Toner ned fadderfylla

Publisert:19. august 2018Oppdatert:20. august 2018, 15:01

Med litt mindre alkohol enn tidligere bygger studentene bånd som skal vare i årevis.

– Hvem er vi?

– 3-gjengen, farligere enn B-gjengen!

Med sitt nye rop gjør de nye lektorstudentene i fremmedspråk seg klare for nok en bli-kjent-økt: Nygårdslekene i Nygårdsparken går fra post til post der de nye studentene får prøve seg på ulike lagbyggende aktiviteter, organisert av studentorganisasjoner og fadderstyre.

Brus og øl

Men mens mange av fadderaktivitetene er preget av mye alkohol som sosial smøreolje, er lekene i parken helt alkoholfrie for alle de nye studentene.

– Generelt er det en veldig åpen stemning, om du drikker brus eller øl. Det med alkohol er veldig avslappet, sier Johanna Fuchs (21).

Etter et par intense dager med registrering, introduksjonsmøter og festing passer det dessuten godt med en rolig dag.

– For oss har dette vært edru-dagen hele tiden. Mange synes det er deilig med en litt roligere dag på onsdagen. Om kvelden er det kino på fakultetet, og en del grupper kommer nok også til å dra på byen etterpå, forteller faddersjef Vilde Akselberg på HF-fakultetet.

Sandberg og bryllup

Og blant den farlige 3-gjengen er det ingen protester mot at det blir servert grillpølser og brus på den første posten, før Nygårdslekene går videre til quiz-posten. Hva heter kjæresten til Per Sandberg? Når har man atombryllup? Kunnskapen til de kommende lektorene blir virkelig satt på prøve, før turen går videre til sumobryting i tradisjonsrike Hulen.

Fadder Petter Winsnes er godt fornøyd med «fadderbarna» sine.

– Vi har en av de største gruppene, selv om faget på langt nær er det største, sier han.

Rundt 15 av studentene har møtt opp til Nygårdslekene.

– På papiret er vi 35 stykker, men det var ikke så mange som møtte på informasjonsmøtet, sier Winsnes.

Oppføre seg ordentlig

Faddersjef Akselberg er godt fornøyd med utviklingen av tilbudet. Fadderne er bundet av en fadderkontrakt, som blant annet sier at man må være er ordentlig menneske, og obs på det ulike styrkeforholdet mellom faddere og fadderbarn.

– Fadderaktivitetene er blitt mer organisert, og holdningene til fadderne har endret seg litt. Årets faddere er helt fantastiske, så greie og alltid villige til å ta i et tak!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed