Standardisering av studier og studentmobilitet er tema i valgkampen på Høgskolen i Bergen.

Med seg i styret får han mellom anna Aina Berg, administrerande direktør i Uni Research.

Daniel Lokshtanov har grunn til å juble. Ikke bare har han vunnet et ERC Starting Grant, han blir også professor i samme slengen - i en alder av 32.

Siste leserkommentarer

Det er for slapt av statsråd Isaksen at han ikke har noen planer for å evaluere strukturreformen, mener leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad.

- Stopp dem, var oppfordringene fra Jones om norske forkjempere for skolepenger for høyere utdanning. Dessuten synes han en utdanning fra hans alma mater, Oxford, kan være overvurdert.

Debatt

Eilert Jan Lohne henvender seg til oss i et åpent brev hvor han redegjør for sine erfaringer da han søkte om opprykk til professor.

Sensuren avslørte ikke fusk. Tips førte til at en ferdig masterkandidat fra NMBU ble dømt for plagiat, fikk masteroppgaven annulert, vitnemålet inndratt og ble utestengt først flere måneder etter sensuren.

Det blir rift om plassane i interimstyret til den nye stor-høgskulen på Vestlandet.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener at han er så godt som ferdig med strukturreformen i høyere utdanning. Og kan hende som kunnskapsminister også?

Fadderuken er en viktig sosial arena. Her skapes de første vennskapene, her dannes fremtidige nettverk. På denne arenaen stiller studenter med barn svakere, men det vil denne gjengen gjøre noe med.

Torsdag, handlet Arendalsuka om havet og UiB. Universitetet benytter anledningen til å fremsnakke Marine City, og til å livesteame fra en fjernstyrt undervannsbåt.

Til liks med dei nye studentane som startar semesteret på Nygårdshøyden er dei fleste fødde sist på 90-talet. Men dei tjue lærlingane som torsdag starta ved UiB har valt ein annan veg ut i arbeidslivet.

Jubileum på Milde:

Botanisk hage på Milde har bydd på grøn glede i tjue år. Sundag skal ein av dei vakraste hagane til universitetet feirast med musikk, fabelaktig formidling og kortreist mat.

Debatt

Offentlig debatt om forskningens kvalitet kan gi inntrykk av at det ikke er grunnlag for tillit, men dette er tvert i mot med på å gjøre forskningen bedre. Arvid Hallén skriver om justismordprosjektet ved UiB.

Fem nye mobilapper for forskning skal i produksjon i løpet av høsten, og én skal være klar før jul. Dermed ligger UiO langt framme i å utvikle mobilteknologi for sensitive data.

Det mener flere fagforeninger om regjeringens vraking av et lovutvalgs anti-midlertidighetspakke. Denne høsten handler det om ny tjenestemannslov.

Ny rapport fra Nansensenteret:

Forurensningen fra havna blir blåst utover fjorden.

Her er ekspertane si tilråding: Seks steg til ein betre skule.

Verken Røe Isaksen, Haugstad eller Thue skal delta på åpningsseremonier denne høsten.

Sverige:

Macchiarini-saken har vist hvor ille det kan gå hvis ingen setter en stopper for uredelige forskere. Nå tør flere slå alarm om fusk, forfalskning og fabrikkering av data.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
ØRLAND: Etter å ha listet opp alt som har gått godt de siste 5 årene, rettet rektor Gunnar Bovim i går pekefingeren mot 10 punkter rektoratet ikke er...
Khrono
Universitetet i Tromsø vurderer kvelds- og helgekurs for potensielle lærerstudenter som vil forbedre mattekarakteren sin. Videregående skole bør...
Universitetsavisa
Torbjørn Røe Isaksen har bedt om at pengebruken i Forskningsrådet skal evalueres. I dette intervjuet forklarer han hvorfor.
Universitetsavisa
Minst én person er drept og 14 såret i angrepet mot det amerikanske universitetet i Kabul, ifølge tjenestemenn. Afghanske spesialstyrker har omringet...
Universitetsavisa
Livredde studenter barrikaderte seg i klasserommene da det amerikanske universitetet i Kabul ble angrepet. Mellom 10 og 15 personer ble drept, ifølge...
Khrono
Det er avdekket økonomiske uregelmessigheter ved Studentersamfundet i Oslo. Onsdag trakk formann Markus Knutsen seg på grunn av “konflikt og ...
Abonner på Forsidestrøm