Mikalsen vil bli NSO-leder

Publisert:15. februar 2018Oppdatert:17. april 2018, 22:34
Håkon Randgaard Mikalsen kom inn i Studentparlamentet fra partiet Venstrealliansen. Nå stiller han til valg som leder for Norges Studentorganisasjon.

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter.

Valgkampen hardner til blant studentene, og så langt har sju kandidater meldt seg til å bli en del av neste års arbeidsutvalg i Norsk studentorganisasjon. Fire lederkandidater og tre til andre verv. Det skriver Khrono.

20. - 22. april avholdes landsmøtet i Norsk studentorganisasjon (NSO). Der skal det blant annet velges ny ledelse i organisasjonen.

Mikalsen vil bli leder

Torsdag ble det kjent at en fjerde lederkandidat meldte seg på i kampen om å bli leder i NSO. Han heter Håkon Randgaard Mikalsen, og er i dag leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen. I tillegg har Ida Austgulen (HVL), Kai Steffen Østensen (UiA) og Marte Øien (NTNU) stilt til vervet.

I tillegg har OsloMets Sunniva Braaten, NTNUs Stein Olav Romslo og NTNUs Jone Trovåg stilt til arbeidsutvalget.

Premissleverandør

Leder for studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, håper at hans engasjement vil smitte over på resten av organisasjonen.

— Først og fremst så kan jeg bidra med engasjement, det er det som driver meg og gir meg lyst til å stille. Jeg tror vi har en viktig jobb og en god mulighet ti lå slippe til med våre perspektiver om hvordan samfunnet skal være, sier han før han legger til,

— Personlig blir jeg veldig engasjert av det. Om jeg får muligheten til å være med å lede NSO, så håper jeg at noe av det engasjementet kan være med å smitte over på andre.

På spørsmål om hvorfor han vil lede NSO, svarer han:

— Det handler om at NSO har mulighetene til å være min generasjons viktigste premissleverandør og en viktig stemme i debatten, og på den måte være med å påvirke unges framtid, sier Mikalsen, før han legger til,

— I et Norge med blant annet høy arbeidsledighet blant unge og et vanskelig boligmarked, blir vi første generasjon som får dårligere forutsetninger enn generasjonene før oss, for å skape den framtiden vi selv ønsker.

I tillegg trekker han fram at han oppfatter at mange politikere og personer i maktposisjoner ​har veldig høye forventninger til hva kommende generasjoner skal bidra med, spesielt med tanke på Bærekraftsmålene og Parisavtalen.

— Samtidig som alle forventningene ligger der, så har vi fått dårligere forutsetninger enn tidligere generasjon er. Der vil jeg at NSO skal være premissleverandør.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed