Omtrent én av tre førsteamanuenser publiserte ingenting i løpet av en toårsperiode. UIB-ere publiserer gjennomsnittlig mindre enn sine kolleger i Oslo og Trondheim. – Aldri fornøyd før vi er best i landet, svarer rektor.

Ti år tok det før boken om sosiale bevegelser var klar. Forskerne Alf Gunvald Nilsen og Laurence Cox møttes i en felles frustrasjon. Marxistisk teori ble løsningen.

Debatt

Vi treng eit nasjonalt føretak for språksamlingane og ordbøkene i Noreg. Det bør ligge i Bergen.

Siste leserkommentarer

Nokut var så misnøgde med mastergraden i kjønn og utvikling at dei ikkje godkjenner faget i si noverande form. No jobbar Det psykologiske fakultetet med å slå saman to mastergradsprogram til eitt.

Det har aldri eksistert noko gnagarreservoar i Europa som har ført til utbrot av pest, som Svartedauden. Alle pestbakteriane i Europa har kome i ein serie invasjonar frå Sentral-Asia og Kina, slår biologiprofessor Nils Chr. Stenseth fast.

Debatt

Institutt for framandspråk sender kvart år mange språkstudentar til studiesentera i Caen, Kiel, St. Petersburg og York.

Dei norske instutta i utlandet har ikkje vore veldig mykje brukt av UiB dei siste åra. Men institutta, særleg på HF, vil gjerne ha dei.

I fjor betalte UiB nærare fem millionar kroner for at forskarar skal kunne publisera i opne tidsskrift. Totalt 252 artiklar og monografiar fekk støtte.

UiB-forskere var med på totalt 18 artikler og reviews i topptidsskriftene Nature, Science og PNAS i fjor. Det er et hopp fra fjoråret og årene før. Se listen her.

Katrine Vellesen Løken er 31 år, professor, mor til to, og har nettopp dratt i land en avtale verdt sju millioner kroner. – Jeg jobber nok hakket mer effektivt, men også hakket mindre, enn før jeg fikk barn, sier hun.

– Å høyra sitt eige verk framført på konsert kan vera både det mest fantastiske eller det mest grusomme ein kan oppleva, seier komposisjonsstudent Kari T. Sundet. Laurdag skal BIT20 Ensemble framføra verket hennar i Logen.

Det skuldast kjemiske stoff som er spreidde over heile verda, seier havforskaren John Stegeman, som leiar Senter for hav og folkehelse ved USAs største frittståande havforskningsinstitutt. Framover vil dei samarbeide med den marine klynga i Bergen.

Østre Landsret har renvasket professor Bente Klarlund Pedersen fra Københavns Universitet for beskyldninger om uredelighet i forskning.

Ingrid Kristin Torsvik talar Verdas helseorganisasjon imot: Legen med fersk doktorgrad meiner at det er for lenge å fullamma i seks månader.

SiB tar saken om Grønneviksøren Studentboliger til lagmannsretten, etter et sviende tap i tingretten. En ny rettsrundt kan koste 15-20 millioner kroner.

Men berre når det gjeld talet på nettsider… Totalt kjem UiB på 140. plass i verda, ti plassar framfor NTNU, mens UiO er på 68. plass.

Det samfunnsvitenskapelige fakultet sa nei til å utrede fusjon, uten noen form for debatt. Det medisinsk-odontologiske fakultetet har sagt ja. Det samme har psykologi. Det juridiske fakultetet ønsker ikke å ha noen mening.

Det spanske rankingbyrået “Webometrics” blei utsett for eit åtak frå hackerar og måtte difor utsetja publiseringa over verdas beste universitet på nettet. – Hackerane hadde lagt ut hatbodskap frå ekstreme islamistar, fortel dagleg leiar Isidro G. Aguillo.

Tre institutt ved Det humanistiske fakultetet kan få ny leiar frå hausten. Til alle stillingane er det både interne og eksterne søkjarar.

Språkforsker Rolf Theil har laget rettskrivningen til den første boken som noensinne er utgitt på norsk romani, det hemmelige språket til taterne.

Gruppen som publiserer nest mest forskning for UiB, er dem som ikke lenger er ansatt – som emeritus Jan Fridthjof Bernt.

Struktur:

Mens den store NTNU-fusjonen kan være klar allerede fra 2016, tar Universitetet i Nordland sikte på sine høgskolefusjoner først i 2020.

Produksjonen er imponerende. Fem vitenskapelige artikler, fem bøker – hvorav tre som eneforfatter. Professor Stuart John Sillars er UiBs mestpubliserende forsker.

Publisering er ekstremt skjevfordelt i norsk akademia. Noen få er hyperaktive i enkelte år. Her er topp 100-listen for UiB.

– I USA er det dei flinkaste professorane som held kurs i etter- og vidareutdanning, sa Johan Fredrik Odfjell då universitetsstyret diskuterte temaet. Odfjell meiner at fleire fakultet ved UiB har misforstått fundamentalt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Kunst og design-student Trine Staver syr for harde livet på en kleskolleksjon som tar henne til andre siden av jorda.
Khrono
Ulik ledelsesmodell ved Høgskolene i Buskerud/Vestfold og Høgskolen i Telemark kan skape problemer for fusjon mellom de to.
Khrono
Forskningsdirektør Ragnhild Solheim trekker fram nyskapende som et viktig stikkord, hvis hun skulle bli rektor ved HiOA. Og høgskolens...
Khrono
Kommentarer PublisertTirsdag, 24. februar 2015 - 19:51-OppdatertTirsdag, 24. februar 2015...
Khrono
Hedda Eia Vestad, student ved grunnskolelærerutdanning trinn 5-10 reagerer sterkt på forslaget om å legge ned studiet hun går på.
Khrono
I en måned fulgte fotojournalist-student Line Ørnes Søndergaard lastebilsjåfører landet rundt i deres hviletid. Nå har hun fått pris i den...
Abonner på Forsidestrøm