Rektor Gunnar Bovim ved NTNU er tilsatt i en ny åremålsperiode.

Fakultetstyret har gått inn for å endra namnet på MOF til Fakultet for medisin og helsevitskap. No står berre godkjenning frå Universitetsstyret att.

— Det ble dyrt, ja. 46 millioner kroner for å redde Lønningen lysthus. Fylkeskonservatoren bidro til en forsinket og fordyrende prosess, hevder Avinor. Avinor mangler kompetanse, mener Fylkeskonservatoren.

Siste leserkommentarer

Topptung debatt om etisk vs. uetisk forskningssamarbeid fredag morgen. Se debatten her.

Gudmund Hernes, Tove Bull, Nils Butenschøn og andre fremtredende akademikere over hele landet har skrevet under et opprop mot økt samarbeid mellom norske universiteter og Israel. Fredag kjøres det etikkdebatt i Oslo.

Selv studier som skal legges ned, må oppfylle kravene. Det påpeker NOKUTS tilsynsdirektør Øystein Lund.

Eit tokt til det ugjestmilde Irmingerhavet ga Bjerknes-stipendiat Friederike Fröb og oseanograf Are Olsen nye data om korleis djupvatn blir danna. Funna blir publisert i Nature Communcations torsdag.

Universitetsbibliotek kjøper akademisk litteratur for 50 millioner kroner i år. Forlagenes prisforlangende for faglitteratur er ikke økonomisk bærekraftig for bibliotekene.

Hvis universitets- og høgskolesektoren følger regjeringens pålegg om efefktivisering de siste årene, blir totalbeløpet et kutt på en halv milliard kroner.

For 70 år sidan la Kong Haakon ned grunnsteinen til dei to fløyene på Geofysen. Det skulle blir det første nybygget etter at UiB blei oppretta.

Seks ungdommar og seks ulike bodskap. Dei skal alle prøva å overbevisa i talekunst i konkurransen Ta ordet! som retorikkgruppa ved UiB står bak.

Debatt

Sykepleievitenskap oppstod som fag ved Universitetet i Bergen (UIB) i 1979.

Kyoto/Tokyo: - Høy alder er en årsak til at det japanske samfunnet behøver folk utenfra, sier Hitoshi Mikada ved Universitetet i Kyoto.

NTNU-professor Liv Thommesen er nektet innreise til Israel for 10 år, samtidig som israelske myndigheter tar i mot andre kolleger med åpne armer. – Påfallende at NTNU godtar det, mener hun.

Pål Puntervoll er ein av forskarane som har tatt på seg oppgåva mange meiner ikkje er mogleg å løysa; Å utvikla ein vaksine mot diaréen som rammar både born i u-land og turistar.

Professor i litteraturvitskap, Gisle Selnes, har tatt eit djupdykk ned i songlyrikken til den nybakte nobelprisvinnaren Bob Dylan. – Eg har høyrt ekstremt mykje på han dei siste åra.

Namnedebatt i vest:

Engelsk namn på Høgskulen på Vestlandet (HVL) var eit av punkta interimsstyret diskuterte under møtet fredag.

KrF er ikke fornøyd med utslagene av det nye finansieringssystemet for universiteter og høgskoler, og vil kompensere de som taper på nytt system.

På ett felt kan det bli vanskelig å hente ut økonomiske synergieffekter for Høgskulen på Vestlandet: Akademisk litteratur.

Studentar i Noreg gjer det femte best i verda i ei ny måling frå OECD. Dei som gjer det aller best kjem frå Japan, Finland og Nederland.

Statsbudsjettet er allerede lagt fram. Hva betyr det for universitetet, fakultetene og instituttene? Det kan du både se og høre i dagens direktesendte styremøte.

Høgskulen på Vestlandet starter tilværelsen med en hyggelig realvekst gjennom statsbudsjettet. Den største prosentveksten bidrar Stord/Haugesund med.

Indikatorrapporten:

Pilene går oppover for norsk publisering og sitering. Og Universitetet i Bergen gjør det best på sitering.

Nå er det slutt på at studenter kan bli rektor på Universitet i Oslo. I går endret UiOs styre valgreglementet slik at kun personer med formell professorkompetanse kan stille til valg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Når er det forskningsetisk holdbart å samarbeide med Israel? Debatten fredag formiddag fikk ventelig de som lette etter svar til å fortsette jakten...
Khrono
Kommentarer PublisertFredag, 28. oktober 2016 - 16:25-OppdatertFredag, 28. oktober 2016 -...
Universitetsavisa
Taler, snorklipping og glade ansatte stod på dagsorden fredag da fire fagmiljø feiret at de nå er blitt til ett stort institutt.
Panorama
Denne gangen vil jeg med en gang advare mange av dere mot å lese videre, for det skal handle om sjakk. Arve Hjelseth er førsteamanuensis ved NTNU...
Universitetsavisa
Christer Bakke Andresen disputerer for doktorgrad om den norske grøsserfilmen.
Universitetsavisa
I timene før stemmefristen til valget av representanter til Studenttinget pågikk det aktiv oppfordring til stemming på Dragvoll.
Abonner på Forsidestrøm