UiB-student blir trolig neste leder i NSO

Publisert:17. april 2018Oppdatert:17. april 2018, 22:34
Ny leder i NSO skal velges under landsmøtet 20. - 22. april. Det blir trolig Håkon Randgaard Mikalsen.

Håkon Randgaard Mikalsen, som i dag er leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, er innstilt som ny leder for landets om lag 230 000 studenter.

Mandag ble valgkomiteens innstilling til nytt arbeidsutvalg for Norsk studentorganisasjon (NSO) 2018/19 og sentralstyre i NSO 2018/19 klar, melder Universitetsavisa.

Håkon Randgaard Mikalsen, som i dag er leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, er innstilt som ny leder for landets om lag 230 000 studenter.

Ny leder og ledelse skal velges under NSOs landsmøte 20. - 22. april.

Randgaard Mikalsen var den fjerde og siste som meldte seg i kampen om ledervervet. En enstemmig valgkomité innstiller på ham fremfor de andre kandidatene: Ida Austgulen (HVL), Kai Steffen Østensen (UiA) og Marte Øien (NTNU) stilt til vervet som Mats Beldos etterfølger.

Valgkomiteen begrunner innstillingen på Randgaard Mikalsen med at han slår dem som en stødig, trygg og god leder.

«Han har en strategisk og faglig sterk tilnærming til ledervervet, men evner samtidig å se kreative løsninger og mange forskjellige innfallsvinkler til arbeidet. Når Håkon reflekterer rundt studentboligbygging fremviser han nytenkende perspektiver på hvor fokuset bør ligge for at studentene ikke skal sitte igjen med regningen», heter det i innstillingen”.

Ifølge valgkomiteen har Randgaard Mikalsen diskutert påvirkningskraften ovenfor en mindretallsregjering, og har med det overbevist dem om at han kjenner til politiske påvirkningsprosesser.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed