Og navnet er Kronstad. – Jeg får lyst til å danse, sa ordfører Trude Drevland ved åpningen av campus og det akademiske året.

– Dette er første gang jeg har besøkt forskningsmiljøene på klimaområdet, sier miljøminister Tine Sundtoft. Hun fikk et nedslående klimabudskap.

UiB-forsker har fått lederansvaret for et Erasmus-prosjekt som skal bidra til å redde det arameiske turoyo-språket fra utryddelse. Arameisk har en spesiell posisjon blant kristne, som det språket Jesus skal ha talt. Situasjonen for de arameisktalende kristne i Midt-Østen har fått en skremmende aktualitet.

Siste leserkommentarer

Utgående fakultetsdirektør Bjørn Åge Tømmerås velger å snu om på Neil Armstrongs berømte ord: - Dette er et stort steg for meg, men et lite skritt for fakultetet.

Universitetet i Oslo er klart best i Noreg og på 69. plass i verda på Shanghai-rankinga over verdas beste universitet.

- Det er en ekstrem vanskelig høst og vinter foran oss. Det sier professoren om universitetet sitt i Kyiv. Han er i Bergen sammen med en gruppe ukrainske studenter.

Flere rektorer er positive til ideen om et Vestlandsuniversitet, men ikke for en fusjon. Det har også gått politikk i saken, viser presserunden på Vestlandet siste uken.

Overgang fra delt ledelse til enhetlig ledelse er noe av bakgrunnen for at Bjørn Åge Tømmerås (64) nå bytter jobb. Han vil få anvar for areal- og logistikkspørsmål på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet, og vil særlig jobbe med det nye Entek-bygget.

– Igjen står vi overfor makt i form av hevede bajonetter, utført av menn med epåletter! Moskvaveteranen hadde en sterk oppfordring til de nye studentene under åpningen av det nye akademiske året, 2014. Se hele talen her.

UiB droppar hubroen for å bli meir internasjonale. Forskingsmagasinet til UiB endrar namn frå Hubro International til The UiB Magazine.

Dag Rune Olsen kastet seg på flyet etter immatrikuleringen for å rekke nachspiel med Torbjørn Røe Isaksen under Arendalsuka. Og han vant.

Seoul (NTB-AFP): Iranskfødte Maryam Mirzakhani er den første kvinnen som tildeles den prestisjetunge matematikkprisen Fields Medal.

Hans-Wilhelm Steinfeld var tilbake på “Leninhøyden” etter 37 års fravær. Det tok han igjen ved å snakke høyt nok til at også den åpne russcenen i øvre del av parken fikk med seg hver stavelse.

Emosjoner gjør fisk i stand til å ta gode adferdsvalg, og gjør dem bedre rustet til å møte miljøendringer. Fiskene utvikler seg også til ulike typer.

Åpningen av det akademiske året finner sted i Nygårdsparken, som stenger om to uker. Studentvelkomsten er med i politiets operasjonsplan, men det er ikke satt av mannskap.

Universitetet i Bergen går sammen med høyskolene om å utrede en foretaksmodell som ny superstruktur for forskning og høyere utdanning på Vestlandet. Institusjonene fra Volda i nord til Stavanger i sør ser på mulighetene for å slå seg sammen à la sykehusene under helseforetakene.

Torbjørn Røe Isaksen vil at Norge skal bli verdensledende på flere forskningsområder. Han håper flere i sektoren tør å gjøre seg upopulære ved å spisse egen satsing.

Pensjonert UiB-professor Yngve Kristoffersen (72) skal det neste halvanna året bu på ein luftputebåt på andre sida av Nordpolen. – Eg gjer det frivillig. Det ligg ei gedigen vitskapleg problemstilling bak, fortel polarforskaren.

Røe Isaksen ber UiB om fusjonsforslag. Innen utgangen av august må UiB levere forslag til KD om mulige partnere.

Yoshiki Sasai, én av flere medforfattere på tilbakekalte artikler i Nature, ble funnet hengt i en trappeoppgang på sin arbeidsplass, i dag 5. august. Jukset i stamcelleforskningen var en internasjonal skandale i forskerverdenen.

UiB ligger bak både UiO og NTNU på siste nettsteds-rangering fra Webometrics, men er i verdenstoppen på antall sider under uib.no. Nå er volumet redusert ved at gammelt stoff er fjernet. Paradoksalt nok, kan det bety at UiB faller på rankingen.

Universitetet i Oslo vil kvitte seg med språksamlingane. I Bergen er forskarar villige til å ta over i alle fall delar av ansvaret: ­­– Her kan UiB ta eit nasjonalt ansvar og markere seg, seier professor Helge Sandøy.

Om det skulle bli krise, har sovesalen på Hatleberg åpnet dørene for boligdesperate studenter. Men noen boligkrise er det ikke snakk om, mener SiB.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
- Jeg tror de har en veldig god sak, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp). Han mener de iranske studentene og stipendiatene blir...
Khrono
Å utsette gjeremål og oppgåver kan vere årsak til psykiske problem, og muleg forseinking og fråfall frå skolen, viser fersk rapport. Studentar...
Universitetsavisa
Det er flere forhold i Rambølls rapport om framtidas NTNU-campus som ikke er dokumentert godt nok. Det mener konsulentene som kvalitetssikrer den.
Universitetsavisa
Erna Solbergs taleskriver, Rolf Erik Tveten, mottok i dag nesten 13 000 protestunderskrifter mot diskriminering av iranere og ble selv stanset i...
Universitetsavisa
Tall fra Forskningsrådets Prosjektbank viser at instituttsektoren har mottatt 14,1 milliarder kroner de siste fem årene. Prosjekter rundt globale...
Khrono
De første masterstudentene i journalistikk er endelig igang på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).
Abonner på Forsidestrøm