Samfunnsviter får Nils Klim-prisen

Publisert:14. mars 2018Oppdatert:14. mars 2018, 10:43
Francesca Refsum Jensenius er født i 1983, og er nå seniorforsker ved NUPI. Fra april er hun ansatt ved UiO.

Francesca Refsum Jensenius får årets Nils Klim-pris. Prisen går til unge forskere under 35 år.

Francesca Refsum Jensenius er den andre norske kvinnen på rad som mottar Nils Klim-prisen. Jensenius er i dag seniorforsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt, og fra april har hun fått stilling som førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo.

34-åringen har doktorgrad i statsvitenskap fra Berkely. Hun arbeider særlig med komparativ politikk og komparativ politisk økonomi, og har fokus på Sør-Asia og Latin-Amerika. Hun har forsket på både kvinner og minoriteter, som lavkastegrupper i India.

– Jensenius har allerede gitt ut en bok på Oxford University Press, og hun har skrevet flere vitenskapelige artikler på høyt nivå. Hun deler også gjerne data med andre, sa Frans Gregersen, leder for Nils Klim-komiteen.

Prisen er på 500 000 kroner og blir delt ut i Universitetsaulaen 6. juni, samtidig som selve Holbergprisen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed