Etter SFI-fiaskoen, vil suksess på ett eller flere ERC Starting Grants være en kjærkommen førjulsgave. Ryktene sier at tre UiB-ere har vært på intervju i Brussel for den avgjørende runden. På Høyden har fått bekreftet den første vinneren.

Kvar måndag spreier denne gjengen song, musikk og glede. No er dei klare for å live opp stemninga på julebordet også.

Ordningen med kvotestudenter skal tilfredsstille to politiske målsettinger: Internasjonalisering og bistand. Gjør det noen av delene?

Siste leserkommentarer

Berre tidlegare dagleg leiar og to forskarar må stå til ansvar i Innovest-skandalen. Universitetet har avgjort at dei ikkje vil gå til sak mot styret.

Leserbrev

Satsing på digitalisering av arkivene er et humanistisk område som kan bidra til å realisere målet om å bli både “internasjonalt anerkjent, sterke nasjonalt og relevante lokalt” både som formidlings- og forskningsressurs.

Universitetsstyret skal gjenom ei rekkje saker i dag, og i minst tre av dei er dørene lukka.

Ti år etter at hun fikk den aller første Holberg-prisen, var Julia Kristeva tilbake i Bergen. – Denne prisen er en gave til humaniora, sa Kristeva.

Innovest AS fekk inn ein milliard kroner til forsking, men enda i skandale. Forskarar, eigarar, direktør og styre kranglar om kven som har skulda.

Departementet har bedt NTNU utrede en modell der de fusjonerer med flere høgskoler landet rundt. Dermed kan ytterligere fire høgskoler komme til å bli universitet.

Medan kvinnelege vitskapeleg tilsette er i mindretal elles, er dei i klart fleirtal hos Hemil-senteret. – Me er opptekne av å avmystifisera forskarlivet, seier instituttleiar Elisabeth Fosse.

Når Christiekonferansen arrangeres 29. april 2015, er det Nordsjøen som er tema.

UiB har ingen kommunikasjonsstrategi, og skal denne veka vedta ei kommunikasjonsplattform. – Utan ein strategi veit ein ikkje kva ein gjer, seier BI-professor.

– Alle institusjonane har eit ansvar for å utvikla den grunnleggjande forskinga, men universiteta har hovudrolla i arbeidet for å utvikla verdsleiande forskingsmiljø.

Overgangen frå Uni Global til UiB Global vart ikkje slik den burde, men no er det viktig å sjå framover, meiner Tore Sætersdal, som er ny konstituert leiar i UiB Global.

Torbjørn Røe Isaksen anbefalte høyskolene på Vestlandet å lære av de mer fusjonsvillige. Har høyskolene i Bergen, Sogn og Fjordane og Volda lært av signalene? På Høyden har snakket med tre av vestlandsrektorene.

– I Norge er far en viktig omsorgsperson. Da bør vi vite mest mulig om fars betydning og om far som ressurs for barna.

UiB blir ikke vertskap for noen nye sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI), men er med som partner på to.

– Helheten vi håpet på og jobbet for blir ikke plan A, konkluderer Åse Tveitnes.

Det blir ikke penger til neste byggetrinn av Universitetemuseet på budsjettet for 2015. Det bekrefter kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre.

Hun vil ha færre høgskoler og de skal ha ansatte ledere. Marianne Aasen (Ap) mener også at man i jaget på toppforskning glemmer breddeforskningen som er avgjørende i folks hverdagsliv.

Statsråd Torbjørn Røe Isaksen hadde denne gangen nytt å melde på fusjonsfronten. UiB er tilbake i hvilepuls, men flere av høyskolene bør ta en ny runde med seg selv, før statsråden innkaller til varslet møte med Vestlandet i desember.

Leserbrev

I døgnet opp til LLE's store allmøte om rektoratets strategiplan, var det ualminnelig stor aktivitet i min innboks, det t

Kunnskapsministeren snakker nå om bærekraftige miljø. HF-dekan Margareth Hagen mener at fakultetet må samarbeide mer internt, og kanskje gjenopprette noen tverrfaglige studieprogram.

Danmark har nådd 3-prosentmålet. Danske forskere er blant de mest siterte i verden, blant de mest innovative i Europa, og henter hjem mer EU-midler enn de betaler inn. Og, ja: Danmark fusjonerte institusjoner over en bred lest. Hva skyldes “The Danish Wonder”?

UiB skal saman med NHH og andre partnerar sjå på framtida til velferdsordningar. Å teikne kart over kor stort ansvar folk meiner dei har for eiga inntekt er ein del av prosjektet.

Universitets- og høgskulesektoren får i løpet av vinteren Telenor som teleleverandør. Avtalen har ein verdi på 40 til 60 millionar kroner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
I helgen arrangerer Norsk studentorganisasjon (NSO) landsstyremøte. Hele møtet blir sendt direkte på web-tv. Fredag er det likestilling på...
Khrono
Med knappest mulig margin har styret ved Universitetet i Agder vedtatt å fortsette med valgt rektor.
Khrono
Kunnskapsdepartementet feirer sine 200 første år i dag, og 12 tidligere statsråder er tilstede. Direkte web-sending fra festprogrammet får du ...
Khrono
Høstens quizmaster på Samfunnet Bislet serverer Khronos lesere daglige adventsquiz. Du kan vinne millioner av kroner og/eller en iPad.
Khrono
En 15 år gammel kontrakt mellom Høgskoleavisa og Høgskolen i Sør Trøndelag viser seg å være ulovlig. Nå termineres kontrakten og den uavhengige...
Khrono
Vedtak om høgskolens nye policy om heldekkende ansiktsplagg er utsatt til neste år. Nå skal forslaget på høring.
Abonner på Forsidestrøm