Rektoratet utvides med et fjerde medlem: Dagens prodekan på MOF, Robert Bjerknes, tiltrer som viserektor for tverrfaglighet. - Jeg er opptatt av å ha et universitet der folk samhandler.

Universitetet i Tromsø (UiT) forhandlet i to år med Statoil om en rammeavtale, lik den UiB nylig undertegnet. Tromsø valgte å kaste kortene. UiT følte betingelsene gikk utover forskernes akademiske frihet.

Siste leserkommentarer

Gita Frimannslund Storegjerde vil kjempe for universitetsmuseet. Men trenger litt mer tid. Den tillyste demonstrasjonen samlet en håndfull – og SVs Oddny Miljeteig. Museumsforsvarerne lover å komme sterkere tilbake.

Kongen i statsråd har godkjent bevisførsel av gradert informasjon og bruk av skyggeadvokat i statens forsvar mot to NTNU-stipendiaters saksøking av Utlendingsnemda.

Gita Frimannslund Storegjerde vart så skuffa over manglande løyving til Universitetsmuseet at ho i dag arrangerer demonstrasjon og konsert til støtte for prosjektet.

Klynger blir stadig viktigere, sier HiB-professor Stig-Erik Jakobsen. Han mener dette er veien å gå for at Bergen skal få flere senter for forskningsdrevet innovasjon.

– Jeg vet det er politisk ukorrekt å si her i Norge, men… den danske fusjonsprosessen hadde ikke vært mulig med valgte rektorer. Det sier den frittalende tidligere rektoren ved Syddanske Universitet, Jens Oddershede, som er én av Nordens mest kunnskapsrike fusjonspraktikere, med ti sammenslåinger på samvittigheten.

Forskarane ombord i R/V Lance gjekk i det som må vera verdas nordlegaste 17.maitog.

Debatt

I mitt första inlägg refererade jag till rektor och prorektor som efterlyste transparens i processen.

I 22 år var Gudmund Harildstad tilsett på UiO. I mars måtte han søkja NAV om dagpengar etter at prosjektet Norsk Ordbok 2014 formelt vart avslutta. Fagforeininga Parat krev at han får ventelønn.

Det er snart ett år siden NENTs etiske «dom» over petroleumsforskningen. Våren 2015 har fortsatt ingen av de største universitetene laget en slik oversikt.

Kunnskapsdepartementet har ikke funnet penger til å pusse opp resten av Universitetsmuseet. Det kan bli dyrt for skattebetalerne.

Debatt

Svar til Magnus Svärd. Våren 2015 lyste vi ut forskningsmidler gjennom Akademiaavtalen med en ny 2-stegs prosess.

Heidi Espedal er innstilt som direktør for forskingsadministrativ avdeling.

Franskprofessor Kjersti Fløttum er endå meir medviten om språk enn vanleg. No er ho godt van med at det vert filma rundt henne.

Debatt

Universitetsdirektøren ba Heidi Espedal om å søke stillingen som direktør for forskningsadministrativ avdeling.

– Jeg er overrasket. Det sier Venstres Terje Breivik. Han har jobbet for å få inn oppstartsmidlene til fase 2 av museumsprosjektet i revidert statsbudsjett etter at skuffelsen la seg etter fremleggelsen av ordinært statsbudsjett sist høst.

NTNU vil ha seg frabedt at tidligere ansatte bruker institusjonens navn når de argumenterer for LSD-bruk.

– Det er mange som brukar mykje energi på å unngå Offentleglova, seier pressegeneral Kjersti Løken Stavrum.

Det er ikkje pengar til oppussinga av Universitetsmuseet på revidert nasjonalbudsjett, og elefanten må halde seg i eit magasin i årevis.

Vedkomande som no er innstilt til jobben som direktør for forskingsadministrativ avdeling, har ikkje hatt namnet sitt på søkjarlista.

Det er samtaler om samarbeid mellom Uni Research og Nansensenteret. Foreløpig er samtalene begrenset til faglige synergier. - Fusjon er ikke nevnt eksplisitt, men heller ikke utelukket, sier styreleder ved Nansensenteret.

Miljøinstitutter kan være for små og sårbare for konjunkturer. Forskningsinstitutter bør se på nye samarbeidsformer med universiteter, høyskoler og andre i instituttsektoren for å lykkes bedre med store søknader.

Debatt

Akademiaavtalen har varit flitigt debatterat i På Høyden och i andra medier. Detta är inte ännu ett inlägg angående det etiska i avtalet. Det är en liten anekdot om öppenheten i Akademiaavtalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
To norske Melodi Grand Prix-låter har handlet om terroren 22. juli, men de bearbeider traumene på svært ulike måter.
Khrono
Viken universitet, eller kanskje Tind? Forslagene til navn på det som ligger an til å bli Norges neste universitet hagler og åtte forslag er i ...
Khrono
Fredag ettermiddag ble det klart hvem som skal representere de faglige ansatte i høgskolestyret neste periode. Ett fakultet har fått halvparten...
Khrono
— Fellesskap og studentvelferd er det viktigste, mener studentpresten, som selv gikk på en smell i studietida.
Khrono
Etter at en mannlig professor kalte teknologi-forskere for «gutter med leker», gjorde kvinnene opprør i sosiale medier.
Khrono
Valgstyret har nå etterfulgt kravet fra ansatte og fagforeninger, og besluttet torsdag å gjennomføre nytt styrevalg for de teknisk- og...
Abonner på Forsidestrøm