Grande kan bli ny kunnskapsminister

Publisert:3. januar 2018Oppdatert:3. januar 2018, 14:07
Må Torbjørn Røe Isaksen vike plass for Trine Skei Grande? Partilederen har selv gitt uttrykk for at hun godt kan tenke seg å bli kunnskapsminister. Foto: Sølvi W. Normannsen

I går startet forhandlingene om Venstres eventuelle plass i regjeringen. Jobben som kunskapsminister er det som frister Trine Skei Grande mest.

Regjeringsforhandlingene vil pågå de neste to ukene. Ifølge Aftenposten er fredag 19. januar nevnt som en mulig dato for endringer i regjeringen. Kommer Venstre og regjeringen til enighet, kan førstnevnte få tre eller fire statsråder, skriver Universitetsavisa.

Flere kilder i Venstre som Aftenposten har snakket med, tror at Trine Skei Grande blir kunnskapsminister i en eventuell ny borgerlig regjering. Selv har partilederen vært klinkende klar på hvilken statsrådpost hun ønsker seg:

– Venstre må ha som ambisjon å ta tilbake nøkkelen til Kunnskapsdepartementet. Norge trenger et Venstre med hånden på rattet i skolepolitikken – det er altfor lenge siden sist vi var der, sa hun da hun talte til Venstres landsmøte i fjor.

Aftenposten viser også til en annen uttalelse hun kom med i valgkampen: «Når jeg får lov til å bli kunnskapsminister», vil det bli én ekstra IT-time i uken i grunnskolen.»

Hvis Torbjørn Røe Isaksen likevel fortsetter som kunnskapsminister, kan det hende at Trine Skei Grande blir kulturminister i stedet. Noen av kildene i Venstre som Aftenposten har intervjuet, håper at det skjer.

– Dette er et område Venstre kan markere seg på, og som vil gi en positiv virkning for hele regjeringen, sier en kilde til avisa.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed