Om lag 1400 fleire studentar får tilbod om studieplass ved UiB i år enn i fjor. Sjå kva studium som er vanskelegast å koma inn på. 

Kjemiske analysar og DNA-prøvar kan gje innsikt i korleis sotraværingane levde for tusenvis av år sidan. – Me har mykje breiare grunnlag å trekka slutningar på i dag, enn me hadde for berre 10 år sidan, seier prosjektleiar Leif Inge Åstveit.

Det nye instituttselskapet på Vestlandet blir en realitet fra januar av. Nå er aksjonæravtalen i boks. 

Siste leserkommentarer

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker å innføre karakterkrav for sykepleierstudenter og får støtte fra studenter og fagforening. Rapport viser at at halvparten av studiestedene vil få tomme studieplasser.

– Me er avhengige av å driva påverknad gjennom andre, sidan Noreg ikkje sit rundt bordet og forhandlar, seier UiB-rektor Dag Rune Olsen. 

UiB er for innovervendt, meiner professor Peter Haugan. Han åtvarar mot at konkurransen frå dei nye universiteta kan bli sterkare enn ein kan førestilla seg.

Deltagerne i de ulike rektorutdanningene i Norge er fornøyde med tilbudet, viser ny undersøkelse. Men de endrer i liten grad praksis etter endt utdanning. 

Klage.

En kvinnelig student som har hatt professor Nils Rune Langeland som foreleser i vårsemesteret har klaget ham inn til universitetsledelsen for upassende og ubehagelig atferd. Universitetet i Stavanger bekrefter at de har mottatt klage.

UiB-professor Bjørn Tore Gjertsen blir ny forskingsdirektør i Helse Bergen. 

Stillinga som rådgjevar ved rektor sitt kontor er lyst ut. Noverande rådgjevar Tommy Aarethun sluttar og blir politisk rådgjevar for byrådsleiar Harald Schjelderup.

Et stort felles anbud på administrative systemer fra de fire eldste universitetene er utsatt nok en gang. I stedet skal de utrede fram mot jul om Direktoratet for økonomistyring (DFØ) kan levere det de trenger.

Trakassering.

— Jeg er overhode ikke for noen form for gapestokk. Men vi trenger absolutt en debatt om trakassering av kvinner i akademia. Og det gjelder mange flere enn Langland, sier professor ved Universitetet i Stavanger, Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, som her tar et oppgjør med det han kaller «griseriet» i akademia.

– Vår oppleving er at om du har erfaring med å vurdera andre sine søknader, så er du betre rusta til å skriva søknader sjølv, seier leiar for BOA-teamet, Beatriz Balino.  

Trakassering.

Professor ved Universitetet i Stavanger, Nils Rune Langeland, som har sendt grove meldinger til unge kvinner, sendte lørdag en sms til NRK der han – uten forbehold - beklager «de upassende» meldingene.

Flyktninger.

De første 54 passene som skal vise flyktningers kvalifikasjoner er utstedt i Hellas. Metoden er utviklet av kvalitetssikrere i Norge.

– Det skal vera ein stad kor det er lett å droppa innom, seier senterleiar Nina Gry Stein.

Bunken med visittkort har hopa seg opp etter fire år på reisefot som viserektor for internasjonalisering for Anne Christine Johannessen. No ventar mikroskopet på Haukeland.

Tittelbruk.

Misbruk av titler, grader og betegnelse på institusjoner kan gi bøter på oppimot 200.000 kroner, går det fram av en ny forskrift som er på høring.

Karl Kleveland har ein finger med i spelet når det skal avgjerast kva gatekunst som får pryda veggane på UiB. No har han også fått opp sitt eige kunstverk på veggen. 

EU.

En ekspertgruppe anbefaler at man dobler innsatsen i neste rammeprogram for forskning og innovasjon i EU. — Mange spennende innspill, mener rektor i Bergen Dag Rune Olsen og direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen.

Departementet har fordelt 250 studieplasser innen it som kom som et resultat av forhandlinger mellom Venstre og regjeringen om revidert nasjonalbudsjett.

Flere grove meldinger sendt fra professor ved Universitetet i Stavanger, Nils Rune Langeland, til ulike unge kvinner, har blitt lekket ut i sosiale medier. Universitetsledelsen ser alvorlig på meldingene, og kaller inn professoren til samtale.

KrF-leiar Knut Arild Hareides personlege rådgjevar forlét hovudstaden for å bli myndigheitskontakt for universitetsleiinga ved UiB.

Den russiske statsministeren meiner det er mykje pengar å henta på å få fleire internasjonale studentar til landet. 

Første august tiltrer Ole Petter Ottersen som rektor ved Karolinska Institutet i Stockholm. Mål som leder: Å spre arbeidsglede og å øke undervisningens status.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kommentarer PublisertLørdag, 22. juli 2017 - 9:49-OppdatertLørdag, 22. juli 2017 - 9:49...
Khrono
Kommentarer PublisertTorsdag, 20. juli 2017 - 23:16-OppdatertTorsdag, 20. juli 2017 - 23:36...
Khrono
Nytiltrådt leder av Norsk studentorganisasjon, Mats Johansen Beldo, nekter å si hvem han vil ha som kunnskapsminister etter høstens valg. Men...
Khrono
Det nye instituttselskapet på Vestlandet blir en realitet fra januar av. Nå er aksjonæravtalen i boks.
Khrono
Pedagogstudentene er fornøyd med at det er stabile søkertall til lærerutdanningene, og de oppfatter at studentene er klare for å gyve løs på...
Khrono
Hovedopptaket viser at det i år er 4,4 prosent flere som er kvalifisert for opptak innen høyere utdanning i 2017 sammenlignet med i fjor. Drøyt...
Abonner på Forsidestrøm