Eit tokt til det ugjestmilde Irmingerhavet ga Bjerknes-stipendiat Friederike Fröb og oseanograf Are Olsen nye data om korleis djupvatn blir danna. Funna blir publisert i Nature Communcations torsdag.

Universitetsbibliotek kjøper akademisk litteratur for 50 millioner kroner i år. Forlagenes prisforlangende for faglitteratur er ikke økonomisk bærekraftig for bibliotekene.

Hvis universitets- og høgskolesektoren følger regjeringens pålegg om efefktivisering de siste årene, blir totalbeløpet et kutt på en halv milliard kroner.

Siste leserkommentarer

For 70 år sidan la Kong Haakon ned grunnsteinen til dei to fløyene på Geofysen. Det skulle blir det første nybygget etter at UiB blei oppretta.

Seks ungdommar og seks ulike bodskap. Dei skal alle prøva å overbevisa i talekunst i konkurransen Ta ordet! som retorikkgruppa ved UiB står bak.

Debatt

Sykepleievitenskap oppstod som fag ved Universitetet i Bergen (UIB) i 1979.

Kyoto/Tokyo: - Høy alder er en årsak til at det japanske samfunnet behøver folk utenfra, sier Hitoshi Mikada ved Universitetet i Kyoto.

NTNU-professor Liv Thommesen er nektet innreise til Israel for 10 år, samtidig som israelske myndigheter tar i mot andre kolleger med åpne armer. – Påfallende at NTNU godtar det, mener hun.

Pål Puntervoll er ein av forskarane som har tatt på seg oppgåva mange meiner ikkje er mogleg å løysa; Å utvikla ein vaksine mot diaréen som rammar både born i u-land og turistar.

Professor i litteraturvitskap, Gisle Selnes, har tatt eit djupdykk ned i songlyrikken til den nybakte nobelprisvinnaren Bob Dylan. – Eg har høyrt ekstremt mykje på han dei siste åra.

Namnedebatt i vest:

Engelsk namn på Høgskulen på Vestlandet (HVL) var eit av punkta interimsstyret diskuterte under møtet fredag.

KrF er ikke fornøyd med utslagene av det nye finansieringssystemet for universiteter og høgskoler, og vil kompensere de som taper på nytt system.

På ett felt kan det bli vanskelig å hente ut økonomiske synergieffekter for Høgskulen på Vestlandet: Akademisk litteratur.

Studentar i Noreg gjer det femte best i verda i ei ny måling frå OECD. Dei som gjer det aller best kjem frå Japan, Finland og Nederland.

Statsbudsjettet er allerede lagt fram. Hva betyr det for universitetet, fakultetene og instituttene? Det kan du både se og høre i dagens direktesendte styremøte.

Høgskulen på Vestlandet starter tilværelsen med en hyggelig realvekst gjennom statsbudsjettet. Den største prosentveksten bidrar Stord/Haugesund med.

Indikatorrapporten:

Pilene går oppover for norsk publisering og sitering. Og Universitetet i Bergen gjør det best på sitering.

Nå er det slutt på at studenter kan bli rektor på Universitet i Oslo. I går endret UiOs styre valgreglementet slik at kun personer med formell professorkompetanse kan stille til valg.

Rammetillatelse er gitt for UiBs egen lystgård på Milde. Nå kan gjenreisingen av Lønningen starte.

Kinesarane er overraskande opne om ulikskap og sosiale utfordringar, synest professor i samanliknande politikk.

Er det trangere enn normalt i auditoriet denne høsten? Her er svaret.

Kristoffer er blitt til Karoline og «føler seg fantastisk bra».

Norsk politi har vidareutvikla ein metode for vitskapleg baserte avhøyr. No ynskjer FN å foreslå dei som global standard for politiavhøyr

Debatt

Det nye masterprogrammet i Samfunn og helsevitenskap er et toårig forskningsbasert tverrfaglig mastertilbud, og fremstår som et annerledes tilbud enn de mer profesjonsorienterte og kliniske mastertilbudene ved Høgskolene. Det er nå det virkelige arbeidet begynner for å sikre at studiet fylles med innhold av høy faglig relevans og kvalitet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Khrono
Høgskolen i Lillehammer legger ned bachelorstudiet i Film og fjernsynsvitenskap, men fortsetter med årsenhet og masterprogram.
Universitetsavisa
Gjøvik: Det skal spares i administrasjonen. Hvilket tall har rektor Gunnar Bovim i sitt hode? Etter å ha blitt nødet av Bjarne Foss over styrebordet...
Khrono
Selv bachelorgrader som skal legges ned må følge forskriftene, ifølge NOKUT. Det er Nord universitet som får refs av organet, for en av sine ...
Universitetsavisa
Arkeologi, russlandsstudier og filosofi er blant studiene som kan bli nedlagt ved Universitetet i Tromsø.
Universitetsavisa
Arkeologi, russlandsstudier og filosofi er blant studiene som kan bli nedlagt ved Universitetet i Tromsø.
Khrono
Kommentarer PublisertTorsdag, 27. oktober 2016 - 17:28-OppdatertTorsdag, 27. oktober 2016...
Abonner på Forsidestrøm