Høgskulen i Volda risikerer å bli stående igjen alene på Torbjørn Røe Isaksens fusjonsball, og ser nå sørover mot Sogn og Bergen.

De største universitetene rekrutterer internt når de ansetter professorer og førsteamanuenser.

Rankinglista frå byrået Webometrics er klar:

UiO gjer det best, og tek tiandeplassen i Europa. UiB havnar på 47. plass, men kan likevel rekne seg som meir synleg enn NTNU.

Siste leserkommentarer

Både SV og MOF har meldt seg til å ta ansvar for et av de nye strategiske satsningsområdene. – Jeg ser at det er en sterk vilje til en annen løsning, sier SV-professor Ståle Knudsen.

Debatt

UiB-rektor Dag Rune Olsen ønsker skjerpede kvalitetskrav og tanker om satsning på toppuniversiteter velkommen.

Universitetsstyret har årets andre ordinære møte torsdag. På Høyden sender det direkte.

Onsdag klatra aksjonistar opp i trea i Jekteviken for å hindre at dei gamle trea blei hogd ned. Torsdag morgon starta arbeidarar frå entrepenøren Hent AS å sage ned trea – verna av ei politisperring.

Bør frykten for å stå aleine slå inn for fullt no? Er det eit synspunkt som berre høver for pessimistar og fatalistar? Og kan Universitetet i Bergen redde Høgskulen i Volda?

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier ledere og styrer må ta ansvar for å utvikle institusjonenes karrierepolitikk.

Politiet vil truleg ikkje fjerne aksjonistane som hindrar anleggsstarten til SiBs nye bustadsprosjekt i dag. Men kjem dei i morgon kan situasjonen ha endra seg.

Sondre Båtstrand og Johanna Vatne har onsdag morgon klatra opp i trea ved Jekteviksbakken i protest mot SiB sine byggeplanar.

Kor stabile er nordmenn sine haldningar til klimaspørsmål? Det prøver stipendiat Åsta Dyrnes Nordø å finna ut av.

NTNUs periode med læringsplattformen Itslearning er definitivt over. Fra høsten innfører universitetet det amerikanske e-læringssystemet Blackboard.

Alle ansatte, fra stipendiat til professor, bør ha en karriereplan. Dette er et av hovedrådene i notatet som tirsdag legges fram for politikere og beslutningstagere i Oslo. UiB-professor Roland Jonsson har vært med på å utforme det som kan bli fremtidens karrierepolitikk.

Hver tredje universitets- og høyskolelektor søker, eller vurderer å søke jobb i skoleverket. Der vil de få høyere lønn.

Nils Georg Brekke var den første studenten som fekk arbeidsplass i Fastings Minde. No meiner professor emeritusen at det gamle bygget kan husa det nye Unesco-professoratet.

Debatt

Korleis klarer sogningane å sluke ein kamel? Først nektar dei plent å ete han. Så børstar dei han så lenge dei kan medhårs. Til slutt kallar dei han noko anna enn kamel.

Debatt

Eg ønskjer meg rektorkandidatar som ope seier at UiB er eit middels stort universitet med middels kvalitet.

Debatt

Studieprogrammene på HF skal legges om. Professorene Walker Rettberg og Johannessen kommer med en idé til hvordan det kan gjøres.

NTNU-rektor Gunnar Bovim ønsker seg egne universitetsskoler landet rundt på lik linje med dagens universitetssykehus.

Et fakultet for økonomi ved NTNU kan få flere studenter enn Norges Handelshøyskole i Bergen. – Dette er helt fantastisk. Vi trenger tunge fagmiljø flere steder i landet, sier tidligere NHH-rektor Victor Norman.

Høgskulane i Bergen og Stord/Haugesund vedtok å forhandle om ein fusjon med ei måtehalden begeistring. I Sogn og Fjordane vedtok dei eit meir lunkent tja.

Styret ved Høgskulen i Sogn og Fjordane vedtok i dag å gå vidare med fusjonsforhandlinar. Men først skal dei gjere sonderingar.

Høgskolen Stord/Haugesund har som mål å verta fusjonert med høgskulane i Bergen og Sogn og Fjordane. Men universitetstanken er høgskulestyret avventande til.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Mørke skyer samler seg i horisonten og driver ustoppelig over vårt kjære utkikkspunkt. Det er ikke nødvendigvis den faktiske værsituasjonen vi...
Universitetsavisa
Om NTNU styret nå vedtar at vi blir en del av et større profesjonsfakultet – hvilke signaler sender dette om disiplinenes posisjon i fremtidige NTNU?
Khrono
Høgskolen i Molde vil lete etter fusjonspartnere, etter at kunnskapsministeren har satt foten ned for en allianse mellom høgskolene i Molde,...
Universitetsavisa
Økt synlighet og faglig identitet er to av stikkordene som sammen med styrkede fagmiljøer og fokus på tverrfaglighet kan tiltrekke seg landets beste...
Panorama
St.Valentine’s Day is celebrated on February 14th. On this day lovers all around the world mark this occasion as a day for sending poems, cards,...
Universitetsavisa
Om praksis, pluttifikasjon og poliklinisk pønk: Det dreier seg om å legge "vekt på åpenhet, nysgjerrighet og læring i stedet for å drukne...
Abonner på Forsidestrøm