NTNU i Gjøvik preget av drapssak

Publisert:16. januar 2018Oppdatert:16. januar 2018, 14:17
Den savnede NTNU-studenten Janne Jemtland studerte her ved NTNU i Gjøvik. Saken preger ansatte og studenter. Foto: NTNU

Politiet mener det er den savnede NTNU-studenten Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.

Jemtland startet som student ved Institutt for industriell økonomi og teknlogiledelse ved NTNU i Gjøvik i fjor høst. Da tok hun fatt på en bachelorgrad i økonomi og ledelse i et kull på 90 studenter, skriver Universitetsavisa.

36-åringen forsvant fra sitt hjem i Brennliroa på Veldre nord for Brumunddal natt til 29. desember 2017. Lørdag 13. januar førte nye opplysninger til at det ble gjennomført søk i Glomma ved Braskereidfoss i Våler kommune. En kvinne ble ikke lenge etter funnet på elvebunnen. Nå etterlyser politiet vitner som kan sett noe mistenkelig ved Eid bro.

Venter på bekreftelse

Politiet venter fremdeles på obduksjonsrapporten, og har ikke fått bekreftet at kvinnen som ble funnet død ved Eid bro over Glomma i Våler lørdag, er den savnede Janne Jemtland, skriver NTB.

– Vi har ikke fått en endelig bekreftelse på identitet på denne personen, men vi har gode grunner til å si at det er Janne Jemtland som er funnet, sa politiadvokat André Lillehovde van der Eynden under et pressemøte mandag ettermiddag.

Både de ansatte og studentene er preget av saken, ifølge viserektor Jørn Wroldsen ved NTNU i Gjøvik.

- Vi vet ikke mer enn det politiet har gått ut med og har informert studentene om status i saken. Mer kan vi ikke gjøre før vi får bekreftet hva som har skjedd, sier Wroldsen til Universitetsavisa.

Han er forsiktig med å uttale seg om saken enn så lenge det ikke er offisielt bekreftet at den døde kvinnen som ble funnet er savnede Jemtland.

- Hvis det er slik vi frykter, at det er Jemtland som er funnet død, vil vi sette i verk tiltak. Det vil bli minnesamvær og kondolanseprotokoll, forteller viserektoren ved NTNU i Gjøvik.

Ektemannen siktet

I helgen ble Jemtlands drapssiktede ektemann avhørt på flere sentrale steder i saken. Et av stedene var der den døde kvinnen ble funnet, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Politiet opplyser at avhør av ektemannen og av vitner i saken er en prioritert oppgave som det jobbes intenst med. Det er ikke kjent hva mannen har forklart i avhørene. Politiet har så langt ikke villet si om det er opplysninger fra ektemannen som førte til funnet i Glomma.

De foreløpige resultatene fra obduksjonen kan i tillegg til å bekrefte identiteten til den døde gi flere svar om hvordan kvinnen døde. Politiet har en viss formening om hvordan det skjedde, men vil foreløpig ikke si noe om dette.

– Vi kan ikke gå ut med hvordan vi mener hun ble drept nå, men vi vil komme tilbake til dette etter hvert som vi har sikrere opplysninger og etterforskningen går framover, sa politiadvokat van der Eynden søndag.

Hedmarken tingrett fengslet mandag Jemtlands ektemann (46) i fire uker. Han nekter straffskyld etter siktelsen om drap, men samarbeider nå med etterforskerne. Hver dag siden pågripelsen fredag kveld har den siktede 46-åringen vært i avhør med eksperter fra Kripos, skriver NTB. Det var ett spesielt funn utendørs på eiendommen til Janne Jemtland og ektemannen som utløste politiets mistanke og den senere siktelsen om drap. Foreløpig holder politiet det hemmelig hva dette funnet var.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed