Anbefaler at HSN får universitetsstatus

Publisert:5. mars 2018Oppdatert:5. mars 2018, 15:53
En stor dag, sier HSN-rektor Petter Aasen. Foto: Høgskolen i Sørøst-Norge

En sakkyndig NOKUT-komité konkluderer med at Høgskolen i Sørøst-Norge oppfyller kravene for å bli universitet.

Det melder NOKUT selv på sine nettsider mandag, under tittelen «Ett steg nærmere universitetsstatus for Høgskolen i Sørøst-Norge». Dette skriver Uniforum.

En sakkyndig komité har vurdert om HSN oppfyller kravene for å bli akkreditert som universitet, og har nå avlevert sin rapport til NOKUT, ganske nøyaktig ett år etter at HSN først leverte søknad om universitetsakkreditering.

Komitéen anbefaler at høyskolen med campus i Telemark, Buskerud og Vestfold skal få universitetsstatus. Nå kan HSN gi et tilsvar til rapporten, før saken går videre til NOKUT-styret.

HSN-rektor Petter Aasen kaller dette en stor dag for studenter og ansatte ved HSN.

– Universitetsstatus vil gi oss alle fullmakter til å videreutvikle vår hovedprofil og dermed styrke profesjonsfagene og våre arbeidslivsrettede og samfunnsrelevante studier basert på tett samspill med arbeids- og samfunnsliv i regionen, og anvendt, praksisnær og profesjonsrettet forskning og utviklingsarbeid av høy internasjonal kvalitet som bygger opp under studieprogrammene, sier Aasen via høgskolens nettsider.

Ved en vedtatt anbefaling i NOKUT-styret kan det gå ganske raskt før universitetsstatusen er offisiell: NOKUTs styre sa ja til HiOAs søknad 12. desember 2017, og én måned senere var universitetet OsloMet et faktum, da søknaden ble godkjent ved Kongen i statsråd 12. januar i år.

NOKUTs styre har sitt neste møte 26. april.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed