Avgjør om det blir streik i natt

Publisert:23. mai 2018Oppdatert:23. mai 2018, 16:10
UiB-professor Steinar Vagstad er et av medlemmene i forhandlingsutvalget til Unio.

- Vi jobber for å få til en løsning. Men grunnen til at det ble brudd, var at det var en viss avstand mellom statens tilbud og våre krav, sier kommunikasjonsleder Lars Kolltveit i Forskerforbundet.

1488 ansatte i universitets- og høyskolesektoren står klare til å streike fra i morgen tidlig dersom Unio, der Forskerforbundet er medlem, og LO Stat, der NTL hører til, ikke kommer til enighet med staten. 

– Fristen er klokken 24.00 onsdag kveld. Vi har sittet hos riksmekleren siden i går kl. 10. Da åpnet innspurten, forteller Kolltveit. 

Tirsdag kveld tok forhandlerne pause, men i kveld går det i ett. Meklingen kan også gå på overtid, og det er derfor ikke sikkert at utfallet er klart til folk begynner på jobb torsdag. 

Det er flere stridstema: 

– Det var både snakk om den økonomiske fordelingen, og en del knyttet til lønnssystemet i staten. Vi er opptatt av at systemet skal sikre en viss forutsigbarhet i lønnsutviklingen. Det er ikke bare penger det er snakk om, sier Kolltveit. 

Med i forhandlingsdelegasjonen er professor i sosialøkonomi ved UiB, Steinar Vagstad. Men han vil ikke røpe noe til På Høyden, bortsett fra at det er mye venting. 

– Vi gir beskjed dersom noe skjer. All informasjon kommer på våre hjemmesider, og alle som er tatt ut er varslet om det, sier Kolltveit i Forskerforbundet. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed