En forretningsadvokat skal ta første vakt som styreleder for Forskningsselskapet Sørvest AS.

Amerikanske universiteter dominerer Nobel-listene. Men Norge er inne på en topp-ti liste.

To tidligere ledere ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo, Fanny Duckert og Kjetil Sundet, tar selvkritikk for ikke å ha ryddet opp i forholdene ved studentklinikkene tidligere. Duckert mener at klinikkdriften ikke har fulgt med i timen.

Siste leserkommentarer

I forslaget til statsbudsjett for 2018 ligg det inne seks millionar kroner til ei revidering av Bokmålsordboka og Nynorskordboka. Det kan gi fleire ord på bokmål. 

Svaksynte Sølvi Marie Risøy kommer med råd til underviserne som mener nikab truer den akademiske kulturen. — Jeg ser studentene mine selv om jeg ikke kan se, sier hun.

Ansatte ved de interne praksisklinikkene for studenter på profesjonsstudier i psykologi kaller den umiddelbare stengingen av klinikken i Oslo dramatisk. — Dette skaper uro blant studenter og ansatte, sier førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen.

Paolo Macchiarini opererte inn struper av plast på flere av sine pasienter da han jobbet på Karolinska Institutet (KI). Torsdag 12. oktober holdt svenske påtalemyndigheter pressekonferanse hvor de fortalte at de henlegger sakene mot Macchiarini, skriver Khrono.

Han var anklaget både for å forvoldt andre menneskers død, samt alvorlig skade. 

Budsjett 2018:

— Kunnskapssektoren er årets budsjettvinner, mener vikarierende statsråd Henrik Asheim. Dette til tross for at statsråd Torbjørn Røe Isaksens tekno-milliard til forskning forsvant i valgflesk.

Universitetet i Oslo får 50 millionar kroner til nyt livsvitskapbygg. Totalt skal staten byggje for 6,8 milliardar kroner i 2018.

Forskningsrådets administrerende direktør etterlyser også mer penger til forskning og utvikling innen klima og miljøvennlig energi. 

Statsbudsjettet rammer de svakeste studentene, mener lederen av studentparlamentet ved UiB. 

UiB får pengar til å gjere ferdig Universitetsmuseet. Meir pengar til Holbergprisen. Griegakademiet er inne på ei liste over framtidige byggeprosjekt. Og dei marine miljøa er ti millionar kroner nærmare ei samlokalisering. 

Ein realvekst på ein drøy prosent for universitets- og høgskulesektoren er UiB-rektor Dag Rune Olsen godt nøgd med.

Universitetsmuseet får 80 millioner kroner til nytt inventar i de naturhistoriske samlingene.

Regjeringen har varslet et strammere budsjett. Noen løfter om penger har likevel blitt gikk i løpet av valgåret. Her er de som kan vente seg mer penger i årene som kommer. 

Gunnar Bovim, Dag Rune Olsen og andre må legge til grunn at disse kuttene kommer til å vare i mange år, sier KDs statssekretær Bjørn Haugstad. 

Flere UiB-eiendommer kan bli solgt på det åpne markedet. Bergensmeglere merker seg at barnefamiliene nå ønsker å bosette seg på Høyden. 

Det nye bygget ble innviet med en performance-aktig fanfare i tre deler, som skal følge bygget. 

Små barn i Trondheim sier «jenten» og barn i Tromsø sier «en jente». Forskere har undersøkt grammatisk hunkjønn og latt seg overraske over funnene. Nå settes det i gang et internasjonalt forskningsprosjekt for å forstå grammatisk kjønn bedre.

- Kostnader ved dårligere arbeidsmiljø, nedsatt produktivitet, økt sykefravær og tap av høyt kvalifisert og motivert arbeidskraft kan langt overstige innsparte arealkostnader, konkluderer overlege Jan Vilhelm Bakke i Arbeidstilsynet. 

– Kjekt at dei unge får prøva seg, tenkte Tanja Barth, då ein tidlegare ph.d.-student inviterte henne til ein konferanse. Problemet var berre at det gjorde han slett ikkje.

Debatt

Presset for å få publisert artiklar og delta på konferansar kan vere stort i forskingsverda. Dette har skapt ein ny marknad for dei som vil tene pengar på forskarar.

Debatt

Dette er ikke noe du som arkitekt skal latterliggjøre eller kimse av.

Universitetsledelsen stopper inn til videre virksomheten ved klinikken ved Psykologisk institutt.

Dagen før den høgtidelege nøkkelseremonien, er nybygget på Møllendal allereie fylt av kunst.

Rektor på Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, mener det må bli slutt på effektiviseringskuttene som universiteter og høgskoler er pålagt tre år på rad. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
- De institusjonene som rekrutterer de svakeste studentene, er for snille når de setter karakterer. Men generelt er karakterene en god indikasjon på...
Khrono
En forretningsadvokat skal ta første vakt som styreleder for Forskningsselskapet Sørvest AS.
Universitetsavisa
Amerikanske universiteter dominerer Nobel-listene. Men Norge er inne på en topp-ti liste.
Universitetsavisa
– Desse avvika dreiar seg om ein systemsvikt. I ein slik situasjon er det viktig at me hjelper kvarandre og støttar kvarandre. Det er lov å ha ulike...
Khrono
Høgskolen i Oslo og Akershus vil skape en nasjonalt satsing for tegnspråk og tolking, og ber om 60 millioner ekstra fra departementet utenfor...
Universitetsavisa
NTNU Vitenskapsmuseet er i forhandlinger med Disney-eide Epcot i USA om utlån av gjenstander til utstillingen «Gods on Earth: Viking Age Mythology».
Abonner på Forsidestrøm