Krever en hånd på rattet om styringsmodell

Publisert:23. april 2018Oppdatert:23. april 2018, 14:39
NSO med nyvalgt leder Håkon Randgaard Mikalsen (bildet) får støtte fra Forskerforbundet i at de må være representert i gruppen som skal se på muligheten for å gå for en foretaksmodell for UH-sektoren.

Både forskere og studenter krever å være representert i gruppen som skal vurdere om universitet og høyskoler skal være organisert som foretak.

– Når tilknytningsformene i høyere utdanning skal diskuteres, er det naturlig og nødvendig at de ansatte og studentene er med i prosessen. Våre perspektiver og erfaringer er viktige, både når det gjelder å peke på utfordringer i sektoren og for å finne gode løsninger, sier Aaslestad i en pressemelding. 

Han gir dermed full støtte til Norsk Studentorganisasjon, som på landsmøtet i helgen vedtok en resolusjon om at både ansatte og studenter må være representert i gruppen som skal vurdere tilknytningsmodell mellom staten og universtitet og høyskoler. 

Kravet er at studenter og ansatte må være like godt representert i gruppen, som de vil være etter universitets- og høyskoleloven. 

Leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet vil nå kontakte Kunnskapsdepartementet: 

– Vi vil sende et brev til statsråden og understreke behovet for god ansatt- og studentrepresentasjon i gruppen som skal stå for mulighetsstudien. Om det blir oss eller andre aktører er mindre viktig, men som landets største fagorganisasjon for ansatte i forskning og høyere utdanning, bidrar vi gjerne i arbeidet, understreker Aaslestad.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed