meiner at pengane UiO har fått for å ha ansvar for Språksamlingane og Norsk Ordbok må verta med vidare dersom UiO ikkje lenger vil ha ansvaret.

Måndag kjem fleire høgsterettsdommarar enn nokon gong tidlegare til å vera samla i Bergen. Under høgsterettsssymposiet skal dei vera med på å diskutera si eiga rolle.

Friminutt:

Alette Gilhus Mykkeltvedt er tilbake på fakultetet der hun tok sitt hovedfag. Etter å ha vært en periode hos medisinerne, er hun nå tilbake på SV.

300 talentfulle unge forskere skal ansettes i en prøveordning ved landets universiteter og høyskoler. Påtroppende HiOA-rektor Curt Rice er kritisk til ordningen.

Anne Beate Maurseth er attende i vitskapeleg stilling etter å ha prøvd noko anna. Ho meiner at noko av nøkkelen til kvifor kvinner forsvinn frå akademia ligg i postdok-stillingane.

Én eneste kandidat meldte seg innen fristen til valget som representant for de midlertidig vitenskapelig ansatte i universitetstyret. UiB mangler en møteplass som kan bidra til økt interesse for universitetssaker for denne gruppen.

35 av de 185 innstegsstillingene regjeringen nå har fordelt, havner hos UiB. Rektor Dag Rune Olsen er begeistret.

Debatt

Jeg har kanskje fantasert om å ta med en sovepose og luftmadrass ned til Muséplass 1, hacke kaffimaskinen og blande meg inn i hvordan ting blir styrt, skriver Knut Melvær om valget og plassen for de midlertidig vitenskapelig ansatte i universitetsstyret.

Villedende markedsføring har lokket UiO-forskere til å betale for verdiløs publisering. – Jeg blir opprørt av den aggressive og useriøse markedsføringen våre ansatte blir utsatt for, kommenterer rektor Ole Petter Ottersen.

Mellom Ulrike Pihls hus og Muséplass i kan nå 170 sykler parkeres under tak.

Universitetet i Oslo ber om eit møte med Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet for å få ei løysing på framtida til språksamlingane.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Fire kvinner. To menn. Og en av hvert kjønn fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Her har du den nye ledelsen i Norsk Studentorganisasjon.
Khrono
Therese Eia Lerøen ble lørdag formiddag valgt til ny leder i Norsk studentorganisasjon (NSO).
Khrono
Helgens landsmøte i Norsk studentorganisasjon sendes på web-tv. Her får du sendinga og ikke minst tidene der du bør følge med. Fredag klokken 15...
Khrono
Statssekretær Bjørn Haugstad hadde ikke med seg noen tiltak som koster penger til studentenes landsmøte. Men han fikk applaus fra salen for to...
Khrono
Kommentarer PublisertFredag, 17. april 2015 - 10:10-OppdatertSøndag, 19. april 2015 - 22:04...
Khrono
Dissenser og langt flere kandidater enn det finnes verv preger opptakten til årets landsmøte i Norsk Studentorganisasjon. Og i tillegg; en...
Abonner på Forsidestrøm