Det har gått 19 storskred i Hardangerfjorden, og det kjem til å skje igjen. Men det er ikkje skred forskar Benjamin Bellwald er redd for når han køyrer langs norske fjordar.

Tyver kom seg inn i BB-bygget på Haukeland og har tatt ut komponenter fra 20-30 PC-er, og latt resten ligge igjen. Ingenting annet ser ut til å være stjålet. Det er heller ingen skader som følge av innbruddet.

Universitetsstyremøtet:

Hvilke ord som sier mest om UiBs strategi er fortsatt i det blå.

Siste leserkommentarer

Boligkøen for studenter er antakelig langt kortere enn hva de offisielle tallene forteller. Samskipnaden i Bergen har i år for første gang børstet støv av ventelisten for studentboliger.

For en stappfull rettssal behandlet Høyesterett saken om eksamensjuks ved Universitetet i Bergen. Om to-tre uker faller den endelige dommen.

– Kjære alle. De som no var spente på å høyra min tale til dei nye doctores har kome til, om ikkje feil stad, så feil tidspunkt.

Torsdag skal universitetsstyret diskutere hvilke ord som sier mest om UiBs kommende strategi.

Debatt

Jeg er enig med Hege Høyvik Bye og Sigurd William Hystad i at det ikke er noen grunn til å overdrive forskjellen mellom menn og kvinners publikasjonsgrad.

I fjor vart 20 jusstudentar tekne i fusk. Men færre enn tidlegare vert utestengt frå studia.

Yngve Kristoffersen (73) er mer enn fornøyd med forskningen han har fått utført i Polhavet. Nå har han tenkt å slutte med «egotripper».

Er forskarnettverk i ferd med å flytta seg – til Internett? Det finst ulike sosiale nettverk som er meint berre for forskarar.

UiB vil nærmere EU-midlene, og åpner en fast filial i Brüssel.

Debatt

Journalisten omsetter en forsvinnende liten forskjell til å bety at kvinner publiserer mindre enn menn.

Det er valgkamptider. Statsminister Erna Solberg er på nok et bergensbesøk – denne gangen for å legge ned grunnsteinen for Media City Bergen (MCB).

Friminutt:

Ingen studentar skal frykte å bli møtt med represalier når dei kritiserer forhold ved UiB. Det vil nytilsett studentombod Sylvi Leirvaag passe på.

I dag er dørene til Naturhistorisk museum stengt. Men for 150 år sidan hadde museet ei utstilling som vekte oppsikt langt inn i den amerikanske kongressen.

Sverre Bagge er eigentlig pensjonist. Men i fjor publiserte han mellom anna ein monografi på nivå 2. Totalt fekk han 14 publikasjonspoeng – mest ved UiB.

37 av 55 støtter regjeringens forslag om at det normale skal være at universitet- og høgskoler har ansatt og ikke valgt rektor.

UiB-forskarane publiserte mindre i 2014 enn året før. Nedgangen skuldast nesten Det humanistiske fakultetet åleine.

Arendalsuka er blitt et verksted der næringsliv, politikk og arbeidsliv møtes. I år var også universiteter og høgskoler mer hjertelig tilstede enn tidligere.

Etter en særdeles treg start, har de siste ukene bidratt til at det blir honning på UiB-glass.

Fødselsnummeret fra 959 studenter på Universitetet i Oslo lå åpent tilgjengelig på internett i seks måneder.

Debatt

Briljante fotballspillere er aldri bedre enn det de klarer å få til i fellesskap. Sånn er det med klynger i Bergen også.

Se hvor mye uttelling NTNU får for Moser-ekteparets nobelpris.

- Jeg opplevde et øyeblikk jeg tror er mer vanlig for teoretiske fysikere. At noe bare må være der, selv om man ikke kan se det, sier hjerneforsker Kenneth Hugdahl. Sammen med Karsten Specht og amerikanske kolleger har han publisert en artikkel som beviser et aktivt nettverk for alle kognitive funksjoner i hjernen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
17 stilte til start i motbakkeløpet Varden Opp. Arrangør Cato Karbøl i Start HiM håper løpet blir et fast innslag kommende åpningsuker i Molde....
Panorama
Upon arrival at the volleyball grounds the most noticeable thing was not something seen, but what was missing: there was not a single beer present. ...
Universitetsavisa
Studentparlamentet ved HiST reagerer på vedtak om valgreglement i NTNU-styret.
Khrono
Flere tunge navn på søkerlistene til to faglige toppstillinger ved fakultetene for helsefag og samfunnsfag ved HiOA. Nåværende dekan Dag Jenssen...
Panorama
Jeg tenkte å åpne min spalte med å skrive om noe jeg ikke vet så mye om, nemlig ledelse. Det passer jo godt i en publikasjon som utgis i Molde, byen...
Universitetsavisa
Leder av Norsk Tjenestemannslag ved NTNU, Sturla Søpstad, liker ikke at ledelsen allerede har tatt i bruk ordet overtallighet. 
Abonner på Forsidestrøm