En ansatt ved Universitetet har fått avskjed etter å ha lastet ned store datamengder på arbeidsgiverens maskiner. – Jeg har en viss samlemani, innrømmer den tidligere ansatte.

Over 1600 skuleelevar blei tatt med inn i forskingsverda på Festplassen fredag.

Tidspunktet for akademia-toppenes reise til Brasil er veldig rart og vitner om dårlig politisk gangsyn, mener Brasil-forsker ved NIBR/HiOA, Einar Braathen. NIBR ble også spurt til råds om faglig program til turen, men ikke hørt.

Siste leserkommentarer

Debatt

Vårens sentrale lønnsforhandlingar ga ein heilt ny situasjon for statsinstitusjonane og dei statstilsette, med to hovedtariffavtalar i staden for ein.

UiT Norges arktiske universitet i Tromsø går mot strømmen og fortsetter ordningen med valgt rektor.

Diskusjon rundt stress og kroppspress opna Forskingsdagane UNG torsdag.

Nedbemanninger og budsjettkutt får skylden. Er danske universiteter i ferd med å spare seg til fant?

For 2016 viser for tredje på rad en nedgang i antall personer som tar doktorgraden ved norske universiteter og høyskoler.

Universitetet i Bergen faller på rangeringen over verdens beste universiteter, mens UiO og NTNU klatrer. NMBU er inn på liste for første gang.

Debatt

Nylig la regjeringen frem forslag til ny forskningsetikklov. Der foreslår vi blant å lovfeste forskningsinstitusjonenes ansvar for forskningsetikk.

Den nye visedekanen for forskerutdanning ved Det medisinsk-odontologiske fakultet har en viktig misjon: Å lede PhD-kandidatene til jobber utenfor akademia.

Samskipnaden og studenter i Sogn og Fjordane er misfornøyde med den nyfusjonerte Studentsamskipnaden på Vestlandet. Statssekretær Bjørn Haugstad forteller om tett dialog hele veien.

Kunnskapsdepartementet har vært for liberale med å la universitetene selv styre hvordan de behandler redelighetssaker, mener jusprofessor og leder av Granskingsutvalget, Tore Lunde. Ny forskningsetikklov gir fuskedømte forskere klagerett, mens institusjonene får et insentiv for å frifinne.

Denne veka er det klart for antropologisk dokumentarfilmfestival i Bergen. Professor Frode Storaas står bak opningsfilmen Atali’s garden.

Konfliktar med studentsamskipnaden og mangel på folk gjer at studentavisa Røynda legg ned.

Samskipnaden og studentene i Sogndal har vært negative til å fusjonere med andre studentsamskipnader i vest. Nå har departementet vedtatt sammenslåingen tross protestene.

Over 100 UiB-tilsette deler av kunnskapen sin på Store norske leksikon. — Ein viktig del av vår formidlingsoppgåve, seier professor Erik Bjerck Hagen.

Korleis kan ein finne ut om fisken har det bra? UiB-professor Karin Pittman veit svaret.

De forskningsetiske komiteene har vært sterkt kritisk til innholdet i regjeringens forslag til ny lov om forskningsetikk. Fredag kom det endelige lovforslaget og forskningsetikerne føler at de ikke har blitt hørt.

Topptur til Brasil:

Rektorene ved UiB, UiO, NMBU og NTNU har denne helga reist til Brasil sammen medstatsråd Torbjørn Røe Isaksen i spissen og flere andre topper fra akademia. — Akademisk snevert og lite ambisiøst program, mener Brasil-ekspert.

Professor Pinar Heggernes var på forskningsopphold i Tyrkia da kuppforsøket rystet landet. Hun tror utenforstående vanskelig kan fatte hvorfor tyrkerne er så glade i president Erdogan.

Interimstyret for Høgskolen på Vestlandet besluttet å forlenge fristen for å søke på stillingen som rektor. Det snudde også på beslutningen om å stenge dørene under saken.

Interimstyret for Høgskolen på Vestlandet (HVL) møtes for første gang, og du kan se det direkte her. Tilsetting av rektor står øverst på dagsordenen. Om Ole-Gunnar Søgnen søker (bildet), er fortsatt ikke kjent.

Torny Aarbakke blir ny kommunikasjonsdirektør ved Havforskingsinstituttet (HI).

Det har skjedd en svak forbedring av ferdighetene til ferske studenter i matematikk, men nye testresultater, som legges fram i dag, viser likevel dramatiske mangler i nye studenters forkunnskaper i faget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
– Donald Trump er den mest populære guten i klassen, medan Hillary Clinton er den flinke jenta med hornbrillene. Derfor heiar så mange på Donald...
Panorama
Friday, Sport Management Seminars had their kick-off event and started with a top class guest: Rob Kurvers from Feyenoord Rotterdam Academy...
Khrono
— Donald Trump er den mest populære guten i klassen, medan Hillary Clinton er den flinke jenta med hornbrillene. Derfor heiar så mange på Donald...
Universitetsavisa
Med dagens opplegg gir vi studentene mulighet til å være passive under forelesning. De trenger jo ikke engang møte opp, skriver Kai A. Olsen og Bjørn...
Universitetsavisa
Les hele avisa her.
Universitetsavisa
Nå fjerner Politihøgskolen fordypningsfaget i seksuelle overgrep og voldtekt for å vektlegge en lik grunnutdannelse for alle studentene.
Abonner på Forsidestrøm