Universitetstyret skal ta stilling til framtidig struktur i dag. Følg sakene i sanntid hos På Høyden.

Venstres parlamentariske leder Terje Breivik vil kreve 20 millioner kroner til oppstart av fase 2 av museumsprosjektet.

Kven skal ut(danne)? Var det store spørsmålet då Studentparlamentet ved UiB arrangerte debatt om framtida til utdanningsinstitusjonane i Bergen, men rektor ved UiB hadde også eit spørsmål til fusjonsvillige HiB han gjerne ville ha svar på.

Siste leserkommentarer

UiB og Helse Bergen har saman brukt fire millionar kroner på oppryddinga etter Innovest-skandalen.

Ein blottar forsvann frå staden då vektarane kom til Det juridiske fakultetet i morges.

Det juridiske fakultetet får ni millionar ekstra fordelt over dei neste tre åra. Det er tilrådinga i budsjettet for 2015, som universitetsstyret skal diskutera torsdag.

UiB bør be om pengar til å riva det gamle odontologibygget, er tilrådinga frå administrasjonen. Samstundes håpar ein å få pengar slik at rehabiliteringa av Nygård skole endeleg kan byrja.

Samanslåing, småfag og budsjett for neste år: Alt skjer på det direktesendte styremøtet i morgon.

Leserbrev

Det er du som betaler for norsk forskning – hvorfor skal du betale for å lese den?

Dette har hendt: HiB ser for seg et samboerskap med UiB. UiB vil helst ikke vil flytte sammen, likevel vil gjerne tre fakulteter forsøke en date med HiB, mens Kunst- og designhøgskolen kanskje blir nødt til å gifte seg.

50 år sidan sist jubileum er det no klart for ei ny bok om historia til Stortinget, også denne gongen med fleire forfattarar frå UiB.

Motiv frå fjellformasjonar i Bergensområdet er noko av det som vil prege den nye universitetsaulaen på Universitetsmuseet i Bergen.

Universitetsledelsen vil foreslå på styremøtet i neste uke at UiB videreutvikler seg som et «fullskalauniversitet». Sporvalget betyr at en fusjon med Høyskolen i Bergen ikke er øverst på agendaen.

Høgskolen i Bergen har hatt høstens siste styremøte om fusjonsprosessen. Konklusjonen åpner nå for en sammenslåing med Universitetet i Bergen som ett av to alternativer.

De nasjonale forskningsetiske komiteer arrangerte debattmøte i Litteraturhuset i Oslo, hvor også UiB er representert. Hvis du ikke fikk med deg direktesendingen, kan du se opptaket her.

33 av UiBs bygg på Nygårdshøyden er fredet av Riksantikvaren. Jørn Holme besøkte Nygårdshøyden for å feire verneplanen som nå foreligger. Å være universitet i en historisk bydel, bringer med seg utfordringer.

Leserbrev

Tysdag vart Universitetet i Bergen (UiB) si nye omdømeundersøking lagt fram. Respondentane i undersøkinga er leiarar i verksemder frå offentleg, privat og frivillig sektor, fordelt på ulike fagområder. Dette er nok diverre eit for snevert utval til å gje eit heilskapleg bilete av universitetet sitt omdøme, men det gjev likevel nokon signal på kva som fungera og kva som må betrast.

Om du har sett store afrikanske dyr sveve over Bergen by så er det ikkje du som har tørna. Det er berre Universitetsmuseet som skal flytte på dei mange utstoppa dyra sine.

UiB vil rekruttere internasjonale størrelser med “kalling”, ansettelse utenom utlysning, sakkyndige komiteer og alminnelig konkurranse. Dette kan være ett av virkemidlene for for å bygge opp forskning i verdensklasse i Bergen, ifølge rektor.

Om det var Marit Warncke i Bergen Næringsråd som fekk bestemme korleis framtidas UiB skulle sjå ut hadde det blitt fleire klynger og meir praksis.

Då Runar Jordåen fekk oppdraget å skrive om embetsmann og grunnleggjar av Bergen Museum, Willhelm F.K. Christie, tenkte han at det skulle verte ei relativt kort bok. Slik vart det ikkje.

Her er kandidatane til jobben som universitetsdirektør. Men truleg må dei konkurrere med andre, ukjende søkarar, henta inn av hovudjegerar.

Hald fram den viktige satsinga på marin forsking, og bli flinkare til å synleggjere kompetansen UiB har. Det er nokre av tankane og ynskja Ole Hope i Business Region Bergen har for framtidas UiB.

Dei nasjonale sentera som skal bidra til gjennomføring av nasjonal utdanningspolitikk har 90 millionar kroner på bok. Departementet får kritikk frå Riksrevisjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
— En ekstern søker har ingen idé eller ambisjon for høgskolen, sier Erik Døving. — Vi behøver ikke skrive «hjernedød» i stillingsutlysningen,...
Khrono
Siva deler ut 30 millioner til de beste innovasjonsmiljøene i Norge, Trondheim og NTNU får ikke en krone.
Khrono
Ny rekord: Aldri har så mange studenter stilt til valg til Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Khrono
Høgskolen i Buskerud og Vestfold vil helst fusjonere med Høgskolen i Telemark og ønsker i likhet med HiOA å bli et profesjonsuniversitet.
Khrono
Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus har vedtatt å la Khrono fortsette som høgskolens uavhengige nettavis.
Khrono
Kommentarer PublisertTirsdag, 28. oktober 2014 - 9:35-OppdatertTirsdag, 28. oktober 2014 -...
Abonner på Forsidestrøm