Her er UiBs nye direktør

Publisert:4. april 2018Oppdatert:17. april 2018, 22:29
Tor Asmund Godal går fra TV2 til UiB. Foto: Erik Edland/TV2

Tor Asmund Godal slutter i TV2 og tar med seg familien over fjellet for å bli ny kommunikasjonsdirektør ved UiB.

– Jeg gleder meg veldig, sier Tor Asmund Godal til På Høyden.

Onsdag ble det kjent at han blir ansatt som kommunikasjonsdirektør ved UiB. I dag arbeider han som redaksjonssjef i TV2.

– Da jeg bestemte meg for å se etter stillinger også utenfor TV2, var forskningsformidling noe av det jeg hadde lyst til å arbeide med. Da synes jeg det er flott å komme til et breddeuniversitet som har noen felt de er veldig gode på: Blant annet miljø og marin forskning, sier Godal.

Tar familien med

52-åringen har arbeidet 18 år i TV2. Nå tar han med seg familien til Bergen.

– Før jeg søkte stillingen hadde jeg det oppe i familieråd – og fikk full støtte. Jeg flytter til Bergen først, så kommer kona og de to døtrene våre etter, sier Godal.

Han begynner i den nye jobben 1. juni.

– Jeg er glad i akademia. Og jeg har tro på at noe av det verden trenger, er ny kunnskap, sier Godal.

Unntatt offentlighet

Journalisten var en av åtte søkere til stillingen, som ble lyst ut for andre gang i vinter. Halvparten av søkerne hadde bedt om at navnet deres ble unntatt offentlighet. Godal var en av disse.

– Rent prinsipielt forsvarer jeg all form for offentlighet. Men denne gangen ønsket jeg ikke at navnet mitt skulle eksponeres så tidlig i prosessen. Men det endrer ikke mitt prinsipielle standpunkt, sier Godal.

– Hvordan blir det å gå fra å være journalist til kommunikatør?

– Jeg har tro på at det skal gå bra, jeg har mange kolleger som har gått over til den siden. Men jeg kjenner ikke UiB, jeg har ikke en gang studert der, så jeg håper alle skjønner at det tar litt tid å sette seg inn i den nye jobben og den store organisasjonen, sier Godal.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed