Landets rektorer vil ha nye regler for finansiering og flere stipendiater. Flere rektorer forventer også at statsbudsjettet vil gi dem mer penger til fusjoner.

Førsteamanuensis og forlegger Pål Bjørby gir ut til nå uutgitte skuespill av Amalie Skram, sammen med professor Kari Gaarder Losnedahl. – De har klare litterære kvaliteter, og er litteraturhistorisk sett viktig, sier Bjørby.

For dei mindre høgskulane skal vegen til framtida gå gjennom ein fusjon, har kunnskapsministaren bestemt. På Vestlandet har han møtt motstand. – Vi må gjere ei vurdering av kva som tener oss best, seier rektor Rasmus Stokke.

Siste leserkommentarer

UiB fikk nei til å prøve ut motivasjonsbrev for nye studenter. Stortingsrepresentant Marianne Aasen er kritisk til at man ikke får prøvd ut tiltaket.

– Eg er ikkje berre ein slask og slaur, eg er til og med doktor. Det sa Jon Fosse då han fekk provet på at han no er æresdoktor ved UiB.

Det skal leiinga ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskulen Stord/Haugesund og Høgskulen i Bergen finne ut av.

- Et hovedankepunkt mot THE-rankingen er at den ikke overholder normene for forskningsmetode. Man publiserer bare delvis metodene som er anvendt, og dermed blir det ikke mulig å tolke funnene skarpt, sier NTNUs tidligere rektor Torbjørn Digernes.

Jon Fosse tok hovudfag i litteraturvitskap for 28 år sidan. Etter det har han ikkje vore attende til UiB – før i dag. No vert han æresdoktor.

Flyktningekrisa:

– UiB vil gjerne vere med og bidra, seier viserektor Anne Christine Johannessen.

Den danske hjerneforskeren Milena Penkowa er dømt til ni måneders betinget fengsel for dokumentfalsk. Københavns universitet vurderer å ta fra henne doktorgraden.

Mens UiB og UiO gjør et hopp oppover, faller nobelprisvinnende NTNU kraftig.

Det er forventet at HSH går inn for fusjonsutredning i dagens styremøte. Dermed er det formelle avklart for å sette i gang arbeidet sammen med Bergen og Sogn og Fjordane.

Tirsdag og onsdag feirer UiB de Castbergske barnelovene med et åpent seminar.

Det lages ikke overvettes mange filmer om forskning. Årets vinner av Gulluglen forteller den personlige historien om et forskningstema som skaper debatt - femti år senere.

Det har vært tilløp til dramatikk opp mot styremøtet som avgjør Høgskolen i Nord-Trøndelags framtid, men flertallet anbefaler fusjon.

I fjor sa UiO opp de ansatte i Norsk Ordbok. Nå vil de si fra seg midler de har fått for å lage brukerveiledning, fordi de ikke har ressurser til å fullføre.

Skepsisen mot fusjon mellom Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nord-Trøndelag er fortsatt stor. Men i dag blir den sannsynligvis vedtatt.

To unge UiB-forskarar er plukka ut som medlemmer av det nystarta Akademiet for yngre forskarar.

De fleste utdanningsinstitusjoner har hatt en nedgang i tallet på ferdige doktorgrader. Unntaket er Universitetet i Bergen.

Hva skjer når rikdom samles i hendene til noen få? Er økonomisk ulikhet en forutsetning for økonomisk vekst? Dette er noen av spørsmålene som stilles når masterstudentene ved institutt for sammenliknende politikk inviterer til årets Sampolkonferanse.

Dei kvinnelege førsteamanuensane i Mentor-prosjektet har starta arbeidet for å nå professoropprykk. Nokre har allereie søkt.

Cecilie G. Gjerde fra Det medisinsk-odontologiske fakultet har forsket på hvordan stamseller kan brukes til å bygge nytt kjevebein. Lørdag vant hun finalen i årets Forsker Grand Prix.

UiB har ikke tatt institusjonsansvaret for å sjekke vitnemål og andre papirer mot forfalskninger. Søker du jobb som forsker, spør ingen etter originalpapirer.

Friminutt:

Karen Blaauw Helle har hatt et forhold til UiB helt siden 1953, og egentlig enda litt lenger. Nå har Helle, som er professor emerita, fått St. Olavs orden for sin innsats.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Monday evening KIA Molde served the traditional Norwegian dish fårikål at the International Café in the church basement. By CASSIE YANG and EDEN GAO...
Khrono
Rektorene ved Universitetet i Oslo og NMBU på Ås ønsker å blåse liv i et nytt trepartssamarbeid, der Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er den...
Universitetsavisa
Mens vi venter på statsbudsjettet: Penger til fusjon. Penger til bedre finansieringssystem. Penger til bygg. Penger til stipendiater og til EU-...
Universitetsavisa
Kunnskapsdepartementet har ignorert en hel region med sitt vedtak om å slå sammen SiT med deler av samskipnaden i Gjøvik. Det mener...
Khrono
Kommentarer PublisertTirsdag, 6. oktober 2015 - 10:28-OppdatertTirsdag, 6. oktober 2015 -...
Panorama
Sist torsdag ga cirka 20 sykepleiere fra Nordmøre og Romsdal sine innspill til en gruppe ved HiMolde og Møreforsking Molde som skal forske på...
Abonner på Forsidestrøm