155 000 arbeidstimar har gitt UiB 2515 kvadratmeter storstove. Sjå bileta frå opningsfesten.

Debatt

Vi har satt oss, borti mørket.  Landsmænd er vi, møtt herute.

Siste leserkommentarer

Selvsagt kom Wilhelm Koren Christie til sin egen fest. Men hva hadde han syntes om at bare deler av museet hans er åpent?

En storstue som skal brukes, både av UiB, byen og Vestlandet. Det er det rektor Dag Rune Olsen håper den nye aulaen kan bli.

Den politiske ledelsen i Bergen setter press på partikollegene i regjeringen og krever penger til andre fase av museumsprosjektet.

– Nå gir vi universitetene og høyskolene større innflytelse over hvilke kompetansekrav som skal stilles til stillinger og mer kontroll over bedømmingsprosessene ved opprykk til en høyere stilling, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Ole Petter Ottersen tjener best av norske universitetsrektorer. Gunnar Bovim kommer på andreplass.

Wilhelm Koren Christie ville synes den kom sent, men godt – en faculty club i universitetets hovedbygg.

Den nye ledelsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus vil følge Høgskolen Sørøst-Norge og sende søknad om akkreditering som universitet våren 2016.

UiB og Havforskningsinstituttet har allerede inngått en samarbeidsavtale. Nå blir de kanskje samboere også.

Når ein tek heisen i den nye aulaen kan ein nesten kjenna at ein svevar.

Rune Indrøy (51) skal jobbe med myndighetskontakt for UiB allerede fra mandag. – Jeg har valgt ut fra hjertet og interesser, sier den meget erfarne kommunikasjonsdirektøren.

Antall studentombud i Norge vokser så raskt at det vekker internasjonal oppsikt. Nå lager ombudene eget nettverk mens det flommer over av saker på deres bord.

En komité, mange møter og et prosjekt som ble nevnt i en hver anledning. Denne uken kom tidligere rektor Sigmund Grønmo inn i aulaen for første gang.

Vesle Audun er berre ni dagar gamal. Men når mor har tatt doktorgrad, må ein sjølvsagt vera med.

Heller ikke kameraene kunne gi politiet og UiB gode spor i jakten på innbruddstyvene i BB-bygget på Haukeland.

Det har gått 19 storskred i Hardangerfjorden, og det kjem til å skje igjen. Men det er ikkje skred forskar Benjamin Bellwald er redd for når han køyrer langs norske fjordar.

Tyver kom seg inn i BB-bygget på Haukeland og har tatt ut komponenter fra 20-30 PC-er, og latt resten ligge igjen. Ingenting annet ser ut til å være stjålet. Det er heller ingen skader som følge av innbruddet.

Universitetsstyremøtet:

Hvilke ord som sier mest om UiBs strategi er fortsatt i det blå.

Boligkøen for studenter er antakelig langt kortere enn hva de offisielle tallene forteller. Samskipnaden i Bergen har i år for første gang børstet støv av ventelisten for studentboliger.

For en stappfull rettssal behandlet Høyesterett saken om eksamensjuks ved Universitetet i Bergen. Om to-tre uker faller den endelige dommen.

– Kjære alle. De som no var spente på å høyra min tale til dei nye doctores har kome til, om ikkje feil stad, så feil tidspunkt.

Torsdag skal universitetsstyret diskutere hvilke ord som sier mest om UiBs kommende strategi.

Debatt

Jeg er enig med Hege Høyvik Bye og Sigurd William Hystad i at det ikke er noen grunn til å overdrive forskjellen mellom menn og kvinners publikasjonsgrad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Forfatter og journalist Nawzat Shamdin så pistolen med lyddemper bli trukket. En bombeeksplosjon var trolig det som reddet livet hans. Eller var det...
Khrono
— Universiteta som lykkast internasjonalt, lykkast òg nasjonalt og regionalt, sa UiO-rektor Ottersen på universitetets årsfest onsdag.
Universitetsavisa
Vitensenteret er nær å realisere planer om en kuppelkino som skal gi besøksboom og ekstraordinære opplevelser. Se bildeserie her.
Universitetsavisa
Eksterne forskere skal evaluere fusjonsprosessen mot nye NTNU. Jobben til 3 millioner kroner lyses nå ut i EU og Norge.
Panorama
Korleis skal ein unngå å vera uhøfleg i valkampen? Og korleis er eigentleg livet for nokon som driv  valkamp? Jenny Klinge frå Surnadal sit på...
Khrono
Forslaget til ny og strengere studieforskrift i nye NTNU vekker sterke reaksjoner. Det kan bli lettere å miste studieretten, og studentene kan...
Abonner på Forsidestrøm