Nå kan det bli barnehage her

Publisert:21. august 2018Oppdatert:21. august 2018, 08:50
Bergen kommune har overtatt bygget i Strømgaten. Nå vurderes barnehage i bygget, men før den tid vil det trolig romme kontorplasser for kommunalt ansatte.

Kunsthøgskolen flyttet ut fra Strømgaten og ble en del av UiB. Nå kan det bli barnehage i det store sentrumsbygget.

Kunstakademiet flyttet inn i disse lokalene i 1984. Senere ble akademiet en del av Kunst- og designhøgskolen, og nå er de en del av UiB. Bygget står nå tomt, men skal kanskje bli leilighetshotell. Foto: Tor Farstad

I fjor ble pensler, maling, lerret og mye annet flyttet fra Strømgaten til Møllendal. Det som var Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) ble en del av UiB, nærmere bestemt en del av Fakultet for kunst, musikk og design, og flyttet inn i helt nye lokaler. Noen studenter var igjen i sentrum litt lenger, for frem til mars var det bare prøvedrift i lokalene på Møllendal.

Nå kan det bli barnehage i det store, gul-oransje bygget, skriver Bergens Tidende.

Håper på kunst i lokalene

Bygget, som rommet Bergen tekniske skole da det var nytt i 1875, er fredet. Bergen kommune benyttet en gammel avtale og fikk bygget tilbake vederlagsfritt da KHiB flyttet, har BT tidligere skrevet.

– Eiendommen er godt egnet som barnehage fordi den har et flott uteareal, sier kommunaldirektør Tor Corneliussen til BT.

Barnehagen kan ha plass til mellom 80 og 250 barn, og plass til kulturskoleaktiviteter er også med i mulighetsstudien som nå er laget.

Anne-Helen Mydland er prodekan ved KMD, og hadde sitt faglige liv i Strømgaten i tjue år. Hun har tidligere sagt til På Høyden at ja, det var mye jobb å flytte. Men kunstmiljøet har fått nye lokaler. Mydland håper at det fremdeles blir kunst i lokalene, sier hun til BT.

– Å etablere en kulturklynge, der flere av kulturmiljøene i Bergen kunne arbeide under samme tak, var noe av det vi diskuterte under flyttingen. Det er et svært godt hus å jobbe i, og det har stort potensiale.

Videregående skole

Kunst- og designhøgskolen var spredt over mange adresser. I Marken er det allerede blitt videregående skole, og lokalene i C. Sundtsgate, der det gamle Kunstakademiet holdt til, kan bli leilighetshotell. Foreløpig står det største av de tre lokalene tomt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed