En svensk ekspertgruppe har gått gjennom seks artikler i Macchiarini-saken. De konkluderer med at samtlige 43 medforfattere har opptrådt vitenskapelig uredelig.

Kunnskapsdepartementets pris for kvalitet i utdanningen går til et samarbeidsprosjekt mellom de fire breddeuniversitetenes medisinske fakulteter.

Debatt

Eit innspel til UiB sitt arbeid med eit høyringssvar til Kunnskapsdepartementet sitt høyringsnotat av 26.09.17 om endringar i Universitets- og høyskoleloven.

Siste leserkommentarer

Universitetet i Stavanger planlegger å avskjedige professor Nils Rune Langeland torsdag. Langelands advokat mener at det ikke foreligger grunn for avskjed og varsler rettssak.

Hva blir makrografi pluss mikrografi? Jo, det blir fotografiene Irene Heggstad skal stille ut på Fotografiens hus i Oslo.

Ideen til forskeren Naureen Akhtar kan gjøre avising av fly og vindusruter overflødig.

Nå vil UiO-rektor Svein Stølen vil vite mer om omfanget av seksuell trakassering ved institusjonen. Også ved UiB kan en kartlegging være på trappene.

Rektor ved Universitet i Oslo, Svein Stølen, snur og vil kartlegge omfanget av seksuell trakassering.

Universitetsmuseet har brukt mye ressurser på å fortelle om innbruddet og tyveriet av vikingskatten. Det bidro trolig til at størstedelen av skatten er gjenfunnet.

– De siste fem årene har reallønnen for norske stipendiater falt med 8–10 prosent, ifølge økonomiprofessor Steinar Vagstad. I mange andre land jobber de imidlertid gratis.

Den største arbeidsmiljøundersøkelsen i akademia styrer unna spørsmål om seksuell trakassering og mobbing. Årsaken er at det er for vanskelige tema å ha med i en anonym undersøkelse.

Anne Borg har ledet en arbeidsgruppe som har sett på hvordan man kan koble kompetanse på undervisning og opprykk. Nå har Borg overlevert de nye kravene til kunnskapsministeren.

UiB sitt nye senter for undersøkjande journalistikk skal gi norske journalistar ein luksus dei ikkje har i kvardagen.

Dag Rune Olsen kjenner ikkje til saker om seksuell trakassering ved UiB. Det uroar han.

Universitetsbibliotekets spesialsamlinger har mye severdig i arkivene. Nå lager de film om noe av det.

Flere av de gjenfunne vikingskattene er ødelagt. Men det er ikke bestemt om de skal repareres.

Nokut anbefaler at Høgskolen i Oslo og Akershus kan bli universitet. UiB-rektor Dag Rune Olsen gratulerer.

Rektor Curt Rice vil luke ut «weinsteinene» i universitets- og høgskolesektoren. Han synes arbeidet mot seksuell trakassering i akademia går for sakte, og ber om at landets rektorer samlet tar initiativ til en kartlegging i sektoren.

Debatt

Ny statistikklov må entydig fastslå at daglig leder må rapportere til styret og være faglig uavhengig av politisk ledelse.

Når dørene igjen opnar til Universitetsmuseet sine naturhistoriske samlingar, er målet at publikum skal få ei estetisk kjensle av å vera i nettopp dette museet.

Hva er det som egentlig gir tillit og hva innebærer faglig integritet, spør direktør for Havforskningsinstituttet, Sissel Rogne, i kjølvannet av SSB-saken. 

 - Premissene for EUs neste forskningsprogram FP9 legges i disse dager. Kommisjonen lytter til gode argumenter. Men om få måneder er det for sent å komme med dem, hvor gode de enn måtte være.

 Russisk-professor Ingunn Lunde sykler sammen med biologer. Utbyttet ble mer enn god kondis.

51-åringen hevda at han fann ein vikingskatt i ein plastpose utanfor Strax-huset, men blei ikkje trudd av retten. 

Flere av gjenstandene Universitetsmuseet har fått tilbake er tilsynelatende hele. Men mye er trolig skadet.

Flere tror at Nesna ligger tynt an når Nord universitet skal utrede framtidige struktur for studiestedene. – Nedlegging vil være ei samfunnsmessig sløsing av ressurser som grenser til det uansvarlige, sier tidligere rektor Arna Meisfjord.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
I Norges 500 største bedrifter har seks av ti ledere økonomiutdannelse. Kan det ikke være at også ingeniører kunne gitt avgjørende bidrag her? ...
Universitetsavisa
En svensk ekspertgruppe har gått gjennom seks artikler knyttet til Macchiarini-saken ved Karolinska Institutet. Konklusjonen deres overrasker meg,...
Panorama
Thursday, HiMolde first year bachelor Social Educator student Marie Volden was celebrated  at Molde campus for being the 28000th  member of the FO...
Universitetsavisa
Vi studentar må krevje meir. Vi må krevje ei nærskap til næringslivet, som strekk seg lenger enn strategiske forskingssamarbeid og...
Universitetsavisa
Norske elever er gode på å løse problemer sammen, ifølge nye Pisa-tall. Norge plasserer seg over OECD-snittet, men det er ulikheter mellom jenter og...
Universitetsavisa
Dårlige lønnsforhold for backpackere og internasjonale studenter i Australia
Abonner på Forsidestrøm