Men det følger en rekke vilkår med på kjøpet dersom Universitetet i Bergen skal overta Kunst- og designhøgskolen.

Det er kun én søker til stillingen som prorektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, og det er tidligere rektor ved Høgskolen i Telemark, Kristian Bogen.

Debatt

– Skal vi lykkes med våre mål er det avgjørende at det er samsvar mellom ambisjoner og virkemidler, skriver rektor Dag Rune Olsen i et blogginnlegg.

Siste leserkommentarer

- Flere humanistiske fag vil være tjent med å inngå et tettere samarbeid med næringslivet, sier kompetansedirektør Are Turmo i NHO.

Skal rektor være valgt eller tilsatt? Det skal UiBs styre etter planen ta stilling til i juni. – Forhastet, mener styremedlemmene Synnøve Fluge og Magnus B. Nygaard.

Norske universiteter og høgskoler har 5,8 milliarder kroner stående som ubrukte midler og summen er økende.

Flere velger å starte på høyere utdannelse, men hver fjerde student faller fra.

Debatt

Vi ser med stor bekymring på en omlegging som tar bort sykepleievitenskap og erstatter også dette semesteret med enda en helsefagdel.

I april 1946 vedtok Stortinget å oppretta Universitetet i Bergen. Ein stolt rektor leia fredag feiringa av nye doktorar - den nest siste dagen i april.

Tilstandsrapport:

Norske universiteter og høgskoler mottok i alt 427 millioner kroner fra EU ifjor. Det er for lite, ifølge kunnskapsministeren.

UiB gjør det klart best av de fem største doktorgradsgivende institusjonene, viser Tilstandsrapporten for høyere utdanning.

Utydelig veiledning og dårlig inkludering i fagmiljøet kan føre til at stipendiater faller fra. Det vil Line Marie Sørsdal gjøre noe med.

SIDEGJØREMÅL

– At opplysningene kan føre til ubehag, skal ikke brukes som en unnskyldning for å ikke oppgi sidegjøremål, sier Frøystein Gjesdal.

Fusjon:

Tirsdag denne uka snakket høgskolene Hedmark og Lillehammer sammen om mulig fusjon. Bak lukkede dører.

Førsteamanuensis Tine Nordgreen har dratt i land en kontrakt på 48 millioner kroner. Pengene skal brukes til å utvikle digitale tjenester for mennesker med psykiske lidelser.

Torsdag samlast universitetsstyret i Kollegierommet. Her kan du følgje dekninga av møtet.

Det har vore vanskeleg for Torbjørn Røe Isaksen å gjete dei hardbalne vestlendingane inn i større høgskular. Men no verkar forhandlingane å gå i retning av fusjon.

Studenter og ansatte i Christies gate 13 har blitt bedt om å forlate bygget.

Toppbyråkratane kjøpte inn tenester ulovleg for over 15 millionar kroner. Men lovbrotet får ingen konsekvensar, då Klagenemnda for offentlege anskaffingar (Kofa) ikkje kan gi bøter for tida.

Det er 1280 søkjarar til 87 studieplassar i psykologi. Dekan Jarle Eid lurer på kor mange av dei som kjem inn som er menn. No ber UiB om eigen kvote for underrepresentert kjønn.

Debatt

Økonomi og innovasjon kan ikke alene løse Europas utfordringer.

Utdanningsinstitusjonene holder ikke det de lover ved opprettelse av nye studier. Spesielt master- og phd-studier har for svake fagmiljøer. NOKUT er bekymret.

− Professoratet skal være et bidrag til å formidle bredden av de norske krigserfaringene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

UiB skal ha tre etasjar i Media City Bergen. Nytilsette Kjell Øvre Helland har ansvar for å fylla 700-800 kvadratmeter med innhald.

Bygginga av pilotanlegget for algeproduksjon på Mongstad er i gang. Vegen mot industriell skala vil ta mange år.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Fusjonsplattforma for Vestlandshøgskulen er klar. Rektor blir i Bergen og hovudmålet blir nynorsk.
Universitetsavisa
Børresen-utvalgets tredje rapport er sendt ut på høring, og beskriver hvordan de administrativt ansatte skal bli mer effektive.
Universitetsavisa
Nordmenn flest håper at Hillary Clinton vinner høstens presidentvalg i USA, men innser ikke at hun står til høyre for Donald Trump i...
Panorama
Høsten 2016 startet Høgskolen i Molde opp et helt nytt studiepoenggivende kurs i innovasjon og tjenestedesign. 31 studenter ble uteksaminert i vår,...
Universitetsavisa
- Det at noen utdanningsområder har vært underrepresentert i årets program, ser vi på som uheldig, skriver arrangørene i sitt svar til kritikken fra...
Khrono
Plattforma for Vestlandshøgskulen er klar. Rektor blir i Bergen og hovudmålet blir nynorsk.
Abonner på Forsidestrøm