Færre stengte dører og bedre kommunikasjon innad i bygget er et av målene når Nygårdsgaten 5 skal bygges om. Huset består i dag av mange cellekontor - og mange, lange ganger.Foto: Hilde Kristin Strand
Hilde Kristin Strand
Journalist
På Høyden
Å bygge om Nygårdsgaten 5 kan koste 300 millioner kroner. I dag skal universitetsstyret si ja eller nei til prosjektet.
«Universitetet står overfor stadig økte krav og forventninger til digitalisering, innovative arbeidsprosesser og god ressursutnyttelse. For å møte dette må tjenester utvikles gjennom sterkere samordning på tvers av administrative fagområder og med en helhetlig tilnærming på som omfatter alle nivåene i organisasjonen. For å legge bedre til rette for å løse de administrative oppgavene vil Universitetsdirektøren utvikle Nygårdsgaten 5 som felles arena for å fornye de administrative tjenestene for hele universitetet».
– Administrasjonens hovedoppgave er å støtte den faglige aktiviteten. Spørsmålet er hvordan dette kan gjøres, og hvordan vi kan utvikle tjenestene våre, har assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden tidligere sagt til På Høyden.
Det er vel 11 000 kvadratameter i bygget som kan brukes til kontorformål. I dag holder blant annet eiendomsavdelingen og deler av kommunikasjonsavdelingen til der. Etter planen skal deler av HR-avdelingen, forskningsadministrativ avdeling, studieadministrativ avdeling og økonomiavdelingen inn i bygget. Dette vil frigjøre 5 400 kvadratmeter bygg andre steder, heter det i sakspapirene.
I UiBs masterplan for areal var kostnadsrammen for ombygging av Nygårdsgaten 5 estimert til mellom 200 og 250 millioner kroner. Nå er kostnadsrammen oppjustert til 300 millioner. I saksutredningen heter det at dette vil sikre at bygget har fleksibilitet med hensyn til utforming av kontorareal slik at det lett kan tilpasses endring i dimensjonering og innretning av tjenester i samsvar med faglige behov.
Arbeidet med skisseprosjekt for bygget starter nå. Et forprosjekt skal etter planen behandles i universitetsstyret til sommeren, med estimert byggestart rundt neste årsskifte. Så skal bygget på nytt kunne taes i bruk våren 2022.
Møtestart er klokken 9, og møtet ser du direkte her:
Del 3:
Del 2:
Del 1:
Sakslisten:
S 113/18 Godkjenning av innkalling og saksliste S 114/18 Godkjenning av protokoll fra møte 25.10.2018 S 115/18 Fullmakts- og referatsaker og diverse referater m.v. S 116/18 Økonomirapport per oktober 2018 S 117/18 Revisjon av universitetets strategi «HAV, LIV, SAMFUNN» 2016-2022 S 118/18 Internrevisjonsrapport, Internkontroll/sikkerhet knytt til bygg som inneholder vesentlige verdier Unntatt offentlighet S 119/18 Oppfølging av internrevisjonsrapport, Klinikkdrift ved Det psykologiske fakultet S 120/18 Årsplan for internrevisjon 2019 S 121/18 Sourcingstrategi for Universitetet i Bergen S 122/18 Etablering av nasjonal universitetsavis og reorganisering av På Høyden S 123/18 Fremragende underviser og undervisningsmiljø - status for meritteringsordning S 124/18 Opptaksrammer 2019 S 125/18Studieportefølje 2019 S 126/18 Innspill til stortingsmeldingen om internasjonal studentmobilitet S 127/18Retningslinjer for forebygging av mobbing og trakassering m.v. som gjelder studenter S 128/18 Endringer i grads- og studieforskriften for UiB - November 2018 S 129/18 Søknad fra Det juridiske fakultet om utvidet sensurfrist etter uhl § 3-9 nr 4 andre punktum S 130/18 Forskrift om opptak til Universitetet i Bergen S 131/18 Revisjon av «Forskrift for graden philosophiae doctor (ph.d.)» S 132/18 Endringer i Reglement for ansettelse i vitenskapelige stillinger m.v. S 133/18Valg 2019 - Representanter for gruppe B og D til universitetsstyret S 134/18 Prosjekt tjenesteutvikling - rehabilitering av Nygårdsgaten 5 S 135/18 Kjøp av aksjer Unntatt offenlighet 136/18 Klage på vedtak Unntatt offentlighet Orienteringer Styrets halvtime Eventuelt
– Vi vender oss til havfilantropen, sa havforskingsdirektør Sissel Rogne. Kor resten av det marine Bergen skal vende seg, var meir uklart under debatt.
Det norske institutt i Aten bør ikkje leggast ned. Men det skal vidareførast som ein rein infrastruktur knytt til arkeologi. Det har UiB og UiO vorte samde om.
Mangelen på en investeringsplan for nybygg og vedlikehold i høyere utdanning ble et sentralt tema da Stortinget behandlet den reviderte Langtidsplan for høyere utdanning.
Den nye styrelederen i Forskningsrådet forsvarer at styret i organisasjonen som fordeler 10 milliarder skattekroner, nekter å åpne dørene for offentligheten. — Prosessen mot enighet blir enklere med lukkede dører, mener Hilde Tonne.
Professor Peter M. Haugan har gått fra Universitetet i Bergen til Havforskningsinstituttet. Han synes de store universitetene vegrer seg for mye mot å gå inn i de store, kontroversielle spørsmålene.
- Kostnader ved dårligere arbeidsmiljø, nedsatt produktivitet, økt sykefravær og tap av høyt kvalifisert og motivert arbeidskraft kan langt overstige innsparte arealkostnader, konkluderer overlege Jan Vilhelm Bakke i Arbeidstilsynet.
Nesten ingen i kunnskapssektoren ønsker åpne landskap - bortsett fra lederne. Forskningen støtter dem som mener felleskontoret gjør dem syke, slitne og mindre produktive. Arbeidsplassrådgiver Marlene Dahle mener vi må bort fra diskusjonen om cellekontorene, og heller starte med å finne ut hva som gir gode kontorløsninger.
Eks-student Kristian Eik er i tvil om han skal saksøke Universitetet i Bergen. Men målet er klart – å få det «postmoderne propagandafaget» til å legge ned.
Etter å ha ventet langt over lovens tidsfrister, fikk Martin Bardshaug en gave ved inngangen til juleferien, fra Gulating lagmannsrett: Fullt medhold og tilkjenning av saksomkostninger.
Opne landskap er lite gjennomtenkt, og kan i verste fall avskaffe universitetet som ide, meiner tillitsvalde.
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!
På Høyden
På Høyden er Universitetet i Bergen si uavhengige avis, som sidan januar 2001 blir publisert på internett. På Høyden blir redigert etter Redaktørplakaten, Tekstreklameplakaten og Ver varsamplakaten.