Fikk kinesisk æresprofessorat

Publisert:31. oktober 2018Oppdatert:31. oktober 2018, 14:30
UiB-rektor Dag Rune Olsen er blitt utnevnt til æresprofessor ved Shandong University i Kina. Dette skejdde da UiB-ledelen var i Kina i oktober. Bildet viser undertegning av en såkalt MoU-avtale mellom de to universitetene. Foto: UiB

Dag Rune Olsen har fått et æresprofessorat ved det kinesiske universitetet Shandong University.

Da UiB-ledelsen var i Kina tidligere i oktober ble rektor Dag Rune Olsen tildelt et æresprofessorat ved Shandong University. Dette skriver UiB Aktuelt.

– Det er selvsagt alltid hyggelig å bli utnevnt til et æresprofessorat, spesielt ved et universitet som vi har hatt et mangeårig samarbeid med, sier Olsen.

Shandong er et breddeuniversitet og ligger øst i landet.

Kuhnle også æresprofessor

UiB har hatt samarbeid med Kina i mange år, og blant annet er Stein Kuhnle, professor i sammenlignende politikk, tidligere utpekt som æresprofessor ved Fudan University i Shanghai. Det er også omfattende samarbeid innen både medisin og juss. UiB vedtok i vår en egen Kina-strategi, men samarbeid med landet blir også kritisert – særlig var det tema i sommer.

Tvillinglab

Samarbeidet mellom UiB og Shandong har nettopp i hovedsak vært innen medisin. Dette er det professor Rolf Bjerkvig som har stått i spissen for.

– I løpet av de siste tiårene er det i Bergen og Shandong bygget opp en tvillinglab, der en rekke forskere er involvert. Dette er blant de største og mest langvarige forskningssamarbeidene mellom Norge og Kina, og noe som vi ved UiB er spesielt stolte av, sier Olsen til UiB Aktuelt.

Under besøket i Kina fikk professor Frits Thorsen et gjesteprofessorat ved samme universitet. Olsen sier at han håper disse to utnevnelsene vil antyde et enda større samarbeid i Kina.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed