– Vi har ikke noen andre ønsker enn at dette skal være riktig, sier leder Anders Kvam i Akademikerne Stat.

Året Raftopris går til Yanar Mohammed. Bakgrunnen er særlig kvinners situasjon i konfliktutsatte områder.

Har du en kollega som deltok? Her kan du se video av alle som var med på Forsker Grand Prix.

Siste leserkommentarer

Ni av ti delfinalister var kvinner. To kvinner fra humaniora og medisin stakk av med seieren. Se når vinnerne utropes.

Det ble enstemmighet for fusjon fra 1.januar og solid styreflertall for navnet Høgskolen i Innlandet i dag.

Eit nytt forskingsprosjekt vil prøva å kasta lys på norsk musikkhistorie i okkupasjonsåra. Edvard Grieg var ein av dei som blei eit politisk verktøy for tyskarane.

Debatt

Forrige uke kom Times Higher Edudation (THE) sin universitetsrangering for 2016. Blant universitetene som troner på toppen inngår rangeringer som en del av merkevarebyggingen, men har de egentlig verdi ut over det?

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har berre høyrt på eitt forbund når dei har delt potten i årets oppgjer. Millionar hamnar i feil lommer, meiner økonomiprofessor Steinar Vagstad.

Søkerlisten for rektorstillingen er klar. Ingen er unntatt offentlighet.

Å utrede alternativ til en flytting av Institutt for klinisk psykologi til helseklyngen på Årstadvollen kan være en god ide, mener instituttleder Per-Einar Binder.

Mens psykologane ved Institutt for klinisk psykologi ser ein del motargument mot å flytte til helsecampusen, er det andre fagmiljø som gler seg til eit nytt tilvære på Årstadvollen.

En eller flere av søkerne til rektorstillingen på den nye Høgskolen på Vestlandet (HVL) har bedt om å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten.

En ansatt ved Universitetet har fått avskjed etter å ha lastet ned store datamengder på arbeidsgiverens maskiner. – Jeg har en viss samlemani, innrømmer den tidligere ansatte.

Over 1600 skuleelevar blei tatt med inn i forskingsverda på Festplassen fredag.

Tidspunktet for akademia-toppenes reise til Brasil er veldig rart og vitner om dårlig politisk gangsyn, mener Brasil-forsker ved NIBR/HiOA, Einar Braathen. NIBR ble også spurt til råds om faglig program til turen, men ikke hørt.

Debatt

Vårens sentrale lønnsforhandlingar ga ein heilt ny situasjon for statsinstitusjonane og dei statstilsette, med to hovedtariffavtalar i staden for ein.

UiT Norges arktiske universitet i Tromsø går mot strømmen og fortsetter ordningen med valgt rektor.

Diskusjon rundt stress og kroppspress opna Forskingsdagane UNG torsdag.

Nedbemanninger og budsjettkutt får skylden. Er danske universiteter i ferd med å spare seg til fant?

For 2016 viser for tredje på rad en nedgang i antall personer som tar doktorgraden ved norske universiteter og høyskoler.

Universitetet i Bergen faller på rangeringen over verdens beste universiteter, mens UiO og NTNU klatrer. NMBU er inn på liste for første gang.

Debatt

Nylig la regjeringen frem forslag til ny forskningsetikklov. Der foreslår vi blant å lovfeste forskningsinstitusjonenes ansvar for forskningsetikk.

Den nye visedekanen for forskerutdanning ved Det medisinsk-odontologiske fakultet har en viktig misjon: Å lede PhD-kandidatene til jobber utenfor akademia.

Samskipnaden og studenter i Sogn og Fjordane er misfornøyde med den nyfusjonerte Studentsamskipnaden på Vestlandet. Statssekretær Bjørn Haugstad forteller om tett dialog hele veien.

Kunnskapsdepartementet har vært for liberale med å la universitetene selv styre hvordan de behandler redelighetssaker, mener jusprofessor og leder av Granskingsutvalget, Tore Lunde. Ny forskningsetikklov gir fuskedømte forskere klagerett, mens institusjonene får et insentiv for å frifinne.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Gundersen og hans to våpendragere serverer grove insinuasjoner og konspirasjonsteorier, skriver kommunikasjonssjef Christian Fossen ved NTNU.
Universitetsavisa
Etter flere år i dvale er et faglig sterkt redaksjonsråd på plass for UA.
Universitetsavisa
Forskningsrådet delte ut fire priser på Forskningens festaften.
Universitetsavisa
NTNUs forskningsformidling svekker universitetenes og forskningens omdømme, ifølge Kristian Gundersen, Jo C. Bruusgaard og Göran E. Nilsson. De mener...
Panorama
Hvorfor sende sykepleiestudenter til Afrika? Det er høgskolelektor Ingebord Ulvund ved sykepleieutdanningen ved HiMolde som stiller spørsmålet,...
Khrono
Europeiske universiteter har gått gjennom en revolusjon, hevder dansk forsker. Økt konkurranse og økonomifisering fører til flere konflikter,...
Abonner på Forsidestrøm